Trenutno je 5 planetov retrogradnih, kmalu pa bosta vstopila še 2 planeta v retrogradnost. Imeli bomo kar 6 planetov retrogradnih od 5.9.2023. Retrogradna Venera bo izstopila iz svoje retrogradnosti 4.9.2023, zato se bomo za las izognili 7 retrogradnim planetom. A vseeno bo zelo pestro, saj bodo retrogradni počasnejši planeti, kar pomeni, da so v svoji retrogradnosti, kar dolgo, razen Merkurja, ki je prav tako trenutno retrograden. Torej, kako bo to vplivalo na nas in katera nebesna znamenja bodo najbolj občutila retrogradnost planetov?

Kateri planeti so/bodo retrogradni in katera nebesna znamenja bodo najbolj občutila retrogradnost planetov?

Osredotočimo se na 5.9.2023, saj bodo takrat retrogradnih kar 6 planetov. Za sedaj jih je retrogradnih 5, 29.08. vstopi v svojo retrogradnost Uran, zato bo že ta čas retrogradnih planetov, vendar se 4.9. poslavljala retrogradna Venera, s 5.9. pa v svojo retrogradnost vstopa Jupiter, tako bomo zopet imeli retrogradnih 6 planetov. Kaj to pomeni? Kako bo to vplivalo na nas?

Več o retrogradnosti planetov si lahko preberete tukaj: Kaj pomeni, če je planet retrograden in kako to vpliva na nas?

Trenutno so retrogradni:

Izvedite, kateri planet je trenutno retrograden, kaj to pomeni in kaj je dobro oziroma ni dobro početi ter tudi, katera nebesna znamenja bodo to najbolj občutila.

 • Venera (23.7.-4.9.2023)

Letošnja retrogradna Venera je v nebesnem znamenju Leva, zato lahko v tem času opažamo, da bolj gledamo nase, kako izgledamo, ali smo urejeni, je dober čas za grajenje ljubezni do sebe in samozavesti. Med tem času se lahko razpade nekaj netrdnih vezi, obstanejo pa tiste močne.

Kaj je dobro početi: Najti sebe, povežite se s tistim, kar vam prinese veselje, razmislite na kakšen način bi lahko izrazili svojo osebnost, bodite kreativni, dovolite si, da zasijete v svoji polni luči in gojite ljubezen do sebe.

Kaj ni dobro početi: Ne počnite nič impulzivno in hitro!

Najbolj bodo to občutila naslednja nebesna znamenja: Bik, lev, tehtnica in vodnar.

 • Merkur (24.8.-16.9.)

Merkur je v letu retrograden vsaj trikrat, v tem času potuje v nebesnem znamenju device, kar pomeni, da smo lahko med tem času bolj pikolovski in se znajdemo v situacijah kjer bomo veliko kritizirali ali pa bomo sami prejemali kritike. Ta retrogradni Merkur nam bo delal težave predvsem v naši dnevni rutini, opravilih in službi. A je ta čas dober, da spoznam kaj je dobro za nas in kaj ni.

Kaj je dobro početi: Preglejte in popravite načrte, izboljšajte svojo komunikacijo in bodite organizirani. Bodite pozorni na svoje misli in poslušajte svojo intuicijo.

Kaj ni dobro početi: Izogibajte se dolgim in zapletenim sporočilom, ne komplicirajte.

Najbolj bodo to občutila naslednja nebesna znamenja: Dvojčka in devica.

 • Pluton (11.5.-22.10.)

Pluton v svoji retrogradnosti potuje po kozorogovi poti, zato je to odličen čas, da delate pomembnejše stvari bolj počasi in previdno. Povrnite svojo osebno moč in dajte prednost stvarem, ki so trenutno najbolj pomembne. Vzemite si čas, da premislite, kaj v svojem življenju želite in česa ne. Živite svoje življenje, kot si ga želite. Med tem času lahko razpade vse, kar ni namenjeno za vas in vam ne koristi. Pričelo pa bo prihajati v vaše življenje tisto, kar si zaslužite in je namenjeno, vendar ob pravem času, navadno takrat, ko se boste naučili svoje lekcije.

