Ste se kdaj vprašali, kaj je prava ljubezen? Pa na to niste našli odgovora ali pa ste si na kratko odgovorili, da je to nekdo, ki vas ima rad in vas sprejme takšne kot ste? Pa veste, da je prava ljubezen nekaj mnogo več?

Kaj je ljubezen? – Ničesar ne zahtevaš, a imaš vse!

Mnogo filozofov in modreci je želelo razvozlati vprašanje, kaj je prava ljubezen in kaj je sploh ljubezen. Želeli so jo definirati, poenostaviti in pojasniti. Nekaterim je uspelo, nekaterim ne. Pojmov ljubezni se ne da razlagati drugače kot z definicijo. Nekaj kar je neskončno kot ljubezen, se ne da razložiti, ne definirati. Ljubezen je čustvo, dejanje, upanje, vera, življenjska potreba in namen ter večna energija tega vesolja. Vedeti morate, da je ljubezen vse okoli nas, vse kar je ustvarjeno. Ustvarjeno smo, da ljubimo, zato si vsi želimo biti ljubljeni in svojo ljubezen deliti s pravo osebo. Razumeti moramo, da ljubezen biva le v naših srcih, duši in, da je ne moremo upravljati z razumom.

Kaj je prava ljubezen? – Spoznamo jo le enkrat v življenju?

Enkrat, ko s srcem doživimo pravo ljubezen, tisto, ki je brez časovnih in prostorskih omejitev, boste vedeli, da je prava ljubezen, saj ne boste več isti kot ste bili doslej. Zmotno prepričanje pa je, da kadar najdemo pravo ljubezen, imamo v življenju le srečo, bogastvo in, da bo v našem življenju sedaj vse dobro. To nikakor ni res! Prava ljubezen nam bo prinesla srečo v življenje, ampak razumeti morate, da so v življenju vzponi in padci ter, da nikakor ne moremo pričakovati od ene osebe, da nam bo stalno nudila le srečo in bogastvo.

Kadar spoznamo pravo ljubezen, jo spoznamo samo enkrat v življenju in to bomo vsekakor čutili, saj bodo čustva povsem drugačna, bolj močna in nič jih ne bo moglo spremeniti. Pravo ljubezen sprejmemo takšno kot je, negujemo, rastemo z njo, smo z njo v dobrem in slabem… Od prave ljubezni ne zahtevamo, temveč jo sprejmemo takšno kot je. Če bomo iskali partnerja s seznamom zahtev, katere hočemo, da partner ima ali, da vam da, potem to ni iskanje oziroma ni prava ljubezen. Prava ljubezen navadno pride takrat, kadar je ne iščemo ali pa smo realni glede svojih želja.

Ljubezen moramo najti najprej v sebi.

Prava ljubezen ne pride kar tako naše življenje. Ljubezen moramo najprej čutiti v svojem srcu, jo najti v sebi. Sebe moramo imeti dovolj radi, se spoštovati in imeti radi svoje življenje ter vse kar je ustvarjeno, le tako boste lahko prejeli brezpogojno ljubezen. A zapomniti si moramo, da od prave ljubezni ne zahtevamo ničesar, dovolj nam je, da nas ljubi in takrat imamo vse. A navadno je tako, da v ljubezenskem odnosu partnerja nimata ničesar skupnega, kar se tiče prave ljubezni. Velikokrat zamešamo pravo ljubezen z trenutno zaljubljenost.

Kaj je prava ljubezen?

Od ljubezenskega partnerja ne moremo pričakovati čudežev.

Kadar se zaljubimo vidimo le dobre lastnosti partnerja in zanemarimo njegove slabosti. Zaljubljenost navadno traja okoli dve leti in kadar začetna zaljubljenost izgine, se navadno odnos prične krhati, saj uvidimo partnerjeve slabosti. A to ni prava ljubezen. Od partnerja ne moremo zahtevati, da je popoln, ne moremo zahtevati od njega, da je vedno vse idealno. Zavedati se moramo, da v ljubezenskih odnosih obstajajo tudi padci in partnerjeve slabosti. Če tega ne sprejemamo, to ni prava ljubezen. Od ljubezenskega partnerja ne moremo pričakovati čudežev, da bo stalno lep/a, uglajen/a, vas zasipal/a z darili, vedno dobre volje, zdrav/a, bogat/a, itd… Vse to so le pravljice in ne resničnost.

