Vsi smo vsaj enkrat v življenju že sanjali o zobeh in navadno so nas te sanje vedno prestrašile, posebno, če so bile neprijetne. Vendar sanje o zobeh ne pomenijo vedno slabo. Včasih nas želijo le na nekaj opozoriti, nekaj nam povedati… Zato spoznajte, kaj v resnici pomenijo sanje o zobeh.

Kaj pomenijo sanje o zobeh?

Sanje o zobeh lahko pomenijo veliko, odvisno je od tega, kaj o zobeh sanjamo, na kaj smo bili najbolj pozorni in seveda, kako smo se počutili v sanjah. Večina ljudi pravi, če sanjamo o izpadanju zob, o gnilih zobeh in majavih ali zlomljenih, da nas čaka nekaj zelo groznega, vendar temu ni povsem tako. Zavedati se moramo, da zobje nakazujejo našo samozavest, našo komunikacijo in naš lasten Jaz, zato le malokrat govorimo o smrti, kadar sanjamo neprijetne sanje o zobeh. Osredotočimo se, kaj v resnici pomenijo sanje o zobeh?

Izpadanje zob

Te sanje so lahko najbolj neprijetne, saj že sama misel na to, da bi izgubili zobe je grozna. Izpadanje zob nakazuje na nizko samozavest, nezmožnost komuniciranja in izražanja svojih čustev. Nakazuje lahko tudi razpad zveze, izguba službe in v zelo redkih primerih smrt bližnje osebe. V nekaterih primerih lahko nakazuje tudi izgubo doma in izgube nekaj osebnega. Sanje o izpadanju zob lahko nakazuje tudi močan strah pred nečim ali nekom, prevelik stres in tesnoba.

Če vam zobje izpadejo pri zobozdravniku pomeni, da morate biti previdni s svojimi besedami. Občutek lahko imate, da ste se znašli v situaciji, kjer se počutite nemočno ali čutite velik strah. Nekaj v vašem življenju vam daje močno tesnobo in skrb.

Če izpulite sami majav zob pomeni, da je čas, da spregovorite in poveste svojo plat zgodbe. Postavite se zase in naredite meje v svojem življenju. Naredite nekim zadevam, situacijam konec v svojem življenju.

Če zob sam izpade med tem ko jih čistite pomeni, da boste kmalu razčistili nekatere zadeve ali boste razrešili neko situacijo, odnos. Morda popazite na svojo komunikacijo, lahko imate občutek, da ne boste vedeli, kaj je prav, da v neki situaciji poveste in to vam bo delalo preglavice.

Če vam zobje izpadajo en za drugim pomeni, da ste morda v resničnem življenju rekli nekaj, kar bi najraje vzeli nazaj in ne bi nikoli izgovorili, morda nekaj obžalujete, kar ste storili. Lahko imate strah, da boste nekaj ali nekoga izgubili ali pa, da boste izgubili nadzor nad seboj/neko situacijo. Sanje o tem pa lahko opozarjajo tudi, da je čas, da obiščete zobozdravnika!

Če vam izpade en ali dva zoba pomeni, da boste v neki situaciji izgubili svoje dostojanstvo, če se ne boste vedeli obnašati/komunicirati. Pazite na svoje besede!

Če vam izpadejo sprednji zobje pomeni, da morate delati na svoji samozavesti ali pa, da jo boste kmalu izgubili. Nakazuje lahko tudi na to, da boste osramočeni ali pa, da se vam bo nekdo posmehoval. Počutite se lahko tudi negotovo.

Če vam izpadejo zadnji zobje pomeni, da v vaše življenje prihajajo težave, katere bi lahko hitro odpravili. Nakazuje pa prav tako strah, negotovost in tudi slabo samopodobo.

Zlomljeni zobje

Sanje o zlomljenih zobeh lahko nakazuje na našo slabo samopodobo in nizko samozavest. Opozarja nas lahko tudi, da se bo nekaj v našem življenju zrušilo ali pa, da se bo naš svet obrnil na glavo. Nakazuje lahko tudi slabo komunikacijo in konflikte.

