Ste morda že slišali, da ima vsak mesec svoj specifičen kristal oziroma dragi ali poldragi kamen?

Te kristale oziroma kamne lahko vsekakor nosimo tudi druge mesece, vendar je v navedenih mesecih je njihova uporaba še bolj priporočljiva, saj so njegove lastnosti bolj in se jih mnogo bolj občuti!

Verjame se, da ima takrat tudi ta specifičen kristal oziroma kamen še večjo moč, kot pa jo ima po navadi. Preberite si, kateri kristal je najbolje nositi v določenem mesecu!

Poldragi, dragi kamni ter kristali po mesecih

Poleg meseca, so napisana tudi nebesna znamenja, ki vladajo specifičnem mesecu in kateri kristal bo na nanje še dodatno močneje deloval!

Izvedite, kateri kristal je najbolje nositi v določenem mesecu!

Granat za mesec januar

Granat je odličen za mesec januar, saj stabilizira naša čustva, ki so v januarju bolj negativna, zaradi hladnega ter temačnega vremena. Daje ustvarjalno energijo, zato bomo lahko v tem mesecu tudi bolj ustvarjalni, kar nam v tem mesecu tega vsekakor primanjkuje. Dobro pa deluje tudi na naše zdravje. Uravna metabolizem, krepi imunski sistem, čisti telo toksinov, čisti kri, dobro deluje na srce, pljuča in hrbtenico. Verjame pa se, da je Granat odličen tvorec vitaminov A, D in E ter tudi mineralov in rudin joda, kalcija in magnezija. Kar je odlično za mesec janurar, saj nam v tem mesecu primanjkuje največ vitamina D.Ta kristal vam bo pomagal samozavestno, brez večjih duševnih in čustvenih težav ter bolezni priti skozi mesec januar.

Kamen ali kristal za vse tiste, ki ste rojeni v mesecu januarju in ste v nebesnem znamenju vodnar

Za vas, ki ste rojeni v mesecu januarju in ste v nebesnem znamenju vodnar, je še dodatno priporočljiv akvamarin, saj bo zelo dobro vplival na vas. Uravnaval bo vaša čustva in vam dodajal potrebne moči ter lastnosti, ki jih vaše znamenje potrebuje. To je vsekakor boljše razmišljanje, občutenje čustev, sprejeti svoja prava čustva in poslušati svoje srce.

Akvamarin vam bo pomagal odpreti vaše srce, zato se boste lažje predali ljubezenskih občutkom in tudi lažje izrazili svoja čustva. Ker pa so lahko v tem mesecu vodnarju bolj podvrženi depresijam, jih bo ta kristal odlično ščitil pred večjimi psihičnimi napori.

V kombinaciji z granatom pa boste doživeli popolno čustveno prebujenje in stabilnost.

Ametist za mesec februar

Ametist je kamen resnice in razsvetlitve. Ker je mesec februar še vedno bolj hladen mesec in lahko čustveno težak za marsikoga, vam bo ametist pomagal se prebiti skozi težja obdobja. Pričel nas bo zbujati iz zimskega spanca, da bi nas pripravil na prebujenje (spomlad), ki je pred nami.

V vas bo prebudil tudi ljubezen in empatijo, kar je zelo dobro, ker v tem mesecu vladajo tudi čustvene ribe, ta kristal pa bo pomagal uravnovesiti naša čustva ter jih izkazati na pravilen in iskren način. Je pa tudi zelo dober kristal, če je naš imunski sistem oslabljen, kar se v teh zimskih časih velikokrat zgodi. Pomagal pa bo tudi blažiti bolečine. Vsekakor pa vam bo ametist pomagal priti skozi mesec februar čustveno stabilno in ljubeče.