Kaj je dobro početi: Poglobite se vase, najdite svojo notranjo moč in odstranite iz svojega življenja vse negativno.

Kaj ni dobro početi: Ne razmišljajte negativno in oddaljujte se od nižjih energij.

Najbolj bodo to občutila naslednja nebesna znamenja: Vsa nebesna znamenja, najbolj pa oven, bik, rak, devica, tehtnica, škorpijon, kozorog in ribi.

 • Saturn (18.06.-4.11.)

Retrogradni Saturn se giblje po poti rib, zato je ta čas idealen za zdravljenje, iskanje notranjega miru, duhovnost, opuščanje omejujočih prepričanj in da se postavite na svoje noge. Dobro je delati rituale za samooskrbo, meditacije in druge sprostitve. Poiščite svojo duhovno stran, spoznajte kaj vas veseli, kaj bi vam razsvetlilo pot. Pozdravite svoje srčne rane.

Kaj je dobro početi: Vadite sočutje do sebe, imejte se radi, povežite se s svojo intuicijo, katera vam bo pomagala priti na vaš želen cilj in vas podprla k osebni ter duhovni rasti.

Kaj ni dobro početi: Prepustite se skušnjavam, ne oklepajte se novih izzivov, ne sanjarite preveč, saj bi vas lahko to kasneje drago stalo. Če imate želje, se trudite jih uresničiti, sanjarjenje ne bo pomagalo!

Najbolj bodo to občutila naslednja nebesna znamenja: Kozorog in ribi.

retrogradni-saturn

 • Neptun (1.7.-6.12.)

Tudi Neptun se v svoji retrogradnosti giblje po poti rib, kar pomeni, da bo naša intuicija izjemno močna, vendar moramo najprej biti duhovno odprti in odgnati strahove, kateri bi nas ovirali pri poslušanju naše intuicije. Ta čas je odličen za vse tiste, ki se želijo povezati z duhovno stranjo in se povzpeti visoko. Ta čas pa je odličen tudi za zdravljenje, vadenje notranjega miru in kreativnost.

Kaj je dobro početi: Najdite notranji mir, izurite svojo intuicijo, bodite kreativni in pričnite verjeti vase.

Kaj ni dobro početi: Izogibajte se prevelikem nakupovanju.

Najbolj bodo to občutila naslednja nebesna znamenja: Bik, rak, škorpijon, kozorog in ribi.

Bodo kmalu retrogradni:

Izvedite, kateri planet bo zelo kmalu retrograden, kaj to pomeni, kaj je dobro oziroma ni dobro početi ter na katera nebesna znamenja bodo najbolj vplivala.

 • Uran (29.8.2023-27.1.2024)

Uran bo v svoji retrogradnosti hodil po poti bika, to pomeni, da boste med času opažali, kako stvari končno padajo na svoje mesto, vse tisto, kar je potrebno, da se konča se bo končalo, vse tisto grdo, težko in težavno, se bo malce umirilo. Vendar boste za to morali tudi vi nekaj narediti! Če boste le stali na mestu, se same stvari ne bodo zgodile, zato zavihajte rokave in dobro premislite kaj potrebujete in kaj ne potrebujete v svojem življenju ter pričnite z korenitimi spremembami. Retrogradni Uran vas bo želel spraviti iz rutine, ki jo imate in vam dajal nova opravila ter izzive. Bodite pripravljeni na korenite spremembe, predvsem v svojem vsakodnevnem življenju.

Kaj je dobro početi: Sprejmite spremembe, naučite se biti fleksibilni, prilagodljivi, raziščite nove priložnosti in se prepustite toku življenja, kadar bo to potrebno.

Kaj ni dobro početi: Odpovejte se ekstremnim športom, ne bodite trmasti in se ne upirajte.

Najbolj bodo to občutila naslednja nebesna znamenja: Na vsa nebesna znamenja, najbolj pa bik, lev, škorpijon in vodnar.

 • Jupiter (5.9.-31.12.)

Tudi Jupiter bo v svoji retrogradnosti hodil po poti bika in med tem času bo odlično, da razširite svoja obzorja in se pričnete bolj ceniti. Trudite se biti optimistični in kar bo najbolj pomembno, da delate na sebi. Naredite si načrte in pričnite z majhnimi koraki, ne hitite v ničesar, vse naredite premišljeno ter previdno. Če boste hiteli in delali stvari ali se odločali preveč impulzivno, boste na koncu obžalovali.

