Osebna rast

Ciganske karte in njihov pomen

Ciganske karte in njihov pomen

Ciganske karte so karte ljudstva, njihovo izročilo se je pa prenašalo iz roda. Proizvaja jih avstrijsko podjetje, bile so pa prvotno zasnovane za višji dunajski sloj.

Za razliko od tarot kart niso oštevilčene, temveč so zelo intuitivne karte, s katerimi lahko prodremo globoko v človekovo zgodbo, ravno tako kakor s tarotom.

Sledi opis posameznih ciganskih kart v kompletu.

Izvrstni izdelki po izjemnih cenah samo zate!

Roza ahat

23.99 14.99 (Vključno z DDV)

Sveti les – Palo Santo 80g-30g sveto kadilo

9.9919.99 (Vključno z DDV)

Ametist – angel

18.99 13.99 (Vključno z DDV)

Ametist – neobdelan kristal

18.99 13.99 (Vključno z DDV)

Brezplačna poštnina ob nakupu nad 25€

Komplet 36 ciganskih kart bomo razdelili na pozitivne in negativne, ampak vedeti morate, da se je treba razbiranja kart lotiti intuitivno in jih povezovati med seboj, zato lahko ima negativna karta tudi pozitiven pomen in obratno.

Pozitivne karte

Ljubimec:

ljubimec

 

Ta karta napozarja moškega, ki je že v vašem življenju oziroma moškega, ki nam prihaja v življenje. Na zdravstvenem področju lahko predstavlja težave s srcem.

Nenadna sreča:

 

Karta predstavlja, da lahko v bodoče pričakujemo srečo na denarnem ali ljubezenskem področju. Če je obkrožena z negativnimi kartami, lahko nakazuje ravno nasprotno.

Upanje:

upanje

 

Na zdravstvenem področju karta upanja lahko predstavlja težave z ženskimi reproduktivnimi organi, ožiljem in krvnim obtokom. Ta karta je srečno znamenje, če je v povezavi s pozitivnimi kartami in nam želi povedati, da je upanje za naše načrte in cilje upravičeno.

Sreča:

sreca

 

Kadar karta sreče opisuje osebo, vemo, da gre za zelo velik potencial samozavesti. Če se ta karta nanaša na osebo, kateri beremo karte ali njeno okolico, nakazuje srečo v vseh pogledih.

Zvestoba:

zvestoba

 

To je karta dobrega prijateljstva, zvestobe in vzajemnosti v odnosu. Ker pa lahko na njeni simboliki zasledimo križ, prihajamo do zaključka, da smo na pragu novih začetkov.

Misel:

misel

 

Kadar opisujemo razpoloženje moškega na karti misel, lahko sklepamo, da njegova notranjost ni v sozvočju z njegovimi zunanjimi okoliščinami. Je karta odločitev.

Malo denarja:

malo denarja

 

Ta karta mnogokrat pomeni, da je naše finančno stanje dokaj nestabilno, oziroma, ravno zadosti za preživetje. Na čustvenem področju lahko tudi nakazuje primankljaj.

Darilo:

darilo

 

Ta karta lahko dobesedno pomeni, da v dar prejmemo določeno stvar. Je pa tudi karta slavja in veselja.

Pismo:

pismo

 

Kot že lahko razberemo iz samega imena karta, ta karta pomeni stike z okolico in določeno sporočilo v kakršni koli obliki, ki lahko naše življenje obrne na mnogo bolje. Golobica na karti svetuje, da poiščemo notranji mir.

Denar:

denar

 

Pomen te karte je večja vsota denarja, premoženje in blagostanje. Če so karte poleg negativne, lahko nakazuje izgubo denarja ali premoženja.

Hiša:

hisa

 

Ta karta lahko predstavlja naš dom, nepremičnino in na zdravstvenem področju manjše težave s sečili. Predstavlja tudi veliko stabilnost na splošno. Kot hiša sama, lahko opisuje hišo ob vodi ali na podeželju.

Veselje:

veselje

 

Kadar sprašujemo za ljubezen, je ta karta zelo dobrodošla. Pomeni lahko, da smo našli sorodno dušo. Če vam ta karta pade, lahko pomeni povabilo na slavje.

Hrepenenje:

hrepenenje

 

Če pogledamo žensko na karti, ki zre v daljavo, lahko hrepeni po določeni osebi oziroma kraju. Karta že sama po sebi nakazuje blaginjo, zatorej se ta oseba na karti, z denarjem ne obremenjuje. Karta lahko tudi pomeni hrepenje po domu in ljubezni.

Obisk:

obisk

 

Če to karto razbiramo v dobesednem pomenu, lahko seveda pomeni obisk. To karto si lahko predstavljamo tudi tako, ko mlajša oseba poprosi starejšo osebo za nasvet, ki je izkušena.

Božje oko – Stalnost:

bozje oko

 

To karto lahko smatramo kot karto večje prelomnice v naših življenjih in ostale karte bodo nakazale smer, v katero se bodo stvari odvijale in kakšna bo za nas ta prelomnica.

Sporočilo:

sporocilo

 

Kadar se odpre ta karta, lahko pričakujemo pozitivno sporočilo, ki lahko izboljša sleherno področje življenja. Ponazarja človeka, ki je odprt in se pokaže v vsej svoji luči. Karateristiko tega človeka lahko ocenimo kot družabnost, veselje in razigranost, ki je skromne narave in ceni tisto, kar ima in prejme.

