Moč meditacije je izjemna in če se je le priučimo in meditiramo redno, zagotavlja uspeh, boljše zdravje ter počutje. Njeni učinki so znanstveno raziskani in tudi dokazani!

Meditacija

Obdobje v katerem živimo je najbolj napredovana tehnologija in znanost. Znanstveniki izumljajo razne stvari, da bi ljudem olajšali vsakodnevno življenje. Tudi v medicini je veliko stvari, ki so jih izumili zdravniki in znansveniki, da bi osebe obdržali pri življenju in da bi prepričevali razne bolezni in še veliko več. Kljub vsem tem izumom, ljudje živimo v napetosti, zaskrbljenosti in stresu. Zaradi kupičenja strestnih situacij lahko privede do različnih bolezni, kot psihične in tudi telesne. Ljudje se ponavadi zatečejo k drogam in alkoholu, ki pa so te stvari škodljive in lahko tudi nevarne. Zato se velikokrat vprašamo ali sploh obstaja sreča in mir na tem svetu ali so to,

 

 

le sanje? Veliko mislecev, filozofov in mistikov je iskalo mir in srečo in našli so jo. Mir in sreča naj bi bila v nas samih, samo najti jo moramo. Tako je nastala meditacija in vse več zdravnikov priporoča, da se redno ukvarjamo z njo, saj izboljša telesno in psihično stanje. Seveda je pa dobro tudi za duhovni razvoj.

Zakaj je primerna meditacija?

Omogoči popolno sprostitev. Ko meditiramo pozabimo na vse, naše telo se popolnoma sprosti. Če se popolnoma skoncentriramo ne občutimo več bolečine ali nelagodja. Ena ura popolne meditacije je enakovredna štirim uram spanca. Ko prenehamo z meditacijo se počutimo obnovljeni z močjo in vitalnostjo. Meditacija je primerna za lajšanje problemov in za tiste, ki imajo težave z srčno aritmijo, hipertenzijo ter za lajšanje strahov in bolečine. Vse več ljudi ima težave z medsebojnimi odnosi, depresijo, jezo, strahovi, pomankanjem samospoštovanja… Zato se večina zateka k alkoholu in drogam, vendar je rešitev v meditaciji, ki je varna in učinkovita.

moc meditacije

Učinkovitost meditacije

Meditacija omogoča stik z božansko močjo. Ko pridemo v stik s to močjo, občutimo notranji mir, blaženost in srečo, ki nima primerja z ničemer na tem svetu. Božanska ljubezen nas popolnoma prevzame in izpolni. Počutimo se tako veseli, da ne želimo zapustiti tega stanja. Učinkovitost meditacije ostane tudi, ko se vrnemo nazaj k vsakodnevnim opravilom. Meditacija ne reši problemov, samo iz drugačni zornih kotov jih pričnemo gledati. Meditacija nam omogoči tudi večjo koncentracijo in učinkovitost v vsakodnevnem življenju. Z redno meditacijo se lahko osredotočimo zelo dobro na samo eno stvar v katerem koli trenutku. Spoznamo lahko, da smo vsi duše in da smo vsi enostni. To nam omogoča, da razvijemo ljubezen do vseh. Pričnemo dobivati želje, da bi pomagali drugim ljudem in nikakor ne želimo, da bi občutili bolečino. Če bi vsi poznali moč meditacije in bi z njo dosegli notranji mir in razvili ljubezen do sebe in drugih, potem bi tudi na svetu zavladal mir. Zaživeli bi v enotnosti in harmoniji. Naši dosežki miru in sreče bi prispevali k zlati dobi miru in sreče na zemlji.Anja A
Zadnje objave od Anja A (poglej vse)

Prispevek je pripravil/-a Anja A

Rada pomaga ljudem v stiski in njihove misli obrne v pozitivne in ljubeče, saj tega veliko primanjkuje v Svetu - Sočutja. Rada se spopada s težavami in ovirami, zato jo veseli psihologija in človekov um na sploh, poleg se pa odlično dopolnjuje njena veda o duhovnosti ter ezoteriki, ki jo z veseljem uporablja vsak dan svojega življenja. Verjame, da lahko vsak doseže svoje sanje, z močjo pozitivnega razmišljanja in truda.

Podobni članki

Dodaj odgovor