Skoraj vsak je že slišal za karmo. Nekateri vedo kako deluje, nekateri pa imajo napačna prepričanja. Da bi dobro spoznali karmo in vedeli, kaj pravzaprav je karma, si preberite 12 pravil karme, ki bi jih morali vedeti vsi!

Kaj je karma?

Karma pomeni “dejanje”. Življenje je pa sestavljeno iz dejanj tako, da se karmi ne moremo izogniti. Večkrat slišimo tudi pregovor: “kaj seješ, to tudi žanješ”. To vsekakor pomeni, da smo vsi odgovorni za svoja dejanja. Vemo že, da pozitivna dejanja prinašajo, pozitivne rezultate, negativna dejanja pa, negativne rezultate. Svojo karmo si lahko ogledamo in vidimo ali v življenju napredujemo ali pa stojimo na mestu. Veliko ljudi bi sedaj postavilo vprašanje “saj so moja dejanja pozitivna, ampak vseeno imam negativne rezultate, zakaj je tako?” Veliko kultur namreč verjame, da se naša duša lahko zdravi in preobraža v neskončnem ciklu življenja in smrti. Budizem in hinduizem je znan po tem, da verjamejo v reinkarnacijo. In tudi nekatere druge religije govorijo o tem. Govori se o tem, da smo mi duše, katere se zmeraj znova rojevamo v drugih telesih. Vsakič si izberemo nove izzive, katere bodo uravnotežile našo karmično tehtnico. Težke situacije nas v življenju naučijo veliko in prav tako veliko pridobimo na moči. Temu pravi duhovni poduki, ker smo tu predvsem zato, da se naučimo modrosti in odkrijemo svoj pravi namen. Z vajami in meditacijo pa si lahko pomagate sprejemati svoje odločitve. S tem pa boste tudi dojeli, da niste sami, da ste povezavi z vsakomer in vsem, saj z pozitivnim dejanjem ne boste naredili le dobro sebi, ampak tudi ostalim ter celotnem svetu.

Zakaj nekatere situacije doživljamo znova?

Včasih opazimo, da se nam neka situacija večkrat ponovi in se pričnemo spraševati zakaj se nam to dogaja, saj so te situacije ponavadi stresne za nas. Čeprav so lahko ljudje v situaciji drugi, vendar je tema in pomen enak. Nekako se že navadite na to in točno veste kakšen bo konec. Te situacije si nekako povzročamo sami s svojim vedenjem in dejanji. Dokler se ne naučimo dane situacije, se ta situacija znova in znova ponavlja. Kot recimo test, ki ga upravljamo in če ga ne naredimo uspešno, se test ponovi. Ko se boste zavedali tega in se boste poglobili vase, se bodo tudi situacije pričele spreminjati. Zavedati se boste morali tudi svojih dejanj in odgovorov na takšne situacije. Naučite se lahko, da opustite samouničevalna in tudi neželena nagnjena. Tudi, če mislite, da na nekatere situacije nimate vpliva, lahko vseeno spremenite svoj odziv kako se boste odzvali na določeno situacijo.

Recimo, če se znajdete v situaciji kjer se samo vi trudite in dajete vse od sebe, druga oseba pa ravno nasprotno. To vas bo vsekakor razjezilo, ampak morate vedeti, da s tem, ko se boste razjezili boste k sebi privabljali enake situacije, vse dokler se tega ne boste naučili, da morate pristopiti drugače. Morda si morate v življenju postaviti tudi zdrave meje in v nekaterih situacijah reči ne. Ko boste pričeli zavestno sprejemati svoje odločitve in jih pričeli spreminjati, da bodo drugačne kot iz preteklosti, se bodo tudi dogodki pričeli spreminjati in boste doživeli pozitiven izid.

12 pravil karme

Kako spremeniti naša dejanja?

Sedaj se najbrž sprašujete kako bi najenostavneje spremenili svoja napačna dejanja. Najprej se vsekakor morate zavedati svojih napak, ki jih počnete v dani ponavljajoči se situaciji. Ko boste videli, da se nekatere situacije ponavljajo, si zavestno spremenite kako se boste odzvali sedaj. Vedeti morate, kaj vam življenje želi pokazati, kaj vas želi naučiti in tako se morate tudi odzvati. Pokazati morate, da ste dojeli in da ste pripravljeni iti naprej na naslednje izzive.

Sedaj je čas, da spoznate 12 pravil karme in se jih skušate držati, da bi vaše življenje bilo, kar se da najboljše!

12 pravil karme:

1. Veliki zakon, zakon posledic.

Kot sem že prej napisala, obstaja stari pregovor “to kar seješ, tudi ženješ” in to je ta, zakon, ki je eden izmed najpomembnejših. Če si želite biti srečni, ljubljeni, uspešni, občutiti mir in imeti ob sebi dobre prijatelje, se morate počutiti dobro, delati ter dajati dobro, ljubiti, dajati mir in biti pravi prijatelj. Vse kar pošljete v Vesolje, se vam vrne.

2. Zakon stvarstva.

Počnite tisto kar vas veseli in kar želite ustvariti. Dovolite si biti to kar ste, saj ste prišli z namenom na ta Svet. Vesolje ima za vas eno nalogo, ki ste jo dobili ob prihodu na ta Svet, zato bodite eno z Vesoljem. Okoli nas so namigi in stvari, ki jih moramo vedeti, bodite pozorni.