Verižica z obeskom iz ametista – neobdelan kristal

Kliknite name in si me oglejte …

Verižica z obeskom iz ametista – neobdelan kristal

Kliknite name in si me oglejte …

Kamen ali kristal za vse tiste, ki ste rojeni v mesecu februar in ste v nebesnem znamenju ribi

Če ste rojeni v mesecu februar in je vaše nebesno znamenje ribi, je za vas še dodatno priporočljiv mesečev kamen, saj bo dobro vplival na vas. Uravnaval bo vaša čustva, blažil bo vaše čustvene stiske in vam dajal moč, kadar boste imeli težje trenutke. Krepil pa bo tudi vašo intuicijo in vas naredil še bolj čuteče. V tem mesecu so lahko ribe še posebno občutljive, zato bo mesečev kamen pazil na njihova čustva in da jih bodo tudi lažje izražali. Razvijajte svoje čute z mesečevim kamnom in ametistom ter spoznajte moči vesolja.

Akvamarin za mesec marec

Sedaj je čas za prebujenje, zato tukaj nastopa kamen akvamarin, ki nam bo vliv potreben pogum, da se bomo lahko premaknili dalje, naredili, kar je potrebno storiti in ponovno pričeti delovati.

Predvsem se priporoča, da ga nosijo čustveno – energijsko občutljivejše osebe, saj jim bo skozi to obdobje sprememb akvamarin zelo pomagal. Ščiti naša čustva in energijo ter jo poveča na raven, ki je zdrava.

Z njim bomo lažje tudi premagali strahove in svoje življenje zaživeli bolj mirno. Tako bomo v mesecu marcu polni novih idej in v pripravljenosti na spremembe (spremembe letnega časa). Verjame se tudi, da pomaga blažiti alergije, uravnava delovanje ščitnice in tudi dobro deluje na naš imunski sistem, ki je v tem mesecu še posebno šibak, saj prihajajo očitne spremembe.

Kamen ali kristal za vse tiste, ki ste rojeni v mesecu marcu in ste v nebesnem znamenju ovna

Takrat je za vas še dodatno priporočljiv hematit, saj vas bo v tem mesecu ščitil pred negativnimi spremembami, vplivi in energijami. Postavil vas bo na pravilno pot in vas popeljal do pomembnih spoznanj. Kar pa je zelo pomembno, vas bo prizemljil in vam pokazal, kaj je resnično pomembno v vašem življenju. Poskusite kombinirati kamen hematit in akvamarin ter se hkrati zaščitite in uravnajte svoja čustva!

OGRLICA IZ HEMATITA – COLLOSAL

Kliknite name in si me oglejte …

OGRLICA IZ HEMATITA – PERLITA

Kliknite name in si me oglejte …

Diamant za mesec april

V mesecu aprilu se priporoča nošnja dragega kristala diamant. Za mnoge je lahko ta kristal težko dostopen, a ima na človeka veliko pozitivnih učinkov. Ker je april navadno bolj “muhast” mesec, je diamant odličen za uravnavanje naših čustev in tudi počutja.

V naše življenje bo prinašal ljubezen, obilje in občutek popolnosti, s tem dragim kristalom bomo z lahkoto prešli skozi mesec april, pa naj bo še tako “muhast”. Z njegovo nošnjo se bomo počutili močne in z lahkoto bomo premagali kakršen koli izziv ter oviro, ki se bo pojavila na naši poti.

V naše življenje bo vlival stabilnost in harmonijo, kar pa skozi april najbolj potrebujemo. Diamant je znan tudi po tem, da čisti telo toksinov in naše telo prebuja, kar je v tem mesecu zelo pomembno! Blaži tudi alergije, poviša naš metabolizem in nas napolni z novo močjo ter energijo.

Verjame pa se, da tudi zelo dobro vpliva na možgane in tudi, da odpravlja vrtoglavico.

Kamen ali kristal za vse tiste, ki ste rojeni v mesecu april in ste v nebesnem znamenju bik

Za vsa nebesna znamenja v biku z rojstnim datumom v mesecu aprilu je najbolj priporočljiv kristal roževec!

Ta vas bo napolnil z vsem, kar vam primanjkuje, apolnil vas bo s potrebno ljubeznijo – tako boste lažje sprejemali in tudi dajali ljubezen. Sama ljubezen vam več ne bo tuja in se boste z lahkoto predajali njenim strastem.

