Ste že slišali, da obstaja razlika med marčevskim ovnom in aprilskim? To velja za vsa nebesna znamenja, odvisno v katerem mesecu ste rojeni. Imajo podobne lastnosti, vendar se med seboj razlikujejo v določenih stvareh.

Najdite svoje nebesna znamenje in spoznajte, kaj pomeni vaš mesec rojstva! Na koncu pa si še preberite, kaj na splošno pomeni vaš mesec rojstva!

Izvedite, kaj pomeni vaš mesec rojstva, na podlagi vašega nebesnega znamenja.

Najdite svoje nebesno znamenje in mesec rojstva ter spoznajte kaj pomeni vaš mesec rojstva! Spoznajte razliko in objemite svoje dobre ter slabe lastnosti.

Kakšna je razlika med marčevskim in aprilskim ovnom?

Prvi v zodiaku je seveda oven, zato se bomo najprej osredotočili na marčevske in aprilske ovne.

Rojeni med 21.03.-31.03.

Marčevski ovni so rojeni vodje, v sebi nosijo ogenj, ki jih poganja naprej. So močnega karakterja in kar si zadenejo, to ustvarijo. So zelo samozavestni in radi so prvi pri vsaki stvari, ki jih zanima. Kjer koli so za seboj pustijo pečat, so polni življenjske energije in dobri v vsem, kar počnejo. Marčevski ovni, so tisti “ta pravi” ovni, saj jim vlada le Mars, v aprilskem ovnu pa so vmešani še drugi planeti. Torej marčevski ovni, so tudi trmasti, lahko so vročekrvni, tekmovalni in tudi agresivni.

Rojeni med 01.04.-19.04.

Ovni rojeni v aprilu imajo malce manj ognja v sebi in manj življenjske energije. Vendar so pa bolj nagnjeni, da delajo tveganja in so proti nekaterim pravilom. Imajo pa tudi več samozavesti, kot marčevski ovni, zato bodo svoje naloge opravljali še bolj uspešno in temeljito. Imajo pa enak temperament, zato vedo biti vročekrvni, tekmovalni in agresivni.

kaksna-je-razlika-med-marcevskim-in-aprilskim-ovnom

Več o ovnu lahko izveste tukaj:

Nebesno znamenje OVEN

Kako osvojiti OVNA

Kakšna je razlika med aprilskim in majevskim bikom?

Drugi v zodiaku je bik, zato si oglejmo razlike med aprilskim in majevskim bikom.

Rojeni med 21.04.-30.04.

Biki rojeni med tem časom, so najbolj podobni resničnim bikom, saj jim v popolnosti vlada Venera, zato so čutni in tudi zelo, zelo trmasti. Veliko dajo na ljubezen, lepoto in užitke. Zelo cenijo fizični izgled, zato zelo uživajo v urejanju sebe ali svojega doma. Vedo veliko zapravljati in tudi zbirati stvari. So zelo delavni, saj si želijo privoščiti le najboljše in uživati v luksuzu. Ne smemo pa pozabiti, da so aprilski biki zelo lojalni in se eni izmed najbolj lojalnih nebesnih znamenj na splošno. Kadar pride do ljubezenski razmerij so v popolnosti predani.

Rojeni med 01.05.-20.05.

Tudi majevski biki so precej trmasti, vendar so trmasti samo takrat, ko si nekaj želijo doseči. Kadar si postavijo določen cilj, ga bodo dosegli tako ali drugače. So tudi zelo premišljeni, zato potrebujejo veliko več časa, da se odločijo. Ker pa je v majevskem biku že prihaja planet Merkur, so tudi bolj inteligentni in disciplinirani. Veliko bolj govorijo in se radi družijo, kot aprilski biki. So pa enako nagnjeni k ljubezni, vendar ne v takšni meri kot aprilski biki. Pri zapravljanju so manj odgovorni, ti biki zapravljajo veliko več, kot pa v resnici imajo, zato se lahko hitro znajdejo v dolgovih.

kaksna-je-razlika-med-aprilskim-in-majevskim-bikom

Več o bikih lahko izveste tukaj:

Nebesno znamenje BIK

Kako osvojiti BIKA

Kakšna je razlika med majevskim in junijskim dvojčkom?

