Verjetno ste že kdaj slišali za retrograden Merkur, morda že veste kaj pomeni ali pa ste se vprašali kaj pomeni, če je planet retrograden? Kako to vpliva na nas? Vedeti moramo, da ni le Merkur tisti, ki je retrograden, ampak so tudi ostali planeti lahko. Odvisno je le, kako hitro se gibljejo. Merkur je retrograden vsaj 3-4 krat ne leto, saj se tako hitro giblje, zato tudi večkrat zasledimo za retrograden Merkur. Torej, kaj pomeni če je planet retrograden in kako to vpliva na nas?

Kaj pomeni, če je planet retrograden?

Veliko ljudi misli, kadar rečemo, da je planet retrograden, da se vrti v nasprotno smer, vendar temu ni tako. Vsak planet se vrti vedno enako, s enako hitrostjo in potjo. Razlika je le ta, da ko se planet dovolj približa našemu planetu Zemlji, se vidi kot, da se vrti v nasprotno smer, čeprav se vrti v pravilni. Kdaj je planet retrograden je odvisno, kdaj se približa Zemlji, koliko je hiter. Sedaj veste, kaj pomeni, če je planet retrograden. Osredotočimo se sedaj, kako to vpliva na nas. Spodaj boste prebrali, kateri planeti so lahko retrogradni, pomembnosti in kako to vpliva na nas.

Kaj pomeni, če je Merkur retrograden?

Ker je Merkur najbližji Soncu, je zato na leto retrograden 3-4 krat. Merkur je planet komunikacije, izražanja, tehnologije, prometa… Zato, kadar je retrograden bo vplival na te stvari v našem življenju. Pravijo, da takrat ni dobro kupovati novo tehnologijo, avto, sklepati posle, itd. Komunikacija nam dela težave, morda se težje izražamo ali pa nikakor ne pridemo do skupne točke z nekom. Med tem obdobjem nikar ne načrtujte pomembnih pogovorov ali govorov, ne rešujte večjih težav in se kolikor se da izogibajte konfliktom. Ko bo to obdobje minilo se lahko posvetite tem stvarem, do takrat pa je najbolje, da počnete nekatere druge stvari. Med tem časom je najbolje, da iz vseh zornih kotov pogledate, kaj bi lahko spremenili pri nekaterih že obstoječih projektih, nalogah in ciljih. Nikar ne odpirajte novih vrat, saj bi se lahko zgodilo, da bi naredili veliko napako ali pa celo več napak hkrati.

Kako pogosto je Merkur retrograden: 3 krat do 4 krat na leto. Na vsake približno 3 mesece.

Koliko časa traja retrograden Merkur: Traja približno 3 tedne.

Kdaj je naslednji retrograden Merkur: 21.4. do 14.5.2023, 23.8. do 14.9.2023, 13.12.2023 do 1.1.2024.

Merkur vlada nebesnemu znamenju: Dvojčka in Devica

Izvedite več o Merkurju tukaj.

kaj-pomeni-ce-je-merkur-retrograden

Kaj pomeni, če je Venera retrogradna?

Venera je planet ljubezni in denarja, je močan planet in dokaj blizu sonca, zato je retrogradna 1 krat na 2 leti. Kadar je Venera v retrogradnem stanju je dobro, da se osredotočimo na svoje ljubezensko življenje, da ga ponovno ovrednotimo. Če imamo kakšne nedokončane “posle” v odnosih, se bodo sedaj končala, četudi ste imeli občutek, da je se to že zdavnaj umirilo, lahko sedaj pride na površje, vendar sedaj enkrat in za vselej. Končajte vse kar vas teži na ljubezenskem področju, odpravite vse tegobe. Med tem obdobjem pa boste dobili tudi občutek, da morate bolj ceniti svoj prihodek in denar, ki ga imate. Morda pričnete razmišljati, kako podvojiti svoj prihodek. Najbolj pa se bo retrogradna Venera osredotočila na vas same. Pritisnila vas bo v kot, da se pričnete ceniti in se poglobite vase. Saj iz vas samih prihaja ljubezen in če je nimate v sebi, je ne morete niti deliti, niti občutiti.

Kako pogosto je Venera retrogradna: vsakih 18 mesecev.

Koliko časa traja retrogradna Venera: 6 tednov.

Kdaj je naslednja retrogradna Venera: 22.7. do 3.9.2023, 1.3. do 12.4.2025.