Če se vaši zobje zlomijo ali razpadejo pomeni, da se lahko nekaj v našem življenju “poruši”. Nakazuje tudi na strah, da bo šlo v našem življenju vse narobe in da pri tem ne bomo mogli ničesar storiti. Nakazuje nemoč in boleče dogodke. Vaši cilji ne bodo dostopni/uresničljivi. Nakazuje lahko tudi konflikte in nerazumevanja.

Če se vaš zob zlomi na pol ali se okruši pomeni, da morate izboljšati svojo komunikacijo in kako pristopite h neki stvari ali odnosu. Zgodi se lahko, da boste nekomu preveč zaupali, kot bi smeli. Občutek lahko imate, da nekaj v vašem življenju propada ali pa, da ni tako kot je bilo prej.

Če se pogledate v ogledalo in so vaši zobje zlomljeni pomeni, da ste pripravljeni na spremembe in delo na sebi, le začeti morate na tem. Podobno velja tudi, če ste brez zob, kadar se pogledate v ogledalo, le, da vas sanje opozarjajo, da je sedaj nujno, da delate na sebi.

Če vam nekdo zlomi zob ali več zob pomeni, da ste negotovi, vas je strah, da bi vas dobili nepripravljene. Nakazuje tudi sramoto, pazite na svoja dejanja in besede. Vaša skrivnost je lahko razkrita.

Gnili zobje

Sanje o gnilih zobeh bi nas moralo biti najbolj strah, saj to nakazuje, da se bo nekaj v popolnosti končalo, zaključilo in da lahko doživimo tudi izgube. Nakazuje pa lahko tudi našo notranjost, zato je dobro, da če sanjamo o gnilih zobeh najprej pogledamo v svojo notranjost in se prepričamo da ta ni “gnila”. To se pravi, da ste nekoga izdali, se bili nesramni, ste varali ali kako drugače škodovali neki osebi.

Če ste pri zobozdravniku in vam ta reče, da imate gnile zobe ali jih sami vidite pomeni, da boste neke zadeve razrešili in dokončali neke projekte/naloge…

Če se pogledate v ogledalo in vidite, da imate gnile zobe pomeni, da čutite praznino. Nakazuje lahko tudi, da je čas, da obiščete zdravnika posebno, če občutite, da nekaj v vašem telesu ni v redu. Čas je, da poskrbite za svoje zdravje in se izognete večji škodi.

Če vam gnil zob izpade pomeni, da boste izgubili nekaj pomembnega, kot na primer službo, dom, odnos ali pa celo sebe. Izgubiti sebe v smislu, da zapadete v večje težave, kjer ne boste videli rešitve. Vedite, da za vse obstaja rešitev! V zelo redkih primerih nakazuje smrt.

Če se vam gnil zob zlomi pomeni, da ste preveč pod stresom in da je čas, da pogledate nase. Morda imate tudi slabo samopodobo in je čas, da jo nadgradite. Nekdo vas lahko osramoti ali vam poda močno kritiko.

Zdravi, beli zobje

Sanje o zdravih, belih zobeh nakazuje, da boste kmalu ali pa že imate zdravo samozavest in samopodobo. Ste na pravi poti v življenju in imate vso moč, da obvladate kakršne koli situacije. Če še niste našli prave mere samozavesti se lahko trenutno obremenjujete s svojim izgledom in kaj si drugi mislijo o vas. Čas je, da prenehate razmišljati o tem, kaj drugi govorijo in si mislijo o vam. Počutite se dobro v svoji koži!

