Če za to še ne veste, vam v današnjem prisprevku predstavljam, katera barva vam najbolj paše glede na vaš horoskopski znak. Tako, boste tudi takrat, ko boste ljubljeni osebi želeli izbrati darilo in boste kolebali med različnimi barvami, točno vedeli katero barvo izbrati.

Zakaj je pomembno, da vemo za to, katera barva paše k horoskopskemu znaku?

Barva vpliva na naše razpoloženje, in če naš horoskopski znak energetsko vibrira z določeno barvo, zakaj se potem ne bi obkrožili točno s to barvo?

Barva, ki paše k našem nebesnem znamenju, bi se morala bolj pogosto znajti v naših domovih in omarah, saj še le dodatno izostri vse naše pozitivne lastnosti in poskrbi, da naša osebnost še bolj pride do izraza, verjame pa se tudi, da in tudi prinaša srečo. Izvedite, katera barva je vaša, kako vas opisuje in zakaj je dobro, da jo nosite.

Izvedite, katera barva vas opisuje in vam je pisana na kožo glede na vaš horoskopski znak

Horoskopski znak oven in barva, ki nanj najbolje vpliva (21.03. – 20.4.)

barva-za-nebesno-znamenje-oven

Rdeča barva vlada ovnom, saj so energični in polni strasti. Rdeča barva daje ovnom pozornost, ki jim primanjkuje, zato se svetuje, da to barvo pogosto nosijo, ovnom pa se priporoča, da naj rdeča barva krasi tudi njihov dom. Rdeča barva ponazarja ovnovo seksualnost, ki je izjemno značilna za osebe v tem nebesnem znamenju.

Rdeči barvi vlada planet Mars, kakor ovnu, zato je tukaj še en razlog, zakaj mora oven nositi več rdeče barve ter okrasiti dom z njo. Ovni bodo z nošenjem rdeče barve pridobili več osebne energije, ki bo usmerjena v prave stvari.

Kristali rdeče barve: Garnet, rdeči Jaspis, Rubin, rdeči ahat, ognjeni opal …

Rastlina: Rdeča vrtnica, mak, flamingovec …

Sadje: Rdeča jabolka, jagode, lubenica, češnje …


Horoskopski znak bik in barva, ki nanj najbolje vpliva (21.04. – 20.05.)

barva-za-horoskopski-znak-bik-portal8-si

Zelena: Zelena barva bo Bikom izboljšala povezavo z naravo in rastjo.

Bik ima rad naravo, mnogi pa nebesno znamenje bik povezujejo z napredovanjem, zato se z njimi dobro povezuje zelena barva, saj zelena barva že od nekdaj asociira z rastjo. Bik se mora ravno iz tega razloga večkrat obdati z zeleno barvo in poskrbeti, da bo vsaj ena stvar v njegovem domu zelena, saj bo to zelena barva še pospešila rast, ki si ji v življenju tako želi doseči vsak dan.

Zelena barva bo na osebo v nebesnem znamenju bik, dobro vplivala, saj jim bo dajala občutek prizemljenosti, pošiljala jim bo pozitivno energijo ter krepila pozitivne značilnosti bika.

Tudi takrat, ko osebe v horoskopskem znamenju bik ne bodo v naravi in bodo nekje v mestu, jih bo zelena barva pomirjala in jim dajala občutek, da so v stiku z naravo.

Kristali zelene barve: Smaragd, zeleni Žad, Peridot, Malahit…

Odkrijte skrivnosti čudovitega masažnega poldragega kamna žad!
Kliknite na sliko …

Rastlina: Kaktus, fikus, vse zelene sobne rastline …

Sadje: Kivi, limeta, zelena jabolka …


Horoskopski znak dvojčka in barva, ki nanj najbolje vpliva ( 21.05. – 21.06.)

barva-za-horoskopski-znak-dvojcka-portal8-si

Rumena: Dvojčkom vlada rumena barva. Rumena barva jim bo dajala nove zamisli in jim sprožila radovednost, kar pa dvojčki stalno potrebujejo.

Rumena barva bo dvojčke povzdvignila, jim vlila optimizem in jim pomagala pri temu, da zaključijo to, kar so si zadali. Poleg tega pa rumena barva prikazuje sonce, katerega dvojček vsekakor potrebuje!

Okrepila pa bo tudi njihov intelekt in jim dajala koncentracijo. Zato je dobro, da se dvojčki pred večjimi intelektualnimi izzibi obdajo z rumeno barvo takrat pa se tudi svetuje, da imajo poleg sebe vsaj eno rumeno stvar.

