Kako si življenje spremeniti na bolje le v nekaj preprostih korakih. Nekateri koraki se lahko zdijo težki, a, če jih pričnemo izvajati, vidimo, da je povsem enostavno. Potrebno je le imeti vero vase in zaupati, da se lahko vse spremeni z močjo naše volje.

Dva poglavitna nasveta o tem, kako spremeniti svoje življenje na bolje

Živimo v času, v katerem je naš delavnik natrpan, nimamo časa zase, za svoje ljubljene osebe…

V življenju skoraj da ljubezen nič več ne pomeni, pomembne so še le materialne dobrine, vsaj tako se zdi na zunaj.

Vse to nas je prisilil ta naš “moderni in super svet”, ki želi, da bi bili vsi materialno bogati.

Le malo kdo pa se zaveda, da z denarjem ne moremo kupiti svojega zdravja, sreče in iskrene ljubezni. Ko večina doseže svoj cilj in postane materialno bogata, se prične zavedati, da to ni dovolj. Nekateri se takrat zatečejo k drogam ali alkoholu, saj ne vedo, kako bi potešili svojo praznino, ki jo čutijo v svojih srcih. Prične se strah, da te vsi izkoriščajo in da ni nikogar, ki te ima resnično rad zaradi tega kar si v resnici.

Prijatelje in ljubljene osebe smo med doseganjem svojega cilja zapustili v ozadju, zato jih najpogosteje tudi ni več v našem življenju. Verjetno se šele takrat pričnemo zavedati, da so tiste osebe bile resnično tukaj za nas, ko jih izgubimo.

1. Nasvet, kako spremeniti tvoje življenje na bolje: Uredi medsebojne odnose!

Pomembno je vedeti, da kadar želimo doseči materialno varnost in bogastvo, je zelo dobro imeti urejene medsebojne odnose in svoje zdravje. Naši odnosi in zdravje ne bi smelo trpeti zaradi našega hotenja po “bogastvu”. Tisti, ki so dosegli materialno bogastvo, a niso imeli urejenih medsebojnih odnosov, še manj pa svojega zdravja, so se hitro pričeli zavedati kaj so storili in da jim to bogastvo sedaj skoraj da nič ne pomeni. Res, da si lahko privošči veliko, a težko si bo privočil pravo ljubezen in odlično zdravje!

Sreča se prične graditi na trdnih medsebojnih odnosih in dobrem zdravju. Vsak bi moral imeti v življenju vsaj enega prijatelja, kateremu lahko zaupaš in se v težkih trenutkih nasloniš nanj. Takšne odnose je potrebno negovati in jim nameniti dovolj časa. Šele, ko resnično potrebujemo prijateljsko roko in zdravje, se zavemo, kako pomembno jih je imeti.

Osebam, ki jih imamo resnično radi, jim to tudi pokažemo. Tudi, če se z njimi spremo, če nam je odnos z njim resnično pomemben, bomo želeli izboljšati svoje vedenje oziroma jim pokazali kaj delajo narobe. Kadar vidimo, da nekdo dela napako ali se zaradi nekega njegovega dejanja počutimo slabo, to tudi povemo osebi.Tega ne skrivamo in ne govorimo drugim osebam, saj bi tako lahko uničili svoj odnos in ga ne bi izboljšali. To velja za vse odnose, prijateljske, družinske in ljubezenske ter tudi službene.

nekaj korakov

2. Nasvet kako spremeniti življenje na bolje: Prični skrbeti zase, ker kdo drug bo, če ne ti?

Svoje zdravje moramo skrbno ohranjevati. Zavedati se moramo, da svojega telesa ne moremo zamenjati, naše zdravje je eno. Zato ni vredno, da se uničujemo zaradi dela ali nekaterih odnosov, ki ne vodijo nikamor. Iz nas črpajo le energijo in se počutimo slabo, zaradi svojih visokih ciljev ali strahu, da ne bi ostali sami. Pomembno je, da najprej poskrbimo zase, da se mi počutimo dobro. A pomembno je tudi, da takrat, ko skrbimo zase, da s tem ne škodujemo drugim! Vedeti moramo tudi kje so meje in da nismo preveč posesivni.

Nekateri so preveč samozavestni in vidijo le sebe, nekateri pa imajo zelo nizko samozavest in dovolijo, da ljudje “pometajo” z njimi. Oboje je zelo narobe. Najti moramo pravilno mero samozavesti. Biti moramo to kar smo, na naraven in pristen način.

