Astrološki pomen Jupitra spada med najsrečnejša znamenja, širjenje, potovanja in tujine. V negativnem primeru pa nas svari pred pretiravanjem. Pravimo mu večji benefik – prinašalec sreče.

Jupitrove povezave z življenjem

  • Cikel : Jupiter potrebuje okoli dvanajst let, da prepotuje okoli sveta in po rojstni karti, v vsakem znamenju ostane približno eno leto.
  • Znamenja : Jupiter vlada Strelcu in Ribam.
  • Barve : vijolična in temno modra.
  • Kamni : turkiz, aventurin, safir, ametist, serpentin.
  • Kovine : kositer.
  • Rastline : vrba, breza, češnja, sladki koren, žafran, muškatni oreh, detelja.
  • Deli telesa : stegna in jetra.
  • Ključne besede : praznovanje, izboljšanje, rast, potovanja, pravica, sodba, vsemogočnost, modrost.
  • Lastnosti : navdušenost, razposajenost, upanje, pozitivnost, duhovitost, ravnodušnot.
  • Vloge : oče, kralj, duhovnik, gospodar.

Opis Jupitra

Jupiter je največji planet od vseh, od Zemlje je večji za kar desetkrat, ima tudi večjo maso, kot ostali planeti. Na nočnem nebu je zlahka viden. Njegova atmosfera je sestavljena iz živo oranžno-rožnatih plasti, zato je eden od najveličastenjših planetov za opazovanje s teleskopom.

astrološki pomen jupitra

Mitologija o Jupitru

Jupiter je bil znan, kot kralj bogov, tako kot v rimski in grški mitologiji. Bil je bog neba in nevihte (Zevs) in je s strelami kaznoval ljudi, ki se niso primerno obnašali. Bil je očetovski lik in najvišja avtoriteta. Imeli so ga za pravičnega in poštenega. Govori se, da naj bi sprožil velik potop, ki naj bi uničila človeštvo tako, da bi se svet začel znova. Jupiter je bil velik zaščitnik Rima, zaradi tega so ga pripadniki Rimskega cesarstva častili najbol od vseh bogov.

 

 

pomen jupitra

Pomen Jupitra

V astrologiji so Jupiterjove lastnosti povezane z njegovo velikostjo in so zasnovane na rasti in širjenju. Predstavlja pozitiven odnos do vseh priložnosti ter odpor do vsakega omejevanja in nadzorovanja. Pomeni tudi svobodo za raziskovanje novih ciljev in izkušenj in je povezan z našim občutkom za smisel, filozofskim in verskim prepričanjem. Znan je po tem, da hoče življenje užiti na polno in pri tem lahko tudi pretirava. Znan je tudi po velikodušnosti in po prirejanju razkošnih zabav. Če je Jupiter skupaj z Luno in Neptunom lahko kaže na zasvojenost in težavami s prekomerno težo, zlasti, če so planeti povezani v aspektu. Osebe, ki imajo Jupiter v rojstni karti, so lahko zelo odločni in svobodni, delajo to, kar si oni želijo.

Jupiter ni bojazljiv planet in se lahko obnaša kot, da je nepremagljiv. Zdi se, da na takšen način reši težave ali pa se odbijejo od njega in to pogosto tako, da se niti sam tega ne zaveda.

 Ta planet težko prenaša rutine vsakdanjega življenja, zaradi tega težko sprejme kakršnokoli zavezo, osebe z močnim vplivom Jupiterja, lahko imajo precej težav na tem področju. Lahko imajo tudi veliko sreče, včasih tudi pri igrah na srečo. Vendar moramo biti pazljivi kateri planeti so poleg. Na primer, če sta Jupiter in Venera skupaj lahko kaže, da bomo dobili veliko vsoto denarja ali pa, da zapravljamo več kot zaslužimo, lahko je tudi pokazatelj dolgov, odvisno je vse kateri planeti so še poleg.

 Anja A
Zadnje objave od Anja A (poglej vse)

Prispevek je pripravil/-a Anja A

Rada pomaga ljudem v stiski in njihove misli obrne v pozitivne in ljubeče, saj tega veliko primanjkuje v Svetu - Sočutja. Rada se spopada s težavami in ovirami, zato jo veseli psihologija in človekov um na sploh, poleg se pa odlično dopolnjuje njena veda o duhovnosti ter ezoteriki, ki jo z veseljem uporablja vsak dan svojega življenja. Verjame, da lahko vsak doseže svoje sanje, z močjo pozitivnega razmišljanja in truda.

Podobni članki

Dodaj odgovor