Vsakdo želi ohraniti ljubezen s svojim ljubezenskim partnerjem. Včasih se z ljubezenskim partnerjem lahko znajdemo v začaranem krogu, kateri ne vodi nikamor. Ta odnos ponavadi prične razpadati in se tudi konča. A, če dovolj osebnostno zrastemo, lahko ta odnos rešimo in ohranimo ljubezen. Izvedite kako ohraniti ljubezen!

Kako ohraniti ljubezen v zakonu ali zvezi?

Vsako ljubezensko razmerje je potrebno negovati in skrbeti zanj, da bi lahko raslo v pravo smer in da bi lahko bila ljubezen iz dneva v dan večja. Ljubezen je kot roža za katero skrbimo in je ta vse lepša in lepša, a problem nastane kadar prenehamo zanjo skrbeti, prične slabeti in ovene, prav tako je tudi z odnosi. Ljubezen je potrebno negovati in prav tako delati veliko na sebi, saj se lahko odnos kar hitro spremeni v trpljenje. V vsakem odnosu je potreben pogovor, pozitivna komunikacija, zaupanje in brez laži ter prevar.

V povprečnih družinah ljubezen izginja.

Če pogledamo nekatere družine, ki so polno zaposlene, je v njihovih domovih zelo malo ljubezni, med sabo se skoraj da ne poznajo. Starši so polno zaposleni, soočajo se z vsakodnevnimi izzivi in so izčrpani. Otroci pa so bolj, ko ne prepuščeni sebi, zato ne vedo kako razvijati ljubeznive odnose, tukaj pa se začnejo prve napake, saj potem tudi v odrasli dobi, ne vedo kako imeti ljubezniv odnos, če se v to sam ne poglobi. Starša se navadno prepirata, saj imata goro težav, ki ne vesta kako bi jih razrešila, zato spravljata negativne energije drug na drugega. To pa vodi v propad zveze. Ljubezen je potrebno negovati, da bi ta obstala v naših srcih. V njo je treba vlagati, zato si je potrebno vzeti čas, a tisti, ki nima časa za ljubezen, tistemu bo zveza hitro propadla.

Težave v službi, pustimo v službi. Težave, ki niso povezane z našo ljubeznijo, jih ne vpletamo v ljubezen.

Navadno, kadar pridemo iz službe smo napeti in razdraženi, a to ne sme vplivati tudi na našo ljubezen. Ljubezni ne uničujemo s težavami, ki niso povezane z njo. Če nas je kdo v službi razjezil, tega ne odnesemo seboj domov in sprostimo vso jezo na svojo boljšo polovico. To ni način s katerim bi obdržal zdrav odnos. Težave, ki jih imamo v službi in z ostalimi ljudmi, rešujemo v službi in z osebami, s katerimi imamo problem. V ljubezni rešujemo težave le, ki so povezane z ljubeznijo, tako bo odnos rasel in bil trden.

ohraniti ljubezen

Komunikacija je v odnosih potrebna.

Da bi ohranili ljubezen, je potrebno na dan vsaj 10 minut pogovora z našo ljubljeno osebo. Ni ogromno, mar ne? Toliko časa si lahko vsakdo vzame za svojo ljubljeno osebo, ne glede na to, kako natrpan urnik ima. Če mu je ljubezen pomembna, si bo vzel čas. To je lahko kateri koli del dneva, jutro, čez dan ali zvečer, pred spanjem. Pogovarjajta se o tem kako je bil vaš dan, kaj ste doživeli, spominjajta se lepih skupnih trenutkov, pogovarjajta se o tem kaj vaju veže in kaj vaju teži. V vašem pogovoru naj ne bo sovražnega govora, govorite le iz čiste ljubezni.

Oči so ogledalo duše.

Vedno se je govorilo, da so oči ogledalo naše duše, kar je tudi res. Tisti, ki ničesar ne skriva ima vedno odprte oči, jih ne prekriva in sočloveka vedno gleda v oči. Kadar oseba nekaj prekriva, skriva tudi svoje oči kot recimo z sončnimi očali, tudi kadar ni sonca, sočloveka ne gleda v oči in umika pogled. Takrat pravimo, da oseba nima čiste vesti, nima čiste duše. Osebe, ki čutijo do svojega partnerja iskreno ljubezen, nimajo razloga, da ne bi partnerja gledali v oči ali pa bi si jih prekrivali. Kadar čutimo do nekoga iskreno ljubezen, ga glejmo v oči, ne nosimo očal in si oči ne prekrivamo z rokami ali kako drugače.

Razrešita skupne težave.

