V življenju barve lahko pomenijo veliko od žalosti do veselje in ljubezni. Pa ima v sanjah enak pomen? Seveda! Zato preverite, kaj pomeni, če sanjate te barve.

9 najbolj pogostih barv, ki se pojavljajo v sanjah

V sanjah se večina ne zaveda, da sanjamo brez barv oziroma je vse črno-belo, dokler nam neka barva ni zelo izrazita, takrat opazimo le tisto barvo, ki je pred nami. Ko v sanjah vidimo določeno barvo, si jo je zelo dobro zapomniti, saj nam ta želi nekaj pomembnega sporočiti. Posebno velja za tisto barvo, ki najbolj izžareva. Katere barve pa se najpogosteje pojavljajo v naših sanjah?

To so:

  1. Rdeča,
  2. Oranžna,
  3. Rumena,
  4. Zelena,
  5. Modra,
  6. Vijolična,
  7. Rjava,
  8. Črna,
  9. Bela.

1 Rdeča

Rdeča barva se razlaga podobno kot v resničnem življenju, tudi v sanjah. V življenju vemo, kaj ponazarja rdeča barva, to je ljubezen, strast in tudi jezo. Podobno pa je tudi v sanjah.

Rdeča je barva srca, ljubezni, zato, če so sanje bile prijetne, lahko nakazuje srečo v ljubezni, uspešen zakon, strast in vsa ljubezenska občutja.

Rdeča barva lahko nakazuje tudi jezo, predvsem, če ste se v sanjah počutili jezno, neprijetno. Bodite pozorni, kateri predmet oziroma kaj je bilo rdeče in skušajte s tem povezati svoj pomen sanj. Če pa ste recimo se vozili v avtu in ste se ustavili na križišču, na katerem je semafor gorel rdeče, potem vas sanje želijo na nekaj opozoriti! Ustavite se in dobro premislite ali delate prav! Morda vas sanje želijo opozoriti pred nevarnostjo, zato bodite previdni!

Rdeča barva v sanjah lahko pomeni tudi preobrazbo in konec nekih težkih obdobij. Če se recimo v svojem resničnem življenju borite z nečem in imate težja obdobja, lahko rdeča barva v sanjah nakazuje, da se bo kmalu to končalo ter, da vas čaka sreča!

Če se počutimo depresivno in žalostno, lahko sanje o rdeči barvi nakazujejo, da bomo dobili nazaj voljo do življenja in moč, katero potrebujemo, da premagamo ovire. Vsekakor vas čaka ozdravitev!

Rdeča barva lahko prikazuje tudi kri. Zato, če v sanjah sanjate kri ali tekočino v rdeči barvi, katera se preteka, teče, potem se v svojem resničnem življenju vprašajte, ali kdo ali neka stvar/posel iz vas črpa preveč energije? Če pa kri ali tekočina stoji na mestu pa lahko nakazuje, da boste pridobili na moči in življenjski energiji.

kaj-pomeni-ce-sanjamo-rdeco-barvo

2 Oranžna

Oranžna barva v sanjah je zelo pozitivna, prikazuje rast, naravo, sonce in kreativnost. Če sanjamo oranžno barvo in se ob tem počutimo prijetno (v sanjah), nakazuje stabilnost, ravnovesje in srečo. Nakazuje tudi dobro psihično in čustveno zdravje ter tudi spodbuja duhovno rast. Lahko je pa znak tudi, da pričnete uporabljati bolj svojo kreativnost. Delajte s svojimi rokami, plešite, pojte… Izrazite svojega pravega duha, ki se skriva v vam.

kaj-pomeni-ce-sanjamo-oranzno-barvo

3 Rumena

Kadar sanjamo rumeno barvo, je lahko dobro in slabo, odvisno od tega kako smo se počutili v sanjah ter kakšna je bila njena intenzivnost. Če ste se v sanjah počutili dobro, prijetno ob tem, ko ste videli rumeno barvo in/ali je bila njena intenzivnost od srednje močna do zelo močna, potem nakazuje spiritualno rast, dobro zdravje, srečo, vitalnost, energijo in kreativnost.

Rumena barva v sanjah pa lahko prinese tudi zaskrbljujoče pomene. Če ste se v sanjah ob pogledu na rumeno barvo počutili slabo, neprijetno, jezno ali vas je bilo strah, potem sanje lahko nakazujejo na bolezen (zlatenica), strahopetnost in izgubo energije. Odvisno je tudi od tega, kateri predmet je bil rumen in kaj ste občutili, ko ste se zbudili.

kaj-pomeni-ce-sanjamo-rumeno-barvo

4 Zelena

Če sanjamo zeleno barvo je navadno to vedno dober znak! Če ste sanjali zeleno barvo to pomeni, da bo v vaše življenje vstopil mir, spokojnost, veselje, sreča in radost. Nakazuje tudi duhovno in osebno rast, zato je morda čas, da si pričnete širiti obzorja.

Če se v resničnem življenju počutite obupano ali depresivno, žalostno, vam zelena barva v sanjah nakazuje boljše čase. Vrnjeno vam bo upanje in moč. Kmalu bo konec težkih dni in v vaše življenje bo vstopila sreča ter mir.

kaj-pomeni-ce-sanjamo-zeleno-barvo

5 Modra

V resničnem svetu modra navadno nakazuje žalost, vendar je v sanjah lahko zelo pozitivnega pomena!

Če sanjamo modro barvo, kot modro nebo ali morje, reko, jezero, katero je čisto in bistro, potem sanje nakazujejo, da boste pričeli dobivati nove ideje, zamisli, polni boste inspiracije, zato je dobro, da vzamete papir v roke in pričnete zapisovati svoje zamisli! Pomeni pa lahko tudi, da je čas, da trenutne zamisli, ki jih imate uresničite.

