Pred nami je poletni solsticij, ki bo to soboto 20. junija ob 21.44 uri. Poletni solsticij pomeni tudi enakonočje in najdaljši dan v letu. Označuje pa tudi prihod poletja. Če pa se poglobimo, kaj to pomeni na duhovni ravni in kako poletno enakonočje vpliva na nas pa sva vam vedeževalki Duška in Anja pripravili podroben pogled, kako se lotiti rituala ob poletnem solsticiju, kakšne kamne je priporočjivo, da nosimo takrat in še več …

Kaj nam prinaša poletni solsticij – poletno enakonočje?

Na duhovni ravni poletni solsticij nakazuje prebujenje našega duha. Naša duša je sedaj poživljena, prenovljena in polna nove energije, v pripravljenosti k novim začrtanim potem, uspehom in veselju. Na ta dan je sonce najbližje k nam, zato smo popolnoma prežeti s sončevo energijo. Sonce je ognjenega elementa, kar pomeni, da je čas za dobro voljo, smeh, gibanje, srečo, izobilje in ljubezen. Te energije lahko uporabimo, da nas navdihnejo in nas povzdignejo do uresničitev želja. Ta čas je odličen, da se zazrete vase in poiščete odgovore na svoja vprašanja.

Pojdite v naravo in se povežite z Univerzumom ter spoznajte svoj resnični namen in smisel v danem življenju. Časi, ki prihajajo sedaj je pomembno, da večino časa preživimo zunaj na svežem zraku, opazovati sončev vzhod in zahod ter se odpravljati na daljše sprehode.

Pomembno pa je vedeti, da je to tudi čas rasti na duhovnem področju, zato če vas zanima duhovnost je sedaj zelo primeren čas, da se poglobite vanjo. Mnogi verjamejo, da lahko na ta dan doživimo razsvetljenje, saj so že v starih časih imeli sončeva praznovanja in rituale. Sedaj je konec teme in čas je, da se razsvetlimo.

Sedaj je tudi čas, da ste pozorni nase, na svoje misli, prepričanja in obnašanja, saj se vam bo to vrnilo v prihodnosti. Zato, če želite imeti dobre odnose, občutiti srečo in obilje, pričnite pri sebi, delajte dobro, si postavite trdne cilje in vaša prepričanja ter misli naj bodo pozitivna.

Čas je primeren za nove začetke. Projekte, ideje, zamisli in odnose. Vendar to sedaj ne pomeni, da morate hiteti, vse kar boste počeli si vzemite dovolj časa in tudi dobro razmislite, vsekakor pa bodite potrpežljivi. Na dan solsticija bo veliko močne energije, katera nas bo silila k razsvetljenju in novim začetkom ter spremembam. Pričela se nam bodo tudi odkrivati vsa prekrita področja, vse kar je bilo pred vami skrito, se bo sedaj razkrilo.

Kako povečati pozitiven vpliv poletnega solsticija in končno narediti spremembe ter nekaj za duhovno rast?

TIGROVO OKO – SRČEK
(ZA ŽENSKE)
Klikni name in izvedi več o meni …

MODER SONČEV KAMEN
Klikni name in izvedi več o meni …

TIGROVO OKO – KAPLJICA
(ZA MOŠKE)
Klikni name in izvedi več o meni …

Kako so praznovali enakonočje v starih časih?

V starih časih so enakonočje praznovali, reklo se mu je kresna noč. Dekleta so spletla venčke na katerih so morale biti predvsem rumene rože, saj je to oznanjalo sonce. Te venčke so dekleta potem odnesla na kamen, ki se je imenoval kresnik. Vence so odnesle še preden je sonce posijalo na kamen. Naredili so si tudi kres, ki so dekleta okoli njega plesale, okli sebe so imele spleteno iz bršljana in drugim cvetjem dolgo kito. Preden je ogenj ugasnil so vse te kite zmetale na žerjavico. Ko so to storile je oglje pridobilo zdravilno moč. S tem ogljem pa so gospodinje na ognjiščih zakurile nov ogenj. Med poletnim solsticijem, pa so se tudi zahvaljevali za žetev in vse kar jim je bilo podarjeno.

poletni-solsticij-enakonocje

Kaj početi na dan enakonočja?

Na dan enakonočja se zvečer odpravite na miren kraj, kjer vas nihče ne bo motil, sedite na tla ali na klop ter se sprostite. Pomislite kaj si trenutno najbolj želite, kaj je tisto kar si želite privabiti v svoje življenje in po čemu vaše srce hrepeni. Vaša želja naj bo zelo jasna in iskrena. Pričnite z manifestacijo, a ob tem odstranite vse dvome in negativne misli. Manifestacija deluje tako, da tisto kar si želite si vizualizirate, da se je to že zgodilo in to že imate. Pazite le, da ne boste razmišljali o tem česa si ne želite. Vendar če želite, da se vaše manifestacije uresničijo, morate v to tudi verjeti. Ne pozabite pa biti hvaležni za vse, kar že imate. Tisti, ki iščete resnico, vam bo sedaj razkrita. Bodite iskreni o svojih željah in čustev, naredite to kar vas bo razbremenilo in prineslo srečo. Zaprite vrata starim, uničujočim in škodljivim odnosom, zadevam ter navadam. Drznite si postati boljša različica sebe in se spremeniti v osebo, ki si jo želite.