Tretji na vrsti v zodiaku so dvojčki, poglejmo, kakšna je razlika med majevskim in junijskim dvojčkom.

Rojeni med 21.05.-31.05.

Majevski dvojčki so najbolj podobni dvojčkom, saj jim v popolnosti vlada planet Merkur. Torej so zelo komunikativni, želijo vedeti vse in poznati vsakogar, imajo pa tudi odličen smisel za humor. Radi imajo zabavo in so neustrašni. Delajo lahko več stvari hkrati in so zelo prilagodljivi, zato jim večji projekti ne bodo delali težav. Ne marajo pa rutine. Včasih vedo biti nepremišljeni in delujejo prehitro. Najraje se osredotočijo na to kar vidijo, ne pa na to, kar je v ozadju.

Rojeni med 01.06.-20.06.

Tudi ti dvojčki so zelo komunikativni, radi govorijo, se družijo in zabavajo. Vendar pa je razlika med njimi, da imajo raje trdna razmerja, pa naj bodo to prijateljska ali ljubezenska. Veliko več dajo na ljubezen in razumevanje, kot majevski dvojčki. So kreativni in imajo radi umetnost. Junijski dvojčki pa imajo zelo močan občutek za pravico, zato jim ni težava izraziti svojega iskrenega mnenja in čustev, če se jim nekaj ne zdi pravično, bodo to povedali direktno osebi v obraz.

Pri junijskih dvojčkih je slaba stran to, da, če nekaj ne uspejo so zelo potrti, saj majevski dvojčki bi našli druge načine, kako uspeti.

kaksna-je-razlika-med-majevskim-in-junijskim-dvojckom

Več o dvojčkih lahko izveste tukaj:

Nebesno znamenje DVOJČKA

Kako osvojiti DVOJČKA

Kakšna je razlika med junijskim in julijskim rakom?

Četrti v zodiaku so raki, kakšna je razlika med junijskim in julijskim rakom?

Rojeni med 21.06.-30.06.

Raki rojeni v juniju so najbolj podobni rakom, saj jim v popolnosti vlada luna, zato so junijski raki zelo čustveni in jih lahko že majhna malenkost spravi v jok ali pa jih razjezi. Vedo izraziti svoja najgloblja čustva in najbolj pristna. Vse povezujejo s čustvi in težko razmišljajo razumno. So pa tudi zelo ljubosumni in sentimentalni. Ne marajo prepirov, zato se jim bodo izognili na velik lok. V ljubezni in družini želijo čutiti varnost. Morajo se čutiti ljubljene, saj so takrat najsrečnejši. Imajo tudi zelo močno domišljijo.

Rojeni med 01.07.-22.07.

Julijski raki so prav tako zelo čustveni, vendar pa svojih čustev ne kažejo tako obširno, kot junijski raki. Navzven zgledajo karakterno zelo močni, vendar se v njih skriva zelo mehka plat. Zato se lahko včasih zdijo kot, da nimajo čustev. Imajo pa veliko napako, da se njihova čustva precej hitro menjajo, zato so zelo nepredvidljivi. So zelo radodarni in tudi zelo obsesivni. Radi potujejo in se družijo. So tudi zelo misteriozni, saj imajo radi zasebnost. Če bo julijski rak nekaj delil z vami, se lahko počutite srečne, saj pomeni, da vam dovolj dobro zaupa. Imajo pa neko plat sebe, ki jo nikomur ne pokažejo ali ne povedo. Imajo tudi zelo izrazit šesti čut, zato se skoraj da, nikoli ne motijo.

kaksna-je-razlika-med-junijskim-in-julijskim-rakomVeč o raku lahko izveste tukaj:

Nebesno znamenje RAK

Kako osvojiti RAKA

Kakšna je razlika med julijskim in avgustovskim levom?

Peti v zodiaku so pogumni levi, kakšne je razlika med julijskim in avgustovskim?

Rojeni med 23.07.-31.07.