Modra barva v sanjah, ki spominja že na indigo barvo, pomeni spiritualnost. Sanje vas želijo usmeriti na to pot, da poiščite svoje odgovore tam. Razširite svoje poglede! Pomeni pa lahko tudi čistočo in nedolžnost.

Če sanjate, da je nekdo nosil modro barvo ali ste vi bili oblečeni v modro, to nakazuje na zvestobo in zaupanje. Enako lahko pomeni, če je recimo nekdo sedel ali ste vi sedeli v modrem avtomobilu, na kolesu…

Modra barva nakazuje v sanjah tudi modrost, morda imate v življenju pomanjkanje le-te, zato je dobro, da se spomnite, kateri predmet je bil moder, da bi lahko lažje razvozlali na katerem področju potrebujete modrost.

Modra pa nakazuje tudi žalost, zato, če ste v resničnem življenju doživeli kakšen žalosten dogodek (konec neke zveze…) je lahko to znak, da prebolevate in ste še vedno vznemirjeni, zaradi tega dogodka.

kaj-pomeni-ce-sanjamo-modro-barvo

6 Vijolična

Vijolična barva navadno v sanjah pomeni premoženje, bogastvo in duhovnost. Tukaj morate le biti pozorni kako ste se v sanjah počutili, kaj ste videli v vijolični barvi.

Če ste v finančnih težavah, lahko vijolična barva nakazuje, da boste dobili pomoč ali pa se bodo težave končno razrešile. Lahko nakazuje tudi dedovanje.

Če pa ste se znašli v težavah v nekem drugem življenjskem področju, pa lahko nakazuje, da bi s pomočjo duhovnosti, razsvetljenja ali osebne rasti, si lahko pomagali bolje razumeti svojo življenjsko pot.

Če pa ste se v sanjah počutili slabo in ste videli vijolično barvo, pa je dobro, da popazite na svoje premoženje in finance.

Kaj-pomeni-ce-sanjamo-vijolicno-barvo

7 Rjava

Rjava simbolizira udobje in toplino, navadno prikazuje dom, kjer se počutimo varno in seveda zemljo, prst.

Rjava barva v sanjah nam nakazuje, da se boste kmalu umirili in v vaše življenje bo prišla toplina ter udobje. Pričakujte mirne in prijetne dogodke. Nakazuje pa lahko tudi, da potrebujete počitek, zato si ga vsekakor vzemite. Poenostavite si svoje življenje, preglejte kaj je potrebno spremeniti, da bi poiskali svoj notranji mir.

Sanje pa lahko govorijo tudi, da se morate prizemljiti in pogledati na situacije iz realne perspektive.

Kaj-pomeni-ce-sanjamo-rjavo-barvo

8 Črna

Črna barva, kot v resničnem življenju tudi v sanjah ne pomeni nič dobrega. Navadno nakazuje na depresijo, žalovanje, žalost, tesnobo, strah in je lahko povezana tudi z duhovnem svetu.

Če se v resničnem življenju počutite preveč zaskrbljene, žalostne, žalujete (je pred kratkim nekdo preminul), je lahko črna barva v sanjah znak, vaše žalosti in zaskrbljenosti. Enako velja, če vas je za nekaj zelo strah. Bodite pozorni na predmet ali pa osebe, ki so nosile črno barvo, saj si boste tako lažje odgovorili na vprašanje.

Če sanjate, da je v vaših sanjah nekdo umrl ali pa ste na pogrebu oziroma je vse ovito v črnino, to pomeni, da je čas za spremembe, prenovo in nove začetke. Nekaj v svojem življenju morate nujno spremeniti! Če se počutite osamljeni, lahko izraža to tudi vašo osamo, zato je vsekakor potrebna sprememba, da bi ta občutek samote odstranili iz svojega življenja.

kaj-pomeni-ce-sanjamo-crno-barvo

9 Bela

Sanjati belo barvo je lahko zelo dobro, saj nakazuje čistočo, nedolžnost, varnost, pravico in resnico. V večini bela barva v sanjah pomeni, da boste nekaj uspeli, se vam bodo nekatere želje uresničile, nakazuje pa lahko tudi poroko ali rojstvo otroka.

Če sanjate nekoga, ki ima na sebi belo barvo pomeni, da vam bo ta oseba pripravljena pomagati in da je v vaše življenje oziroma bo prišla z dobrim namenom. Če je oseba neznana v sanjah, lahko nakazuje, da boste osebo spoznali v bližnji prihodnosti, katera vam bo v vaše življenje prinesla srečo. Če pa ste vi tisti, ki ste oblečeni v belo pa nakazuje, da morate na sebi narediti spremembe.

Če ste v sanjah imeli slab občutek, ko ste videli belo barvo pomeni, da je vaše življenje prazno, pusto in da ste globoko v sebi žalostni ter osamljeni. Potrebne so spremembe.

kaj-pomeni-ce-sanjamo-belo-barvo

Preberite si tudi te sorodne prispevke: Kaj pomenijo sanje? in Pomen sanj – astrologija.Prispevek je pripravil/-a Anja Vedeževalka

Rada pomaga ljudem v stiski in njihove misli obrne v pozitivne in ljubeče, saj tega veliko primanjkuje v Svetu - Sočutja. Rada se spopada s težavami in ovirami, zato jo veseli psihologija in človekov um na sploh, poleg se pa odlično dopolnjuje njena veda o duhovnosti ter ezoteriki, ki jo z veseljem uporablja vsak dan svojega življenja. Verjame, da lahko vsak doseže svoje sanje, z močjo pozitivnega razmišljanja in truda.

Podobni članki

Dodaj odgovor