Duhovne živali so znane skoraj po vsem svetu, so nekatere religije in prepričanja, ki verjamejo, da ima vsak, vsaj eno svojo duhovno žival.

Ta duhovna žival nas ščiti in vodi skozi življenje. Posamezna duhovna žival nas karakterno opisuje. Te živali nam skozi težka obdobja stoijo ob strani, nam dajejo pozitivno energijo ter moč. Če se dobro povežemo s svojo duhovno živalijo, bodo naše lekcije manj boleče in iz sebe bomo potegnili najboljšo različico samega sebe.

Spoznajte, katera je vaša duhovna žival glede na astrološko znamenje

Spodaj je zapisanih vseh dvanajst astroloških znamenj, poleg pa je napisano, katera je njihova duhovna žival in kako duhovna žival karakterno, vsako znamenje posebej.

Oven (21.03. – 20.04.):

Vaša duhovna žival je jastreb.

Jastrebi so rojene vodje, znajdejo se v skupinah, vendar raje delajo samostojno, ker so spontani in včasih impulzivni. Videti so lahko arogantni in egoistični, ampak to je samo zato, ker zelo zaupajo vase. Ti ljudje se nikoli ne branijo prevzeti pobude. Čeprav ne kažejo svojih čustev, so znotraj sebe zelo sočutni. Vedno so tudi odprti za nove ideje in spremembe v življenju. Najbolj od vsega cenijo odnose, ki jih imajo z ljudmi. To ognjeno znamenje prikazuje zvestobo, strast, hitrost in neodvisnost tako kot pripadajoča duhovna žival. Radi se zadržujejo v krogu svojih prijateljev in predvsem družine. Predani so svojim instinktom (intuiciji), zato dovolijo, da jih vodijo skozi življenje. So tudi zelo prilagodljivi in vedno odprti za spremembe in novosti. V njih gori ogenj, zato morajo vedno nekaj početi, če ne so podrvrežni lenobi. Vedo biti tudi zelo samosvoji, hitro lahko obupajo nad določenim zadevam/osebam, a če jim boste zanimivi, se bodo trudili okoli vas.


Bik (21.04. – 20.05.):

Vaša duhovna žival je bober.

Bobri so prilagodljivi, pametni, potrpežljivi in vztrajni. Ko pričnejo z delom na nekem projektu, ga tudi vztrajno končajo. Pri svojih projektih so lahko zelo izvirni in strateški. So pa najbolj cenjeni delavci, saj so potrpežljivi in delavni. Znani so po tem, da gradijo svoj dom, obožujejo svoj dom in zapravijo veliko časa pri urejanju. V sebi nosijo čut za red in strukturo, ki jo ustvarijo v svojem okolju. So pa zelo trmasti in, kar si zadajo bodo do tega tudi prišli. Vsaki zadevi bodo nedvomno prišli do dna. Premagali bodo vsako oviro, ki jim bo prišla na pot, saj so bobri bitja, ki so pripravljena takorekoč na vse. Znašli se bodo v kakršni koli situaciji, saj se zelo iznajdljiva bitja. Nikar jih ne preizkušajte, saj so zelo intilegentni in njigove besede so lahko precej ostre. Previdni morajo biti, saj lahko hitro odrinejo osebe od sebe, saj občasno postavijo težke pogoje, ali bo po njihovo ali pa nikakor. Morajo se naučiti, da sprejemejo tudi odločitve in pogoje drugih oseb. Včasih so lahko prezahtevni, posesivni in tudi zelo prestrašeni. V svoji najboljši luči so dobrosrčni, sočutni, prijetni, zvesti in velikodušni prijatelji ali ljubmci.


Dvojčka (21.05. – 21.06.):

Vaša duhovna žival je srna.