Julijski lev izraža vse lastnosti tipičnega leva, saj mu takrat v popolnosti vlada sonce. Ti levi so prijateljsko naravnani, radi se družijo in spoznavajo nove ljudi. Ob njih se počutimo prijetno, saj izražajo tople in pozitivne energije. So šarmantni in hitro osvojijo osebo s svojimi bedami ali pa izgledom. So tudi zelo lojalni in radodarni, nanje se lahko vedno zanesemo. V slabo voljo jih spravi ne pravica. So tudi zelo ponosni. Iz svojih dosežkov in uspehov črpajo užitek ter veselje. Iščejo, da jih ljudje spoštujejo in jih občudujejo. Saj, če tega lev nima, se lahko v svoji koži počuti slabo. Ne glede na to, kako neustrašno in močno zgledajo navzven, imajo v sebi mehko sredico. Njihova čustva so lahko hitro prizadeta in njihov ego uničen. Vendar hitro oprostijo in pozabijo, niso narave, da bi dolgo držali zamero. Privlačijo jih ljudje, ki so optimistični in radodarni, kot oni sami. So pa tudi zelo ambiciozni.

Rojeni med 01.08.-22.08.

Avgustovski levi prav tako žarijo s svojo energijo, vendar je njihov sij veliko večji. Njihova energija je “glasna”. So zelo odločni in pogumni. Veliko dajejo na delo, zato jih boste večinoma videli pri delu in pri izpolnjevanju svojih želja. Življenje “jedo z veliko žlico”, gredo na vse ali nič. Srečo imajo, ker se jih drži sreča. Avgustovski levi ljubijo močno in so zelo strastni ljubimci. Pri vsem kar delajo so dobri, saj delajo s srcem in dajo vse od sebe, da bi uspeli to, kar so si začrtali, zamislili. Ni jih strah tveganj in nevarnosti. So tudi zelo inteligentni in se radi učijo. Za njih ni nikoli preveč znanja. Njihovo razmišljanje je zelo filozofsko in, če tukaj kombiniramo njihov intelekt, lahko dobimo zelo pogumnega reševalca težav in ugank. Vedeti pa moramo, da so avgustovski levi predani in bodo naredili vse, da bodo njihovi najbližji živeli popolno življenje. Zato vedo biti tudi včasih kruti. Ne dajejo toliko v ospredje ego, kot julijski levi, vendar je njihov ego prav tako močan in mora biti zadovoljen. Zato bo levom ugajalo, da jih hvalite in jih občudujete.

kaksna-je-razlika-med-julijskim-in-avgustovskim-levom

Več o levu si lahko preberete tukaj:

Nebesno znamenje LEV

Kako osvojiti LEVA

Kakšna je razlika med avgustovsko in septembrsko devico?

Smo že pri devici pri šestem zodiakalnem znamenju, kakšna je razlika med avgustovsko in septembrsko devico?

Rojeni med 23.08.-31.08.

Device rojene avgusta, najbolj izražajo lastnosti device. So samozavestne, rade hodijo ven in prebivajo v naravi. Ker so rojene avgusta imajo še ognjeno plat, to pomeni, da so bolj živahne, imajo več energije in so bolj optimistične kot pa septembrske device. Rade vodijo in še posebno so rade na prvem mestu. Rade pa imajo tudi svojo zasebnost, zato boste od te device le težko kaj izvedeli, kar se tiče njenega zasebnega življenja. Uživajo v pozornosti in rade laskajo. So tudi inteligentne, zato vedo kako, kakšno stvar dokončati. Device rojene v avgustu vedo biti pikolovske in vedo podajati močne kritike, vendar le tistim, ki jih imajo rade, saj na takšen način izražajo svojo ljubezen. Za svojo ljubljeno osebo želi le najboljše, zato jo bo ves čas skušala popravljati in izpopolnjevati.

Rojeni med 01.09.-22.09.

