fbpx

GUA-SHA Masažni kamen iz žada

15.99

Opis

Masažni kamen iz žada se tradicionalno uporablja na obrazu za zmanjšanje znakov staranja s pomočjo tehnike GUA-SHA in za lajšanje bolečin z masažo bolečega predela na telesu po principu akupresure.

Ta masažni kamen je ročno izrezan iz samo najbolj kvalitetnega in čistega poldragega kamna žad (ki so ga v času stare Kitajske bolj cenili, kakor zlato).

Masažni kamen z uporabo tehnike GUA-SHA objema obline obraza in vratu, ter s tem poveča obtok krvi, izpopolni in gladi kožo, uporablja pa se tudi za spodbujanje različnih akupresurnih točk.

Ob nakupu boste poleg masažnega kamna prejeli tudi popolna navodila (korak za korakom) kako uporabljati masažni kamen iz žada s tehniko GUA-SHA za sijoč ter mladosten izgled vaše kože na obrazu in vratu.

Kaj je GUA-SHA z masažnim kamnom iz žada?

Gua sha je metoda masaže in se v tradicionalni kitajski medicini izvaja že na tisoče let. Masažni kamen je izdelek iz žada in ga uporabljamo za gua sho. Ta izdelek iz žada so skozi stoletja izpopolnjevali in je bil izdelan z namenom, da sprosti bolečino in dvigne kožo ter ji tako da mladosten videz. Ni čudno, da ravno žad imenujejo z imenom – poldragi kamen večne mladosti.

Poleg tega, da je masažni kamen iz žada dober za sproščanje bolečin in z masažo na koži deluje ”anti-aging” pa bo masažni kamen iz žada tudi s svojimi zelo močnimi vibracijami v vaše življenje privabil srečo in blaginjo na vseh področjih vašega življenja.

Kako poteka GUA-SHA masaža s tem izdelkom iz žada?

Ker ima izdelek iz žada, ki deluje kot masažni pripomoček ima pomlajevalni učinek na kožo in se z njim priporoča masaža (posebno po obrazu) in, če se boste redno masirali z njim, boste pospešili cirkulacijo, limfni sistem bo bolje deloval in pa kar je najpomembnejše sproščal bo mišice (posebno na obrazu) kar bo dajalo koži svež ter pomljajen videz, saj bo blažil gubice. Žad je zelo znan po tem, da ima mogočno moč proti staranju!

Z masažo z masažnim kamnom iz žada boste lahko doživeli tudi naslednje pozitivne učinke:

 • Izboljšuje limfno drenažo.
 • Zmanjšuje zabuhlost in preprečuje zastajanje vode.
 • Pripomore h cirkulaciji, zaradi tega koža po masaži ostane sijoča,
 • Po redni uporabi dvigne obrazne linije.

Poldragi kamen žad prepoznamo po njegovi temno ali pa svetlo zeleni barvi. Na sebi ima navadno rumeno-zlate lise/pike. Ker pa je žad sestavljen iz dveh različnih mineralov je lahko vmes tudi bela in pa črna barva v lisah.

Pomen poldragega kamna žad

Pomen poldragega kamna žad je, da je to kristal modrosti, sreče, blaginje in uspeha. Pomagal nam bo, da bomo končali z vsemi slabimi stvarmi, posebno s tistimi, ki se navezujejo na preteklost. Slabe navade boste lažje premagali in hitro boste pridobivali dobre navade. Njegov pomen je  vladati srčni čakri zato bo celil srčne rane, pomagal vam bo odpreti vaše srce, da ga napolnite z brezpogojno ljubezenijo in med seboj bo povezoval razum, telo in duha, mnogo močneje kot ostali kamni. Je pa prinašalec sreče, zato je dobro, da je vedno z nami!

Pomagal vam bo na vaši duhovni poti, vlival vam bo pogum in dajal občutek varnosti. Njegova magična moč in vibracija pa vam bo pomagala, da boste zopet verjeli v čudeže!

Tudi njegova voda ima zdravilen učinek na kožo! Žad namočimo v vodo in ga pustimo najbolje čez noč v vodi (če je polna luna, dajte vodo z žadom pod njo!). Zjutraj si z njo umijte obraz, katera vas bo osvežila in pa tudi zaprla pore.

Osebna izkaznica poldragega kamna žad in njegove lastnosti

Barva: Bogata zelena barva

Najdba: Avstralija, Brazilija, Amerika, Kitajska, Rusija, Aljaska, Poljska, Kazakstan, Japonska, Zimbabve, Tajvan in Turčija.