Rumeni ali pozlačeni zobje

Če sanjate o rumenih zobeh pomeni, da boste doživeli neko izgubo ali pa, da boste spoznali, da je ves vaš trud bil zaman. Morda se zapirate pred zunanjim svetom in ne dovolite nikomur blizu sebe. Pričnite se počasi odpirati in dovolite, da vas objame mir ter ljubezen. Pričnite delati na sebi, imejte se radi in se spoštujte. Morda vas je strah sprememb, vendar te sanje nakazujejo, da se bodo pomembne in potrebne spremembe vsekakor zgodile, to vi želeli ali ne. Naj vas ne bo strah in se ne trudite imeti nad vsem kontrolo. Prepustite, da se življenje odvije kakor se mora, prisluhnite sebi in ne svojim strahovom.

Če sanjate, da imate zlat zob ali več pomeni, da morate poskrbeti za svoje zdravje, lahko bi zboleli, zato bodite previdni. Sanje nakazujejo tudi, da je čas za spremembe in da izberite pravo pot, katera vas bo pripeljala do bolj zdravega življenja. Sanje lahko govorijo tudi o tem, da nekomu nekaj zavidate.

Če sanjate, da vam je zlat zob izpadel pomeni, da boste v življenju imeli težje obdobje, če pa vam izpade rumen pa nakazuje, da se boste odrešili nekih težav.

Če sanjate, da ste si zamenjali svoje zobe za zlate nakazuje pozitivne spremembe ali da se boste odločili za pravo stvar.

Če ima nekdo drug zlate zobe pomeni, da ste na pravi poti in da se nagradite za delo, ki ga opravljate. Nakazuje pa lahko težave v družini.

Če najdete zlat zob nakazuje, da boste pričeli varčevati denar. Če imate otroke, boste pričeli zanje posebno skrbeti.

Če sanjate, da imate zlomljen zlat zob lahko nakazuje na večje težave na finančnem področju ali pa boste večjo vsoto denarja podarili neki ustanovi.

Če si sami izpulite zlat zob pomeni, da boste neko situacijo slabo ocenili. Nakazuje lahko tudi, da bi lahko nekomu pomagali pri nekih težav. Govorijo pa lahko tudi, da bo v vašo družino prišel nov družinski član.

Rast zob ali krvavenje dlesni

Če sanjate, da vam je zrasel nov zob, nakazuje, da boste osebno zrasli in da vas v vašem življenju čakajo novi podvigi. Nakazuje nedolžnost in včasih lahko nakazuje tudi prihod novega družinskega člana. Čas pa bo ugoden tudi, da začnete v življenju nekaj novega, od začetka ali pa le naredite pozitivne spremembe. Sanje pa vas tudi opozarjajo, da se trudite čim manj razmišljati negativno, saj bi lahko uničili dobre priložnosti.

Če vam zob zraste na nepravem mestu ali zraste krivo nakazuje na nevšečnosti in komplikacije. Morali boste biti bolj odgovorni.

Če sanjate, da vam teče kri iz dlesni nakazuje, da imate v življenju težavo, katera se ponavlja. Čas je, da najdete način kako jo razrešiti enkrat za vselej. Nakazuje lahko tudi, da vas je nečesa zelo strah ali pa, da trpite za depresijo.

Če imate usta polne krvi nakazuje na večje težave. Pripravite se na težje obdobje v svojem življenju.

Če krvavenje iz dlesni ne morete ustaviti, bodite pozorni na svoje zdravje. Enako pomeni, če sanjate, da nekomu drugemu teče kri iz dlesni ali ust. Nakazuje lahko tudi, da nekaterim osebam ne zaupajte preveč.

Če vam uspe ustaviti krvavenje dlesni nakazuje na uspeh v življenju in življenjsko moč. Nekaj dobrega prihaja v vaše življenje.

Če ste pljunili kri med tem ko ste si umivali zobe, nakazuje na stresno obdobje. Pazite se nevarnosti in zlobnih ljudi. Nakazuje lahko tudi na manjše izgube. Če se želite izogniti temu, spremenite svoj način razmišljanja.

