Ali sta človek in luna povezana? Ste že mogoče slišali, da se je nekdo pritoževal nad polno luno in tem, da celo noč ne more spati? Vas zanima astrološki pomen lune? Spodaj si lahko preberete zakaj je temu tako!

Kakšen je astrološki pomen lune in kako vpliva na človeka?

Lunine povezave z življenjem

  • Cikel : Luna obkroži zemljo v 29 dneh in v vsakem nebesnem znamenju ostane približno dva dni.
  • Znamenja : Luna vlada nebesnem znamenju Raka.
  • Barve : bela, srebrna in siva.
  • Kamni : mesečev kamen, biser, selenit, opal, korala, akvamarin in abalon.
  • Kovina : srebro
  • Rastline : palma, cipresa, lipa, mak, marjetica, morska trava, limona, cvetača, gobe.
  • Deli telesa : trebuh, požiralnik, dojke in mlečne žleze, jetra, žolčnik, telesne tekočine.
  • Ključne besede : podzavest, tema, stiki, cikli, porod, umik, odnosi, narava, spomin, odsev.
  • Lastnosti : čustvenost, trdnost, skrbnost, muhavost, zaščitništvo.
  • Vloge : junakinja, čarovnica, mati.

Lunine mene

Luna spreminja videz med svojim 28-dnevnim ciklom okoli zemlje. Tako, kot drugi planeti tudi ta planet nima lastne svetlobe, temveč odseva Sončevo. Ko Luna kroži okoli zemlje se njen položaj spreminja s Soncem, tisti del, ki ga vidimo je osvetljen pod drugačnim kotom, zato nastajajo različne oblike. Luna je večja od Zemlje za približno četrtino in čeprav se zdi, da sta z Soncu enake velikosti, je predstava napačna. Sonce je kar štiristokrat večje od Lune, ker pa nam je toliko bližja, se zdi, da sta podobne velikosti.

Vse kulture poznajo zgodbe o Luni in njenem vplivu na naše življenje. Polno Luno povezujemo z nadnaravnimi nočnimi bitji, kot so vampirji, prikazni, volkodlaki in duhovi.

V stari Grčiji je bila Luna materinski princip in Sonce očetovski, ta predstava je preko starih Rimljanov prešla v našo kulturo.

Luna vpliva na naše razpoloženje in potrebe, ki se spreminjajo, kot njene oblike.

Ukvarja se z našim spominom na preteklost in hrepenenjem po tistem, kar je bilo. Predstavlja način doživljanja svet na notranji, subjektivni ravni. Povezana je z čustvi in tudi s telesom, kjer naj bi bila čustva shranjena.

Luna lahko vpliva na telesno zdravje, simptomi pogosto nakazujejo na neizraženo čustveno bolečino. Velik del procesa poteka na podzavestni ravni, zato se včasih ne zavedamo kaj čutimo in si moramo vzeti čas zase, da vzpostavimo stik z Luninim svetom.

Vsi vemo, da moramo zaupati svojim občutkom, zato prisluhnimo Luni in jo uporabimo skozi življenje. Luna je nagnjena k skrbi zase in za druge ter se ukvarja z prehranjevanjem in preživetjem.

Lunin mesečni cikel je povezan z ženskim mentruacijskim ciklom in z rodnostjo ter rojevanjem.

Njen položaj v karti lahko nakazuje ob kakšni materinski skrbi smo odraščali ali kako smo doživljali svojo mati. Opisuje tudi kakšno materinsko skrb nudimo drugim bližnjim ljudem.

Lunin cikel predstavlja tudi naše vsakdanje življenje in rutino. Položaj Lune v rojstni karti nakazuje, kakšnih vzorcev se držimo, kar se vidi tudi v našem telesnem zdravju in tudi v življenskem slogu. Predstavlja tudi kako je živeti z nami in kako se obnašamo v tesnih osebnih odnosih.

Opisuje tudi naše družinsko življenje in ozadje ter naš sedanji dom.

Odnos Lune in Sonca

V astrologiji je odnos med Luno in Soncem zelo pomemben. Vsaka Lunina mena ima svoj pomen. Skozi mesec lahko opazujemo, kako spreminja obliko in njeno energijo lahko uporabimo v vsakdanjem življenju. V rojstni karti lahko ugotovimo v kateri meni je bila ob našem rojstvu in z vedenjem o tej meni lahko ugotovimo, kakšna lunarna nagnjenja nakazuje.

