Sorodne duše ali duše dvojčice so drugi del srca. V našem življenju spoznamo različne ljudi. Ljudi, ki nas privlačijo ali odbijajo.

Sorodne duše in življenjski partnerji – ali obstaja razlika?

Obstaja namreč velika razlika med sorodno dušo in življenjski partnerjem, ki nas lahko osreči, ne more pa tvoriti popolne celote.

Ob sorodni duši se človek počuti celovit in popoln, dolgoletni partner lahko podpira svojo polovico, vendar pa nikakor ne more obogatiti duha

Večina ljudi, ki je po dolgoletnem iskanju prave osebe, vendarle spoznala tisto pravo, je pred tem imelo več različnih razmerij. Pa vendar se še vedno vpraša, če je to oseba, s katero jim je namenjeno deliti življenje.

Dušni dogovori med sorodnimi dušami

Dušni dogovori med sorodnimi dušami – našimi skupinami duš, se zgodijo pred inkarnacijo v zemeljsko telo na astralni ravni. Združijo se lahko zaradi vzajemne ljubezni, vendar morajo v vsakem primeru prehoditi določeno pot v življenju, kjer se lahko znova srečajo s svojo sorodno dušo.

Sorodno dušo lahko prepoznamo pa različnih pokazateljih:

  • Občutek kot, da osebo poznamo že od prej,
  • Očitna podobnost v karakternih lastnostih,
  • Občutek, kakor, da smo zares prvič v življenju spoznali svojo boljšo polovico.

Sorodna duša se s svojo drugo polovico združi neglede na spol, versko pripadnost, starost. Preden sorodna duša spozna svojo dušno polovico, pa mora iti skozi proces odpuščanja vsem ljudem in dogodkom, ki so se ji morda pripetili v preteklosti. Seveda pa skozi ta ves proces rastejo skupaj in stremijo k duhovnemu napredku in najpomembneje, osebnostnemu razvoju. Večja starostna razlika lahko med dvema osebama, ki se imata rada, pomeni tudi večjo pripadnost, skladnost in privlačnost. Zaljubita se v dušo drug drugega, kjer ne vladajo razlike v letih, verski pripadnosti, kar pomeni, da obstajajo sorodne duše tudi za tiste ljudi, ki so istospolno usmerjeni.

Sorodne duše se srečajo po tako imenovanem božanskem sinhronem času, takrat, ki jim je namenjeno, kar privede do tega, da med sabo skleneta nenapisan dogovor.

Vaša sorodna duša pa je lahko tudi vaš prijatelj, starši ali pa vaši otroci. Ni nujno, da se sorodne duše srečajo le, ko se gre samo za naravo ljubezenskega razmerja.

sorodne duše

Vez med sorodnimi dušami

Te vezi med dvema sorodnima dušama, ne more nihče, nikakor prekiniti. Vez se lahko v tem življenju prekine sama, ko opravimo različne lekcije in duhovni nauk, ki ga vključuje tudi dušni dogovor.

Eden izmed načinov, ko se čeprav veste, da gre za sorodno dušo, v zvezi počutite utesnjeni je:

Odpravite se v gozd in poiščite jaso, ki je delno ali skoraj polovično obkrožena z gozdom, usedite se na sredino jase in kozmusu izrazite željo v obliki afirmacije, da se naša vez prekine.Podobni članki

Dodaj odgovor