fbpx

Astrološki pomen Sonca

Sonce – vir življenja in sreče. In astrološki pomen Sonca le še potrjuje naše načrte v naši natalni karti. Tam, kjer imamo izraženo Sonce, želimo najbolj uspeti in biti izpostavljeni.

Sončeva povezava z življenjem

  • Cikel : Sonce potrebuje eno leto, da prepotuje zemljo, v vsakem znamenju ostane en mesec.
  • Znamenja : Sonce vlada Levu.
  • Barve : zlata, rumena in oranžna.
  • Kamni : Sončev kamen, Rubin, Jaspis, Topaz.
  • Kovine : zlato.
  • Rastline : sončnica.
  • Deli telesa : srce in hrbtenica.
  • Ključne besede : sreča, pozornost, poslanstvo, otroštvo, osebnost, energija, življenje.
  • Lastnosti : pozitivnost, razigranost, veselje, moč, dejavna energija.
  • Vloge : otrok, Jaz.

Opis Sonca

Življenje na svetu je mogoče zaradi same prisotnosti sonca. Saj življenje samo sploh ne bi obstajalo, če na svet ne bi sijalo sonce. Astrološko gledano je sonce center mogočne moči, okoli katerega se vrtijo tudi drugi planeti zaradi velike gravitacijske moči. Sonce je v tem pogledu nedvomno vsemogočno. V solarnem sistemu je obkoljeno s planeti ter daje svetlobo in življenje. Vsi planeti pa se zanašajo na sonce za energijo. Prav tako pa so sončni žarki povezani z globokim duhom v človeškem telesu. V vedski astrologiji, je sonce opisano kakor duša vseh bitij.

 

 

Astrološki pomen Sonca

Pomen Sonca

V horoskopu sonce predstavlja človeka, ki ima svoj namen in svoj življenjski slog, s katerim bo tudi pustil svoj odtis na tej Zemlji. V hiši namreč prikazuje kje naša osebnost najbolj blesti. Vsa področja v življenju, ki so povezana s to hišo pa razkrivajo naše izkušnje, ki pripomorejo k temu, da je vsak človek zase najbolj poseben, kjer pa se tudi oblikuje naš ponos. To so namreč področja v življenju, katera iščemo, da bomo lahko kar najbolje izrazili naše dobre lasnosti, ki jih prinaša Sonce. 

Mesto sonca v horoskopu se v človeku odraža kakor ogenj in moč, ki jo vsak nosi s sabo. Saj, če človek v sebi ne nosi sonca se to odraža v obliki arogance, ki kasneje povzroča mentalne in čustvene bolezni. Takšno pesimistično človeško obnašanje pa kaj kmalu postane del človekovega življenja.

Numerološko gledano je sonce številka ena. Njegova prisotnost pa v človeško življenje prinaša upanje in energijo, med tem pa njegova odsotnost prinese le temo in slabo energijo.

S spoštovanjem do drugih nebesnih znamenj – lune, sonce odraža sedanjost ali tako imenovano stanje tukaj in sedaj, med tem ko luna v nas prebuja preteklost, kar se izraža v naših čustvih.

VEČ PO OGLASIH 👇🏻

KAJ BEREJO DRUGI?

KLIKNI TUKAJ ZA
HOROSKOP

PRIJAVI SE NA E-NOVIČKE IN PREJMI KUPON ZA -10% NA CELOTEN NAKUP V NAŠI PORTAL8.SI TRGOVINICI

Z klikom na “prijava” se strinjate z našimi Splošnimi pogoji in Izjavi o varovanju zasebnosti.

Cookie Box Settings