Ali že poznate modri ahat in njegov pomen? Modri ahat je kristal, ki močno vpliva na srčno čakro. Srčna čakra pa ni edina stvar na katero modri ahat močno vpliva, temveč ima mordi ahat kar veliko različnih pozitivnih lastnosti, katere pa boste lahko odkrili nižje v prispevku.

Zakaj je poldragi kamen modri ahat tako priljubljen med ljudmi?

Modri ahat in njegov pomen

Modri ahat je znan kot kamen resnice, ljudje ga uporabljajo takrat ko se spopadajo s težavami, kot so tesnoba in pretirano obremenjevanje s stvarmi, ki načeloma sploh ne bi smele biti pomembne. Modri ahat ima za ljudi močan pomen, saj pomirja našega duha v časih, ko smo razdraženi. Modri ahat pa je tudi eden izmed tistih kristalov, ki vračajo v naše življenje pravo ravnovesje med ljubeznijo in srečo ter nam pomagajo, da se zopet vrnemo nazaj v naše naravno stanje.

Ključne značilnosti modrega ahata

Barva: Nebesno modra barva

Najdba: Najpogosteje ga najdemo v Nemčiji. Lahko pa ga najdemo tudi v Braziliji, Urugvaju, Arizoni, na Madagaskarju in v Egiptu.

Astrološka znamenja: Bik, devica, kozorog, dvojčka, tehtnica in vodnar.

Čakre: Povezuje se s srčno čakro in odpira njen kanal – zato, da se lahko brezpogojna ljubezen normalno pretaka po čakri. Z njim umirjamo srčne bolečine in uravnavamo pretirana čustva.

Element: zemlja in zrak

Besede s katerimi lahko povežemo poldragi kamen modri ahat: čustvena moč, samozavest, zaščita, ljubezen, razstrupljanje, regeneracija, ambicija, duhovnost, vztrajnost, obilje in sreča.


Poldragi kamen modri ahat z verižico

Poglejte to čudovito verižico s poldragim kamnom modri ahat in si pomagajte še danes.


V katerih situacijah v našem življenju se priporoča uporaba poldragega kamna modri ahat?

 • Zaščita pred negativno energijo – ko potrebujemo zaščito pred negativnimi energijami, nas bo modri ahat zaščitil – našo energijo pa bo uravnovesil.
 • Pomanjkanje ustvarjalnosti – ko imamo težave z ustvarjalnostjo in na splošno s priklicem ustvarjalne domišljeje je ahat čudovit kamen za spodbujanje ustvarjalnosti in domišljije.
 • Strah pred javnim nastopanjem – če imate težave z javnim nastopanjem vam priporočam, da pričnete nositi modri ahata okoli vratu,  obliki verižice – pomagal vam bo umiriti strah!
 • Težave s samoizražanjem – če se vam velikokrat zgodi, da želite nekaj povedati pa vas ljudje okoli vas ne razumejo, je modri ahat odličen za izboljšanje sposobnosti samoizražanja.
 • Strah pred letenjem – modri ahat je čudovit kamen tudi za tiste ljudi, ki imajo strah pred letenjem. Modri ahat pa ne zmanjša le strahu pred letenjem, temveč pozitivno vpliva na vse strahove s katerimi se morda srečujete redno.
 • Sprostitev – nekateri pravijo za modri ahat, da se jim že ob samem pogledu nanj misli umirijo in se počutijo dosti bolj sproščene. Verjetno zaradi njegove barve, ki je nebeško modra.

Modri ahat in njegova uporaba

 • Ko čutimo, da imamo v sebi preveč negativnih čustev in bi jih radi izrazili, ne da bi se razburili in situacijo zelo poslabšali, lahko vzamemo pred tem v roke modri ahat ter ga imamo ob sebi tud med izražanjem svojih čustev.
 • Če preveč časa preživite v preteklosti in imate boleče spomine ter strahove, vzemite ta poldragi kamen in občutite kako vas bo počasi miril ter v vas vlival pozitivno energijo.
 • Če ste po poklicu učitelj, direktor ali nekdo, ki ima veliko govorov je ta – poldragi kamen odličen za vas, saj ne boste imeli treme in tudi boljše zamisli boste imeli.
 • Odličen je tudi za tiste, ki prehitro govorijo in imajo prehitre misli, da bi lahko povedali to kar si želijo. Prinesel vam bo veliko zbranosti in tudi stabilnosti.
 • Prav tako pa je primeren tudi za nosečnice. Njegova uporaba se priporoča po porodu, saj bo odganjal depresijo in dobro bo vplival na materino mleko.

Na katere čakre modri ahat vpliva blagodejno?

Z rednim nošenjem bo spodbudil delovanje čaker in tako bosta delovali normalno, brez oviranj. Vedite, da bodo z nošenjem modrega ahata naša grlena, srčna čakra in tretje oko v popolnem delovanju.

 • Modri ahat dobro vpliva na grleno in tudi srčno čakro. Ker čisti in neguje grleno in srčno čakro je primerno da se nosi kot ogrlica, saj bo tako v bližini teh dveh čaker.
 • Dobro pa vpliva tudi na tretje oko. Če ga položimo na tretje oko (med obrvi), se nam bo odprl popoln pogled na svet. Resnici bomo lažje pogledali v oči in se soočili z njo, pomiril pa bo tudi naš um in nas sprostil. Tako bomo lažje razmišljali o tem, kar je res pomembno.