Venera vlada nebesnemu znamenju: Bik in Tehtnica.

Preberite si več o Veneri tukaj.

kaj-pomeni-ce-je-venera-retrogradna

Kaj pomeni, če je Mars retrograden?

Ko je Mars retrograden se na našem planetu Zemlje pričnejo dogajati zelo vznemirljive stvari, nekatere tako, da je že strašljivo. Mars je namreč znan po svoji ognjevitosti, moči in moškosti, pa tudi spolni sli. Kot oseba lahko občutimo med tem obdobjem močne energije, katere bodo želele, da smo bolj produktivni in tudi da si vzamemo več časa za spolne užitke. Vse težave, ki ste jih imeli in jih niste razrešili, se bodo dvignile na površje. To bo čas, ko boste nekako “prisiljeni”, da razrešite vse svoje težave in si naredite prosto pot. Ko se bo obdobje retrogradnega Marsa končalo, boste občutili spremembe. V svetu pa se lahko dogajajo velike zmešnjave in tudi prihaja precej pogosto do naravnih katastrof. Zato je takrat dobro, da smo previdni in se ne igramo z ognjem!

Kako pogosto je Mars retrograden: vsake 2 leti.

Koliko časa traja retrogradni Mars: okoli 2,5 meseca.

Kdaj je naslednji retrogradni Mars: 6.12.2024 do 23.2.2025, 10.1. do 1.4.2027.

Mars vlada nebesnemu znamenju: Oven in Škorpijon.

Preberite si več o Marsu tukaj.

kaj-pomeni-ce-je-mars-retrograden

Kaj pomeni, če je Jupiter retrograden?

Jupiter je planet sreče, obilja in vsega dobrega, zato, kadar je retrograden, ne pozabite razpreti svojih rok! Ko je Jupiter retrograden bo poskrbel, da nas bo pognal naprej k našim ciljem, nam pomagal začrtati nove. Med tem obdobjem nikakor ne boste mogli lenariti, saj vam energije tega enostavno ne bodo dopustile. Ves čas se boste počutili napolnjene z energijo in obdarovani z srečo. Vse, kar si boste začrtali vam bo uspelo, zato med tem obdobjem zavihajte rokave in delajte na svojih željah! Jupiter nas bo na vsakem koraku spomnil, da nič ne pade samo iz “neba”, vendar se moramo za vse potruditi in pokazati zanimanje!

Kako pogosto je Jupiter retrograden: vsako leto.

Koliko časa traja retrogradni Jupiter: okoli 120 dni.

Kdaj je naslednji retrogradni Jupiter: 4.9. do 30.12.2023, 25.5. do 9.10.2024, 4.2. do 9.6.2025, 11.11.2025 do 11.3.2026.

Jupiter vlada nebesnemu znamenju: Strelec in Ribi.

Več o Jupitru si lahko preberete tukaj.

kaj-pomeni-ce-je-jupiter-retrograden

Kaj pomeni, če je Neptun retrograden?

Kadar je Neptun retrograden, nas prizemlji in vsi tisti, ki so “visoko leteli”, bodo sedaj “prileteli” na realna tla. Neptun nam želi med tem obdobjem pokazati, kako zavajamo same sebe, kako se naučiti zatreti svoje strahove in obvladujemo tesnobo ter imamo zdrave navade. Kadar Neptun ni retrograden nam postavi nazaj na oči “rožnata očala” in nas zasipa z navideznimi strahovi. Zato, kadar je retrograden, nam pokaže kje delamo napake in kaj moramo spremeniti. Takrat vidimo tudi kako v resnici izgledamo, zato je idealen čas, da naredimo nekaj na sebi in se “popravimo”.

Kako pogosto je Neptun retrograden: Vsako leto.

Koliko časa traja retrogradni Neptun: okoli 23 tednov.

Kdaj je naslednji retrogradni Neptun: 30.6. do 6.12.2023, 2.7. do 7.12.2024, 4.7. do 10.12.2025.

Neptun vlada nebesnemu znamenju: Ribi.

Več o Neptunu si lahko preberete tukaj.

kaj-pomeni-ce-je-neptun-retrograden

Kaj pomeni, če je Saturn retrograden?