Poletni solsticij in ritual s palo santo – svetim lesom: pripravite se na pozitivne spremembe v vašem življenju!

Če želite, da bi se vaše želje še posebej močno manifestirale ter, da bi bil vpliv poletnega enakonočja na vašo duhovno rast zares močan vam priporočamo, da opravite spodnji ritual…

Kaj potrebujete za ritual ob poletnem solsticiju?

  • Palčko svetega lesa – PALO SANTO.
  • Rumeno ali zlato svečko.
  • Eterično olje cimeta, rožmarina ali klinčkov.
  • Majhno ogledalce.
  • List papirja in pisalo s črno tinto.

Prižgite palčko svetega lesu Palo Santo in pojdite z njo trikrat, s krožnimi gibi okoli vašega telesa. Med tem, ko se ovijate v neustavljivo dišeč dim svetega lesu na glas izrecite:

»Moja energija se sedaj čisti in prečiščuje. V meni in okoli mene se nahajajo samo dobre dobre energije.«

Ko se očistite, storite enako tudi v prostoru, v katerem se nahajate. Sprehodite se po prostoru in izrečite:

»Ta prostor je sedaj očiščen vse zastale in negativne energije. V tem prostoru so prisotne le dobre in pozitivne vibracije.«

Ko končate s čiščenjem, odložite palčko svetega lesu na ognjevarno podlago in jo pustite, da se sama ugasne.

Nato prižgite svečko, vanjo poljubno nakapajte nekaj kapljic eteričnega olja in ob njo postavite ogledalo, tako, da se bo v njem videl odsev goreče svečke (to bo povečalo njeno moč).

Nato na glas izrecite …

»Spuščam vsa pričakovanja. Svojo energijo očiščujem vseh iluzij. Sem točno na tistem mestu, na katerem moram biti v tem času. Imam moč, da ustvarim vse kar si želim in, da v svojem življenju manifestiram vse, kar potrebujem. Zaupam življenju in vem, da me Univerzum vodi tja, kamor moram iti.«

Kliknite tukaj, za ogled našega avtentičnega svetega lesa – Palo Santo

Vas zanima kako bo poletni solsticij vplival na vaše astrološko znamenje?

Poletni solsticij ali enakonočje, ter vpliv na nebesno znamenje oven (21.3 do 20.4)

Za ovne bo ta dan miren, zato bo pravi čas za druženje z družino in prijatelji ali pa izboljšanje projekta oziroma zamisli, na katerem delate. Dobro je da ta dan uživate te čaje, ki vas bodo sproščali. „kamilični čaj, čaj od breze, čaj z limono in meto, čaj iz maline, čaj iz ingverja in čaj od komarčka. Dovolite si spiti vsaj enega od teh čajev. Saj bo dobro deloval na vas.


Poletni solsticij ali enakonočje, ter vpliv na nebesno znamenje bik (21.4 do 20.5)

Za bika je lahko to obdobje precej vznemirjeno, saj prihajajo denarne spremembe. Občutite lahko, da se bo dvignila vaša motorika in produktivnost, zato izkoristite to obdobje sebi v prid. Delajte pa tudi na svoji osebni rasti. Če se želite ta dan izogniti večjemu stresu potem zapustite preteklost za seboj, ne razmišljajte preveč, pogovarjajte se o svojih težavah, izrazite svoja čustva in si vzemite potreben počitek


Poletni solsticij ali enakonočje, ter vpliv na nebesno znamenje dvojčka (21.5 do 21.6)

Dvojčkom se lahko v tem obdobju odvija vse okoli denarja. Ker pa boste bolj praktično naravnani, je čas da prebudite nove ustvarjalne vire, kako priti do finančne svobode. Če imate previsoka pričakovanja ste lahko zelo razočarani, vendar vas bo to naučilo nekaj koristnega. Spoznajte svoje resnične želje in svojo energijo usmerite v to, kar si želite. Bodite bolj družabni, privoščite si počitek in se izogibajte dogodkom, ki bi iz vas črpali energijo.


Poletni solsticij ali enakonočje, ter vpliv na nebesno znamenje rak (22.6 do 23.7)

V času poletnega solsticija bodo raki v središču pozornosti. Sedaj bo nastopil čas, da se izkažejo kdo v resnici so. Skrajni čas pa je, da se pomaknete na naslednjo raven na poslovnem področju in odnosov. Imate lahko tudi finančne priložnosti. Med tem obdobjem boste precej močni, a ne bodite preveč zaverovani vase in ego spustite na nižjo raven. Tako se boste izognili neželenim situacijam. Pazite pa na svoje zdravje.