Astrološka znamenja: Bik, devica, kozorog, dvojčka, tehtnica in oven.

Čakre: Odlično vpliva na srčno čakro njegov pomen pa je, da celi srčne rane, pomagal vam bo odpreti vaše srce, da ga napolnite z brezpogojno ljubezenijo in med seboj bo povezoval razum, telo in duha, mnogo močneje kot ostali kamni.

Element in planet: zemlja in Merkur

Žad – nefrit blagodejno vpliva na: srce in ožilje, ledvice, zobje, žleze, kosti, glava (glavoboli/migrene), uravnava krvni pritisk, sladkorna bolezen, bolečine, revma, potenje, trebuh, visoka telesna temparatura, nočne more, pomaga pri komunikaciji in izražanju.

Zakaj še lahko uporabimo poldragi kamen žad?

Kot smo že spoznali zeleni žad – nefrit je uporaben za marsikaj in veliko! Primeren je tako za otroke kot za odrasle! Otrokom bo pomagal rasti, jih ščitil pred negativnimi vplivi, pomirjal in jim dajal srečo skozi celotno otroštvo! Odrasle pa bo zdravil psihično in čustveno, dajal jim veselje, srečo, notranji mir, jih povezal z naravo, jim dajal nove ideje, dal potrpežljivosti in pa dolgo življenje! Odličen je pa tudi za nosečnice, saj bo ščitil zarodek in pomagal, da se zdravo razvija!

Poldragi kamen iz žada – nefrit bo:

 • Ščitil pred zlom,
 • Očistil vse fizične strupe iz našega telesa,
 • Dobro vplival na telesno zdravje,
 • Tolažil v težkih trenutkih,
 • Dajal mladosten in svež videz,
 • Dajal ljubezen, kadar bomo to najbolj potrebovali!

Žad pa ima pomen tudi za prst kjer rastejo rastline. Pomagal jim bo, da hitreje rastejo in bodo priskrbljene s pomembnimi minerali in kisikom, saj je simbol rasti in vitalnosti!

Kako lahko še uporabljamo – nosimo poldragi kamen žad – žadeit?

 • Žadeit – žad kot nakit

Zeleni žad, če želimo nositi kot nakit je najbolje, da ga nosimo kot verižico, saj bo tako blizu srčne čakre! Tako bo srčno čakro držal v ravnovesju in tudi vaše počutje bo boljše! Nosimo ga lahko tudi kot zapestnico, prstan ali uhane, vseeno nam bo prinašal srečo, ne bo pa imel tako močnega vpliva na srčno čakro!

Uporabimo ga lahko tudi kot lepotno sredstvo – masažni kamen.

 • Manjši kos zelenega žada

Položite v bližino vašega srca, ta vam bo pomagal blažiti srčne rane in vaše srce polnil z brezpogojno ljubeznijo!

 • Večji kos zelenega žada

Postavite ga v jedilnico, otroško sobo ali pa v sobo kjer ustvarjate novosti! V jedilnico zato, ker sprošča napetost in umirja, tako bomo z večjim veseljem pojedli svoj obrok! V otroško sobo zato, ker dobro vpliva na otroke, saj je to kamen rasti!

V sobo kjer ustvarjate novosti pa zato, ker vam bom kamen pomagal k novim idejam, ciljem in imeli boste še večjo kreativnost, domišljijo ter gnal vas bo k novim začetkom še močneje!

Kako očistiti poldragi kamen žad?

Da bi očistili žad od negativnih energij uporabimo hladno vodo. Žad damo pod tekočo vodo za 15 minut ali pa ga položimo v porcelanasto ali stekleno posodico z hladno vodo in ga pustimo vsaj 20 minut. Kadar pa je polna luna ga pa lahko postavimo tudi čez noč ali pa vsaj 2 ure pod luno tako se bo kamen očistil in napolnil z novo energijo.

Ne izpostavljajte ga preveliki vročini in kemikalijam, kadar se parfumate ali uporabljate lak za lase kamen odstranite! Kadar telovadite ali ste fizično aktivni, kamna (posebno verižice ali zapestnice) ne nosite!

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

masazni-kamen-zad-poldragi-kamni-guasha-portal8.si
GUA-SHA Masažni kamen iz žada
15.99
Cookie Box Settings