Težave, ki so vajine, ne rešujte z vašimi prijatelji, temveč z svojim partnerjem. Vsakomur se včasih zgodi, da nam nekaj pri partnerju ne odgovarja, a to ne govorimo drugim osebam, temveč njemu. Tudi kadar se pojavijo večje težave, da se počutite v odnosu nesrečne, s svojim partnerjem ugotovite zakaj je tako. Če čutite potrebo, da bi odšli, saj zakon ni zapor, to storite. Ste svobodna duša, katera lahko gre kamor koli želi in kadar koli želi. Če vidite, da odnos ni rešljiv in, da se s svojim partnerjem ne morete pogovoriti ter najti skupnega jezika, potem nima smisla da še naprej drezate in uničujete sebe. Spoštujte se.

Preden se pa odločite za ločitev, se vprašajte: “ali imam svojega partnerja/partnerko rad/a? Kaj me veže zanj/o? Zakaj sem se z njo/njim poročil/a? Zakaj sva skupaj?”. Če se spomnite odgovorov in vam daje enak ali podoben občutek, skušajte ta občutek okrepiti. Ne predajte se prehitro, morda se lahko odnos/zakon še reši. Skupaj se odpravita na partnerske delavnice, svetovalcu in podobno.

Kako lahko sami okrepimo naš zakon/zvezo?

Ko se zjutraj prebudite, preden vstanete iz postelje, si vzemite še par minut časa in zaprite oči ter se poglobite v svoje srce. Predstavljajte si, kako se v vaše srce pretaka zlata energija (energija ljubezni) in kako je vaše srce vse bolj oddaja zlato energijo. Nato odprite oči in poglejte svojega moža/svojo ženo, ki je poleg vas in potiho recite: “to je moj mož/moja žena, ljubim ga/jo!”. Tako lahko enostavno okrepimo naš zakon/zvezo in ga obdamo z ljubeznijo.

kako ohraniti ljubezen

Nekaj pomembnih vprašanj.

Če želimo ohraniti ljubezen ali pa ne vemo več, ali je to še ljubezen ali se je preobrnilo v životarjenje, si postavite ta vprašanja in na njih iskreno odgovorite.

 1. Ali ljubim svojega/svojo partnerja/partnerko?
 2. Kaj pričakujem od njega/nje?
 3. Ali sem srečen/a? (Če je odgovor ne, se vprašajte, zakaj niste srečni.)
 4. Kaj moram storiti/spremeniti, da bi bil/a srečen/a?
 5. Ali pričakujem od svojega/svoje partnerja/partnerke, da me bo osrečil/a? (Če je odgovor pritrdilen, se vprašajte, kaj pričakujete od njega/nje.)
 6. Ali sem jaz odgovoren/a za težave v najinem odnosu?
 7. Ali se lahko pogovarjam z njim/njo?
 8. Ali lahko gradiva nekaj novega, če ne moreva več tistega kar sva gradila?
 9. Ali v svojem zakonu/zvezi občutim še kaj strasti?
 10. Če je bilo zgornje vprašanje nikalno, potem se vprašajte, če lahko v svoj odnos povrnete strast?
 11. Če se je v odnosu zgodila prevara, se vprašajte ali ste ga/jo vi pripeljali do tega?
 12. Ali mu/ji lahko prevaro oprostim?
 13. Če prevare ne morem oprostiti in nadaljevati odnosa, brez očitkov ali je potem še vredno nadaljevati najino skupno življenje?

Vedno bodite iskreni.

Največja moč v odnosih je, da smo iskreni in da lahko zaupamo. Tisti, ki v odnosih lažejo in prekrivajo, delajo veliko napako. Sami se odločate kaj boste počeli, ste svobodna duša, a o tem ne lažite svojemu partnerju! V odnosu se moramo počutit svobodno in varno. Partner, če vas iskreno ljubi, vas bo sprejel takšne kot ste in zato ni potrebe, da bi lagali. Če se moramo pretvarjati, da smo nekaj kar nismo, zato, da bi partnerju odgovarjali, potem to ni iskrena ljubezen. Velikokrat je kriva tudi, kako so nas starši vzgajali, saj je večina staršev svoje otroke vzgajala tako, da so dobili občutek, da so ljubljeni le takrat, kadar so poslušni in podložni.Anja A
Zadnje objave od Anja A (poglej vse)

Prispevek je pripravil/-a Anja A

Rada pomaga ljudem v stiski in njihove misli obrne v pozitivne in ljubeče, saj tega veliko primanjkuje v Svetu - Sočutja. Rada se spopada s težavami in ovirami, zato jo veseli psihologija in človekov um na sploh, poleg se pa odlično dopolnjuje njena veda o duhovnosti ter ezoteriki, ki jo z veseljem uporablja vsak dan svojega življenja. Verjame, da lahko vsak doseže svoje sanje, z močjo pozitivnega razmišljanja in truda.

Podobni članki