Nekateri pravijo, da je Saturn naš dedek, saj nas uči veliko o življenju samem, daje nam lekcije in nas izpopolnjuje. Ta planet le želi, da izpolnimo svoje naloge, dosežemo cilje, živimo v ravnovesju in zdravo ter trdno delamo. A ne smemo pozabiti, da Saturn nakazuje tudi karmo. Kadar je Saturn retrograden, nam pokaže vse lekcije, ki smo se jih naučili, odpre lahko tudi stare rane. Med tem obdobjem nove lekcije nekako “zastanejo”. Ta čas je namenjen vam, da si spočijete in pogledate nazaj koliko ste se naučili in koliko se še morate.

Kako pogosto je Saturn retrograden: vsako leto.

Koliko časa traja retrogradni Saturn: okoli 20 tednov.

Kdaj je naslednji retrograden Saturn: 17.6. do 4.11.2023, 29.6. do 15.11.2024, 12.7. do 27.11.2025.

Saturn vlada nebesnemu znamenju: Kozorog in Vodnar.

Več o Saturnu si lahko preberete tukaj.

kaj-pomeni-ce-je-saturn-retrograden

Kaj pomeni, če je Uran retrograden?

Med retrogradnim Uranom se naše napetosti sprostijo, postanemo manj uporni in nismo toliko nagnjeni k spremembam. Je pa ta čas odličen, da izkoristimo domišljijo in kreativnost, ki jo nam Uran ponudi tekom tega obdobja. Naše razmišljanje je lahko tako močno, da nas lahko spravi izven “škatle”. Med tem obdobjem pa lahko tudi poiščete nove poti, katere vam bodo pomagale končati stare izzive in namere

Kako pogosto je Uran retrograden: vsako leto.

Koliko časa traja retrogradni Uran: Okoli 5 mesecev.

Kdaj je naslednji retrogradni Uran: 29.8.2023 do 27.1.2024, 1.9.2024 do 30.1.2025, 6.9.2025 do 4.2.2026.

Uran vlada nebesnemu znamenju: Vodnar.

Več o Uranu lahko preberete tukaj.

kaj-pomeni-ce-je-uran-retrograden

Kaj pomeni, če je Pluton retrograden?

Ko je Pluton retrograden, takrat nam da misliti o naši moči, kako jo uporabljamo ali je koristna ali z njo škodujemo in ali dovoljujemo, da imajo drugi nad moč nad nami ter z nami manipulirajo. Med tem obdobjem je dobro, da premislimo o tem, kakšen odnos imamo s svojo lastno močjo. Če je ta nizka, je ta čas odličen, da jo nadgradimo, jo pridobimo in se jo naučimo uporabljati. Če pa imamo preveliko moč in z njo škodujemo sebi ter drugim, je dobro, da se naučimo brzdati svojo moč, tako, da boste varno uporabljali svojo notranjo moč. Je pa tudi čas, da se “ponovno rodimo” in se očistimo vsega starega ter pričnemo gledati na življenje drugače. Čas je, da se poglobimo vase, spoznamo svojo najmračnejšo plat, jo objamemo in jo spustimo. Dejavno pa lahko prične delati tudi naša podzavest, zato se lahko med tem obdobjem dogajajo zelo “čudne” stvari. To obdobje je lahko za nekatere precej težavno, saj v sebi nimajo dovolj osebnostne moči, zato bo to čas, da jo končno pridobijo.

Kako pogosto je Pluton retrograden: vsako leto.

Koliko časa traja retrograden Pluton: okoli 186 dni.

Kdaj je naslednji retrogradni Pluton: 1.5. do 10.10.2023, 2.5. do 11.10.2024, 4.5. do 13.10.2025.

Pluton vlada nebesnemu znamenju: Škorpijon.

Več o Plutonu lahko preberete tukaj.

kaj-pomeni-ce-je-pluton-retrogradenAnja A

Prispevek je pripravil/-a Anja A

Rada pomaga ljudem v stiski in njihove misli obrne v pozitivne in ljubeče, saj tega veliko primanjkuje v Svetu - Sočutja. Rada se spopada s težavami in ovirami, zato jo veseli psihologija in človekov um na sploh, poleg se pa odlično dopolnjuje njena veda o duhovnosti ter ezoteriki, ki jo z veseljem uporablja vsak dan svojega življenja. Verjame, da lahko vsak doseže svoje sanje, z močjo pozitivnega razmišljanja in truda.

Dodaj odgovor