Poldragi kamen modri ahat

Vir fotografije: Pixabay – simisi1

Modri ahat in čiščenje

Kamen moramo pred prvo uporabo vedno očistiti. Kako čistimo kamen pa si lahko preberete spodaj:

 • Čiščenje s tekočo hladno vodo – kamen položite v umivalnik in pustite, da voda čezenj teče vsaj 20 minut
 • Čiščenje kamna v posodici – modri ahat položite v stekleno ali porcelanasto posodico in ga v njej pustite vsaj 30 minut.
 • Čiščenje kamna na polni luni – kamen na polni luni čistimo takrat, ko ga želimo očistiti svojih vibracij.
 • Čiščenje kamna na prazni luni – kamen na prazni luni čistimo takrat, ko ga želimo očistiti energij drugih oseb in drugih dejavnikov. Nekateri ga pustijo kar čez noč, dovolj pa je tudi dve uri.

*Na sonce ga ne postavljamo in prav tako pa ga ne smemo izpostavljati visokim temperaturam.

Do kam sega zgodovina modrega ahata?

Včasih so modri ahat poimenovali kalcedon, vendar so čez čas opazili, da sta to dva različna kamna, čeprav zelo podobna. Prvič so te kamne našli v Siciliji ob reki. Zdravilne lastnosti ahata že poznajo vse od časa Babilona. Najbolj so jih pa uporabljali stari Egipčani in v antični Grčiji. Čez čas so te poldrage kamne spoznali v Afriki in Rusiji, ki se je potem razširil po celem svetu in je še danes zelo poznan ter iskan poldrag kamen.

Kam lahko postavimo modri ahat in kako ga lahko nosimo?

Če kupimo večji kos modrega ahata se verjetno vprašamo kam bi ga lahko postavili v stanovanju…

 • Postavite modri ahat v tisto sobo, v kateri potrebujete mir: ta poldragi kamen vas bo sprostil in nas obdal z duhovno energijo. Tako se bomo lažje osredotočili na željeno delo. Postavimo ga lahko tudi v pisarno, kjer delamo.
 • Nošenje modrega ahata, kot verižico: tako bo najbolje deloval na naše čakre. Nosimo ga lahko tudi kot zapestnico ali prstan. Njegova energija bo vseeno delovala, ne glede na to na katerem delu telesa je.
  Ogrlica se nahaja na tej povezavi → Kristal modri ahat v obliki srca na verižici
 • Nošenje modrega ahata v žepu ali v torbici: modri ahat lahko shranimo v mošnjiček ter ga nato shranimo v žep ali torbico. Tako bo z nami vedno umirjena in sproščena energija. Če ga pa nosimo v žepu bo tudi ugodno deloval na našo prebavo.
 • Urejanje prebave z modrim ahatom: uležemo na hrbet in modri ahat postavimo nad popek.
 • Zbijanje povišane telesne temperature: če postavimo modri ahat na sredino čela, takrat ko imamo povišano telesno temperaturo – naj bi ta pomagal pri zbijanju povišane temperature
Obesek modri ahat

Vir fotografije: Bitmedia.si 

Čustveno zdravljenje z modrim ahatom

Z modrim ahatom lahko pozdravimo tudi svoja negativna čustva.

Če smo recimo jezni ali potrti vzamemo ta poldragi kamen v roke in ga drgnemo med rokami, dokler ne začutimo izboljšanja. Če ga dlje časa držimo v rokah bomo prepoznali tudi svoja resnična čustva. Izboljšali bomo svojo samopodobo, vendar le čez čas, če ga bomo redno uporabljali.

Tako se bodo tudi naša čustva spremenila. Čez čas boste opazili, da vas vse bolj neka “sila” žene naprej v življenju. Kar pa bo najbolj pomagalo pri čustvenem zdravljenju je njegova duhovna moč, saj se bomo lahko poglobili v svojo zavest in se rešili svojih negativnih čustev. Opazili pa bomo tudi, da se energija okolice spreminja na pozitivnejšo, saj bo modri ahat poskrbel, da bo vse okoli vas pozitivno in mirne energije.

Veliko pa bomo naredili tudi sami, saj bomo razmišljali bolj pozitivno, negativna čustva pa bodo vse manj prisotna.

kristal modri ahat

Vir fotografije: Pixabay – Robert RamsayAnja A
Zadnje objave od Anja A (poglej vse)

Prispevek je pripravil/-a Anja A

Rada pomaga ljudem v stiski in njihove misli obrne v pozitivne in ljubeče, saj tega veliko primanjkuje v Svetu - Sočutja. Rada se spopada s težavami in ovirami, zato jo veseli psihologija in človekov um na sploh, poleg se pa odlično dopolnjuje njena veda o duhovnosti ter ezoteriki, ki jo z veseljem uporablja vsak dan svojega življenja. Verjame, da lahko vsak doseže svoje sanje, z močjo pozitivnega razmišljanja in truda.