Saturn – oče čas, duhovni učitelj, ki nas opominja na disciplino in takšen je pravzaprav tudi astrološki pomen Saturna. Predstavlja vse tisto, kar moramo pri sebi kot osebnosti doseči z potrpežljivostjo. Če ste poznavalec tarota, boste njegov pomen najverjetneje približali ksrti Puščavnika.

Saturnove povezave z življenjem

  • Cikel : Saturn potrebuje približno 29 let, da prepotuje okoli Sonca in rojstne karte.
  • Znamenja : Saturn vlada Kozorogu in Vodnarju.
  • Barve : črna, siva, rjava.
  • Kamni : malahit, safir, sardoniks, marmor, kremen.
  • Kovine : svinec.
  • Rastline : tamariša, cipresa, mišjak, bršljan, žajbelj, gabez, kumina.
  • Deli telesa : kosti, kolena, zobje, žolčnik, koža, vranica.
  • Ključne besede : meje, neodvisnost, čas, struktura, starost, samozadosnost, avtoriteta, pravila.
  • Lastnosti : omejevalnost, odgovornost, strogost, tradicionalnost, ambicioznost, vzdržljivost, resnost.
  • Vloge : sodnik, duhovnik, kralj, oče, dedek.

Opis Saturna

Saturn je drugi največji planet, takoj za Jupitrom in je približno devetkrat večji od zemlje. Je najbolj oddaljen planet v našem osončju. Satrun je poznan kot plinski velikan in po tem, da ima najbolj veličasten sistem prstanov.

 

 

astrološki pomen saturna

Mitologija o Saturnu

Rimski Saturn je bil enak grškemu, bila sta znana po času in letnimi časi, kot tudi za sajenje in poljedelstvo. Po mitu naj bi živel v zlati dobi, ki so takrat živeli v obilju in popolni skladnosti. Takrat je vladal mir in blaginja. Saturn so bolj častili Rimljani, tako kot Mars. Imeli so tudi velik praznik, imenovan saturnalije, ki so v spomin Saturnu, zamenjali vloge med gospodarji in sužnji.

Pomen Saturna

Saturn je gospodar časa. Vlada procesu staranja in omejitvam in tudi zavesti o lastni smrtnosti. Upravlja koledar in letne čase in vse praznike, ki jih praznujemo. Znan je tudi po karmi in skrbi za to, da vsak poplača storjeno. Predstavlja vse gospodarske, politične in verske institucije. Zaznamuje tudi meje vesolja in meje nasplošno. Skrbi za naše dolžnosti in disciplino, da z trdim delom uresničimo svoje cilje, na katere smo kasneje lahko ponosni. Če Saturn dobro deluje in vpliva na nas, smo učinkovitejši na svojih družbenih področjih in izpolnjujemo obveznosti do drugih kot tudi do sebe. Znan je po realnosti in praktičnosti, nagnjen je tudi k pretirani strogosti. Pričakuje preveč. Močan vpliv v rojstni karti nakazuje, da želimo vse v svojem življenju nadzorovati. Če se ne uresničijo njegova pričakovanja, se ima za manj sposobnega.

Saturn ima moč, da razvijamo področja na katerih smo šibki, dokler ta šibkost ne postane naša vrlina. 

V veliko korist nam bo, če izkoristimo Saturnovo moč, kot je zagnanost in hotenje, zato, da se izboljšamo, ampak pri temu moramo biti realni glede svojih ciljev in trezno gledati na stvar. Ta planet je vzdržljiv in vztrajen  in je zelo pomemben pri ohranjanju dolgoročnih odnosih. Če je naprimer v rojstni karti v odnosu močen Saturnov vpliv, kaže na resno dolgoročno zvezo, mi to hoteli ali ne, posebej če je v aspektu Luna ali Sonce. Saturn pa lahka tudi nakazuje konec zveze ali neke stvari, obdobja.

Saturn nas lahko sooči s kruto resnico, lahko je zelo neusmiljen in včasih zelo boleče razkrije resnico.

 Anja A
Zadnje objave od Anja A (poglej vse)

Prispevek je pripravil/-a Anja A

Rada pomaga ljudem v stiski in njihove misli obrne v pozitivne in ljubeče, saj tega veliko primanjkuje v Svetu - Sočutja. Rada se spopada s težavami in ovirami, zato jo veseli psihologija in človekov um na sploh, poleg se pa odlično dopolnjuje njena veda o duhovnosti ter ezoteriki, ki jo z veseljem uporablja vsak dan svojega življenja. Verjame, da lahko vsak doseže svoje sanje, z močjo pozitivnega razmišljanja in truda.

Podobni članki

Dodaj odgovor