Ali že poznate hematit in njegov pomen? Če vas privlači ta poldragi kamen, potem vsekakor potrebujete prizemljitev, saj je znan po svojih močeh prizemljitve in ravnovesja. Pripada zemeljskemu elementu, zato je prizemljitev še toliko močnejša, če pa želite izvedeti še več o tem zares lepem in posebnem kamnu, pa nadaljujte z branjem. V našem prispevku boste ugotovili, kakšne ključne značilnosti hematita, kako nas hematit ščiti pred vplivom negativnih energij, kako čistiti ta čudovit kamen, in še mnogo več …


Ključne značilnosti hematita

Barva: Temno sivkasta, bleščeča barva, na njemu lahko najdemo tudi rdeče pike ali lise, ki so lahko podobne tudi rji (to je zaradi železovega dioksida, ki ga vsebuje).

Najdba:  Najdemo ga v Sloveniji, Italiji, Angliji, Braziliji, Bangaldeš, Maroku, Južni Afriki, na Novi Zelandiji, Kitajskem ter na Češkem.

Astrološka znamenja: Bik, devica in kozorog, oven, lev in strelec.

Čakre: Korenska čakra

Element: Zemlja in ogenj.


Zakaj je poldragi kamen hematit dobro imeti v svoji bližini?

  • Blaži krče, vnetja, opekline in znižuje vročino.
  • Prinaša mir, prizemljitev, svežino, veselje in ravnovesje.
  • Dobro vpliva na srce, možgane, vranico, presnovo, pljuča, oči, jetra, kri, trebušno slinavko, ščitnico in celotno telo.
  • Zmanjšuje egoizem, jezo, trmo in negativnost.
  • Povečuje samozavest, koncentracijo, logiko in zaščito ter odpravlja nespečnost, depresijo in tesnobo.
  • Iz nas potegne vso negativno energijo.
  • Ker je povezan z korensko čakro, bo uravnal tudi ostale čakre, saj je korenska čakra glavna in, če ta ne deluje pravilno, ostale le težko delujejo normalno.
  • Če se počutite pesimistično naravnani, pod stresom ali doživljate tesnobo (anksioznost), je hematit vaša prva pomoč!
hematit-verižica-slovenija-biser-portal8.si

Na kaj morate biti pozorni, ko poldragi kamen hematit uporabljate za njegove pozitivne lastnosti?

S hematitom bodite previdni, je bolj mehak kamen in se lahko hitro stre ali razbije. Kadar ga shranjujete, naj bo na takšnem mestu, kjer ni ostrih predmetov ali, kjer bi lahko padel na tla.

Po njem ne pršite parfumov in ostalih kemikalij! Kadar ste fizično aktivni, odstranite nakit iz hematita.


Zakaj še lahko uporabimo poldragi kamen hematit?

Hematit bo prečistil vašo kri, po tem je že znan od Vikingov, ki so ga nosili na sebi, da jih je varoval, naj bi jih tudi ščitil pred tem, da če so bili ranjeni, ne bi tako hitro izkrvaveli in jim tudi vlival pogum ter občutek, da so nepremagljivi. Izboljšal bo vašo kri, zato, če ste slabokrvni, ga nosite ob sebi. Ugodno vpliva tudi na našo cirkulacijo, kar je zelo pomembno za naše zdravje.

Dobro vpliva tudi na živčni sistem, katerega bo pomirilo in nam prineslo ravnovesje ter mir. Kadar čutimo močan strah in se ga hočemo znebiti, v svojo pest stisnemo kamen, ki nam bo pomagal premagati strahove ter tudi tesnobo. Če ga pa bomo imeli ob sebi kadar gremo spati, nas bo zazibal v miren spanec.

geoda-hematit-portal8-si
Vir fotografije: Archaeodontosaurus

Odganjanje negativnih energij s hematitom

Hematit nas bo tudi obranil vseh negativnih energij od drugih, zato tisti, ki so bolj nagnjeni k srkanju energij drugih oseb, je dobro, če ga imajo ob sebi. Pomagal bo tudi tistim, ki se bojujejo z odvisnostim, kot so kajenje, alkohol in droge ter tudi prenajedanje s hrano.