Kristal rumene barve: Rumeni Topaz, Citrin, limonin kvarc, rumeni žad …

Rastlina: Rumeni tulipan, rumene vrtnice, zlati mak, narcise …

Sadje: Limona, banane, ananas …


Horoskopski znak rak in barva, ki nanj najbolje vpliva (22.06. – 23.07)

barva-za-horoskopski-znak-rak-portal8-si

Bela barva je znak čistosti, nedolžnosti, intucije ter bistrega razmišljanja.

Bela barva se povezuje z Luno, zato je za raka še tako bolj pomembno, da nosi belo barvo in ima v svojem domu vsaj eno stvar, ki je bele barve.

Ta jim bo povečala njihovo intuicijo, jim bo bistrila misli in, kar je za raka najbolj najpomembneje, bela barva bo rakom uravnovešala njihova čustva. Lažje bodo tudi razumeli dogodke, ki se dogajajo okoli njih in s tem bodo imeli večjo moč, da ne vpletajo svojih čustev v vsako zadevo ali situacijo, ki je nastala.

Kadar se rak znajde v nepredvidljivih okoliščinah in njegova čustva pričnejo nihati, je čas, da se odene v belo barvo.

Kristal bele barve: Opal, Kalcit, Mesečev kamen, Selenit, howlite

Rastlina: Bele lilije, bele vrtnice, marjetice

Sadje: Liči, belo grozdje, zmajev sadež


Horoskopski znak lev in barva, ki nanj najbolje vpliva (24.07. – 23.08.)

barva-za-horoskopski-znak-lev-portal8-si

Zlata: Zlata barva opisuje leva, saj so polni optimizma in imajo goreče srce. Zlata barva bo leve, kadar se bodo znašli v težjih nalogah svojega življenja, spodbujala, jim dajala potrebno energijo in jim vlivala optimizem.

Levi navadno blestijo in so radi v središču pozornosti, če pa jim tega prične primanjkovati, so lahko zelo pesimistični in tudi samokritični. K sreči pa je tu zanje zlata barva, ki jih bo spomnila, kako so posebni in vredni občudovanja.

Levi želijo živeti bogato življenje, kakor materialno tudi duševno, fizično in psihično.

Kristal zlate barve: Zlato, rumeni Topaz, Pirit, Citrin, ognjeni Opal, Tigrovo oko

Prebudite v sebi samozavest, začnite izražati to, kar ste – naj vas ne bo več strah, začutite moč tigrovega očesa!

Rastlina: Narcise, rumen tulipan, rumena vrtnica, regratova cvetlica, zlati mak …

Sadje: Medena melona, banane, limona, ananas …


Horoskopski znak devica in barva, ki nanj najbolje vpliva (24.08. – 23.09)

barva-za-horoskopski-znak-devica-portal8-si

Rjava barva bo device prizevmljila in jim dala občutek trdnosti, to pa je skoraj vse, kar si devica želi. Osebe v nebesnem znamenju device si vedno želijo tudi novih izzivov in rasti, pri čemer jih bo rjava barva spodbujala ter jim dajala potrebno moč ter koncentracijo.

Podpirala jih bo tudi, kadar se bodo znašli v težavah, posebno na področju rasti in stabilnosti.

Ker pa so device delavne in precej previdne ter tudi perfekcinosti, je rjava barva še tako bolj pisana na njihovo kožo, saj jih bo motivirala pri delu in jim dajala občutek varnosti.

Device bi se vsekakor morale večkrat odeti v rjavo barvo, kakor pa vanjo odeti tudi v svoj dom ter na delavno mesto prinesti nekaj rjavih okrasov.

Kristal rjave barve: Pušavska roža, dimni kremen, tigrovo oko, mahagoni obsidian…

Rastlina: Javor, rjave alge…

Sadje: Oreh, mandlji, kivi, vsi oreščki…


Horoskopski znak tehtnica in barva, ki nanj najbolje vpliva (24.09. – 23.10.)

barva-za-horoskopski-znak-vodnar-portal8-si

Roza barva vlada temu ljubezenskemu znamenju. Ta barva jih bo napolnila z ljubeznijo in z odobravanjem, kar pa stalno potrebujejo.

Bolj kot to, pa potrebujejo tudi ravnovesje, zato je roza barva odlična barva za vse tiste v horoskopskem znaku tehnice. Roza barva bo sproščala svojo nežnost in pomirjeno energijo za vse tiste, ki se jim zdi, da so večkrat pod stresom in se nikakor ne morejo umiriti in ustaliti.

