fbpx

Astrološki pomen Plutona

Pluton je planet preobrazbe, vsega temčnega in skrivnostnega, kakor tudi znamenje Škorpijona, kateremu vlada. Astrološki pomen Plutona na vsakdanji ravni nakazuje konce, a hkrati tudi nove začetke.

Plutonova povezava z življenjem

  • Cikel : Pluton v približno 248 letih prepotuje okoli Sonca.
  • Znamenja : Pluton vlada Škorpijonu.
  • Barve : rdeča, vijoličasta, črna, bela.
  • Kamni : obsidian, hematit.
  • Kovine : plutonij.
  • Rastline : rododendron, jajčevec, narcisa, cipresa, granatno jabolko.
  • Deli telesa : črevesje, spolovila in rodila.
  • Ključne besede : usoda, zaznavanje, varovanje, nezavedno, neznano, modrost, resnica, življenje, smrt, rojstvo, preživetje, potrata, izničenje.
  • Lastnosti : silovitost, radovednost, seksualnost, gotovost, globina, moč, občutljivost.
  • Vloge : čarovnik, babica, psiholog, vohun, iskalec zakladov.

Opis Plutuna

Pluton šele odkrivajo in raziskujejo v predelu osončja, imenovanim Kuiperjev pas. Pluton je od Zemlje manjši petkrat. Je rjavkaste barve. Je eden najhladnješih planetov, saj je najbolj oddaljen od Sonca, njegova temparatura je okoli -223°C. Vrti se na boku, tako kot Uran.

astrološki pomen pluton

Mitologija o Plutonu

V grški mitologiji je bil Pluton gospodar podzemlja, ki so ga imenovali Had in je pomenil tudi kraljestvo mrtvih. Do njega so imeli dostop le redki, ki niso bli pokojni, če so se pa znašli tam, pa niso mogli več oditi. Znan je bil po svojih črnih konjih, po čeladi, ki ga je naredila nevidnega in po troglavem psu Kerberju.

Pomen Plutona

Pluton predstavlja intimnost in dele naše narave, ki jih skrivamo zase in so osebni, ter nezavedni. Plutona so odrikili v letu 1930, to obdobje je zaznamovalo z veliko gospodarsko krizo in brezposelnost, cvetele so tudi diktature v Evropi in Aziji, kar je potem bil v Nemčiji vzpon nacistov in sprožilo drugo svetovno vojno. Leta 1939 je Disney ustvaril tudi lika z imenom Pluton, ki ga je poimenoval po novo odkritem planetu. Astronomi ta planet uvrščajo samo med astrologijo.

 

 

Pluton slavi po skrivnostnosti in varovanju osebne varnosti, ter podatkov. Ima razumevanja za vsa področja življenja.

Ima sposobnost prodiranja v globino vsake stvari. Osebe, ki imajo močan vpliv Plutona, je za njih odličen poklic, psiholog, detektiv ali raziskovalec. Pluton lahko zadrži vse privatne in skrivnostne informacije zase, vendar vas bo vedno soočil z kruto in bolečo resnico. Vlada tudi nagonu, deluje na nezavedni ravni.

Ta planet lahko tudi nakazuje spremembe na katere nismo bili pripravljeni ali pa smo jih najmanj pričakovali. Lahko je zelo boleč proces in v dolgih obdobjih, dokler se Pluton ne premakne na določeno stran v rojstni karti. Vendar smo po tej preizkušnji veliko močnejši kot smo bili !

Ko se prebijemo skozi težke preizkušnje, se zavemo, da so bile spremembe odlične za naš osebni razvoj in smo lahko tudi hvaležni za obnovo, da se je nekaj porušilo in prišlo nekaj veliko boljšega. Lahko nakazuje na tudi zelo grozne in pretreslijive dogodke, kot so, vojne, umori, nesreče ali naravne katastrofe. Ima zelo močan občutek pravice in ga zelo razjezi, če naleti na slabe namene. Zaznava vse, kar je na naši nezavedni ravni. Osebe, z močnim vplivom Plutona so zelo močne, vztrajne in dobijo vse, kar si želijo.

 

VEČ PO OGLASIH 👇🏻

KAJ BEREJO DRUGI?

KLIKNI TUKAJ ZA
HOROSKOP

PRIJAVI SE NA E-NOVIČKE IN PREJMI KUPON ZA -10% NA CELOTEN NAKUP V NAŠI PORTAL8.SI TRGOVINICI

Z klikom na “prijava” se strinjate z našimi Splošnimi pogoji in Izjavi o varovanju zasebnosti.

Cookie Box Settings