V naša življenja vedo prihajati tudi negativni ljudje. V vsem in vsakemu bodo našli nekaj, kar jim ni všeč in vedno bodo kritizirali pa naj bo to vaše stanovanje, hiša, predmeti, ki jih imate ali pa seveda tudi druge ljudi. Negativni ljudje so zaradi tega zelo neprijetni, saj v naša življenja prinašajo zmedo in lahko uničujejo vse okoli sebe. Zato je zelo pomembno, da spoznamo takšne ljudi, saj se jim lahko le na takšen način umaknemo.

Negativni ljudje – kako jih prepoznamo?

Negativni ljudje, ko pridejo na obisk nikoli ničesar ne bodo pohvalili pri vas doma. Seveda bodo prej dajali kritike, kot so to na primer: »Te zavese bi lahko bile lepše, ta regal pa ne paše v to dnevno sobo, vaša kopalnica je potrebna prenove, kako se lahko še sploh tuširate v njej …«

Ob takih kritikah vam je zelo neprijetno in počutite se, kar malce neumno. Negativni ljudje bodo vedno našli vzrok za negativnost in njihova negativnost ni nekakšna skrb za vas, kvečjemu je to ljubosumje.

Negativni ljudje se težko prepustijo trenutku, težko se prepustijo lepoti narave ali lepoti česa drugega. Težko si je predstavljati negativno osebo, da bi sedela ob reki ali potoku, da bi poslušala žuborenje, občudovala ribe, kako plavajo ali, kako se na drugi strani poigravajo metulji v vsej svoji lepoti.

Takšni ljudje se bodo raje pritoževali, da je premočan veter, da se nimajo, kje usesti in pa tudi, da nimajo časa za kaj takšnega. Ne dovolite tem ljudem, da vam uničijo ta trenutek veselja. Prav je, da uživate v teh trenutkih in se na tak način, kot je občudovanje narave, sprostite in naberete novih energij. Seveda negativni ljudje iz vas črpajo vašo življenjsko energijo in, ko nam gre vse po načrtih je zelo težko ohraniti pozitiven pogled na stvari v prisotnosti negativnih oseb. Seveda je pa to še težje, saj nas s svojo negativnostjo samo dušijo in še dodatno uničujejo.

Če se ob določeni osebi počutite, kot, da je iz vas popila vso energijo, najverjetneje gre za zelo negativno osebo. Taki osebi ni preveč dobro namenjati preveč svoje pozornosti ali časa, saj življenje že samo po sebi ni lahko ter preprosto. Najmanj pa je, da si želimo takšno osebo v svojem življenju.

Negativni ljudje bodo vedno našli izgovor za svoje neuspehe, saj se že vnaprej radi izognejo izzivom, ki bi jih morda pripeljali do uspeha. Negativni ljudje se ne radi trudijo, da bi dosegli svoje cilje, saj je za njih to najlažje, saj če ne poizkusijo, niti zgubiti ne morejo ter doživeti neuspeha.

negativni-ljudje

Seveda pa so pri njih za vse krivi drugi, tudi za njihove neuspehe. Če jim v službi ne gre vse tako, kot bi moralo iti, so za to krivi njihovi nadrejeni. Za družinske težave vedno krivijo svojega partnerja ali pa so krivi otroci. Za svoje neuspehe bodo krivili tudi svoje prijatelje, sami pa se bojijo kritik. Najboljše je, da jih ne kritizirate, saj vam bodo vse to dvakratno vrnili.

Negativni ljudje tudi pozitivne izkušnje doživljajo negativno. Če bi bili vi, kot pozitivna oseba nekje v planinah ali na kakšni domači turistični kmetiji, bi z navdušenjem pripovedovali, kako je bilo lepo in bi bili zelo navdušeni na sam pogled na prečudovite gore. Negativna oseba pa bi našla kar nekaj napak, ki ji niso bile všeč. Na primer dejala bi: »Na kmetiji ni bilo lepo, saj so bile prisotne raznorazne vonjave in zaradi vseh teh živali nisem mogel spati, saj so že navsezgodaj zelo glasne.«

Ko pa je bil v hribih, je tam bilo strmo, bilo je vroče …

Tukaj pač gre za ljudi, ki morajo v vsaki stvari in povsod najti kakšno napako. Celo, ko spoznajo svojega življenjskega sopotnika, ki bo vsem prikupen in lep, bo ta negativna oseba našla napake. Negativna oseba bo kritizirala ustnice oči, nos ali celo postavo. Takšni pač so in tukaj nič ne moremo.

Bolj, kot se boste družili z negativno osebo, bolj boste postajali razdražljivi in kmalu boste opazili, da si niste več všeč in, da ste postali kot stari godrnjač. Negativni ljudje v vaše domove prinašajo negativno energijo. Negativni ljudje bodo vse svoje napake pripisali vam ali nekomu drugemu.

Najboljše je, da se teh ljudi izogibate, ali pa, da za vsakim takim obiskom očistite sebe, svoje in stanovanje. Sveti les je eno izmed boljših kadil, kar se tiče čiščenja negativnih energij. Ko ste očiščeni in, ko je očiščeno vaše domovanje se boste veliko bolje počutili.Podobni članki

Dodaj odgovor