Device rojene v mesecu septembru, so bolj nagnjene k ljubezni in manj tisti razumni ravni. So kreativne in imajo rade umetnost. Prav tako rade hodijo ven in uživajo v naravi. So prijateljsko naravnane, zato jih lahko vidite, da se pogovarjajo z vsakomur, vendar je vprašanje ali so jim vsi ti posamezniki všeč? To boste vsekakor izvedeli, saj ta devica nima dlake na jeziku in bo povedala naravnost v obraz, če ji kaj ne bo odgovarjalo. Kritike vedo postavljati bolj pogosto in vedo biti zelo diplomatske. Rade imajo čistočo in red, zato jih boste vedno videli urejene, čiste ter njihov dom bo blestel. Rade imajo, da so stvari organizirane in “popredalčkane”, če niso lahko hitro “ponorijo”. Kadar pa gre za ljubezen, pa se bodo v popolnosti predale svoji ljubljeni osebi in postale popolnoma drugačne, kot so navadno.

kaksna-je-razlika-med-avgustovsko-in-septemrsko-devico-

Več o devici lahko izveste tukaj:

Nebesno znamenje DEVICA

Kako osvojiti DEVICO

Kakšna je razlika med septembrsko in oktobrsko tehtnico?

Tehtnice so sedme v vrsti v zodiaku, zato si poglejmo kakšne je razlika med septembrsko in oktobrsko tehtnico!

Rojeni med 23.09.-30.09.

Tehtnice rojene med tem času so najbolj podobne tipični tehtnici. Zelo cenijo kakršne koli odnose in enakost. Ne želijo, da ima nekdo več, nekdo manj, nekdo več pravic, nekdo manj pravic, želijo, da je v svetu vse enako razdeljeno, čeprav vedo, da to ni mogoče, se trudijo to delati v svojih medsebojnih odnosih. So radodarni, radi pomagajo in skrbijo za druge. Navadno dajo občutek ljudem okoli sebe, da so na varnem in dajejo tudi odlične nasvete. So šarmantne in lahko hitro osvojijo osebo. Ne marajo konfliktov, zato se jim bojo skušali na vsak način izogniti. Radi imajo mir in harmonijo ter to v življenju tudi neprestano iščejo. So romantične duše in zelo emocionalne, zato so najsrečnejše, kadar so v ljubečem razmerju. Te tehtnice pa so pogosto tudi precej lene in imajo večkrat rade dan čisto zase, da ne delajo nič.

Rojeni med 01.10.-22.10.

Te tehtnice so pa veliko bolj resne, odgovorne in delovne, rade imajo tudi disciplino. So vedno urejene in prav tako njihov dom. Za higieno neprestano skrbijo in se lahko zgodi, da s tem postanejo celo obsedene. Na življenje gledajo zelo optimistično, zato lahko enostavno pritegnejo k sebi veliko ljudi, so naravno šarmantne in žarijo v vsej svoji lepoti. So tudi zelo kreativne in domiselne, vendar imajo težave pri odločanju. Rade komunicirajo in še raje imajo pravico. Ne marajo, če je nekdo nepravičen. So uporniški in se vedo postaviti zase ali za drugo osebo. Te tehtnice niso tako romantične, saj dajo veliko bolj na logičnost in razum, kot na čustva sama.

kaksna-je-razlika-med-septembrsko-in-oktobrsko-tehtnicoVeč o tehtnici lahko izveste tukaj:

Nebesno znamenje TEHTNICA
Kako osvojiti TEHTNICO

Kakšna je razlika med oktobrskim in novembrskim škorpijonom?

Sedaj smo že pri škorpijonu, osmem zodiakalnem znamenju. Poglejmo si kakšna je razlika med oktobrskim in novembrskim škorpijonom!

Rojeni med 23.10.-31.10.

Oktobrski škorpijoni so veliko bolj prijazni in družabni, kot novembrski škorpijoni. Radi navezujejo stike z ljudmi in jih tudi dajejo na prvo mesto. Njihova energija je zelo močna, zato lahko nekatere ljudi ta energija celo odbija. So zelo ljubosumni in lahko hitro naredijo “sceno”, če to le želijo. Vedo, kaj si želijo, a včasih tega ne dobijo, zato pričnejo trmariti in lahko postanejo celo obsesivni. Vedo biti tudi precej tekmovalni. A, kadar najdejo tisto, kar si želijo, naj bo to oseba ali neka stvar, kariera, postanejo popolnoma drugačni. Postanejo bolj nežni in ljubeznivi. Radi pa imajo tudi ekstreme.

Rojeni med 01.11.-21.11.