Kadar se bodo tehtnice počutile pesimistično in neljubljeno, jim bo roza barva sprostila svojo ljubečo, mirno in prijetno energijo.

Takoj bodo pričeli misliti drugače in bolj optimistično. Tudi, kadar se bo njihove srce zaprlo ljubezni, jih bo roza barva pripravila k temu, da zopet odprejo svoje srce.

Kristal roza barve: Roževec, roza turmalin, rodonit, roza ahat, lepidolit…

Če želite srečati in čutiti tisto pravo srečo, srečati ljubezen – odprite svojo srčno čakro. Naj bo roževec sopotnik na vaši poti …

Rastlina: Roza vrtnica, roza tulipan, krvaveče srce, dalija, lotus, orhideja…

Sadje: Zmajev sadež, liči, kosmulja, malajsko jabolko, pasijonka, guava…


Horoskopski znak škorpijon in barva, ki nanj najbolje vpliva (24.10.- 21.11.)

barva-za-horoskopski-znak-skorpijon-portal8-si

Ker so škorpijoni že sami po sebi zelo skrivnostni in mračni, je njihova barva črna.

Črna barva je zelo skrivnostna in ni tako negativna, kot jo mnogi interpertirajo. Črna barva bo škorpijona ohranjala skrivnostnega in v duhu radovednosti. Tudi sami škorpijoni veliko sprašujejo in imajo radi skrivnostne ljudi in situacije, zato je črna barva še posebej idealna za njih. Črna pa jih nikakor ne bo delala negativne, temveč ravno nasprotno! Uživali bodo lahko v svojem duhu, črna barva pa jih bo ščitila pred zlom.

Škorpijonovo znamenje je povezano z smrtjo, življenjem in prerojenjem, kakor je tudi črna barva. Verjetno ni potrebno reči škorpijonu, da naj nosi črno barvo, saj ima verjetno polno omara črnih oblačil, dom pa je že okrašen vsaj z eno črno stvarjo.

Kristal črne barve: Obsidian, črni Turmalin, Oniks, črni Ahat…

Zaščitite se pred negativnimi vplivi in negativnimi energijami, ki so okoli vas.

Obsidian je čudovit kamen, ki vam bo pomagal pri tem.

Poglejte si ga …

Rastlina: Črna vrtnica, oniks odiseja, temna viola, črna malva, gerda, kala-črna zvezda…

Sadje: Avokado, ribez, slive, smokve, borovnice…


Horoskopski znak strelec in barva, ki nanj najbolje vpliva (22.11.-21.12.)

barva-za-horoskopski-znak-strelec-portal8-si

Vijolična barva nakazuje spritualnost in duhovnost, saj imajo streleci zelo odprt um in so dovzetni za vse, jim zaradi tega pripada ta barva.

V življenju navadno iščejo razsvetljenje in nekaj, kar jim bo odprlo um. Vedno iščejo nove pustolovščine in vedno si želijo napolniti um z mislimi, ki jih bodo držale radovedne.

Vijolična barva pa jih bo tudi obdajala s srečo in obiljem, saj je to vse kar strelec potrebuje v svojem življenju in na popotovanjih. Ker pa so že po naravi večni optimisti in polni energije, jih bo ta barva še posebno držala pri tem. Zato je zelo primerno, da ima strelec vsaj en kos oblačila vijolične barve, kristal ali pa kakšeno drugo stvar, ki je vijolične barve.

Ali ste na poti vašega duhovnega prebujenja, si želite hitreje osebnostno napredovati?
Naj vam pomaga ametist, kamen, ki ga že stoletja povezujejo s tretjim očesom ter razsvetljenjem!

Kristal vijolične barve: Ametist, vijolični Fluorit, Ametrin, Sugilit, vijolični Ahat…

Rastlina: Vijolice, orhideje, žafran, sivka, vijolična guzmanija…

Sadje: Sliva, rdeče grozdje, smkove, rubide…


Horoskopski znak kozorog in barva, ki nanj najbolje vpliva (22.12.-20.01.)

barva-za-horoskopski-znak-kozorog-portal8-si

Siva barva bo pomagala kozorogu najdit najbolj praktično in trdno pot v življenju.

Kozorog v svojem življenju potrebuje predvsem varnost in stabilnost, zato je siva barva pravšnja zanje, saj je umirjena in nevtralnega podtona.

