fbpx

Astrološki pomen Urana

Med astrološki pomen Urana štejemo vse, kar je na prvi pogled “nenavadno” in neobičajno. Povezujemo ga na praktični ravni s tehniko, računalništvom, na osebnostni pa s krizo srednjih let.

Uranova povezava z življenjem

  • Cikel : Uran potrebuje okoli 84 let, da prepotuje okoli Sonca.
  • Znamenja : Uran vlada Vodnarju.
  • Barve : Modra, srebrna in neon barve.
  • Kamni : meteorit, fluorit, moldavit.
  • Kovine : platina, uran.
  • Rastline : orhideja.
  • Deli telesa : krvni obtok in gležnji.
  • Ključne besede : preobrazba, svoboda, skupnost, revolucija, napredek.
  • Lastnosti : genialnost, ekscentričnost, ozaveščenost, pravičnost, čudaštvo.
  • Vloge : znanstvenik, zagovornik človekovih ali živalskih pravic, brat, upornik.

Opis Urana

Uran je svetlo modre barve in spada med plinske velikane v našem vesolju. Včasih ga poimenujejo tudi leden velikan, ker ima večje količine ledu. Znan je tudi po tem, da je nagnjen na bok in svoja pola ima tam kjer imajo drugi planeti ekvator. Prepoznali so ga šele v 18. stoletju, zaradi njegove počasne orbite.

 

 

astrološki pomen urana

Zgodovina o Uranu

Uran je dobil ime po grškem bogu neba. V astrologiji je Uranova preobražena energija večkrat povezana z mitom o Prometeju, enem od titanov, ki so ga imenovali buditelj zato, ker naj bi ukradel ogenj. To dejanje je dalo ljudem moč in razum ter jih za vedno spremenil.

Pomen Urana

Uran predstavlja napredke, svobodo, ima vizijo pravice in boljšo družbo za vse. Razmišlja izven okvirjev. Najpogosteje predstavlja glas ali preblisk v možganih, ki nam poda novo vizijo ali odkritje. V tem obdobju ko so odkrili Uran, se je dogajalo marsikaj, odkrivali so novo tehnologijo, bila je industrijska, politična in družbena revolucija in s tem so mu prepisali, da je Uran vizija napredka. Če imate v rojstni karti pravilen položaj Urana, imate boljše ideale in vizije, kako izboljšati svet in spremeniti stvari. Tudi Uran ima visoka pričakovanja, kot Saturn, zato lahko ima težave v življenju, ker se mu velikokrat ne uresničijo.

Če ima Uran močan vpliv na vas, ste velikokrat sanjavi in si gradite gradove na oblakih in velikokrat pozabite na človekova čustva ter izkušnje posameznika, hitro lahko izgubite empatijo.

Njegova energija je živahna in dejavna, to je zelo koristno, če pride do kakšnega prevaranta, v vsakdanjem življenju je pa lahko to naporno. Osebe, ki imajo močno poudarjen Uran, so zelo samozavestni do svojih prepričanj in dejanj. Drugi ljudje jih ponavadi ne sprejemajo z odprtimi rokami, saj se ne počutijo udobno v družabnih srečanjih. Uran ponavadi ostane v vsakem nebesnem znamenju prebližno sedem let. Njegov pomen za nas je odvisen kakšen vpliv ima v rojstni karti in kako je povezan z drugimi planeti.

VEČ PO OGLASIH 👇🏻

KAJ BEREJO DRUGI?

KLIKNI TUKAJ ZA
HOROSKOP

PRIJAVI SE NA E-NOVIČKE IN PREJMI KUPON ZA -10% NA CELOTEN NAKUP V NAŠI PORTAL8.SI TRGOVINICI

Z klikom na “prijava” se strinjate z našimi Splošnimi pogoji in Izjavi o varovanju zasebnosti.

Cookie Box Settings