Ker pa je navadno mesec april bolj hladen in nestabilen, bo kombinacija diamanta in roževca izvrstna!

VERIŽICA Z OBESKOM IZ ROŽEVCA, V OBLIKI SRČKA
Kliknite tukaj, za ogled verižice

Smaragd v mesecu maju

V mesecu maju je čas za smaragd, ta prečudovit zelen kamen je poln ljubezni in resnice! Sedaj je čas, da se naša čustva pričnejo prebujati in da vidimo lepote Sveta ter življenja. Sedaj ni več čas za črnoglednost, temveč za optimizem in ljubezen! Smaragd vam bo odlično pomagal preiti skozi mesec maj. Vaše srce bo napolnil s potrebno ljubeznijo, harmonijo in mirom. K svojemu delu se boste lažje posvetili.

Z njim pa boste tudi točno vedeli, kaj si vaše srce želi in čemu strmite, na vseh življenjskih področjih! Lažje pa boste uvideli tudi resnico. Smaragd nas bo pripravil k novim začetkom, ki sledijo (poletje). Sedaj je čas le za pozitivno razmišljanje in ljubezen. Smaragd dobro vpliva na srce, pljuča, hrbtenico, blaži alergije in odpravlja težave z sinusi ter očmi. Odličen pa je tudi za jetra, saj jih čisti in uravnava njihov delovanje.

Blagodejno pa tudi vpliva na diabetes.

Kamen ali kristal za vse tiste, ki ste rojeni v mesecu maju in ste v nebesnem znamenju dvojčka

Če ste rojeni v mesecu maju in ste po nebesnem znamenju dvojček, je za vas odličen kamen opal, ta bo na vas zelo dobro vplival in uravnovesil vašo razdvojenost. Opal vam bo pomagal lažje preiti skozi mesec maj, saj boste se lažje posvetili svojemu delu in boste počeli le tisto, kar si resnično želite in vas veseli.

Na vas bo deloval blagodejno, še posebno takrat, kadar se boste znašli v dvomih ali boste želeli delati več stvari hkrati.

Kombinacija smaragda in opala bi na vas delovala več kot odlično, saj bi zapolnila vaše srce in dušo ter bi v vaše življenje prinesla ravnovesje, katerega potrebujete.

Biser za mesec junij

Junij je čas za biser! Sedaj prihaja poletje in biser je znak poletja, topline, nedolžnosti in čistosti. Ker biser zaznamuje poletje, vas bo z lahkoto popeljal skozi spremembe (spremembe poletnega časa) in vas napolnil z novo energijo, ki mora biti sedaj še bolj skoncentrirana.

Napolnil pa vas bo tudi z vero, zaupanjem in pomagal vam bo spoznati resnico. Z nošenjem boste postali tudi bolj iskreni do samih sebe in lažje boste povedali resnico. Biser odlično deluje na prebavo in ščiti želodec ter odpravlja napihjenost.

Pravijo pa tudi, da pomaga pri zanositvi in če ga imate ob sebi, kadar rojevate, bo porod mnogo lažji.

Kamen ali kristal za vse tiste, ki ste rojeni v mesecu juniju in ste v nebesnem znamenju rak

Če ste rojeni v mesecu juniju in ste v nebesnem znaku rak sta za vas še dodatno priporočljiva rubin ali roževec, saj imata podobne lastnosti.

Rubin ali roževec vam bosta pomagala, da uravnate svoja čustva in kadar boste imeli čustvena nihanja, vas bo ta kristal napolnil z pozitivno energijo ter upanjem, ki ga potrebujete. Skozi mesec junij pa vas bo popeljal brez večjih skrbi in vam ponujal vse kar potrebujete.

Dal vam bo potrebno moč, da se postavite tudi zase in pričnete delati to, kar vas resnično veseli. Z vaše življenjske poti pa bo posrkal vso negativno energijo, tako se boste lahko brez ovir gibali do svojega cilja. Pomagal pa vam bo tudi, da se pomirite in pričnete bolj trezno razmišljati.