Kaj je dobro početi: Razmislite o svojih vrednotah, skušajte uskladiti svoje cilje, delajte eno stvar naenkrat in delajte majhne korake. Vedite, da vse potrebuje svoj čas.

Kaj ni dobro početi: Daljša potovanja prestavite ali pa se nanje odpravite z veliko previdnostjo, ni primeren čas za razkošje in zapravljanje.

Najbolj bodo to občutila naslednja nebesna znamenja: Vsa znamenja, posebej bik in strelec.

retrogradni-jupiter

Kako bodo retrogradni planeti vplivali na določena nebesna znamenja in katera bodo retrogradnost planetov najbolj občutila?

Spoznajte ali ste med njimi, ki bo konec tega leta malce bolj težaven in kaj storiti, da bi oblažili težavnost ter to sprejeli, kot izziv za rast. Poglejmo, katera nebesna znamenja bodo najbolj pod vplivom retrogradnim planetom.

 • BIK

Retrogradnost planetov bo najbolj čutil bik, saj imajo nanj vpliv kar 5 planetov. To so Venera, Pluton, Neptun, Uran in Jupiter. Med tem času je najbolje, da ne delate prevelikih načrtov, niste preveč impulzivni in delate raje manjše korake ter ste bolj previdni. Čutite lahko na trenutke, da je ves svet proti vam in da vam nič ne gre prav. Vesolje vas sedaj želi nekaj naučiti in vas narediti bolj močne. Učite se in rastite, razširite svoja obzorja in vedite, da se vse dogaja z razlogom ter, da boste v pravem času to tudi spoznali. Veliko tega se lahko v vaših življenjih spremeni, veliko pa boste morali spremeniti sami, če si želite boljšega življenja. Čas je, da se postavite na svoje noge in pričnete hoditi proti svojim resničnim željam. Ne ozirajte se na to, kaj bodo drugi rekli, če vi v sebi čutite, da je tako prav. Bodite pogumni in ohranjajte svoje misli pozitivne. Iz svojega življenja odpravite čim več negativnosti in nižjih energij. Delajte na sebi!

 • ŠKORPIJON

Škorpijon je naslednji, ki bo čutil močan vpliv retrogradnih planetov, najmočnejši vpliv bodo nanj imeli Pluton, Neptun in Uran. To je čas, ko bo iz vašega življenja odšlo vse, kar vam več ne koristi in ni namenjeno za vas, zato lahko opažate, da so se nekatere vezi pretrgale, ste celo ostali brez službe… Vedeti morate, da se sedaj dogaja vse tako, kot se mora, za vas ima vesolje veliko izzivov, katerih boste morali narediti, da bi dobili vse tisto, kar ste si želeli. Nikar ne bodite trmasti in ne čakajte, da to težko obdobje mine, saj je to priložnost, da iz svojega življenja počistite vse, kar ne potrebujete več. Delajte na sebi, trudite se biti boljša verzija sebe in kar kmalu boste opazili, da se vse okoli vas spreminja na bolje. Dobro pa je, da med tem času urite svojo intuicijo, saj vam bo ta zelo pomagala na vaši poti. Čas pa bo odličen za duhovno rast in da spoznate, kdo v resnici ste. Naj vas ne bo strah!