To znamenje, znano po svojem značaju dvojnosti, je predstavljeno z naravo srne, ki je urna in nedolžna hkrati. So energetična bitja, ki so zmeraj v sožitju s svojo okolico. Lahko so zelo nežne duše, v kritičnih trenutkih pa pokažejo tudi grobo plat. Zelo hitro osvojijo osebe s svojimi intelektualnimi pogovori, vendar njihova duhovna žival jih opozarja pred nevarnostjo bolečine. Pri njih je osebnost zelo poudarjena, vendar ne želijo izstopati. Radi imajo zabave in nove izzive. Vedno si želijo novosti in sprememb, zato se pogosto zgodi, da nekatere zadeve pustijo, kar nedokončane in že začnejo z novo, ali pa delajo več del hkrati. Energije pa jim nikoli ne zmanjka, zato imajo lahko tudi več različnih interesov ter projektov. So tudi zelo duhoviti, zato skoraj vsakogar osvojijo, s svojim smehom ter smislom za humor. Zelo pa jih je strah, da bi bili osmešeni ali pa, da bi osmešili same sebe. Zato jih lahko zunanji svet, hitro prizadene. Drugače se zelo radi družijo, se pogovarjajo in so izjemno karizmatične osebe, zato z lahkoto skelapajo nova prijateljstva in spoznanstva. V ljubezni so zelo izbirčni, zato se po navadi le težko ustalijo, a ko najdejo pravo osebo, so zelo čuteči in skrbni. Njihova slabost je, da so velikokrat nestrpni, če pa se v njihovem življenju ne dogaja nič zanimivega, hitro postanejo leni, žalostni ali jezni ali pa kar oboje.


Rak (22.06. – 23.07.):

Vaša duhovna žival je detel.

Detli radi skrbijo za svoj dom, ga ustvarjajo, so negovalni … Tako je tudi to znamenje, vse osebe, ki nosijo to nebesno znamenje, so skrbni in zaradi tega, radi skrbijo za svoj dom, posebno pa radi poskrbijo za svoje ljubljene osebe. So dobri poslušalci in ljudje so radi ob njih, saj vsakogar sprejmejo. So zelo predani in iznajdljivi. Za njih ima vsaka stvar, zadeva in oseba določen pomen v njihovem življenju. Njihova slaba stran je, da vedo biti zelo ljubosumni in posesivni. Vendar so v svoji najboljši luči zelo skrbni, ljubeči, empatični in so za ljubljeno osebo pripravljeni narediti vse. Družina in dom sta jim na prvem mestu. Znani so tudi po tem, da so njihova čustva občasno zelo nestabilna, zato je dobro paziti, kako jim boste kaj povedali, na kakšen način, da se ne bodo počutili ogroženih ali prizadetih … Hitro se pa lahko tudi razjezijo, a po navadi niso zamerljivi.


Lev (24.07. – 23.08.)

Vaša duhovna žival je losos.

Levova duhovna žival je losos, ker navadno “plavajo” proti toku, saj ko se za nekaj odločijo, jih nihče ne ustavi. Svojemu notranjemu instinktu bolj verjamejo, kot pa zunanjemu svetu. So dobri voditelji, saj imajo močno karizmo in osebo hitro navdušijo s svojimi idejami. Imajo močno energijo, s katero privlačijo skoraj vsakogar in se ob njih počutijo prijetno. Njihova slabost je, da se občasno počutijo negotovo, vedo biti zelo egoistični in arogantni. Kadar občutijo, da jih nekdo ne sprejema in ne vrača čustev ter ne dopolnjuje njihovih želj, zlahka končajo odnos in so že v iskanju druge osebe. Kadar so pravilno ljubljeni so zelo zvesti in stabilni, a kadar kdo v njih prebudi slabo plat, postanejo maščevalni in zaverovani vase. Njihov ponos je večji od vsega, zato se ne bodo zlahka predali.


Devica (24.08. – 23.09.)

Vaša duhovna žival je medved.

Kakor so osebe, ki so po nebesnem znamenju devica zelo organizirane in iznajdljive, to velja isto za njihovo duhovna žival – medveda. Znani so po tem, da so delovni in inteligentni. Imajo pa veliko in nežno srce, zaradi katerega včasih preveč dajejo. Kadar si postavijo nek cilj, se ga strogo držijo in njihov plamen do izpolnitve svojih želja, nikoli ne ugasne. Hodili bodo po poti do svojih sanj, vse dokler ne pridejo do cilja. So tudi perfekcionisti, zato mora biti vse popolno in vse mora ustrezati. Nekateri so zelo sramežljivi, se težko odprejo sočloveku, živijo v skromnosti in življenje živijo v minimalnosti. So tudi zelo nestrpni, zato včasih vedo tudi kaj “izsiliti”. A, če jih pri tem ustavimo in pomirimo, se bodo sprostili. Kadar so jezni, jih raje pustite na miru, saj lahko postanejo zelo nesramni. Če so ta znamenja bila večkrat razočarana v življenju, so podvržena k temu, da ljudi s posebnim premislekom spuščajo v svoje življenje, so skeptični in jih lahko s svojo direktnostjo, kar hitro zavrnejo – odvrnejo. Postanejo lahko tudi zelo neodvisni, v takšni meri, da menijo, da ne potrebujejo nikogar in, da so sami sebi dovolj. Paziti pa se morajo lenosti, saj so k temu podvrženi. V najboljši luči so ta bitja zelo dobrosrčna in ljubeča.


