Koze so prijazne in dobrosrčni ljudje. Imajo bujno domišljijo. So zelo kulturni. Uživajo v tišini in imajo radi svoj mir. Ko si nekaj zaželijo, bodo to dobili na vsak način. Radi imajo umetnost in književnost, zato so zmeraj na tekočem glede teh zadev. Živi življenje brez omejitev. So trmaste in včasih negotove. Ponavadi sklepajo slabe odločitve. So mirne, prilagodljive, ustvarjalne, poštene, iskrene in iznajdljive.

Kitajski horoskop – Koza

Leta: 1907, 1919, 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015.

Družina

Doma imajo radi red in harmonijo. Radi opremljajo stanovanje. Za otroke lepo skrbijo in so jim zelo pomembni. Ponavadi imajo veliko otrok. So radi v krogu družine. Otroke učijo vljudnosti in jim dajejo spodbudo. Radi načrtujejo družinske počitnice. So zmeraj v stiku z svojimi družinskimi člani.

 

 

kitajski horoskop

Ljubezen

V ljubezni je Kozi pomemben partnerski odnos. Ponavadi imajo več razmerij, saj so v mladost precej divji. Ko so starejši se z lahka ustalijo z pravim partnerjem. Pomembna jim je telesna stran zveze. Že samo en intimni odnos jih lahko iz slabe volje spravi v dobro. Če v razmerju ni strasti, potem tudi hitro ljubezen uveni. Če pa je v razmerju veliko strasti, se pa lahko sprijaznijo z marsičem. Radi imajo preprosto intimnost, z veliko dotiki. Radi osvajajo in zapeljujejo. Ko najdejo pravega partnerja, blestijo tudi na ostalih področjih. Če občuti, da ga partner želi zapustiti, se ga bo oklepal, saj ne prenesejo misli, da bi bili sami.

V ljubezni se ujema z Konjem, Zajcem in Zmajem. Ne ujema se z Prašičem, Podgano, Bivolu in Petelinom. 

Prijateljstvo:

Koze se ponavadi izdajajo za nekoga, ki niso. Prikazujejo se kot divji, ekstremni, nevarni in vznemirljivi. Nekateri vedo, da je to samo maska, nekateri jim pa verjamejo, da so resnično takšni. Vseeno so Koze med prijatelji precej priljubljene. Če imajo Koze težke trenutke, se odmaknejo od vsega sveta. Prijatelji ponavadi mislijo, da so zmeraj srečni, saj ne pokažejo potrtosti in ne iščejo tolažbe ali nasvetov. So tudi nezanesljivi.

Poklic

Koze so pri poslu zelo neodločne. Same ne vedo kaj bi počele, zato hodijo od posla do posla. Pri delu so odgovorni in se zavzamejo zanj ter ga bodo tudi temeljito opravili. Radi imajo spremembe in izzive. Problem je samo, da ne pokažejo svoje prave plati. Večkrat jih pri delu skrbi, vendar se bodo izkazali za zelo samozavestne, so marljivi, a videti leni. To tako zelo dobro prikazujejo, da jim vsi nasedajo. Občutek imajo tudi, da denar prihaja kar sam od sebe k njim. Izogibajo naj se bančnim poslom in investiranju.

Primerni poklici:

  • slikar,
  • frizer,
  • kozmetičarka,
  • zeliščar,
  • zgodovinar,
  • maneken,
  • urednik.

koza

Radi plavajo in plešejo. Med prostim časom radi hodijo v kino ali na različne zabave. Radi vrtnarijo, jahajo konje in jadrajo. Radi imajo eksotično in bizarno. Najljubše barve so roza in rumena.

 Anja A
Zadnje objave od Anja A (poglej vse)

Prispevek je pripravil/-a Anja A

Rada pomaga ljudem v stiski in njihove misli obrne v pozitivne in ljubeče, saj tega veliko primanjkuje v Svetu - Sočutja. Rada se spopada s težavami in ovirami, zato jo veseli psihologija in človekov um na sploh, poleg se pa odlično dopolnjuje njena veda o duhovnosti ter ezoteriki, ki jo z veseljem uporablja vsak dan svojega življenja. Verjame, da lahko vsak doseže svoje sanje, z močjo pozitivnega razmišljanja in truda.

Podobni članki

Dodaj odgovor