Ljubezen:

ljubezen

Karta prikazuje naše prve ljubezni, prisotnost angela varuha ali otroka. Zdravstvene težave lahko opredelimo kot težave s srcem.

Otrok:

otrok

 

To karto lahko beremo zelo dobesedno – kot je rojstvo otroka. Na praktični ravni pa pomeni nov začetek in svežino v našem življenju.

Ljubica:

ljubica

 

Karta, ki jo lahko enačimo z karto Ljubimca. To je ženska, ki je stabilna. Če so v polaganju zraven zelo očitne karte, lahko ponazarja nosečnost. Prav tako, lahko nakazuje bodoče težave s srcem.

Potovanje:

potovanje

 

Karta nam lahko pripoveduje o poti, iz zunanjega izgleda kočije pa jo lahko razbiramo tudi kot karto razkošja. Konje na karti lahko simbolično preberemo kot našo notranjo moč. Lahko nakazuje selitev ali potovanje v tujino.

Nevtralne karte

Prevara:

prevara

 

Karta kot sama lahko nakazuje izgubo pri igrah na srečo ali oddaljitev od izdajalcev. Na praktični ravni največkrat pomeni izigranost, torej se varujte, ko pride ta karta in raje postavite jasne meje.

Poroka:

poroka

 

Še ena izmed kart, ki jo lahko razbiramo dobesedno kot poroko, nemalokrat pa pomeni ljubezenski trikotnik in pomoč pri zadevah te narave s strani drugih oseb.

Uradnik:

uradnik

 

 

To je karta uniformirane osebe, na bolj vsakdanji ravni, prikazuje osebo, ki je lahko mlajša, vendar zrelejša od svojih vrstnikov. Nakazuje prizemljenost. Pri svojih prizadevanjih je borec.

Prepir:

prepir

 

Karta lahko nakazuje težave znotraj družine in doma. Prikazuje nezdrav odnos, ponuja nam pa tudi možnost izhoda iz negativnih situacij, kar prikazujejo odprta vrata v ozadju na karti.

Vdovec:

vdovec

Karta načeloma nakazuje starejšega moškega, ki se zaradi preteklih izgub težko zbliža z drugimi in se jim odpre.

Sodnik:

sodnik

 

To je karta odločitev, pravičnosti in ravnovesja. Ob kombinaciji z dobrimi kartami nakazuje pošteno osebo, vendar hladno, ki se odloča na podlagi svojega razuma. Nakazuje lahko tudi, če bodo zadeve stekle vam v prid ali ne, odvisno od ostalih kart, ki so zraven nje.

Negativne karte

Nesreča:

nesreca

 

Kot že samo ime karte pove, ta karta lahko simbolizira neuspeh na vseh življenjskih področjih. Nemalokrat pa opisuje spraševalca, ki se znajde v začaranem krogu in ne vidi pomoči, ki mu je ponujena. Kadar pridemo do vprašanj, ki se tičejo zdravja, lahko pričakujem težave z dihali.

Svečenik:

svecenik

Karta kot sama lahko nakazuje depresivna obdobja, predvsem pa na praktični ravni pomeni konec določenega obdobja, kar se lahko navezuje na vsa področja ali vprašanja.

Sovražnik:

sovraznik

 

Sovražnik lahko opisuje karakter in namere oseb, ki so nam blizu ali so kako drugače povezane z nami. Opišemo jo lahko tudi kot nevoščljivost, hinavščino. Kadar pa opisuje spraševalca, pa nakazuje njegov pesimističen pogled na okolico.

Lopov:

lopov

 

Kakor prikazujejo vrata na karti (leva stran karte), lahko nedobrodošle situacije vedno zapustimo in zapremo pot preteklosti. Ker pa karte lahko prebiramo tudi dobesedno, potem ta karta še najbolj od vseh ponazarja izgubo.

Žalost:

zalost

Med pomene te karte spada zaprtost in vsesplošna žalost. Večinoma se pojavlja, kadar se soočamo z izgubami ali drugimi življenjskimi neuspehi.

Bolezen:

bolezen

Karta nam svetuje, naj zapustimo “svet teme” in se zavedamo svojih moči, ki jih nosimo v sebi. Če so karte poleg negativne lahko nakazuje resnejšo bolezen. Nakazuje lahko tudi, da se neka oseba pretvarja.

Ljubosumje:

ljubosumje

Te karte bi se tako rekoč nekateri razveselili, spet drugim bi pa povzročala preglavice. Najlažje si jo razlagamo tako, da si predstavljamo našega “tekmeca” pri naših simpatijah. Ob negativnih kartah pa lahko nakazuje varanje.

Vdova:

vdova

Večinoma to predstavlja žensko v zrelih letih, iz simbolike pa lahko sklepamo, da gre za negativno naravnano žensko, ki se ne zna “vklopiti” v svojo okolico. Lahko pa svoje tegobe izkorišča v svoj prid.

Smrt:

smrt

 

To je karta, ki se je veliko ljudi boji zaradi okostnjaka na karti, vendar, če dobro pogledamo simboličen pomen, nakazuje le preboj oziroma, nov začetek – po navadi resnejši premik. Na zdravstvenem področju nakazuje na težave z kostmi.

Neiskrenost:

neiskrenost

Simbolika nam prikazuje revščino, sovražnike, neprijetne situacije in seveda tudi neiskrenost. V vsakem primeru, ko se obrne ta karta, previdnost ni odveč.

 

 

 

Podobni članki