Ste se morda kdaj vprašali ali bi vam lahko zvezde pomagale pri vašem zdravju, vam pomagale, da bolj popazite na nek organ ali psihično počutje? Kajti vsako nebesno znamenje je podvrženo k neki bolezni, organu in zdravstvenim težavam. Poiščite svoje nebesno znamenje in spoznajte kaj govori vaše nebesno znamenje o vašem zdravju.

Spoznajmo kaj govori vaše nebesno znamenje o vašem zdravju

Spoznajmo, kateri del telesa prevladuje vašemu nebesnemu znamenju in na kaj morate popaziti, da bi se počutili bolje. Morda boste našli prav sedaj vzrok za vaše težave ali pa boste na ta predel telesa bolj previdni. Poiščite svoje nebesno znamenje in spoznajte kaj govori o vašem zdravju! Če opažate resne težave pri vašem zdravju, se obrnite na svojega zdravnika ali pa, če imate kakšna vprašanja!

!Zanimivost: Če se spoznate na astrologijo, lahko pokukate, katero nebesno znamenje tiči v vaši hiši zdravja in tako še bolje popazite na svoje zdravje!

Oven – Glava

Ker je oven prvo nebesno znamenje našega zodiaka, se lahko sooča s težavami, ki so povezane z glavo. Večkrat pa lahko vidimo, da so ovni tudi “vroče glavi”. Ovni se lahko skozi svoje življenje spopadajo z glavoboli, migrenami, glavkomom, težave pa lahko imajo tudi z očmi. Ker pa so ovni svoje glavi jih je težko spraviti k zdravniku. Odšli bodo le, ko bodo videli, da stanje zares nujno. To je njihova napaka, saj bi lahko zadevo prej rešili in ne bi napredovala. Dobro pa je tudi, da si po stresnem dnevu privoščite počitek. Odklopite se od vsega, zadihajte. Priporoča se tudi masaža glave in razgibavanje vratne hrbtenice. Tudi vrat je lahko tisti krivec, ki nas lahko boli glava! Dobro pa je tudi, da se naučite, kako se soočati z stresom in če ste hitro “vzkipljivi” tudi, kako ostati miren.

Bik – Grlo, ušesa

Biki so nagnjeni k boleznim grla in ušes, zato je dobro, da posebno v hladnih obdobjih popazijo nase. Pitje toplih čajev in pripravkov je priporočljivo! Med zimo se dobro oblecite, čez ušesa dajte trak ali pa kapo. Ker pa jim prevladuje grlo, so lahko tudi odlični pevci in govorci, vendar morajo popaziti na svoje glasilke. Radi govorijo in se šalijo, vendar, kadar jih izda grlo, je to zanje največja kazen. Zato je dobro, da nanj tudi primerno popazite. Kadar je bik pod stresom lahko občuti močno napetost v predelu vrata, cmok v grlu ali pa celo prične stiskati čeljust. Naučite se tehnike sproščanje ter sprostite predel grla in ušes.

Dvojčka – Dihala

Dvojčki so znani po tem, da lahko delajo več stvari hkrati, so zelo hitri in zmorejo vse, kar si zadajo. Ker pa se prevečkrat podvržejo stresu, se lahko zgodi, da se njihov imunski sistem “podre” in tukaj se pričnejo težave. Predvsem morajo popaziti na svoja dihala. Torej grlo in pljuča. Zanje je zelo dobro, da ne kadijo, saj bi se lahko hitro pojavile težave, kot so kašelj, bolečine v prsih in podobno. Kadar je zunaj mrzlo je zanje primerno, da se toplo oblečejo, pazijo, da skozi usta ne vdihavajo mrzel zrak. Za dvojčke pa je tudi odlično, da se naučijo dihalnih vaj, saj jih bo to sproščalo in hkrati krepilo njihova pljuča. Podvrženi so prehladom, gripi in tesnobi ter paničnim napadom. Zato je zelo dobro, da popazite tako kot na svoje fizično, tudi mentalno zdravje.