Zakaj bi se morali osredotočiti predvsem na naše duševno zdravje?

Ko govorimo o svojem zdravju moramo biti pozorni predvsem na duševno zdravje, saj v sedanjih časih najbolj trpi naša duša in psiha. Kadar čutimo, da smo preveč zaskrbljeni, da se preveč obremenjujemo zaradi nekaterih zadev, je odlično, da se pričnemo učiti sprostitvenih tehnik. Zelo dobro je tudi, če se naučimo meditirati, saj bo to sprostilo celotno telo in tudi naš um. Če opažamo, da se naši problemi kopičijo in da si ne zmoremo pomagati sami, ne oklevamo z obiskom pri psihologu, saj nam lahko tudi pogovor z nekom, ki ima vedo o tem, veliko pomaga! Zelo pomaga pa že tudi, če se o svojih težavah pogovorimo s prijateljem, ki mu zaupate.

Pogosto, kadar pričnemo opažati spremembe na našem duševnem zdravju, lahko pričnemo opažati tudi na telesnem. Včasih so te težave psihosomatske včasih pa tudi ne. Vse težave se pa pričnejo zaradi preveliko stresa, premalo posvečanja času sebi in sprostitvi. Natrpani delavniki lahko vodijo do izgorelosti, kar pa ni čisto nič prijetnega. Izgorelost lahko pride hitro, če se ne ustavimo in pričnemo živeti drugače.

Izgorelost čutimo kot:

  • stalno utrujenost,
  • tesnobo,
  • nihanje razpoloženja,
  • žalost,
  • agresivnost,
  • pogostejše telesne bolezni (upade imunski sistem) in lahko so tudi bolečine po vsem telesu, ki pa so psihosomatske narave.

Vse to lahko doživimo, če se preveliko ženemo k doseganju svojih ciljev, delamo preveč in tudi takrat, kadar čutimo, da smo izčrpani, še vedno delamo. Tako se prične tudi ožati naš krog prijateljev, izgubimo lahko tudi ljubezenskega partnerja in ostanemo sami. Kar pa je še večji udarec na duševnem področju. Šele, kadar duševno zbolimo, spoznamo, koliko ni bilo vredno vse to početi, a žal je takrat prepozno.

spremeni svoje zivljenje

 

Če se težave takoj pričnejo zdraviti, potem je tudi manj simptomov. Če pa kljub vidnim težavam, nadaljujemo svojo težko pot, se simptomi večajo vse dokler naše telo ne premore več in se “sesuje”. To pa izgleda tako, da nimam več niti toliko energije, da bi se vstali iz postelje in pričeli svoj dan. Imamo nenadne napade panike, večkrat dnevno, občutke tesnobe, jokanje brez razloga in močna razdražljivost. Pojavijo se pa tudi bolečine kot so hudi glavoboli, bolečine v križu, bolečine v predelu ram in vratu, slabost, pogosto uriniranje in prebavne motnje.

Je vse to vredno, za pretirano delo in uničevanje samega sebe? In poleg tega, da še izgubimo svoje drage osebe?

Menim, da je ta cena previsoka.

Ko imamo usklajen tempo življenja in imamo urejene odnose ter skrbimo za svoje zdravje, potem doživljamo največje bogastvo. Kadar se počutimo vesele in smo polni energije ter žarimo v vsej svoji luči, takrat pričnemo svojo pot do materialnega bogastva v zdravih korakih. Življenje ni namenjeno, da smo bogati in imamo vse kar si želimo. Življenje je namenjeno, da živimo sočutno, radostno, se dopolnjujemo, izobražujemo, smo skladni in izboljšamo naš svet v katerem živimo!

 Anja A
Zadnje objave od Anja A (poglej vse)

Prispevek je pripravil/-a Anja A

Rada pomaga ljudem v stiski in njihove misli obrne v pozitivne in ljubeče, saj tega veliko primanjkuje v Svetu - Sočutja. Rada se spopada s težavami in ovirami, zato jo veseli psihologija in človekov um na sploh, poleg se pa odlično dopolnjuje njena veda o duhovnosti ter ezoteriki, ki jo z veseljem uporablja vsak dan svojega življenja. Verjame, da lahko vsak doseže svoje sanje, z močjo pozitivnega razmišljanja in truda.

Podobni članki