Nihče ni popoln in vsak izmed nas ima napake in slabe razvade. Spodaj so napisane slabe navade nebesnih znamenj, ki jih navadno imajo in kako jih odpraviti. Astrologija nam bo pomagala, kako odpraviti svoje slabe navade, da bi lahko zaživeli svoje življenje bolj polno in srečno.

Slabe navade nebesnega znamenja OVEN

Ovni so navadno zelo trmasti in se silijo naprej tudi, kadar že vse nakazuje na propad. Včasih je njihova trma koristna, saj tako lahko veliko uspejo v svojem življenju. Velikokrat pa se zgodi, da si s svojo trmo le škodujejo. Njihova trma lahko preide v sebičnost, kar pa lahko ogrozi njihove odnose in delo, na katerem delajo. Za njih je dobro, da se bolj posvečajo živalim, otrokom in rastlinam. Tako se bodo lažje naučili brezpogojne ljubezni in sočustvovanja ter potrpežljivosti. Pravilne energije, kot so ljubezen, skrb in negovanje, bi močno zmanjšale njihovo trmo ter sebičnost.

slabe-navade-nebesnega-znamennja-oven

Slabe navade nebesnega znamenja BIK

Biki se velikokrat znajdejo v neredu, vendar jim to pravzaprav odgovarja. Navadno je njihova soba ali pisarna razmetana ali pa imajo v njej preveč nakopičenih spominkov in drugih lastnin. Tako pridobijo občutek varnosti in udobja. Vendar kopičenje lastnin in nered jim v njihove življenje prinaša zmedo, kaos in glavobole. Dobro bi bilo, da postanejo v svojem življenju bolj organizirani. Morda je najbolje, da pričnejo z urejanjem svoje sobe ali stanovanja in pisarne. Dogodke in obveznosti si naj zapišejo v beležko ali na koledar. Organizacija in red jim lahko v življenje prinese več mirnosti ter sreče.

slabe-navade-nebesnega-znamenja-bik

Slabe navade nebesnega znamenja DVOJČKA

Dvojčki so znani po tem, da radi govorijo, vodijo govore in imajo tudi smisel za humor. A težava lahko nastane takrat, ko mora dvojček prisluhniti, saj navadno tega ne vedo. Dobro bi bilo, da bi vedeli prisluhniti, saj bi se tako naučili veliko novih stvari, bolje bi razumeli določene situacije in mnogo lažje bi sklepali prijateljstva. Da bi pa se naučili prisluhniti pa bodo morali dovoliti drugim, da spregovorijo in napeti svoja ušesa.

slabe-navade-nebesnega-znamenja-dvojcka

Slabe navade nebesnega znamenja RAK

Rakova najpogostejša slaba navada je vsekakor vnos sladkorja. Težko se odrečejo sladki hrani in pijači, zato lahko imajo zaradi tega precej težav na področju zdravja. Da bi pa lahko rak živel bolj zdravo življenje pa bi bilo dobro, da se odreče ali količinsko zmanjša vnos sladkorja. Namesto sladkarij, sveže sadje in namesto sladke pijače, naravno stisnjen sok iz sadja. To bo vsekakor rakom pomagalo ostati v boljšem zdravstvenem stanju in tudi počutju.

slabe-navade-nebesnega-znamenja-rak

Slabe navade nebesnega znamenja LEV

Leva lahko prepoznamo po njegovi samozavesti in samovšečnosti. Sebe vedno postavi na prvo mesto in vedno mora biti v očeh drugih “popoln”. Nič ni narobe z samozavestjo, vse dokler je ta v meji normale. V kolikor je oseba preveč samozavestna in samovšečna, si lahko povzroča težave, nehote. Okoli sebe lahko prične odbijati ljudi, priložnosti in se prične vrteti v začaranem krogu. Njihova slaba navada je tudi, da vedno čakajo pohvalo za vse kar so storili. Lev se mora naučiti najprej pohvaliti tudi druge, videti druge in dovoliti, da zasijejo v svojem čaru. Ko bo lev stopil na realna tla in opazil stvari/dejavnike tudi okoli sebe, bo zanj življenje veliko lažje ter bolj sproščeno.

slabe-navade-nebesnih-znamenj-lev

Slabe navade nebesnega znamenja DEVICA

Device so večne perfekcionistke. Vse mora biti v vrstnem redu in njihovo življenje mora biti “popolno”, če ne se počutijo bolne. Tudi njihov izgled mora biti popoln, zato lahko več časa porabijo, da se uredijo. Strah pa imajo tudi pred umazanijo, vedno mora biti vse čisto. Ker lahko gre pri devicah to v skrajnost, lahko imajo velike težave v življenju. Morda je dobro, da si vsak dan vzamejo malo časa za risanje z vodenimi barvami, sami kaj na novo skuhajo ali si izberejo kakšno “umazano” opravilo. Tako se bodo lažje spopadali z umazanijo in njihov strah pred neredom bo vse manjši.