Novembrski škorpijoni so bolj svobodne narave in niso toliko trmasti. Če si to želijo, so lahko zelo optimistični in odprtega uma, lahko pa so tudi zelo zaprti in pesimistični. Tudi njihova energija je zelo močna, vendar je ta dodana še z misterioznostjo. So zelo privatni ljudje in ne marajo, da jim nekdo “kopa” po njihovem zasebnem življenju. Povedo sami kolikor mislijo, da je nujno potrebno vedeti. Njihova čustva nihajo iz ene skrajnosti v drugo, to se posebno dogaja, kadar so pod stresom ali pa jim nekaj ne gre, tako kot so si oni predstavljali. Dobro je vedeti, da so novembrski škorpijoni zelo intuitivni in lahko celo berejo misli. So bolj nagnjeni k okultnemu in skrivnostnemu,kot oktobrski škorpijoni.

kaksna-je-razlika-med-oktobrskim-in-novembrskim-skorpijonom

Več o škorpijonu lahko izveste tukaj:

Nebesno znamenje ŠKORPIJON

Kako osvojiti ŠKORPIJONA

Kakšna je razlika med novembrskim in decembrskim strelcem?

Bližamo se že proti koncu zodiaka in na devetem mestu je strelec, zato spoznajmo kakšna je razlika med novembrskim in decembrskim strelcem.

Rojeni med 22.11.-30.11.

Strelci rojeni v novembru vedo odlično presojati in so tudi “hitre pameti”. Hitro se znajdejo, se naučijo in so prilagodljivi. Imajo pa pogoste izbruhe jeze, zato je lahko to zelo uničujoče, kadar pride do razmerij. Vedo se obnašati kot, da so oni vedno najbolj pomembni in da okoli njih nič ne obstaja. So optimistični in svobodnega duha. Ne marajo, da jim kdo krade svobodo ali jih želi na kakršen koli način omejiti. So karizmatični, zato z lahkoto osvajajo srca. Raje imajo avanture, kot resnejše zveze. Oseba jim mora biti resnično všeč in se jim prilagajati, da bi vstopili v ljubezensko razmerje. Radi potujejo in raziskujejo svet.

Rojeni med 01.12.-21.12.

Tudi ta strelec je optimističen in svobodnega duha, radi imajo novosti in njihov urnik mora biti vedno vznemirljiv. Redko jih bomo videli, da počivajo, saj vedno želijo, da so v gibanju. Naj bo to delo, učenje, druženje, raziskovanje, kar koli, saj decembrskim strelcem nikakor ne sme biti dolgčas. So strastni in vedo biti tudi agresivni, a da bi jih do tega pripravili, bi se morali precej potruditi. Radi delajo tveganja in jim včasih rečemo, da so neustrašni. So odlične vodje z velikimi ambicijami. V ljubezni niso tako zahtevni, kot novembrski strelci, vendar vseeno želijo, da je njihova svoboda prosta. Ne marajo preveč pravil, omejitev in rutine.

kaksna-je-razlika-med-novembrskim-in-decembrskim-strelcem

Več o strelcu lahko izveste tukaj:

Nebesno znamenje STRELEC

Kako osvojiti STRELCA

Kakšna je razlika med decembrskim in januarskim kozorogu?

Smo že pri kozorogu in spoznajmo kakšna je razlika med decembrskim in januarskim kozorogu!

Rojeni med 22.12.-31.12.

Decembrski kozorogi so najbolj pristni kozorogi, saj jim s polno močjo vlada Saturn. So disciplinirani, s polno ambicijami, delovni, predani, da izpolnijo svoje cilje in zelo trmasti. Nekaj kar si želijo doseči, bodo dosegli tako ali drugače, če si to le resnično želijo. Ni jih strah posledic, izzivov in tveganj. Ne obupajo kar tako. Decembrske kozoroge že lahko pri mladih letih vidimo uspešne in z velikimi željami. Hitro se tudi zresnijo, saj življenje vzamejo zelo resno. Kozorogi pa so tudi eni izmed redkih znamenj, ki so neskončno lojalni. Enkrat, ko vas ima kozorog rad, vas bo težko zapustil. Ko so v ljubezenskem razmerju se popolnoma spremenijo. Niso več hladni in resni, vendar se v njih prebudi notranji otrok ter postanejo zelo ljubeči. So predani partnerji in tudi zaupanja vredni prijatelji.