 • KOZOROG in RIBI

Ta dva nebesna znamenja bosta imela enak vpliv istih retrogradnih planetov. Še vedno sta pod močnim vplivom planetov in to so Pluton, Saturn in Neptun. Ta čas bo odličen za preobrazbe, transformacije, prerojenje. Iz svojega življenja izpustite vse, kar želi oditi, en držite se nečesa, kar vam ne koristi ali pa še manj ne želi. Vedite, da na vas čaka nekaj mnogo boljšega! Ta čas se osredotočite na sebe in delajte na sebi. Izboljšajte svoje razmišljanje, pričnite verjeti vase in povzdignite svojo samozavest. Delajte majhne, a zanesljive korake, ki vas bodo pripeljali do vašega cilja. Ta čas je odličen tudi, da izurite svojo intuicijo, saj vam bo zelo pomagala na vaši poti. Čas pa bo odličen tudi za duhovno rast. Zelo pomembno bo, da ne sanjarite, temveč, da ukrepate in pogumno delate na svojih ciljih. Nič ni narobe z sanjarjenjem, vendar s tem ničesar ne boste dosegli. Sedaj je čas, da zavihate rokave in pričnete delati to, kar ste si od nekdaj želeli. Opažate lahko tudi, da se je med tem času veliko spremenilo in da so se nekatere stvari zgodile nepričakovano, a ne skrbite, saj ima za vas vesolje pripravljeno veliko presenečenje, ko se bo to težje obdobje končalo!

retrogradni-planeti

 • RAK

Raki bodo že občutili dosti manjši vpliv retrogradnih planetov, vendar bodo še vedno imeli večje izzive, saj bodo imeli vpliv nad njimi Pluton in Neptun. Ta čas je priporočljivo, da iz svojega življenja odstranijo vse ovire, vse tisto, kar jih blokira, da bi prišli do tistega kar si resnično želijo. Odženite strah in najdite moč v sebi, saj jo boste sedaj potrebovali! Če boste izurili svojo intuicijo vam bo ta na vaši poti zelo pomagala. Naj vas ne bo strah sprememb, saj bodo sedaj nujno potrebne, da bi vas vesolje lahko usmerilo na tisto pot, ki je za vas namenjena. Naredite potrebne spremembe in naredite odločilne korake! Pomembno bo le, da ne sanjarite preveč, temveč se bolj posvečate samemu delu in temu, kako boste dosegli želeno. Če si želite boljše življenje, potem je sedaj pravi čas, da zavihate rokave in naredite potrebne spremembe v svojem življenju! Ves trud se bo izplačal, če pa boste obstali na mestu, pa bi vas to lahko drago stalo. Vedite, da se vse dogaja z razlogom in da boste ta razlog kmalu spoznali.

 • LEV in VODNAR

Ta dva nebesna znamenja bosta imela enak vpliv istih retrogradnih planetov in to sta Venera in Uran. Venera ne bo več dolgo retrogradna, zato bo po vrnitvi Venere v pravo smer, imela nad njima vpliv še samo Uran, vendar Uran je močan planet in lahko tema nebesnima znamenjema prinese veliko sprememb. To bo odličen čas, da delate na sebi, pričnete verjeti vase in poskrbite tudi za svoj izgled. Delajte na svoji samozavesti in pričnite verjeti vase. Pričakujete lahko večje spremembe, a večino teh sprememb boste morali narediti sami, če boste želeli priti do svojega cilja. A nikar ne hitite, vedite, da za vse je potreben določen čas, zato ne bodite nepotrpežljivi. Če ste trenutno v težjem obdobju, lahko pričnete opažati, da vaša bremena počasi upadajo, stvari bodo zelo kmalu pričela padati na svoje mesto. Vendar boste za to morali tudi sami nekaj storiti. Vesolje vam bo dalo izziv, ki ga boste morali premagati, da bi lahko zaživeli polnih pljuč. Čas pa bo tudi, da spremenite svojo dnevno rutino in v svoj vsak dan prinesete nekaj svežih sprememb.

 • DEVICA

Devica bo pod vplivom retrogradnega Merkurja in Plutona, ne bo čutila premočnega vpliva, vendar bo v njihovih življenjih zavladal manjši kaos. Postanete lahko bolj ostri in pikolovski, v vsem boste videli napake in le z malo čem boste zadovoljni. Trudite se, da tega ne počnete in raje pogledate na svoj govor ter kako komunicirate z drugimi. Skušajte popraviti svojo komunikacijo in se potrudite, da vas bodo ljudje razumeli ter vas spoštovali. V tem obdobju se lahko znajdete v nesporazumih in nesoglasjih. Ne trosite preveč energije v nekaj, kar nimate vpliva in nekaj kar ne morete spremeniti. Osredotočite se raje na stvari, ki imate vpliv in jih lahko spremenite. Če ne boste izkoristili ta čas za spremembe in preobrazbo, boste kasneje obžalovali, saj bi lahko s tem veliko dosegli v svojem življenju. Delajte le manjše korake in ne bodite preveč impulzivni.