Kaj nam povedo lunine mene?

Astrološki pomen lune ob mlaju

Mlaj se vidi na nebu, kot temen krog. To pomeni, da sta Luna in Sonce na istem delu neba. Kakšen je astrološki pomen lune ob mlaju? To pomeni začetek cikla, stvari takrat mirujejo. Takrat je ugoden čas za sajenje, iskanje službe, raziskovanje, načrtovanje, je tudi dober čas za opustitev slabih navad in starih vzorcev. Osebe, ki imajo v konjunkciji Luno in Sonce, raje življenje preživijo v samoti. Če sta Luna in Sonce v isti hiši in nebesnem znamenju, se močneje izražajo lastnosti te hiše in znamenja.

Astrološki pomen lune

Naraščujoča luna

Ko luna postaja vidna in se polni v prvi krajec in narašča, je čas, da uresničimo svoje zamisli, se lotimo načrtov, stvari poženemo v tek.

To je čas za nove začetke, ki potrebujejo zagon. V tem ciklu se Luna oddaljuje od Sonca in mora rasti zase. Osebe rojene v Luninem naraščaju, si prizadevajo, da dosežejo vse, kar si želijo v življenju in da premagajo vsako oviro.

Pri vsem, kar se lotijo so zelo trmasti in vztrajni. Kar začnejo tudi končajo, ne glede na to, čez koliko ovir morajo.

Astrološki pomen lune

Astrološki pomen lune ob ščipu

Sedaj je Luna polna, osvetljujejo jo Sončevi žarki in je vidna iz Zemlje. To je čas, ko so cvetlice v polnem cvetu in sadje je zrelo. Luna doseže svojo največjo moč in je čas za pobiranje svojih sadov, ter praznovanja.

Kakšen je astrološki pomen lune ob ščipu? Takrat se človeški odnosti krepijo. Povečajo se tudi napetosti in morda prihaja tudi do konfliktov, a je pri tem potrebno biti previden. Ko je ščip sta Luna in Sonce na nasprotnih straneh nebesnih znamenj. To lahko v rojstni karti nakazuje, da sta Luna in Sonce včasih v nasprotju in včasih v ravnotežju.

Osebe, rojene v ščipu so odkrite, družabne, ki mora biti dejavna in v središču pozornosti. Te osebe živijo polno življenje, lahko jim grozi izgorelost, saj si ne vzamejo časa za počitek. Za njih so odnosi najbolj pomembni. Iščejo partnerja, ki bo zanje skrbel in jim nudil veliko udobja, ker sami niso tega vedno zmožni.

Pojemajoča luna

Ko je Luna polna, začne spet upadati skozi mene pojenja. Ta čas energije pešajo in so v pripravljenosti k vrnitvi mlaju.

Takrat se umikamo vase in iščemo nove zamisli. Luna se zdaj prebližuje Soncu in v tem obdobju se rušijo stari vzorci, ki so nastali v prvi polovici men in se pripravljajo na nove. V tem času uporabimo tisto, česar smo se naučili in ocenimo, kako so se stvari odvijale, da lahko dokončamo nedokončano.

Osebe, ki so rojene v pojemajoči Luni imajo bujno domišljijo, so usmerjene vase in imajo polno odličnih zamisli. Dobro znajo reševati probleme in oceniti situacijo. Znajo koristno uporabiti pretekle lekcije v prihodnosti.

Astrološki pomen lune

Če vas je astrološki pomen lune navdušil, si lahko preberete tudi več o astrološkem pomenu merkurja: Astrološki pomen merkurja

Besedilo je pripravila in spisala: Vedeževalka Anja

Seo-optimizacija in urejanje prispevka: Anamari Huš

 Anja A
Zadnje objave od Anja A (poglej vse)

Prispevek je pripravil/-a Anja A

Rada pomaga ljudem v stiski in njihove misli obrne v pozitivne in ljubeče, saj tega veliko primanjkuje v Svetu - Sočutja. Rada se spopada s težavami in ovirami, zato jo veseli psihologija in človekov um na sploh, poleg se pa odlično dopolnjuje njena veda o duhovnosti ter ezoteriki, ki jo z veseljem uporablja vsak dan svojega življenja. Verjame, da lahko vsak doseže svoje sanje, z močjo pozitivnega razmišljanja in truda.

Podobni članki

Dodaj odgovor