Večina vas že ve za to zanimivost, nekateri pa ne vedo o tem. Zato bom v tem prispevku opisala kaj so čakre?

Opis čaker

 

Verjetno ste že slišali za čakre. Vsako živo bitje in tudi zemlja ima na stotine čaker. Čakre niso samo v nas, ampak tudi okoli nas. Vendar je bolje, če poznamo samo glavne čakre. Nahajajo se globoko v našem telesu. Čakre v zgornjem delu telesa se vrtijo precej hitro, v spodnjem pa počasneje. Vrtijo se v smeri urinega kazalca. Čakre so svetlobni valovi, ki so v spodnjem delu telesa toplješih barv, v zgornjem delu pa hladnejših. Če imate čiste čakre, lahko vidite čakre drugih ljudi, kot tudi svoje. Spodaj bom opisala sedem pomembnejših čaker.

kaj so čakre?

Korenska čakra

Korenska čakra se nahaja na korenu hrbtenjače in se vrti najpočasneje od vseh glavnih čaker. Ker je počasna, oddaja blestečo rubinasto barvo. Če je korenska čakra čista je svetlo rubinasto rdeča, če pa je umazan je pa temno rdeče barve.

korenska čakra

S čem je korenska čakra povezana?

Korenska čakra je povezana z telesno varnostjo, nanjo vplivam z našimi mislimi in čustvi. Tukaj spada, denar, varčevanje, premoženje, loterija, pokojninski skladi, sposobnost preživetja, služba, skrbi za prihodnost, selitve, varnost, energija vašega doma, razpored vašega doma, vzdrževanje doma in nakup doma. Povezana je tudi s skrbjo o hrani in oblekah, prevozna sredstva, zlatnino ter orodjem. Če o teh stvareh, ki so naštete zgoraj, imate negativne misli, je tudi vaša čakra umazana.

Korenska čakra je povezana z našimi telesnimi potrebami in materialnimi. 

Če so naše misli negativne kot, da ne bomo zadovoljili naših potreb, se korenska čakra krči in postaja vse bolj temna.

Sakralna čakra

Drugo pomembno čakro najdemo med popkom in korenom hrbtenjače. Ta čakra se vrti hitreje od prva, zato se njena barva preliva v oranžen odtenek. Čista sakralna čakra žari z snežno belo notranjostjo. Umazana čakra je pa zažgano oranžne barve.

sakralna cakra

S čem je povezana sakralna čakra?

Sakralna čakra je povezana z telesnimi užitki ko so, hrana, pijača, intimnost, vznemirjenja. Povezana je tudi z odvisnostmi in z telesno aktivnostjo, težo, spalne navade ter misli o našem videzu. Če se obremenjujete glede vašega videza ali zaradi vaših slabih navad, bo vaša sakralna čakra umazana. Če je čakra umazana in skrčena, se lahko počutite ravnodušno in utrujeno.  Če pa ste obsedeni svojim telesom in videzom, bo vaša čakra umazana in velika.

Kako velika je čakra, je vseeno, kar je pomembno je da morajo biti vse iste velikosti in da so seveda, čiste.

Popkovna čakra

Tretjo čakro najdemo takoj nad popkom. Vrti se hitreje od prvih dveh čaker, zato se preliva v svetlo rumen odtenek. Čista popkovna čakra je videti kot sončni žarki z iskrečo belo barvo. Umazana popkovna čakra je temno rumene barve z črnimi ali rjavimi lisami.

popkovna čakra

S čim je povezana popkovna čakra?

Popkovna čakra je povezana z našo močjo in nadzorom. Tukaj spadajo naši strahovi in želje. Lahko imamo strah, da bomo izgubili nadzor nad sabo ali neko situacijo, lahko pa imamo željo, da bi bili močna oseba. Če vas je strah, da boste pod nadzorom, bo vaša popkovna čakra temno rumena in majhna. Če pa ste obsedeni z nadzorovanjem in pridobivanjem moči, bo vaša čakra velika in motno rumene barve.

Srčna čakra

Srčna čakra se nahaja na sredini našega prsnega koša. Ta čakra predstavlja začetek zgornjih čaker. Zgornje čakre so značilne za duhovne vsebine. Spodnji del čaker je značilen za telesne in materialne vsebine. Srčna čakra se vrti z srednjo hitrostjo, ki se preliva v zeleno barvo. Čista srčna čakra je videti kot, kristal smaragd. Umazana čakra je temno gozdno zelene barve.

srčna čakra

S čim je povezana srčna čakra?