Posebno se priporoča, če ste hiperaktivni, s kombinacijo bisera pa bi bi prejeli popolno zaščito svojih čustev.

VERIŽICA Z OBESKOM IZ ROŽEVCA, V OBLIKI SRČKA
Kliknite tukaj, za ogled verižice

Rubin za mesec julij

Rubin je voditelj meseca julija. Označuje srečo, ljubezen in zvestobo. Vse, kar potrebujemo v tem vročem poletnem mesecu. Napolnil nas bo tudi s potrebno energijo, ki jo potrebujemo, da premagamo vse ovire, ki so se pojavile na naši poti. Odlično pa bo deloval tudi, kadar boste v dvomih. Pomagal vam bo spoznati, kaj si resnično želite in katera je vaša pravilna pot. Z njim pa boste pričeli videti tudi resnico, tako, da boste zaščiteni pred lažmi in strtim srcem. Ker pa smo poleti navadno utrujeni zaradi vročine, nas bo rubin napolnil s potrebno energijo in odpravljal utrujenost. Rubin bo vaše telo očistil toksinov in uravnal bo delovanje limfnega sistema. Zbija tudi vročino in lajša infekcije. Dobro deluje tud na ledvice in reproduktivne organe.

Kamen ali kristal za vse tiste, ki ste rojeni v mesecu juliju in ste v nebesnem znamenju lev

Če ste rojeni v mesecu juliju in ste v nebesnem znamenju lev je za vas še dodatno priporočljiv sončev kamen! Ta kamen vas bo napolnil s potrebno energijo in zagonom, ki ga boste potrebovali, da bi prešli ta mesec. Napolnjen je s pozitivno energijo in samozavestjo, katera vas bo popeljala na pravilne poti in vas pripravila k temu, da optimistično končate svoja dela. Prinašal vam bo srečo in vaše srce napolnil z ljubeznijo. Kombinacija teh dve kamnov, vas bo napolnila z vso potrebno energijo in močmi, ki jih boste potrebovali skozi mesec julij. Obstaja pa tudi moder sončev kamen, ki ima podoben pomen!

Z njim se boste povezali še z neskončnim Vesoljem in boste spoznali vse resnice, ki jih morate!

VERIŽICA Z OBESKOM IZ MODREGA SONČEVEGA KAMNA
Kliknite tukaj, za ogled verižice

Peridot za mesec avgust

Peridot je odličen kristal za mesec avgust. Polnil nas bo z optimizmom in naše srce odprl ljubezni, tako bomo pripravljeni na nove dogodivščine, ki so pred nami. Razčistil bo tudi vaše misli, tako boste lažje premišljevali in se tudi odločali, posebno, kadar bodo to pomembne zadeve. Pomagal vam bo tudi, da zadeve vzamete bolj resno in jih prečnete odgovorno reševati. Ker pa vas bo polnil z energijo se boste počutili manj izčrpani zaradi vročine in tudi ostalih dejavnikov. Blaži pa tudi jezo, zavist, krivico in stres. Krepil pa bo tudi vašo intuicijo, tako se boste lažje odločali in izvedeli resnico. Dobro deluje na imunski sistem, metabolizem, srce, pljuča, ščitnico, oči in kožo.

Kamen ali kristal za vse tiste, ki ste rojeni v mesecu september in ste v nebesnem znamenju tehtnica

Za vas je še dodatno priporočljiv kamen karneol, saj vam bo pomagal izboljšati vaše lastnosti. Ker so device znane po svoji delavnosti, je ta kamen odličen zanje, saj jih bo napolnil s potrebno ljubeznijo. Pomagal pa vam bo tudi, da se osredotočite na stvari, ki so resnično pomembne v vašem življenju in to niso le materialne dobrine. V tem mesecu vam bo pomagal najti ljubezen, sočutje, toplino in najbolj pomembno sprostitev. Pomagal vam bo tudi, da boste postali bolj kreativni in dejavnih na drugih področjih, kot le delo. Pomagal se vam bo pomiriti in, da si privoščite nekaj časa zase, prikličete v svoje življenje ljubezen, katero sedaj najbolj potrebujete. Kombinacija peridota in karneola je idealna, saj boste tako dosegli čustveno stabilnost in se boste lažje odprli ljubezni na sploh. Odlično pa vam bo pomagal preiti skozi ta mesec.