3. Zakon ponižnosti.

Nekaj morate ukreniti, da bi spremenili svoje negativne lastnosti, negativne znake, ki se vam prikazujejo. Če so okoli vas sovražniki in se vam dogajajo slabe stvari, se je potrebno osredotočiti na višjo raven obstoja.

4. Zakon rasti.

Če želimo osebnostno in duhovno rast, moramo spremembe delati na sebi, ne na drugih ljudeh. Ko bomo pričeli spreminjati sebe, se bodo dogodki in tudi osebe pričele spreminjati. Nadzor lahko imamo sami nad sabo, imamo le sebe in smo eni in edini.

5. Zakon odgovornosti.

Če se nam dogajajo slabi dogodki, je nekaj narobe v naših življenjih, v nas samih. Mi zrcalimo sami sebe in takšni kot smo, takšen je Svet do nas. Prevzemite odgovornost za svoje življenje.

6. Zakon povezave.

Vsak korak v našem življenju je pomemben. Naj bo ta najmanjši ali pa najmanj pomemben, vseeno je korak, ki nas je privedel dalje. Vsak korak šteje in z vsakim korakom smo bližje zadanemu cilju. Vse v Vesolju je med seboj povezano in vse kar počnemo je pomembno, tako kot v preteklosti, sedanjosti in prihodnosti.

karma

7. Zakon fokusa.

S popolnostjo se lahko osredotočimo le na eno stvar. Niti ne moremo misliti na dve stvari hkrati, le težko. Če je naš poudarek na duhovnih vrednotah, potem ni mogoče, da so naše misli nižje, kot so pohlep in jeza.

8. Zakon dajanja.

Vaša dejanja morajo odražati to kar mislite in čutite. Bodite iskreni glede vaših čustev in misli, ne pretvarjajte se, da imate neka čustva, če ta ne obstajajo. To kar dajete, to vam Svet odraža. Bodite iskreni v vsem kar delate in dajete

9. Zakon “Tukaj in sedaj”.

Ne moremo biti tukaj in sedaj, če se oziramo v preteklost. Iz preteklosti se le učimo, zato iz nje vzamemo le lekcije, ostalo pustimo za seboj. Lekcije nam bodo prav prišle za prihodnost, da ne bomo delali enakih napak. Vse kar je staro, preteklost, misli, vzorci, dejanja in navade, nam preprečujejo, da bi imeli v življenju nova. Zato je dobro, da izpustimo iz življenja vse staro in odpremo vrata novostim.

10. Zakon sprememb.

V našem življenju se dogodki ponavljajo, dokler ne naredimo sprememb v svojem življenju, na sebi. Ko se bomo naučil lekcij in spremenili svoje napake, se bodo določeni vzorci, dejanja in dogodki prenehali ponavljati.

11. Zakon potrpežljivosti in nagrad.

Da bi dobili nagrado, je potrebno biti potrpežljiv in se za to boriti. Potrebno je biti vztrajen pri tistem kar si želimo, da bi lahko bili kasneje nagrajeni za naš trudi in napor. Resnična radost prihaja iz tega, da nekaj delamo s celim srcem in veseljem, saj se zavedamo, da bo nagrada prišla sama od sebe. Zato počnite to, kar vas iskreno veseli in vam ni žal za to.

12. Zakon pomena in navdiha.

Koliko truda in energije boste dali v svoj namen, ki želite, da se uresniči, toliko možnosti imate, da se vam bo to obrestovalo in uresničilo. Če vam neka stvar daje navdih in se zanjo zanimate, jo boste hitreje osvojili, kot pa nekaj kar vam nima pomena.

Pomembnosti!

Torej naučili smo se, da, če želimo nekaj imeti, moramo tudi dajati. Odsevati moramo svoj najboljši Jaz, da bi dobil le najboljše. Počnemo tisto kar nas iskreno veseli in se ne silimo v nekaj kar nam krade le voljo in energijo. Z ljudmi se obnašamo tako, kot si želimo, da bi ljudje do nas. Kadar vidimo, da se nekaj ponavlja, je čas za spremembe in da se končno naučimo lekcije. Kadar se nekdo do nas obnaša grdo in nesramno, mu tega ne vrnemo, temveč pokažemo, da smo boljši, torej mu vrnemo z lepo besedo. Sliši se enostavno, a kadar začnemo to početi, vidimo, da je potrebno veliko truda, posebno, če smo nagnjeni k pesimizmu. Živite življenje v popolnosti in sreči! Bodite do drugih sočutni in se ne puščajte na nižje ravni.Prispevek je pripravil/-a Anja Vedeževalka

Rada pomaga ljudem v stiski in njihove misli obrne v pozitivne in ljubeče, saj tega veliko primanjkuje v Svetu - Sočutja. Rada se spopada s težavami in ovirami, zato jo veseli psihologija in človekov um na sploh, poleg se pa odlično dopolnjuje njena veda o duhovnosti ter ezoteriki, ki jo z veseljem uporablja vsak dan svojega življenja. Verjame, da lahko vsak doseže svoje sanje, z močjo pozitivnega razmišljanja in truda.