 • TEHTNICA

Tehtnica bo pod vplivom retrogradne Venere in Plutona. Retrogradna Venera se bo kmalu zaključila, zato bo tem osebam ostal le retrogradni Pluton. Ta čas bo odličen za spremembe in da začnete živeti življenje kot si ga želite. Ne obremenjujte se s tem, kaj bodo drugi rekli, če vi čutite, da je tako prav, potem to tudi storite. Delajte majhne korake, naredite si načrt, kako boste stopali po svoji poti in se tega držite. Bodite previdni, da ne hitite, saj bi lahko s tem veliko uničili. Morda boste opažali, da se med tem času zaključujejo nekatere stvari ali odnosi, vendar vedite, da se bo to dogajalo z razlogom. Vesolje ima za vas pripravljeno nekaj mnogo boljšega, vendar morate najprej končati ta izziv, ki vam ga je zastavil. Najbolj bo pomembno, da delate na sebi in širite svojo zavest. Dovolite, da v vaše življenje stopijo spremembe, pričnite z majhnimi koraki, tako, da v svojem vsakdanjiku spremenite nekaj, dodate kaj bolj zdravega in podobno.

kako-bodo-retrogradni-planeti-vplivali-na-nas

 • OVEN

Oven bo pod vplivom Plutona, zato ti ljudje ne bodo čutili velikega pritiska. Vesolje bo le želelo, da v svoje življenje prinesete večje in pomembne odločitve. Pričnite spreminjati svoj vsakdan, spremenite kako razmišljate, spremenite kako vidite svet, v svoj vsak dan prinesite nekaj svežine, da boste lahko dan preživeli lažje. Pomembno bo, da se izogibate dolgočasnim dnevnim rutinam, saj vas bo to zelo izčrpalo. Če je nemogoče, da se izognete nekaterih rutinam, potem dodajte nekaj novega v svoj vsakdan, da vas bo malce povzdignil. Pričnite z majhnimi spremembami in videli boste, da ste v svojem življenju naredili veliko spremembo!

 • DVOJČKA

Dvojčkom ne bo težko skozi to obdobje, saj jim bo vladal Merkur, ki pa ne traja dolgo. Paziti boste morali le svoj govor in kako komunicirate. Postanete lahko bolj pikolovski in kritični, iskali boste napake tudi tam, kjer jih ni. Najbolje bo, da se skušate umiriti, delate stvari, ki vas sproščajo in ne dovolite, da bi vas drugi ljudje spravili s tira. Najbolje bo, da med tem času delate in gradite boljšo komunikacijo, da bi vas ljudje lažje razumeli ter, da boste lažje komunicirali. Znajdete se lahko v neprijetnih situacijah ali pa ste večkrat nerazumljeni.

 • STRELEC

Strelec bo občutil najmanjši pritisk retrogradnih planetov. Vladal jim bo le Jupiter, ki pa ni tako slab. Morali bodo le biti previdni, ko se bodo spravljali na daljša potovanja in s svojim denarjem. Ta čas vsekakor ne bo primeren za daljša potovanja in nakupovanje večjih stvari. Njihov izziv bo, da delajo na sebi in razširijo svoja obzorja. Naučiti se bodo morali se ceniti in se spoštovati. Previdni pa bodo morali biti tudi s svojimi načrti, ko jih bodo naredili, naj delajo majhne korake in so pozorni na neprijetnosti, ki bi si jih lahko prinesli s hitenjem.Anja A

Prispevek je pripravil/-a Anja A

Rada pomaga ljudem v stiski in njihove misli obrne v pozitivne in ljubeče, saj tega veliko primanjkuje v Svetu - Sočutja. Rada se spopada s težavami in ovirami, zato jo veseli psihologija in človekov um na sploh, poleg se pa odlično dopolnjuje njena veda o duhovnosti ter ezoteriki, ki jo z veseljem uporablja vsak dan svojega življenja. Verjame, da lahko vsak doseže svoje sanje, z močjo pozitivnega razmišljanja in truda.

Podobni članki

Dodaj odgovor