Srčna čakra je povezana z našimi odnosi, naprimer z našo družino, ljubimci, parterji, prijatelji..povezana je tudi z ljubeznijo in našega višjega jaza. Srčna čakra nas povezuje z ostalimi ljudmi, lahko tudi so tudi obsesije z določeno osebo, vendar je v tem primeru čakra umazana. Povezana je tudi z odpuščanju ali zamerami.

Če nas je strah pokazati ljubezen ali jo prejemati, se naša srčna čakra manjša in krči. Če smo odvisni od določene osebe ali obsedeni, se naša čakra veča in maši. Zaradi tega ne moremo občutiti resnične, globoke in blagoslovljene ljubezni. Večina se boji nekomu predati, predvsem intimno, saj so bili razočarani v ljubezni. Ljubezen potem začnejo jemati kot, bolečino. S tem srčni čakri postavimo ovire in onemogočimo, da bi doživeli globoko izkušnjo ljubezni.

Omejevanje zavesti ljubezni je omejevanje vsega. Srčna čakra je povezana tudi z našo jasnočutnostjo. Bolj ko bomo čistli našo srčno čakro, bolj bomo jasnočutni.

Grlena čakra

Grlena čakra se nahaja na sredini našega grla. Vrti se hitro in se preliva v nebeško modro barvo. Čista čakra je nebesno modre barve, umazana je pa sivkasto modre barve.

grlena čakra

S čem je povezana grlena čakra?

Grlena čakra je povezana z našim govorjenjem resnice, z našo komunikacijo. Če imamo strah pred komunikacijo, se naša grlena čakra krči, kar lahko povzroči tudi nelagodje na področju grla. Če pa smo obsedeni z govorjenjem, se naša čakra veča in pride do neravnotežja.

Tretje oko

Tretje oko se nahaja med očesoma. Nekateri ji tudi pravijo ajna čkra (ažna). Če zaprete oči in nekajkrat globoko vdihnete ter se osredotočite na področije med vašima očesoma, boste opazili ali začutili, da med njima leži predmet ovalne oblike. To je naše tretje oko, ki strmi naravnost v nas. To je naš višji jaz. Tretje oko ”snema” naše življenje in tudi čustva drugih ljudi, vključno z našimi čustvi in misli. Čakra se malce razlikuje od ostalih, saj oko obkroža središče teme. Čakra se preliva v indigo modre barve z iskrami bele in škrlatne barve.

tretje oko

S čem je povezano tretje oko?

Tretje oko je povezano z našo prihodnostjo, preteklostjo in verovanje v nadnaravna bitja. S tretjim očesom lahko vidimo, kaj se nam obeta ali nekomu drugemu. Lahko smo bolj dojemljivi za angele, duhove, ipd. Če je vaše tretje oko čisto, lahko opazite, da zre naravnost v vas. Tretje oko je lahko tudi zaprto oz. delno odprto. Če vidite, da je vaše tretje oko zaprto oz. delno, je čas, da ga odprete in očistite.

Kronska čakra

Zadnjo glavno čakro najdemo v notranjosti glave, blizu vrha temena. Podobna je ventilatorju, ki se preliva v kraljevo vijolično barvo. Kronska čakra je krona vseh čaker. Z kronsko čakro smo sposobni prejemati misli, informacije in zamisli od višjih sil. Jasnospoznavni ljudje imajo moč se povezati z duhovno ravnjo, ki črpajo njeno bogastvo ustvarjalnosti.

kronska čakra

S čim je povezana kronska čakra?

Kronska čakra je povezana z Bogom oz. našim stvarnikom, z duhovnostjo, božanskim vodstvom in zaupanjem. Čista čakra sija svetlo vijolično barvo z iskrami diamantne svetlobe. Če je kronska čakra umazana je videti črna. Čakra se umaže, če ne zaupamo božanskem vodstvu ali imamo slabe izkušnje z duhovnostjo in kujemo zamero.

Na srečo se čakre hitro odzovejo na čiščenje. V drugem prispevku bom napisala, kako očistiti določeno čakro. 

 Anja A
Zadnje objave od Anja A (poglej vse)

Prispevek je pripravil/-a Anja A

Rada pomaga ljudem v stiski in njihove misli obrne v pozitivne in ljubeče, saj tega veliko primanjkuje v Svetu - Sočutja. Rada se spopada s težavami in ovirami, zato jo veseli psihologija in človekov um na sploh, poleg se pa odlično dopolnjuje njena veda o duhovnosti ter ezoteriki, ki jo z veseljem uporablja vsak dan svojega življenja. Verjame, da lahko vsak doseže svoje sanje, z močjo pozitivnega razmišljanja in truda.

Podobni članki

Dodaj odgovor