Safir za mesec september

Za mesec september je tukaj safir, ki nam bo pomagal najti notranje ravnovesje med večjimi spremembami (sprememba letnega časa). Ta dragi kamen nas bo navdal z inteligenco, s stvarmi, ki jih moramo vedeti, razvijal bo našo intuicijo in pripomgel k temu, da ogledamo resnico. Pomagal na bo pri učenju novih stvari in nas delal neodvisne. V naše življenje bo prinesel srečo in dolgoročna prijateljstva. Pomagal bo umirit vaše misli, odstranil bo neželene in negativne pomisleke. Umirjal pa bo tudi depresijo, ki se rada v teh časih pojavlja in tudi tesnobo. Safir dobro deluje na kri in naše žile dela močnejše. Ker pa odlično pomaga pri umiritvi, je dober kristal ob meditaciji.

Kamen ali kristal za vse tiste, ki ste rojeni v mesecu september in ste v nebesnem znamenju tehtnica

Tako je za vas še dodatno priporočljivo nošenje kristala topaz. Ker tehtnice v svojem življenju potrebujejo ravnovesje, a je lahko v mesecu septembru njihove ravnovesje porušeno, je zato tukaj kristal topaz. Prinesel vam bo ravnovesje, stabilnost, zdravil bo vaše srčne rane, vas napolnil z novo energijo in vas motiviral. Pokazal vam bo, kaj si resnično želite in vam dal moč, da to tudi uresničite. Kadar boste pod stresom, vas bo pomirjal in vaše srce obdal z ljubeznijo ter harmonijo. Pomagal pa vam bo tudi, da spoznate svojo vrednost in kaj si resnično zaslužite. Pri odločitvah pa vam bo najboljši prijatelj. V kombinaciji z safirjem lahko dosežete najvišjo raven ravnovesja in sprostitve, ki si jo želite.

Roza turmalin za mesec oktober

Roza turmalin bo v mesecu oktobru prinesel čar ljubezni, sreče, ravnovesja in moči. Prinesel bo tudi razumevanje, ki ga bomo v tem mesecu potrebovali, saj se leto sedaj počasi bliža h koncu in bomo potrebovali razumevanje za vse, kar se nam je do sedaj dogajalo ter seveda, kar še prihaja. Postali pa bomo tudi bolj prilagodljivi in bomo spremembe v življenju lažje sprejemali. Z njim boste postali bolj samozavestni in odgnal bo vsekakršne strahove iz vaših misli. Blažil bo tudi paranojo in uravnaval levo ter desno stran možganov. V ravnovesje bo spravil tudi žensko in moško energijo ter odstranil vse blokade.

Kamen ali kristal za vse tiste, ki ste rojeni v mesecu oktobru in ste v nebesnem znamenju škorpijon

Za vse, ki ste rojeni v mesecu oktobru in ste v nebesnem znamenju škorpijona je za vas zelo priporočljiv kamen lapis lazuli, saj vam bo pomagal še lažje preiti skozi mesec oktober.

Na vas bo deloval zelo pozitivno – v vas bo prebujal vašo dobro stran, notranjo moč in resnico.

Ščitil vas bo pred psihičnimi napori in vas sproščal napetosti. Podaril vam bo samozavest, da boste z lahkoto reševali svoje težave in dvome. Kombinacija z roza turmalinom je idealna, saj boste zaščiteni tako kot čustveno tudi psihično.

VERIŽICA Z OBESKOM IZ LAPIS LAZULIJA
Kliknite tukaj, za ogled verižice

Citrin za mesec november

Citrin je kamen sreče, ker pa je november že bolj temen mesec in je vse manj sonca, je citrin idealen za ta mesec.

