Vsi se sprašujemo o usodi naše ljubezni in odnosov in tukaj nam astrološki pomen Venere nakaže najboljšo usmeritev! Poleg tega nam nudi napotke glede starštevstva in je hkrati arhetip matere.

Venerine povezave z življenjem

Cikel : Venera obkroži Sonce v približno 220 dneh, da prepotuje nebesna znamenja pa potrebuje približno eno leto. V vsakem nebesnem znamenju ostane okoli dva meseca.

Znamenja : Venera vlada Biku in Tehtnici.

Barve : bela, zelena, rožnata.

Kamni : diamant, azurit, lapis lazuli, rožnati kremen, beli safir.

Kovine : baker, medenina.

Rastline : bezeg, oreh, mandelj, koriander, figa, breskev, breza, vijolica, narcisa, pasijonka.

Deli telesa : grlo, ledvice in ledveni predel.

Ključne besede : skladnost, spolnost, želja, razkošje, plodnost, lepota, privlačnost, predanost.

Lastnosti : čutnost, ženskost, očarljivost, idealizem, lenoba, zavist.

Vloge : ljubimka, umetnica, manekenka.

Opis Venere

Venera in Zemlja sta enako veliki, vendar je polna žveplene kisline. Ima najbolj okroglo orbito okoli Sonca ( te so ponavadi eliptične ). Ker je blizu Zemlje, Sonca in Luni je najsvetlješe nebesno telo v veselju. Venera se vidi na nebu ista kot Merkur ob Sončevem zahodu in vzhodu.

pomen venere

Mitologija o Veneri

V Grčiji je bila Venera boginja Afrodita, v starem Rimu pa boginja ljubezni, lepote in spolnega poželenja ter rodnosti. Spolna privlačnost je bila boginjam velika moč, znane so bile po kultu svetih prostitutk. Afroditin začetek življenja je bil magičen, saj naj bi se rodila iz morske pene, na obalo naj bi priplula v školjki, zato so jo tudi povezovali z biseri.

 

 

astrološki pomen venere

Pomen Venere

Venera je podoba ljubezni, ženske lepote in očarljivosti. Izžareva samozaupanje in spolno privlačnost in za njo se obračajo vsi, kamorkoli gre. Vsi ji želimo biti podobni ali pa smo na pogled nanjo zavistni. Osebe, ki so rojene z vplivom Venere v rojstni karti, so prepoznavne po lepoti in ljubezni ter poželenju. Planet predstavlja naš način zapeljevanja. Še pred časi so jo upodabljali, kot golo žensko brez sramu in da v svojem videzu in privlačnosti uživa in jo izkorišča sebi v prid, danes na njo gledamo drugače, kot nagnjenost k poudarjanju lepote s primernimi oblačili in ličili ter nagnjenost pogledavanjem v ogledalo.

Tudi moški lahko imajo Venero v rojstni karti ( niso vsi iz Marsa ) in pomen za njih je enak, kot za ženske, saj pri planetih ne gre za spol ali spolno usmerjenost, temveč za načela in nagone, ki jih imamo vsi.

.Venera je svoj idealizem podedovala od Urana iz katerega je nastala. Zanimajo jo vse, kar je povezano z lepoto in skladnostjo, ter popolnem sorazmerju tako kot telesnem in abstraktnem smislu. Venera se bolj ukvarja z viskomi ideali, kot pa s telesno realnostjo ali pa, da nekdo njene ideale spušča na trdna tla. V odnosih išče skupne točke in načine za medsebojno dopolnjevanje zato, da je lahko odnos uspešen. Kljub povezavi z mirom in očarljivostjo, Venera ostaja v srcu bojevnica in lahko je sebična celo do te meje, da sproži vojno zato, da doseže želeno. Ta planet ni najbolj praktičen, bolj jo zanimata poležavanje in zadovoljevanje lastnih želja, kot življenje v resničnem svetu in garanje za preživetje. Pričakuje, da ji bodo drugi nudili udobje in razvajenost. Vseeno jo pa zelo zanima denar, saj mora poskrbeti za svojo lepoto, zato je ta planet pokazatelj denarja v rojstni karti.

 V horoskopu je Venera pogosto poleg Sonca ali v istem znamenju, vendar ni nikoli več kot za dva nebesna znamenja stran. 

 

 Anja A
Zadnje objave od Anja A (poglej vse)

Prispevek je pripravil/-a Anja A

Rada pomaga ljudem v stiski in njihove misli obrne v pozitivne in ljubeče, saj tega veliko primanjkuje v Svetu - Sočutja. Rada se spopada s težavami in ovirami, zato jo veseli psihologija in človekov um na sploh, poleg se pa odlično dopolnjuje njena veda o duhovnosti ter ezoteriki, ki jo z veseljem uporablja vsak dan svojega življenja. Verjame, da lahko vsak doseže svoje sanje, z močjo pozitivnega razmišljanja in truda.

Podobni članki

Dodaj odgovor