Vsak od nas si želi imeti čim več zadovoljstva in sreče v življenju. Bolečinam se pa želimo v popolnosti izogniti. Večkrat se zgodi, da zaradi drugih oseb otrpimo bolečine, zaradi njihove nepoštenosti. Nekaterim ljudem je vseeno ali smo mi srečni ali nesrečni. Zato moramo svojo srečo graditi sami. Naučite se živeti srečno življenje.

Skrb zase

Kadar se čutite bolne in nemočne, poiščite ustrezno pomoč. Kadar opazimo nekoga bližnjega, ki je bolan, ga vztrajno prosimo, da poišče pomoč. S tem, ko bomo pomagali drugim, bomo pomagali tudi sebi. Zdravje je prva točka k naši poti do sreče. Za srečo moramo skrbeti tudi za telesno higieno. Saj, če imamo neprijeten telesni vonj se ne moremo počutiti srečne, zato je pomembno, da se redno umivamo. Prav tako so pomembni tudi zobje. Tudi prehrana igra veliko vlogo. Če se ljudje ne prehranjujejo pravilno, lahko utrpijo za pomanjkanjem energije. Tako se počutijo nekoristne in to vodi v nesrečo. Osebe z neprimernim prehranjevanjem tudi hitreje zbolijo in so lahko tudi zlovoljni. Pravilna prehrana ne zahteva veliko in posebnih diet, le redne in hranljive obroke.

Privoščite si tudi redne počitke. Večkrat se zgodi, da preveč delamo in premalo spimo. Če premalo spimo se lahko hitro zgodi, da postanemo drugim v breme. Saj, kadar smo utrujeni je naša pozornost veliko manjša in tako hitreje pride do napak in zapletov. Droge tudi zavirajo našo srečo in produktivnost. Oseba, ki je pod vplivom drog se v tistem momentu počuti zadovoljno in pred seboj vidi namišljen svet. Ko to popusti se vrnejo nazaj v realnost in svojo nesrečno življenje. To je zelo narobe, da bi se s pomočjo drog počutili ”srečne”, saj bi nas to zelo hitro telesno in mentalno uničevalo. Takšne osebe, ki uživajo droge lahko postanejo tudi nevarne za nas. Zato to ni prava pot do sreče! Vsakemu odsvetujte uživanje drog in tudi sami se držite stran od njih.

Tako velja tudi za alkoholne pijače. Osebe pod vplivom alkohola imajo zmanjšano sposobnost odzivanja. Zato večkrat pride do nesreč in zapletov. Alkohol lahko ubija. Isto kot pri drogah, to ni rešitev za srečo.

 

Zvestoba

Zvestoba je zelo pomembna v ljubezenskih razmerjih. Velikokrat se zgodi, da se nezvestoba konča z nasiljem. Ljubosumje in maščevanje je lahko veliko zlo. Zvestoba mora biti na prvem mestu v odnosih. Življenje se nam lahko kar hitro zruši. Zaradi nezvestobe lahko pride tudi do veliko bolezni. Družine se pričnejo hitro razpadati. Nezvestobo težko oprostimo, zato so tukaj tudi zamere, ki kradejo našo energijo. Zaradi enega trenutnega poželenja si lahko zadate bolečine za vse življenje. Bodite predani enemu ljubezenskemu partnerju in bodite zvesti, tako boste na pravi poti do sreče.

Otroci

Za marsikaterega je ta tema občutljiva. Metod kako vzgajati otroka je veliko. Otroke moramo vzgojiti pravilno, saj napake lahko opazimo v poznejših letih. Najpogostejše so tri metode vzgajanja in to so, enak način kot so sami bili vzgojeni ali ravno nasprotno, nekateri pa pravijo, da se v otrokovo odraščanje ne vtikujejo. Pustijo ga, da se uči sam pri svojih napakah. Vendar, če dobro premislimo, nič od tega ni koristno in ne bo zagotovilo nobenega uspeha. Obstaja tudi materialni pristop, da otrokov razvoj temelji na evoluciji zgodovine človeške rase in da otrokovi ”živci” z odraščanjem na nek čudežni način dozorijo in razvila se bo moralna odrasla oseba lepega vedenja.

Otrokov razvoj si lahko predstavljamo kot prazen list papirja. Če nanj napišemo napačne stvari, bo takšen tudi otrokovo obnašanje. Vendar otrok lahko prične pisati tudi sam. Ampak na podlagi tega, kar je že bilo napisano prej. Kupovanja otroku vse kar si želi in ga zasipati z materialnimi dobrinami, ne prinese nič dobrega. Tudi pretirana skrb in zaščita. Najprej moramo razčistiti pri sebi, kaj si želimo, kakšnega otroka si želimo. Upoštevati moramo tudi koliko otrok zmore glede fizične in psihične zgradbe in seveda kaj je njegov potencial. Prisluhniti moramo tudi kaj si otrok želi postati in prisluhniti tudi našim željam kaj si mi želimo, da bi postal. Otrok mora vsekakor postati neodvisen in moralen človek, če ga tega ne naučimo, je lahko njegovo preživetje precej slabo. Otroka lahko imamo radi, vendar si moramo priznati, če ne stopi na svoje noge in ne postane neodvisen, lahko zaide na napačna pota.

 

Otrokova družba in cilj

Tudi otrokova družba lahko veliko pripomore za neuspeh. Otroku skušajmo biti prijatelj, saj zagotovo ga potrebuje. Prisluhnite svojemu otroku in skušajte ugotoviti kaj ga muči. Pomagajte mu, da bo rešil svoje težave, ne da bi zatrli njegove predloge. Opazujte jih in poslušajte kaj govorijo o svojem življenju. Tudi njim dovolite, da vam pomagajo. Otroku lahko veliko pomagamo pri razumevanju in sprejemanju poti, po kateri bo hodil do svoje sreče. Tako se bo otrok počutil srečno in prav tako tudi vi. Otrok potrebuje samo ljubezen in razumevanje. Za srečno življenje otrok je potrebna ljubezen in pomoč od nežnega otroštva do praga zrelosti.

 Podobni članki

Dodaj odgovor