Rojeni med 01.01.-19.01.

Januarski kozorogi se precej razlikujejo od decembrskih, kar imajo skupno je, da so enako delovni in ambiciozni ter so neskončno lojalni. So zelo potrpežljivi in vedo čakati na nekaj, kar si želijo zelo dolgo. Ne bodo odnehali z lepa, če jim je nekaj resnično pri srcu. Radi imajo luksuz in uživajo v lepih stvareh. Raje imajo užitek kot profit. So “garači”, vendar se vedo tudi sprostiti. Radi imajo lepoto, zato bodo tudi nase dali veliko. Imajo pa tudi umetniško stran. Preko umetnosti se izražajo in izkazujejo to, kar čutijo. Njihova narava je bolj nežna, kot od decembrskega kozoroga. So resni, vendar vedo biti tudi precej “otročji”. Imajo zelo močna čustva in jih tudi z vso močjo kažejo, kar pa nekatere ljudi odbija. So strastni in dobrega srca.

kaksna-je-razlika-med-decembrskim-in-januarskim-kozorogom

Več o kozorogu izvedite tukaj:

Nebesno znamenje KOZOROG

Kako osvojiti KOZOROGA

Kakšna je razlika med januarskim in februarskim vodnarjem?

Sedaj smo pa že skoraj pri koncu zodiaka, na enajstem mestu je vodnar. Kakšna je razlika med januarskim in februarskim vodnarjem?

Rojeni med 20.01.-31.01.

Januarski vodnarji so zelo zgovorni ljudje, govorijo lahko prav z vsakomur, nihče jih ne moti in proti nikomur nimajo nič. So najbolj preprosti ljudje, kar jih boste spoznali. Imajo svoboden duh in se tudi svobodno izražajo. Radi hodijo ven, posebno na zabave in v naravo. So tudi zelo homuni in radi pomagajo ljudem v stiski. Vedo pa biti trmasti, kadar pride do njihovih želja. Če si nekaj želijo, bodo šli za tem, ne glede na to, kakšno pot bodo morali prehoditi. Vedo pa biti tudi zelo impulzivni. Včasih ne razmišljajo, vendar samo delujejo. Vedo pa prinesti tudi zelo premišljene odločitve, vse je odvisno od vodnarja samega, kako se počuti v določenem trenutku. Če se potrudijo lahko vsako, še tako težavno situacijo razrešijo, saj imajo moč videti celotno sliko. Zaradi močnega svobodnega duha, se težko ustalijo, vendar, če se, so zelo lojalni.

Rojeni med 01.02.-18.02.

Februarski vodnarju vedo uporabiti tudi svoja čustva, vendar se za to sami odločijo ali jih želijo ali ne. Vedo biti nepredvidljivi, zato od njih nikoli ne vemo, kaj točno pričakovati. Kot januarski vodnar tudi februarski, je zelo human in rad pomaga ljudem. Želi si, da bi svet izgledal lepše in da bi ljudje v njem uživali. So tudi zelo uporniški in, če nekaj ni po njihovo, se vedo močno upreti ter trmariti. So pa tudi zelo kreativni, vendar nekateri vodnarji svojo kreativno stran zatirajo. Niso pa toliko družabni, raje imajo svoje prave prijatelje in družino. So odprtega uma, zato navadno nikogar ne obsojajo. Februarski vodnarji se lažje vežejo, vendar morajo ostati svobodni.

kaksna-je-razlika-med-januarskim-in-februarskim-vodnarjem.Več o vodnarju si lahko preberete tukaj:

Nebesno znamenje VODNAR

Kako osvojiti VODNARJA

Kakšna je razlika med februarsko in marčevsko ribo?

In smo pri zadnjem nebesnem znamenju in to so ribi. Spoznajmo, kakšna je razlika med februarsko in marčevsko ribo.

Rojeni med 19.02.-28/29.02.

