fbpx

Astrološki pomen Neptuna

Na kaj pravzaprav nakazuje astrološki pomen Neptuna v rojstni karti? Nagovarja nas k mistiki, duhovnosti, intuiciji in je višja oktava Venere. Njegove področje vladanja obsega morja in oceane. V grški mitologiji ga povezujemo z Pozejdonom – vladarjem oceanov.

Neptunova povezava z življenjem

  • Cikel : Neptun potrebuje okoli 165 let, da prepotuje okoli Sonca.
  • Znamenja : Neptun vlada Ribam.
  • Barve : morsko zelena, modra, vijoličasta.
  • Kamni : ametist, sodalit.
  • Kovine : neptunij.
  • Rastline : gobe in lokvanj.
  • Deli telesa : živčevje.
  • Ključne besede : upanje, čustva, želje, domišlija, skrivnost, zabava, hrepenenje, pobeg, opora.
  • Lastnosti : pobožnost, nezemeljskost, eteričnost, muhavost.
  • Vloge : igralec, umetnik, fotograf, plesalec.

Opis Neptuna

Neptun je najmanjši med plinskimi velikani, od Zemlje je pa večji štirikrat. Je temno modre barve in njegova atmosfera je sestavljena iz vodika in helija. Kot Uran ima tudi Neptun veliko količino ledu. Je zelo oddaljen od nas in o njem še raziskujejo, saj ostaja veliko neznanega o njem, razlog je tudi to, da ima nenavadno temparaturo, ki seže kar do 480°C.

astrološki pomen neptuna

Mitologija o Neptunu

Neptun je bil v grški mitologiji Pozejdon, bog morja. Bil je povezan tudi z večino potresov in poplav. Pozejdon je imel moč, da je spreminjal svojo obliko v druga bitja in to tudi omogočal drugim. Nesrečo je prinašal tako, da je sprožil potres ali poplave. Znal je biti tudi zelo uslužen, hkrati pa tudi zelo jezen.

 

 

 

pomen neptuna

Pomen Neptuna

Neptun predstavlja vodo in vse človekove upe, sanje, čustva, ideje in potenciale. Neptun nam omogoča, da se lažje prebijemo čez zadrego ali težavo in nam dopušča, da lahko sanjamo o boljši prihodnosti. Njegovi ideali so sanjarjene o nekom ali nečem, ki bi rešilo bolečino pred zapustitvijo. Gre za hrepenenje po pobegu pred kruto resnico. Neptun se lahko v sproščanju pretirava, ker mu vračanje v resnični svet ne gre zmeraj od rok. Ta planet večkrat povezujejo z zasvojenostjo. Osebe, ki imajo močan vpliv Neptuna so lahko zelo pobožne in so nagnjene k duhovnim praksam in mistiki. To jim je v veliko zadovoljstvo. Neptun predstavlja tudi hrepenenje po zaščitniškem staršu, ki bi nas obvaroval pred vsem slabim in naredil, da bi bilo vse dobro.

Ko so odkrili Neptun, (1846) je bila industrijska revolicija še vedno v teku, bilo je veliko tehnoloških napredkov, kot je parna železnica. Takrat se je začela tudi hipnotizma in osnovne psihološke teorije.

Predstavlja tudi sanjarjenje in hrepenenje po popolni ljubezni, ki bi nas osrečila in dopolnila naše življenje. Ta planet je tudi povezan z našim nihanjem razpoloženja in destruktivnim vedenjem. Neptun je brez meja in se svodobno giblje, kamor koli ga nese pot. Povezan je tudi z neznanim in vprašanji, ki ni znanstvenih razlag.

Planet je znan po tem, da predstavlja nevidne zakone ujemanja in nerazložljiva naključja, ki se pojavljajo v našem življenju. 

 

 

VEČ PO OGLASIH 👇🏻

KAJ BEREJO DRUGI?

KLIKNI TUKAJ ZA
HOROSKOP

PRIJAVI SE NA E-NOVIČKE IN PREJMI KUPON ZA -10% NA CELOTEN NAKUP V NAŠI PORTAL8.SI TRGOVINICI

Z klikom na “prijava” se strinjate z našimi Splošnimi pogoji in Izjavi o varovanju zasebnosti.

Cookie Box Settings