Rak – Prebavni sistem

Raki so znani po svoji intuiciji in občutljivosti. To pa lahko vodi do težav z želodcem in prebavnim sistemom. Navadno sami sebe spravijo v kočljive situacije, katere jim predstavljajo prevelik stres, da bi se z njim soočili. So hitro zamerljivi in njihovo počutje se lahko spreminja iz ene skrajnosti v drugo. Če se rak nauči delati s svojimi čustvi in izkoristi svojo intuicijo v svoj prid, se lahko težave s prebavnim sistemom bistveno izboljšajo ali pa se izognejo večjim komplikacijam. Raki so lahko znani po svojih vitkih postavah ali pa so presuhi, saj je njihov želodec preobčutljiv na določeno hrano in seveda, ker so tudi sami čustveno preveč občutljivi, jim njihovo telo zavrača hrano. Dobro je, da rak spozna, katera hrana mu odgovarja in se nauči tehnik sproščanja ter ne dovoli, da bi mu že malenkosti prišle do živega.

Lev – Hrbtenica, srce in kri

Levi so sonce našega zodiaka. So napolnjeni s pozitivno energijo in tudi slabim egom. Njihova postava je navadno vzravnana, a če lev ne skrbi za svojo hrbtenico, se lahko le-ta hitro “izkrivi”. Levi so tudi zelo čustvena bitja, vendar tega ne bodo pokazali vsakomur ali pa celo nikomur. Prizadene jih lahko že čisto majhna kritika. Lev uživa, kadar ga hvalimo in mu delimo komplimente, takrat se njegovo srce “zdravi” in hrbtenica ravna v ponos. Kadar pa ga kritiziramo, njegovo srce slabi in hrbtenica se upogiba v žalost. Zato je dobro, da lev popazi na svoje mentalno zdravje, saj bi le-te lahko vodile s težavami s srcem. Dobro pa je tudi, da pazijo na svojo prehrano in redno razgibavanje.

Devica – Želodec in alergije

Tukaj so naši deloholiki, ki neprestano delajo in si gradijo boljšo prihodnost. Velikokrat pozabijo na svoje dobro počutje in zdravje. Ker devica prične zapostavljati svoje zdravje, se lahko zaradi preveč dela in premalo kakovostne hrane pričnejo težave z želodcem. Ker pa se tudi preveliko obremenjujejo in si nalagajo delo, katera le težko dokončajo, se lahko pojavijo večje težave, kot so razjede na želodcu. Devica mora popaziti na svoje dobro počutje, če si želi resnično uresničiti vse svoje želje, ki si jih je zadala, drugače jih bo le težko, če bo njeno zdravje pešalo. Device pa se lahko skozi svoje življenje spopadajo tudi z več alergijami.

Tehtnica – Koža, sečni mehur in ledvice

Tehtnice so znane po svoji lepi, bleščeči koži. A, če zanjo ne skrbijo pravilno se lahko hitro pričnejo pojavljati akne in ostale nepravilnosti. Tehtnicam je lepota na prvem mestu, saj jim vlada Venera, zato bodo vedno urejene in čiste. Ker pa preveč gledajo na svoj zunanji videz, se spozabijo, da je potrebno popaziti tudi na notranje organe, da bi njihova lepota še bolj izžarevala. Nagnjeni so k boleznim ledvic in mehurja, zato je dobro, da spijejo zadosti količine vode ter se izogibajo sladkim in alkoholnim pijačam. Ledvice pa lahko trpijo tudi, če imamo v življenju preveč stresa, zato se mora tehtnica naučiti se spopadati s stresom in življenjskimi izzivi.

Škorpijon – Reproduktivni organi

Škorpijoni navadno nosijo težko karmo in energijo. Vsekakor se trudijo biti optimistični, dobre volje in vedno nasmejani, vendar imajo v sebi temno plati, ki jo precej dobro skrivajo. Kot vodno znamenje nase hitro pritegnejo negativne energije, zato se morajo paziti koga spustijo v svoj krog, saj ne potrebujejo še dodatne negativnosti. Težave lahko imajo pri izražanju čustev, z hormoni, mehurjem in reproduktivnimi organi. Ženske lahko imajo neredne menstrualne cikle, boleče menstruacije in težave z zanositvijo. Škorpijoni morajo piti dovolj vode, da se neprestano čistijo. Dobro pa bi jim dela tudi meditacija in joga ter se naučiti obvladovati svoja čustva.