Če ga boste postavili v svoj dom vam bo prinesel mir in ravnovesje. Skratka, dobro ga je imeti vsepovsod, v svojem avtu, kjer vam bo nudil zaščito, v svoji torbici, denarnici ali žepu, kjer vas bo varoval pred negativnimi energijami. Nosimo ga pa lahko tudi kot nakit, prstan, verižico, zapestnico ali uhani, takšna uporaba tega poldragega kamnaje najboljša, saj je v neposrednem stiku z vami ves čas, kjer lahko sprošča svoje pozitivne vibracije.

Če ga bomo imeli v pisarni, oziroma v svojem delavnem okolju, bomo imeli večje ambicije, zagon za delo in voljo.

Nekateri pravijo tudi, da, če sam od sebe pade na tla in se razbije, ali ga izgubite (posebno to velja za prstane), da je bil poln negativne energije in je odslužil svoje delo.


Meditacija s poldragim kamnom hematit

S hematitom lahko najdete mir in pričnete z njim tudi meditirati.

Odmaknite telefon in vse naprave, ki bi vas lahko zmotile, v sosednjo sobo.

Prižgite si svečke in zatemnite sobo, svetlobo naj oddajajo le sveče. Če imate si prižgite tudi žajbelj, ki vas bo z lahkoto popeljal v svet meditacije.

Potem se zazrite v hematit, ki ga postavite predse, pomagal vam bo umiriti vaše misli, zato se boste lažje poglobili v meditacijo.

Vsakič, ko boste izdihnali izgovorite: “Prizemljen/a sem in povezan z zemljo”.

Ko boste izgovarjali te besede, bo iz vas potegnil negativno energijo in vas polnil s pozitivno energijo.Tako si boste lažje odgovorili na določena vprašanja in tudi vaše misli se vam bo razbistrile ter lažje razrešili težave.

Po meditaciji ta poldragi kamen, kakor pa tudi druge poldrage kamne, očisitite!

hematit-mediatcija-portal8-si

Kako poteka čiščenje hematita vseh negativnih energij?

Čiščenje hematita pod vodo

Čistimo ga pod toplo vodo, ki mora skozenj teči vsaj 20 minut.

Čiščenje hematita pod soncem

Postavimo ga lahko tudi pod sonce, ki pa naj tam počiva vsaj 1 uro.

Čiščenje hematita na luni

Kadar je polna luna ga postavimo ven na prosto skozi noč ali vsaj 4 ure, da se očisti negativnih in napolni s pozitivno energijo. Kadar je prazna luna ga postavimo ven skozi noč ali vsaj 6 ur, da se očisti negativnih energij in takrat je tudi pripravljen za programiranje!

Čiščenje hematita s kadili (Palo Santo, kadilo svete cedre, modri žajbelj, beli žajbelj …)

Prekajevanja ali t.i. smudginga se lotimo tako, si poljubno izberemo vrsto kadila. Kristale in poldrage kamne lahko čistite z belim žajbljem, kadilom cedre, s kadilom svetega lesa …

Kadilo najprej prižgite ter ga upihnite, da se bo iz njega pričel viti gost dim, nato s palčko ali šopkom kadila krožite okoli vašega kamna ali kristala.
Čiščenje kamnov in kristalov bo na tak način očistilo vseh energij, ki so prišle v stik z njimi.

BELI ŽAJBELJ

SVETA CEDRA

MODRI ŽAJBELJ

Nakup Hematita v naši trgovini portal8.si

Colossal – Ogrlica iz hematita
Klikni tukaj

Perlita – Ogrlica iz hematita
Klikni tukajAnja A
Zadnje objave od Anja A (poglej vse)

Prispevek je pripravil/-a Anja A

Rada pomaga ljudem v stiski in njihove misli obrne v pozitivne in ljubeče, saj tega veliko primanjkuje v Svetu - Sočutja. Rada se spopada s težavami in ovirami, zato jo veseli psihologija in človekov um na sploh, poleg se pa odlično dopolnjuje njena veda o duhovnosti ter ezoteriki, ki jo z veseljem uporablja vsak dan svojega življenja. Verjame, da lahko vsak doseže svoje sanje, z močjo pozitivnega razmišljanja in truda.

Podobni članki