Siva barva nakazuje trdnost, nevtralnost, zanesljivost in tradicionalnost, kakršni pa so po značaju tudi kozorogi sami.

Kombinacija črne in bele, tvori sivo barvo, tako so tudi kozorogi, ne marajo neumnosti in so kombinacija dobrote ter zla.

Siva barva bo na plan privabila pravi značaj kozoroga in ga ohranjala mirnega ter nevtralnega ob moteči okolici. Zato je dobro, da ima kozorog čim več sivih oblačil, predmetov in drugih stvari v svojem življenju, saj jim bo pomagalo, da ne prehajajo iz ene skrajnosti v drugo (dobro-zlo).

Kristal sive barve: Hematit, Labradonit, Heliotrop, Ahat…

Uravnovesite dobro in zlo, nadenite si heliotrop in se poleg uravnovešanja dobrega z zlim tudi zaščitite pred negativnimi energijami.

Klikni na sliko ….

Rastlina: Siva afriška lilija (silver baby), laški smilj, velelistna kavkavška potočnica…

Sadje: Liči, zmajev sadež


Horoskopski znak vodnar in barva, ki nanj najbolje vpliva (21.01.-19.02.)

barva-za-horoskopski-znak-vodnar-portal8-si

Modra barva bo vodnarju pomagala, da se sprosti in umiri svojo nemirno energijo.

V vodnarjevem življenju se mora vedno nekaj dogajati, zato je njihova idealna barva modra. Vodnar je tesno povezan z nebom in vodo, saj intelektualne ideje nemoteno pritekajo v njegovo življenje, vodanrji zelo radi ekspementirajo in so odlični govorci.

Vsekakor pa so vodnarji zračna znamenja, zato je primerno, če imajo v svoji omari kakšen kos oblačila v modri barvi in, če se na kakšni izmed polic znajte tudi okrasek modre barve, saj jih bo tako povezal z barvo vode, ki pa bo umirila njihove nemirne in neutrudne misli ter njihova “čudaška” nagnjenja. Modra bo v vodnarj prebudila najboljše lastnosti vodnarja.

Kristal modre barve: Akvamarin, modri Ahat, modri Sončev kamen, Amazonit, Safir, Angelit, Lapis Luzili, Sodalit…

Naj bodo vaše pozitivne lastnosti še izrazitejše.
Poglejte si verižico z obeskom iz poldragega kamna modri sončev kamen …

Rastlina: Modri himaljski mak, modri glavinec, orhideje, slakovke, ostrožnik, svišč…

Sadje: Rdeče grozdje, slive, borovnice…


Horoskopski znak ribi in barva, ki nanj najbolje vpliva (20.02.-20.03.)

barva-za-horoskopski-znak-ribi-portal8-si

Ribi so zelo intuintivna, občutljiva in čustvena znamenja, zato jim na njihovo nebesno znamenje odlično paše zdravilna, svetlo zelena barva. Svetlo zelena barva jih bo tudi povezala z njihovim podzavestnim umom zato, da bi lažje upravljali svojo intuicijo in znanje, ki ga nosijo globoko v sebi. Zelena barva jih bo povezala z rastjo, zdravilstvom, jim dajala navdih in jih spodbujala pri tem, da spoznajo svojo resnično bistvo.

Zelo pomembno je, da ribi hitro spoznajo njihov namen in v kaj morajo vlagati trud ter svojo energijo.

Vsekakor pa bo nežna zelena barva dobro vpliva tudi na njihova občutljiva čustva in jih uravnovešala. Svetlo zelena barva je tudi znak preroda in mladosti.

Kristal zelene barve: Peridot, Smaragd, zeleni Žad, aventurin, Moldavit, Zoist…

Rastlina: Vse zelene sobne rastline.

Sadje: Zelena jabolka, kivi, avokado, grozdje…Anja A
Zadnje objave od Anja A (poglej vse)

Prispevek je pripravil/-a Anja A

Rada pomaga ljudem v stiski in njihove misli obrne v pozitivne in ljubeče, saj tega veliko primanjkuje v Svetu - Sočutja. Rada se spopada s težavami in ovirami, zato jo veseli psihologija in človekov um na sploh, poleg se pa odlično dopolnjuje njena veda o duhovnosti ter ezoteriki, ki jo z veseljem uporablja vsak dan svojega življenja. Verjame, da lahko vsak doseže svoje sanje, z močjo pozitivnega razmišljanja in truda.

Podobni članki