Strelec – Boki, hrbet in vid

Večina strelcev je znano po svojih opaznih bokih (posebno ženske) in po lepo “izklesanem” hrbtu. Nekateri strelci pa imajo težave tudi s svojim vidom, zato je dobro, da že v mlajših letih (če nimajo že prej težav), pazijo na svoj vid. Ker pa so strelci zelo energični in nemirni, lahko že v mladih letih pričnejo čutiti bolečine v hrbtu in bedrih. Zato je dobro, da delajo vaje, ki ojačajo mišice in jih tudi sprošča. Njihov imunski sistem je lahko precej močan, a se lahko hitro poslabša, če zanj ne skrbijo pravilno. Nagnjeni so prehladom in gripi. Pomembno pa je, da se strelec izogiba alkoholu, saj niso odporni, predvsem na večje količine.

Kozorog – kosti, sklepi, kolena, zobje in lasje

Kozorogi so navadno v mladih letih zdravi in vitalni. A, če ne skrbijo dobro zase se lahko težave pričnejo kar hitro. Najprej se lahko pričnejo težave kazati z zobmi in lasmi. Za zobe morajo posebno poskrbeti, saj lahko ostanejo hitro brez njih, prav tako velja za lase. Kasneje pa se lahko pojavijo bolečine v sklepih, predvsem se lahko kažejo težave s koleni. Njihove kosti so lahko krhke in se hitro zlomijo, zato je dobro, da imajo zdravo prehrano, ki bodo polne z vitamini ter minerali, posebno obogateno s kalcijem, magnezij in vitamin D. Poskrbeti pa morajo tudi za redno vadbo in razgibavanje, to jim bo pomagalo, da ostanejo dlje časa vitalni ter gibčni. Zanje pa so tudi odlične masaže in plavanje.

Vodnar – Noge in ožilje

Vodnarji so nagnjeni k boleznim ožilja, zato morajo paziti predvsem kaj jedo in pijejo. Težave z ožiljem se lahko kaže predvsem na nogah, kot so krčne žile, zamašitev žil… Paziti pa morajo tudi na gležnje in noge, saj bi lahko hitreje prišlo do zvinov ali zlomov. V starejših letih pa lahko čutijo tudi večje bolečine v nogah in se spopadajo z nemirnimi nogami. Dobro je, da uživajo veliko vitamina D in kalcija, saj jim bo pripomoglo k lajšanju le-teh težav. Dobro pa je, da ostanejo telesno aktivni in se dnevno razgibljejo.

Ribi – Stopala in imunski sistem

Ribi so nagnjene k prehladom, zato lahko hitro zbolijo. Njihov imunski sistem je šibek, vendar ga lahko ojačajo s pravilnim življenjski slogom. Najpomembneje je, da ima riba dober nočni spanec, saj jim to veliko pomeni. Dobro pa je tudi, da meditirajo in delajo jogo, saj jih bo to sproščalo. Kot vodno znamenje vase hitro vsrkajo negativno energijo, katero navadno dolgo časa zadržujejo v sebi. Naučiti se morajo, kako to negativno energijo spraviti iz sebe in se zaščititi pred ponovnim vdorom negativnih energij. Paziti pa morajo tudi na svoja stopala, saj so občutljivejša. Predvsem morajo paziti, da ne hodijo bosi in da jih vanje ne zebe, saj bi tako lahko hitreje zboleli.Anja A

Prispevek je pripravil/-a Anja A

Rada pomaga ljudem v stiski in njihove misli obrne v pozitivne in ljubeče, saj tega veliko primanjkuje v Svetu - Sočutja. Rada se spopada s težavami in ovirami, zato jo veseli psihologija in človekov um na sploh, poleg se pa odlično dopolnjuje njena veda o duhovnosti ter ezoteriki, ki jo z veseljem uporablja vsak dan svojega življenja. Verjame, da lahko vsak doseže svoje sanje, z močjo pozitivnega razmišljanja in truda.

Dodaj odgovor