Tehtnica (24.09. – 23.10.)

Vaša duhovna žival je krokar.

Tehtnice rade obdržujejo ravnotežje v vseh življenjskih področjih, zato je njihova duhovna žival krokar. Vidijo tako zunanjo, kot notranjo lepoto ter resničnost v vseh pogledih, tako lažje ustvarijo ravnovesje. Ponese jih lahko v mističnost pri čemer lahko imajo zelo veliko znanja, saj so tehtnice inteligetna bitja. So zelo dobri poslušalci in dajejo zelo dobre nasvete, saj bodo vsako vašo besedo dobro poslušali ter pretehtali vse možne izbire. So tudi večni romantiki, kateri razvajajo in negujejo ter skrbijo o svoji ljubljeni osebi. So miroljubna bitja, zato rade živijo izven civilizacije, hrupa… Kadar pride do medsebojnih nesporazumov, prepirov, se ta znamenja počutijo precej slabo, saj se zavedajo, da niso več v ravnovesju s to osebo, a njihov cilj je, da imajo vse v ravnovesju, tako kot svoje življenje tudi odnose. So preprosti, potrpežljivi in skrbni. Nekateri imajo tudi brezmejno energijo, s katero se poganjajo do svojih ciljev. Njihova slaba plat je, da vedo biti zelo nesramni, vulgarni, zahtevni in tudi maščevalni. A v svoji najboljši luči so čuteča bitja, ki potrebujejo, le ljubezen in nekoga za katere bodo lahko skrbeli ter jih negovali. Zato bi bil tudi njihov poklic idealen kot negovalec, zdravnik in svetovalec.

Škorpijon (24.10. – 21.11.)

Vaša duhovna žival je kača.

Škorpijonova duhovna žival je kača, ker predstavlja cikel življenja ter smrt. Kača menja svojo kožo in nakazuje prerojenje, o tem govori tudi mnogo kultur. Radi osebnostno, duhovno ali na kakršnem koli področju rastejo, se razvijajo in učijo. Kadar zrastejo, se razvijejo in naučijo dovolj, spremenijo svoj cikel življenja in zopet najdejo nekaj še bolj zanimivega! Vedno radi sprejemajo nove izzive. Staro hitro puščajo za sabo. So zelo strastni, a se imajo vedno v kontroli. Vedeti pa moramo, da se to znamenje tretira, kot enih najmračnejših in skrivnostnih bitij. Nekateri izmed njih se radi spustijo v onkraj naravnega – nadnaravno, paranormalno. Če vam zaupajo, se bodo ob vas popolnoma sprostili, postali bodo zabavni in nasmejani. Radi tudi priskočijo na pomoč, kadar jo prosi pomembna oseba. Kadar se ustalijo, so zelo ljubeznivi, predani in zvesti. Njihova slaba stran je, da lahko postanejo nasilni, neposlušni in imajo veliko nihanj v njihovem razpoloženju, kar pa lahko osebo pripelje do “norosti”.

Strelec (22.11. – 21.12.)

Vaša duhovna žival je sova.

Ker so strelci dobri opazovalci, je njihova duhovna žival sova. Osebe hitro ocenijo, opazijo kdaj lažejo in kdaj jih želi kdo prevarati. Imajo precej močno intuicijo, katera jih vodi skozi njihovo življenjsko pot. Včasih so lahko videti zelo impulzivni, a imajo zelo močna in globoko čustva. Običajno jim prijateljstva pomenijo več in so jim v življenju zelo pomembni. Njihova slaba stran je, da so lahko nepremišljeni in sebični. So zelo energični in ognjeni, a ta ogenj boste le težko pogasili. Iščejo partnerje ob katerih se bodo počutili varno in kateri jih bodo negovali ter ljubili. Drugače so zelo občutljivi, čeprav se prikazujejo kot zelo močna in mogočna bitja. Uspevajo na vseh področjih dela, najbolj pa jim odgovarjajo dela, kjer bodo v delu njihove roke, prav tako bi jim odgovarjalo delo kot učitelj.

Kozorog (22.12. – 20.01)

Vaša duhovna žival je gos.