Polnil nas bo s srečo, močjo, samozavestjo, ravnovesjem in toplino. V življenje pa bo prinesel tudi uspeh in obilje. Pomaga pa tudi možganom, da se lažje učijo in nabirajo intelekt. Z njim pa se boste tudi lažje izražali in povedali to, kar si želite.

Blaži depresijo, tesnobo in razne strahove ter fobije. Napolnil vas z novo energijo tako, da boste lahko brez težav opravljali svoje dnevne naloge in tudi težje. Uravnava prebavo in dobro vpliva na diabetis, oči, ščitnico, mehur in ledvice.

Očistil vas bo težjih toksinov, pospešil krvni obtok in odstranjeval celulit.

kristal

Kamen ali kristal za vse tiste, ki ste rojeni v mesecu novembru in ste v nebesnem znamenju strelec

Za vse tiste, ki ste rojeni v mesecu novembru in ste v nebesnem znamenju devica je za vas dodatno priporočljiv modri ahat.

Modri ahat vas bo skozi ta vam težak in hladen mesec, napolnil s toplino, upanjem in harmonijo. Z njim se boste lažje pripravili na prihajajoče spremembe (sprememba letnega časa), ki vam niso najbolj ljube, saj imate raje toplino, a kar sledi je, mraz.

V kombinaciji s citrinom, pa naredil okoli vas popolno zaščito pred negativnimi vplivi in tudi stalno boste občutili srečo ter radost.

VERIŽICA S POLDRAGIM KAMNOM MODRI AHAT
Kliknite tukaj, za ogled verižice

Turkiz za mesec december

V mesecu decembru je že veliko ljudi pod vplivom hladnega in temačnega vremena, zato je tukaj turkiz, kateri bo v nas vlil pozitivno energijo in razmišljanje. Občutili bomo trdnost in moč, katero potrebujemo sedaj.

V svojih srcih pa bomo občutili ljubezen in ravnovesje. Branil nas bo pred vsemi negativnimi vplivi, energijami in dejavniki. Je tudi eden redkih kamnov, ki stabilizira vse čakre, zato lahko z lahkoto prinesemo v svojo dušo mir. Pomaga nam tudi, da se zavedamo svojih napak in tudi, da jih hitreje rešujemo. Je tudi kamen prijateljstva in romance.

Turkiz zdravilno vpliva na celotno telo, najbolj deluje na imunskem sistemu in telesu pomaga ohraniti potrebne prehranske snovi – vlaknine. Blaži tudi krče in bolečine ter težave povezane z revmo. Dobro pa vpliva tudi na pljuča, grlo in oči. Blaži vse infekcije.

Kamen ali kristal za vse tiste, ki ste rojeni v mesecu december in ste v nebesnem znamenju kozorog

Za vas sta še dodatno priporočljiva rubin ali pa roževec, oba imata dobre lastnosti, ki bodo odpravljale vaše težave z pesimizmom in hladnokrvnostjo, posebno v tem mesecu, saj je vse bolj temačno ter hladno.

Kristala bosta v vaše srce vlila ljubezen in vam pomagal spoznati, kaj resnično čutite. Odgnala bosta negativne misli in počutje ter v vaše življenje prinesela le ljubezen, srečo, toplino in radost.

Če bi kombinirali rubin ali pa roževec v kombinaciji s turkizom bi se lahko popolnoma zaščitili čustveno in psihično.Anja A
Zadnje objave od Anja A (poglej vse)

Prispevek je pripravil/-a Anja A

Rada pomaga ljudem v stiski in njihove misli obrne v pozitivne in ljubeče, saj tega veliko primanjkuje v Svetu - Sočutja. Rada se spopada s težavami in ovirami, zato jo veseli psihologija in človekov um na sploh, poleg se pa odlično dopolnjuje njena veda o duhovnosti ter ezoteriki, ki jo z veseljem uporablja vsak dan svojega življenja. Verjame, da lahko vsak doseže svoje sanje, z močjo pozitivnega razmišljanja in truda.

Podobni članki