fbpx

Astrološki pomen Marsa

Mars je bogat z železom in zaradi svoje rdečkaste barve je znan kot ” rdeči planet ”. Je za polovico manjši od Zemlje in je hladen, ter suh z tanko atmosfero. Govori se da je na Marsu voda, vendar je v obliki ledu in da je možnost da je nekoč na njem obstajalo življenje.

Marsove povezave z življenjem

  • Cikel : Mars potrebuje okoli 680 dni, da prepotuje okoli Zemlje.
  • Znamenja : Mars vlada Ovnu in Škorpijonu.
  • Barve : rdeča.
  • Kamni : rdeča korala, rubin, zlati kamen, jaspis, heliotrop, karneol.
  • Kovine : železo
  • Rastline : poper, redkev, rabarbara, tobak, volčja češnja, kopriva, bor, drobnjak, ingver.
  • Deli telesa : glava, nadledvične žleze, spolovila in mišice.
  • Ključne besede : oblast, pogum, osvajanje, tekmovanje, energija, moč, prevlada, nasilje.
  • Lastnosti : trma, eksplozivnost, častnost, dejavnost, zagnanost, pogumnost.
  • Vloge : lovec, bojevnik.

Opis Marsa

Mars je bogat z železom in zaradi svoje rdečkaste barve je znan kot ” rdeči planet ”. Je za polovico manjši od Zemlje in je hladen ter suh s tanko atmosfero. Govori se, da je na Marsu voda, vendar je v obliki ledu in da je možnost, da je nekoč na njem obstajalo življenje.

 

 

astrološki pomen marsa

Zgodovina o Marsu

V starem Rimu je bil Mars zaščitnik živine in pridelkov, zaradi tega so ga Rimljani zelo cenili, vladal je vojni in rodnosti. Enako, kot Venera ni imela matere, Mars ni imel očeta. Govori se, da naj bi Marsova mati zanosila z čudežno zeljo, zato je tudi povezan z poljedelstvom. V Grčiji ga niso častili in ni imel pomembne vloge zaradi svoje krvoločnosti, pripisovali so mu, da je bil razlog vsake vojne, ki je nastala. Imel je številne nasilne sorojence, ki so ga podpirali.

Pomen Marsa

Mars predstavlja princip in energijo, ki jo potrebujemo za dejanja. Ta planet nas vsako jutro dvigne iz postelje in nam da moč, da dosegamo svoje cilje. Planet je tudi predstava moškosti, kot je Venera predstava ženskosti. Oba spola potrebujeta moč in da čutimo, da imamo življenje v svojih rokah. Je zelo tekmovalen in ima rad izzive, ki so povezani z tekmovalnostjo in borbo. Tudi Mars predstavlja spolnost in nam govori o tem kakšen pristop imamo do spolnosti in osvajanju, vključno z zasledovanjem. Po naravi ni usmerjen v resnejše odnose, saj kmalu po tem ko dobi želeno izgubi zanimanje, razen če naleti na tekmece.

Mars nam v rojstni karti opisuje naš način zasledovanja stvari ali osebe našega poželenja. 

Lahko je zelo telesno in govorno dejaven in je koristen, ko druge prepričujemo o svojem prav. Znan je tudi po nadvladi, včasih celo pretira in skuša vsiliti drugim svojo voljo. Predstavlja naše prvinske strasti, vključno z jezo. Ker Mars ne zna obvladati svoje vročekrvne narave, vas bo občasno spravil v težave.

Ker pa so te lastnosti tudi del naše narave, moramo sprostiti svojo jezo, odpraviti krivice in ohraniti svojo čast, ko je to potrebno. To je pomembno za naše zdravje saj, če predolgo tlačimo jezo v sebi lahko zbolimo, lahko privede do depresije in stresa.

Pomaga nam pri naših ciljih in da udejanjimo naše darove ter, da dosežemo namen v našem življenju. Pri tridesetih in štiridesetih letih starosti, pričnemo bolje izkoriščati Mars v svoj prid.

 

 

VEČ PO OGLASIH 👇🏻

KAJ BEREJO DRUGI?

KLIKNI TUKAJ ZA
HOROSKOP

PRIJAVI SE NA E-NOVIČKE IN PREJMI KUPON ZA -10% NA CELOTEN NAKUP V NAŠI PORTAL8.SI TRGOVINICI

Z klikom na “prijava” se strinjate z našimi Splošnimi pogoji in Izjavi o varovanju zasebnosti.

Cookie Box Settings