Umivanje zob, nitkanje ali ste brez zob

Če sanjate, da si umivate zobe nakazuje, da morate prenehati sprejemati slabe odločitve in prenehati razpravljati o ljudeh. Nakazuje tudi, da ne govorimo slabo o drugih ljudeh, poskrbimo najprej zase!

Če sanjate, da si nitkate zobe pomeni, da morate več časa nameniti svojim ljubljenim osebam, pričeti razreševati težave in prisluhniti. Nakazuje lahko tudi, da vas je strah, da bi nekoga izgubili. Nakazuje pa lahko tudi, da nekomu niste pomagali, čeprav bi mu lahko, sedaj pa se počutite slabo zaradi tega ali pa se vam je v življenju zgodilo nekaj slabega in imate občutek, da niste naredili ničesar, da bi preprečili nastalo škodo. Ne obremenjujte se, preteklosti ne morete spremeniti! Osredotočite se na sedanjost in delajte na sebi.

Če sanjate, da ste popolnoma brez zob pomeni, da vam v življenju nekaj primanjkuje, počutite se nemočno in da potrebujete podporo ali pomoč. Spoznajte kaj vam osebno primanjkuje in skušajte to pridobiti. Čutite praznino ali za nečim hrepenite? Premislite, meditirajte in spoznajte, kaj je tisto, kar vam v življenju primanjkuje.

Če imate le en zob ali par nakazuje, da vam primanjkuje samozavesti in da morate delati na tem področju v svojem življenju, če si želite dosegati cilje. Sanje pa vas opozarjajo tudi, da morate biti previdni na svoje besede!

Sanje o zobozdravniku

Dotaknimo se še teme, kaj pomeni, če sanjamo zobozdravnika, saj se dotika teme zob. Sanje o zobozdravniku niso tako pogoste, vendar, kadar jih sanjamo lahko pomeni veliko stvari, odvisno od tega kako smo ga sanjali.

Če vidimo zobozdravnika, vendar nam ne popravlja zob, pomeni, da se bomo pričeli osebno zdraviti. Za ženske lahko te sanje nakazujejo, da morajo biti previdne komu zaupajo, saj bi lahko njihovo zaupanje bilo izdano.

Če greste na pregled k zobozdravniku pomeni, da se bo nekaj v vašem življenju izpolnilo in tisto, kar vas muči se bo razbremenilo. Bodite pozorni ali je zobozdravnik prestrašen ali nervozen, saj lahko to nakazuje na težave.

Če ste sami zobozdravnik pomeni, da boste imeli težave se izražati in komunicirati z drugimi ljudmi, posebno kar se tiče posla ali službe. Bodite previdni s svojimi besedami, saj bi lahko nekoga nehote prizadeli. Sanje lahko nakazujejo tudi, da vas je strah, da bi zboleli ali pa, da bi zbolel nekdo od vaših ljubljenih.

Če sanjate, da vam zobozdravnik popravlja zob pomeni, da boste slišali neprijetne novice.

Če vam zobozdravnik izpuli zob pomeni, da lahko doživite večje izgube, katere vas bodo čustveno ohromile. Če vam izpuli več zob, nakazuje na materialno katastrofo. Bodite previdni, kako ravnate s svojim denarjem. Sanje pa lahko govorijo tudi, če nek odnos deluje slabo na vas, da ga končate, saj bi lahko imeli zaradi tega veliko škodo.Anja A

Prispevek je pripravil/-a Anja A

Rada pomaga ljudem v stiski in njihove misli obrne v pozitivne in ljubeče, saj tega veliko primanjkuje v Svetu - Sočutja. Rada se spopada s težavami in ovirami, zato jo veseli psihologija in človekov um na sploh, poleg se pa odlično dopolnjuje njena veda o duhovnosti ter ezoteriki, ki jo z veseljem uporablja vsak dan svojega življenja. Verjame, da lahko vsak doseže svoje sanje, z močjo pozitivnega razmišljanja in truda.

Dodaj odgovor