Ribe rojene v februarju so bolj kreativne in se izražajo skozi umetnost. Še posebno imajo rade glasbo in nastope. So prepuščene toku življenje, nikakor ne marajo pravil in prevelikih zahtev. Zato se lahko zgodi, da ne spoštujejo meje drugih ljudi okoli sebe. So pa zaupanja vredni prijatelji in v ljudeh navadno vidijo le tisto dobro. Zaradi tega se lahko zgodi, da so hitro zmanipulirani in prizadeti. Imajo pa težave z samozavestjo, zato se včasih ne vedo dovolj dobro ceniti. Ne vedo se postaviti zase, zato se raje odmaknejo od težavnih situacij. Ker so večinoma časa zasanjane, jim ljudje govorijo, da na tak način želijo pobegniti od stvari, ki jih delajo nesrečne. Februarske ribe so zelo nagnjene k odvisnostmi, saj se ne vedo spopasti s svojimi težavami in realnostjo v življenju.

Rojeni med 01.03.-20.03.

Marčevske ribe so veliko bolj čustvene narave in občutljive. Vse občutijo bolj močno in globoko. Hitro srkajo energije drugih, zato je dobro, da so večkrat obkroženi s pozitivno naravnanimi ljudmi. Februarske ribe so bolj odprte glede svojih čustev, so pa marčevske ribe precej zaprte in težko izražajo svoja čustva. So prav tako zaupanja vredni. So tudi zelo zaščitniški do svojih ljubljenih oseb. So pripravljeni na vse, da bi le nekaj dosegli, tudi, če to pomeni, da bodo morali trpeti. Marčevske ribe pa so bolj pustolovskega duha, zato radi potujejo, raziskujejo in se družijo. Imajo tudi več samozavesti, kot februarske ribe, zato se s težavami lažje spopadajo. Lahko pa imajo enako težavo se postaviti zase, saj se raje odmaknejo od konfliktnih situacij. Vedo pa biti trmasti in držati zamero precej dolgo. So pa enako domišljave in rade živijo v svojem namišljenem svetu.

Obe pa imata zelo močno razvit šesti čut.

kaksna-je-razlika-med-februarsko-in-marcevsko-ribo

Več o ribah lahko izveste tukaj:

Nebesno znamenje RIBI

Kako osvojiti RIBI

Kaj pomeni vaš mesec rojstva?

Sedaj se še osredotočimo, kaj pomeni vaš mesec rojstva, kakšno vlogo igra in kako vas opiše. Poiščite svoj mesec rojstva in spoznajte še nekaj dodatnega o sebi ali o neki drugi osebi!

Izvedite še več v naslednjih prispevkih:

KAJ POMENI VAŠ DAN ROJSTVA! 

SKRIVNOSTI, KI JIH SKRIVA VAŠ MESEC ROJSTVA

Januar

Ljudje rojeni v januarju so precej trmasti in si želijo doseči vse, kar so si zadali. Ne zanimajo jih mnenja drugih, vse dokler se njim zdi, da je nekaj dobro. So ambiciozni in delavni ljudje. Vedo dobro voditi. Lahko so odlični učitelji.

Februar

So kreativne duše in radi ustvarjajo z rokami. Imajo radi intelektualne pogovore in se izogibajo “praznim” ljudem. So svobodnega duha, zato ne marajo, da jih kaj ali kdo omejuje. Na svet gledajo predvsem preprosto. Radi potujejo in so zelo pustolovskega duha. So lojalni prijatelji in skrbni starši.

Marec

Marčevski ljudje so polni inspiracij, napolnjeni z domišljijo in kreativnostjo. Njihova narava je zadržana in navadno introvertirana. Radi se zadržujejo zase in živijo v svojem namišljenem svetu. Svoja čustva izražajo preko umetnosti, a večinoma želijo, da jih pustimo na miru. So prijazni, nežni in ljubeči navzven, vendar je njihova težava, da ne vedo izražati svojih čustev, zato se lahko na trenutke zdijo hladni. Radi imajo mir in tišino, hrup jih zelo moti.

April

Ljudje rojeni v aprilu si želijo, da so vse oči le na njih. Radi so v centru pozornosti. So zelo dominantni in ne marajo, da ima kdo kontrolo nad njimi. So direktni in brez dlake na jeziku. Osebi povedo vse naravnost v obraz, kaj jih moti in kaj morajo spremeniti. So karizmatični, zato imajo navadno okoli sebe veliko ljudi. So impulzivni, razmišljajo, kaj so naredili šele po tem, ko so nekaj storili.