V ljubezenskem odnosu je potrebno zaupanje in spoštovanje.

Če v ljubezenskem odnosu ni zaupanja in spoštovanja, to vsekakor ni ljubezen, saj sta zaupanje ter spoštovanje glavni lastnosti za ljubezenski odnos. Partnerja ne moremo posedovati, saj ni naša last. Čeprav se v ljubezenskem odnosu popolnoma predamo osebi, je vseeno pomembna naša svoboda. Ljubosumje ni ljubezen! Ljubezen ni zapor, ljubezen je svoboda. V pravi ljubezni ni prostora za ljubosumje in nespoštovanje. Prava ljubezen je takrat, ko enostavno osebo ljubimo s celim srcem, ničesar druga ne potrebujemo, kot to osebo, ki jo ljubimo, osrečuje nas to, ker obstaja. Predstavljajte si mater, ki strmi v pravkar rojenega otroka, opazuje vsak njegov gib, dih, občuduje njegovo lepoto in ob tem čuti neizmerno srečo, to je PRAVA LJUBEZEN!

Kadar ste pripravljeni za ljubezen, takrat ljubezen vstopi v vaše življenje.

Če si v življenju želite ljubezni, morate postati sami del nje. Pričnite z delom na sebi. Velikokrat so blokade pri nas samih, kot: “nisem dovolj lep/a, izobražen/a, bogat/a, postaven/a, mlad/a…”. Takšne misli vas ovirajo pri iskanju ljubezni in, da bi v svoje življenje pritegnili pravo ljubezen. Spremenite svoje misli, ljubite svoje življenje, ljubite sebe, verjemite, da si ljubezen resnično zaslužite! A, da bi pritegnili pravo ljubezen v svoje življenje, bo potrebno veliko dela na sebi. Počistiti boste morali vse blokade v sebi, iz preteklosti in se spoznati na višji ravni.

Ljubezen ni kruta, temveč osebe, ki ne vedo ljubiti. Ljubezen je nekaj najlepšega kar se nam lahko zgodi v življenju!

prava ljubezen

Ljubezen in starejši – vsi si zaslužimo ljubezen.

Nekateri ljudje večinoma so to osebe po 40.letu, prenehajo verjeti v ljubezen in postanejo togi. Navadno si rečejo, da njim ni namenjena ljubezen, saj so razočarani vanjo. Nekateri so bili močno razočarani, saj so imeli osebo izjemno radi, a jih je ta prizadela in si ne želijo ponovno ljubiti, saj, da ne bodo zmogli več toliko ljubiti kot so. A vse to so zmotna prepričanja. Vsakomur je namenjena ljubezen, vsak si jo zasluži in kadar pride prava ljubezen boste ljubili še močneje kot ste, a ta vas ne bo prizadela. Nikoli pa si ne dovolite, da bi se ustalili z nekom samo zato, ker si ne želite biti sami in ker vas je strah, da bi se postarali sami. To vas bo spremenilo v togo osebo, katero ne bo več ničesar veselilo in tako ne boste pritegnili pravo ljubezen v svoje življenje, tega pa si verjetno ne želite.

ljubezen

Ne glede na to koliko ste razočarani, žalostni in togi, odprite svoje srce ljubezni ter delajte na sebi, da bi v svoje življenje priklicali pravo ljubezen. Dobro je tudi, da žalost izrazite, kot recimo, da poslušate pesmi, katere bodo pritegnila vaša čustva na plan, če je potrebno se tudi zjočite, pomembno je, da negativno energijo spravite iz sebe. Postopno pa tudi delate na sebi, da bi se zopet odprli ljubezni. Ne glede na to koliko ste stari, omejitev za ljubezni ni. Vsak si zasluži ljubezen in prav tako si jo tudi vi!Anja A
Zadnje objave od Anja A (poglej vse)

Prispevek je pripravil/-a Anja A

Rada pomaga ljudem v stiski in njihove misli obrne v pozitivne in ljubeče, saj tega veliko primanjkuje v Svetu - Sočutja. Rada se spopada s težavami in ovirami, zato jo veseli psihologija in človekov um na sploh, poleg se pa odlično dopolnjuje njena veda o duhovnosti ter ezoteriki, ki jo z veseljem uporablja vsak dan svojega življenja. Verjame, da lahko vsak doseže svoje sanje, z močjo pozitivnega razmišljanja in truda.

Nazaj na vrh

Podobni članki