Kozorogi so ambiciozni, delavni in samotarji, kakor njihova duhovna žival gos. So zelo odločni in vztrajni, zato ne mislite, da bodo zlahka odnehali. Njihove sanje in cilji imajo vedno prednost v njihovem življenju, vendar so njihovi cilji zasnovani na podlagi njihove lastne domišljije, ne od zunanjih dejavnikov. Sledili bodo svojim lastnim idealom, da bi dosegli želeno. So zabavni in dobrega srca. Podvrženi pa so odvisnostim, zato se svetuje, da so na to še posebej pozorni. Imajo svoja lastna pravila in se ne ozirajo na mnenja drugih, živijo svoje življenje, tako kot so si oni zamislili in začrtali. Včasih si postavljajo zelo visoke ideale, zato lahko kar hitro postanejo sami sebi svoj največji sovražnik. Čas zelo radi preživljajo sami, zato jim ni odveč, če bodo odmaknjeni od civilizacije. V ljubezni so zelo strastni, a le redko pokažejo svoja prava čustva, so zvesti in kadar najdejo osebo primerno zase, bodo le s težavo se od nje ločili. Paziti se morajo le, da ne postanejo preveč obsesivni.

Vodnar (21.01. – 19.02.)

Vaša duhovna žival je vidra.

Tako kot vodnarji, so tudi vidre igrive, zabavne in ustvarjalne. Imajo svoj pogled na življenje, so edinstveni, a lahko so tudi zelo osamljeni. Pogosto se zgodi, da so napačno razumljeni, saj svet vidijo drugače in imajo drugačno začrtane poti od ostalih. Po navadi imajo veliko prijateljev, lahko tudi iz različnih koncev sveta. Vendar ne bodite preveč prepričani, da veste vse o njih, saj so ta znamenja zelo skrivnostna in včasih, so tako skrivnostna, da še sami ne vedo, kaj skrivajo. Njihova domišljija je bujna, vendar jo vedo dobro izkoristiti v svojem življenju. Ne zanašajo se na tuja mišljenja, so samosvoji in si ustvarjajo svoja lastna pravila. Nekateri jim pravijo, da so malce “čudni”. Vendar to nikakor ne pomeni, da niso priljubljeni, ravno nasprotno! Ta znamenja zelo hitro sklepajo nova prijateljstva, saj so tudi zelo družabni in se radi pogovarjajo. So brez problema v večjih množicah. V ljubezni so zelo izbirčni in iščejo tistega “ta pravega” / “ta pravo”. Kadar najdejo pravo osebo, si bodo le težko premislili in bodo težko zapustili ta odnos. Če z njimi ljudje ne delajo tako kot bi mogli, se lahko izolirajo od celotnega sveta, tudi od družine in tistih najbližnjih. A, ko bodo zopet ljubljeni tako kot morajo biti, se bodo odprli kot cvet.

Ribi (20.02. – 20.03.)

Vaša duhovna žival je volk.

duhovna zival volk

Ker se v ribah skriva veliko močnih čustev, je njihova duhovna žival volk. So zelo neodvisni ljudje in večino časa raje preživijo sami, kakor pa v skupinah. Veliko časa v svojem življenju porabijo, da najdejo resničnega sebe, a ko se najdejo, se po navadi tudi ustalijo. So strastna, čustvena in zelo nežna bitja, ki to tudi pokažejo svoji ljubljeni osebi. Po navadi jih pa skozi življenja vodijo njihova čustva. Poznani pa so tudi po tem, da so veliki sanjači in imajo, kar globoko domišljijo. So tudi zelo dobrega srca in radi priskočijo na pomoč. Njihova slaba stran je, da lahko postanejo “obsedeni” z nekaterimi osebami, navadno so to ljubljene osebe. Lahko pa so tudi zelo maščevalni. V ljubezni se nikoli ne predajo, odnos le stežka končajo, razen, če je to edina opcija. Njihov cilj je, da najdejo pravo, resnično ljubezen, katero bodo negovali celo svoje življenje.Anja A
Zadnje objave od Anja A (poglej vse)

Prispevek je pripravil/-a Anja A

Rada pomaga ljudem v stiski in njihove misli obrne v pozitivne in ljubeče, saj tega veliko primanjkuje v Svetu - Sočutja. Rada se spopada s težavami in ovirami, zato jo veseli psihologija in človekov um na sploh, poleg se pa odlično dopolnjuje njena veda o duhovnosti ter ezoteriki, ki jo z veseljem uporablja vsak dan svojega življenja. Verjame, da lahko vsak doseže svoje sanje, z močjo pozitivnega razmišljanja in truda.

Podobni članki