Maj

Majevski ljudje so znani po svojih številnih talentih. Znani so po petju, igralstvu in nastopanju. So socialno aktivni in se hitro spoprijateljijo z vsakomur. Potrebujejo zabavo in intelektualnost v enaki meri. Hitro se zdolgočasijo in se težko ustalijo. Hitro menjajo svoje mišljenje in želje.

Junij

Ti ljudje so ekstremno senzibilni, ljubeči in občutljivi. Težava pri njih je, ker niso preveč odkriti, saj ne želijo, da bi koga prizadeli. Imajo možnost, da vidijo določene stvari v prihodnost, saj imajo razvit šesti čut, vendar navadno ta dar uporabljajo le zase in doseganje svojih lastnih ciljev. So dojemljivi za čustva drugih, so romantični in tudi precej ljubosumni.

Julij

Ljudje rojeni juliju so skoraj podobni ljudem v juniju. So vesele narave, radi imajo pustolovščine, so prijazni in simpatični. Navadno so ti ljudje samotarji in zelo sarkastični ljudje. Nagnjeni so k depresiji. So prijazni, vendar jim včasih ni moč pristopiti, so temperamentni in jih lahko tudi zlahka prizadenemo.

Avgust

Avgustovski ljudje so dobrega srca in držijo družinske vrednote na vrhu. Imajo veliko inspiracij, zato navadno ljudi želijo navdihniti in jih tudi razsvetlili, saj je njihova močna stran tudi filozofija ter spiritualnost. So delavni ljudje, zato nimajo težav na finančnem področju, imajo pa dano srečo na finančnem področju tako, da jih težko vidimo brez denarja.

September

Ti ljudje so inteligentni, spiritualni in melanholični. So vedno organizirani in imajo radi red. Težko prenašajo kritike, a sami veliko kritizirajo. Včasih sami sebe zadržujejo, da bi prišli do želenega cilja, saj gledajo preveč v sam problem in situacijo, ne osredotočijo pa se na rešitev.

Oktober

Oktobrski ljudje imajo navadno zelo veliko sreče v življenju. Vse jim gre od roka in to kar si zamislijo, se navadno tudi uresniči. Z njimi se je težko prepirati, saj se ne bodo predali, dokler ne bodo dokazali svoj prav. Če jih razjezimo, lahko postanejo celo maščevalni. Radi imajo literaturo in umetnost. Hitro zavidajo. So iskreni in se nikoli ne izdajajo za nekaj kar niso.

November

Ljudje rojeni v novembru imajo veliko empatije, pozitivne energije in s posebnim darom, kot je jasnovidnost ali močno razvita intuicija. So ostri in nedoumljivi. Radodarnost je njihova največja vrlina. Vedo kako motivirati ljudi, so pogumni, a ne marajo, da jih kdo preveč hvali. Nimajo kontrole nad svojimi čustvi, razen jeze, imajo mogočno moč, da obvladujejo svojo jezo.

December

Ljudje rojeni v decembru imajo veliko srečo, da spoznajo svojega “popolnega” partnerja in “popolno” službo. So zelo radi s svojimi prijatelji in bližnjimi, posvečajo jim veliko časa. Radi delajo tveganja in se včasih postavijo tudi v nevarno pozicijo. Ne marajo pravil in zadržkov ter so zelo domoljubni.



Anja A

Prispevek je pripravil/-a Anja A

Rada pomaga ljudem v stiski in njihove misli obrne v pozitivne in ljubeče, saj tega veliko primanjkuje v Svetu - Sočutja. Rada se spopada s težavami in ovirami, zato jo veseli psihologija in človekov um na sploh, poleg se pa odlično dopolnjuje njena veda o duhovnosti ter ezoteriki, ki jo z veseljem uporablja vsak dan svojega življenja. Verjame, da lahko vsak doseže svoje sanje, z močjo pozitivnega razmišljanja in truda.

Podobni članki

Dodaj odgovor