slabe-navade-nebesnega-znamenja-lev

Slabe navade nebesnega znamenja TEHTNICA

Tehtnice zelo rade nakupujejo in zapravljajo denar. Vendar navadno zapravljajo več, kot imajo in zaslužijo. To jih lahko privede v finančne težave in kopičenje nepotrebnih stvari. Imajo pa tudi poseben okus, zato jim v oči navadno padajo le dražje in svetlikajoče stvari. Za tehtnico je pomembno, da opazi tudi preproste stvari, izdelke in skuša v svojem življenju biti bolj preprostejša ter previdna s svojim denarjem. Namesto večerja v dražji restavraciji, večer v kinu ali pa večerja narejena doma ob družbi ljubljenih.

slabe-navade-nebesnega-znamenja-tehtnica

Slabe navade nebesnega znamenja ŠKORPIJON

Škorpijoni so hitre jeze in tudi precej hitro zamerijo ter zamero “kuhajo” za vedno. Zaradi jeze in vseh nakopičenih zamer, se lahko sčasoma škorpijon počuti slabše. Saj jeza in zamera iz nas srka dobro voljo ter v naša srca daje praznino. Dobro je, da škorpijon skuša obvladovati svojo jezo, prične pisati dnevnik in kar je najbolj pomembno prične ljubiti samega sebe. Poznamo veliko sprostitvenih metod, na nam je le ali si želimo pomagati in zaživeti boljše življenje. Več o obvladovanju jeze, si lahko preberete tukaj – Obvladovanje jeze in o odpuščanju tukaj – Odpuščanje.

slabe-navade-nebesnega-znamenja-skorpijon

Slabe navade nebesnega znamenja STRELEC

Strelci so navadno brez dlake na jeziku, povedo tako kot si mislijo, brez olepševanj, pa naj bo ta resnica še tako kruta. Morda bi bilo dobro za strelce, da priden povedo, kar imajo v mislih, premislijo ali bo to osebo prizadelo ali bo to kako vplivalo na sam odnos in kako malce bolj olepšati poved. Tako bi si lahko strelec prihranil čas za opravičila in tudi gradil mnogo lepše odnose. To lahko vsekakor zahteva veliko truda, a če boste vztrajni vam bo uspelo in v svoje življenje boste prinesli obilo miru.

slabe-navade-nebesnega-znamenja-strelec

Slabe navade nebesnega znamenja KOZOROG

Kozorogi so znani po tem, da radi “garajo”, se trudijo in si nakopajo dela veliko preveč. Kozorogi so zelo ambiciozni ljudje in vedno imajo nove ideje, zato stalno delajo, izumljajo ter se trudijo doseči svoje sanje. Ker pa jim lahko preveč dela škodi in na njihovo življenje prične delovati slabo, je dobro, da omeji svoje delo ter se posveti tudi drugim področjem svojega življenja. Zelo dobro je, da si kozorog naredi urnik po katerem bodo na vrsto prišla vsa področja življenja ali pa vsaj delna. Tako si bodo vsak dan vzeli neko drugo opravilo, ki ne bo delo.

slabe-navade-nebesnega-znamenja-kozorog

Slabe navade nebesnega znamenja VODNAR

Vodnarji so zelo svobodni ljudje, že skoraj tako svobodni, da ne poznajo intime in zasebnosti. Radi tudi eksperimentirajo zato bodo pripravljeni na vse, pa naj bo še tako odbito. Za vodnarje bi bilo dobro, da si postavijo meje med svobodo in zasebnostjo ter med varnostjo in nevarnostjo. Vse to bi jim lahko pripomoglo k bolj polnemu in mirnejšemu življenju ter z manj zadregami. Dobro pa je tudi, da se več posvečajo svojim ljubečim odnosom in pričnejo bolj izkazovati svoja čustva.

slabe-navade-nebesnega-znamenja-vodnar

Slabe navade nebesnega znamenja RIBI

Ribe so nagnjene odvisnostim, zato je dobro, da imajo zdravo mejo pri alkoholu in tudi pri hrani. Ker so ribe zelo čustvene in to težko sprejmejo, se zlahka znajdejo v težavah. Zato je dobro, da ohranjajo zdrav odnos do samih sebe, se naučijo obvladovati svoja čustva in se posvetijo osebni rasti. Dobro pa je tudi, da ima poleg sebe razumevajočo osebo, saj bi jim bilo v veliko oporo, da je z njimi nekdo, na katere se lahko zanesejo. Dobro je tudi, da se naučijo meditirati ali izvajati jogo, saj bi to mirilo njihove notranje nemire. Se želite naučiti meditirati? Naučite se tukaj – Kako meditirati?

slabe-navade-nebesnega-znamenja-ribiAnja A

Prispevek je pripravil/-a Anja A

Rada pomaga ljudem v stiski in njihove misli obrne v pozitivne in ljubeče, saj tega veliko primanjkuje v Svetu - Sočutja. Rada se spopada s težavami in ovirami, zato jo veseli psihologija in človekov um na sploh, poleg se pa odlično dopolnjuje njena veda o duhovnosti ter ezoteriki, ki jo z veseljem uporablja vsak dan svojega življenja. Verjame, da lahko vsak doseže svoje sanje, z močjo pozitivnega razmišljanja in truda.