Poletni solsticij ali enakonočje, ter vpliv na nebesno znamenje lev (24.7 do 23.8)

Leve v tem času pričakuje duhovna rast in vse mogočna energija. Imeli boste dovolj energije, da se povežete z vesoljem preko meditacije in spoznate odgovore na vaša vprašanja. Opazite lahko tudi, da imate večjo sposobnost čutenja energij drugih, zato vas bo duhovnost še bolj pritegnila. Ne pozabite pa se posvetiti tudi osebni rasti.


Poletni solsticij ali enakonočje, ter vpliv na nebesno znamenje devica (24. 8. do 23. 9)

Device bodo imele med tem obdobjem veliko dela. Pazite, da ne pregorite. Imeli boste občutek, da je prišel čas, da razrešite vse svoje težave. Imeli pa boste veliko moč in samozavest tako, da se boste lahko spopadli s katerim koli izzivom. Nenavadno pa bo za device, da bodo postale tudi bolj čuteče in predane ljubezenskemu življenju. Čas bo, da prebudite svoje najgloblje želje.


Poletni solsticij ali enakonočje, ter vpliv na nebesno znamenje tehtnica (24.9 do 23. 10)

Tehtnice lahko med tem obdobjem pričakujejo težave na področju službe. Pred njimi bodo novi izzivi in naporna dela. Želeli se boste spopasti z vsakim neravnovesjem v vašem življenju. Bodite pozorni na svoje obnašanje, misli in dejanja, saj se vam bo vse storjeno vrnilo. Za vas bi bilo dobro, da med tem obdobjem razmišljate čim bolj pozitivno in delate dobra dela, če želite, da se vam dobro tudi vrne. Čas je, da vsa negativna in škodljiva dejanja, misli in navade odstranite iz svojega življenja.


Poletni solsticij ali enakonočje, ter vpliv na nebesno znamenje škorpijon (24.10 do 21.11)

Za škorpijone bo ta čas najboljši, saj bo potekalo vse tako kot si želijo. Zato je sedaj idealen čas za ustvarjanje novih ciljev in preizkusite novosti. Izkoristite ta čas in energijo v svoje dobro ter si razširite obzorja. V svoje življenje uvedite spremembe in pričnite delati to kar si že od nekdaj želite. Starejši nad 30 let naredite spremembe, ki bodo izboljšale vaše zdravje na dolgoročni rok. Uživajte bolj zdravo prehrano, redno se gibajte in se manj izpostavljajte stresu.


Poletni solsticij ali enakonočje, ter vpliv na nebesno znamenje strelec (22.11 do 21.12 )

Za strelce je lahko to obdobje bolj stresno, saj se bo zanje odvijalo vse bolj počasi, dogodki pa jih bodo puščali v negotovosti. Kar koli boste v tem obdobju počeli, se bo uspeh pričel prikazovati proti koncu leta. Vsak korak, ki ga boste naredili, ga dobro premislite in delajte majhne korake. Bodite potrpežljivi. Morda si med tem obdobjem ne boste našli časa za počitek, nikar ne skrbite saj tudi vas čaka čez nekaj časa sprostitev.


Poletni solsticij ali enakonočje, ter vpliv na nebesno znamenje kozorog (22.12 do 20.1)

V tem obdobju čaka kozoroge nenavaden obrat dogodkov. Kozorogi pa med tem časom ne bodo hladnokrvni, vendar jih bodo preplavila čustva. Vrtelo se bo vse okoli ljubezenskih odnosov in ljubezni na splošno. Čas bo, da raziščete svoje občutke in tudi občutke drugih. Če se spopadate s prekomerno težo, je sedaj skrajni čas, da pričnete živeti bolj zdravo.


Poletni solsticij ali enakonočje, ter vpliv na nebesno znamenje vodnar (21.1 do 19.2)

Vodnarjem bo med tem obdobjem odvzeta svoboda. Za njih bo pomembna sedaj le služba, delo in denar. Morda se bo zazdelo, da so vodnarji zasvojeni z delom. Vendar bo potrebno, da se za nekaj časa odklopite od svojega dela in poskrbite za svoje osebne potrebe. Ozrite se okoli sebe in bodite hvaležni za vse kar že imate. Vsak dan si vzemite nekaj časa samo zase in naredite nekaj, kar vas bo sprostilo na primer joga, ki je najbolj primerna za vašo osebnost.


Poletni solsticij ali enakonočje, ter vpliv na nebesno znamenje ribi (20.2 do 20.3)

Za ribi bo to najboljši čas. Sedaj se lahko uresniči vse, kar si boste zadali, saj je sedaj Neptun na vaši strani. To morate izkoristiti, saj je to neverjetna priložnost, ki se zgodi enkrat na 165 let in trajala bo približno 14 let. Bodite ustvarjalni, delajte na svojih sanjah, poglobite se v duhovnost in poslušajte svojo intuicijo. Čaka vas le sreča, a poudarek dajte na svoje zdravje.