V posodico, džezvo ali v drugo izbrano posodo nalijte dovolj vode za eno skodelico (najboljša za pripravo kave je seveda klasična džezva).
Vodo zavrite in vanjo zakuhajte eno majhno žličko kave. Seveda je dobro, da v primeru priprave večje skodelice kave, primerno domerite tudi kavo. Kave iz katere se bo kasneje tudi vedeževalo, se ne priporoča, da bi jo sladkali.
Kuhališče prilagodite na manjšo nastavitev in dovolite kavi, da se na površini prične nabirati pena. Ko pena zraste vse pod rob džezve, posode v kateri kuhate kavo – jo odstavite s kuhališča in jo nalijte v skodelico. Užijte aromo, sprostite se in srkajte kavo, med tem pa razmišljajte o rečeh, ki si jih želite izvedeti. Ustvarite si svoj ritual, svoj trenutek, ki ga boste preživeli ob srebanju kave.
Užijte aromo, sprostite se in srkajte kavo, med tem pa razmišljajte o rečeh, ki si jih želite izvedeti. Ustvarite si svoj ritual, svoj trenutek, ki ga boste preživeli ob srebanju kave.
Ko spijete vse do dna, toliko, da boste začutili malo kavnih usedlin, skodelico položite na mizo ter nanjo položite krožniček. S skodelico in krožničkom v roki, naredite tri krožne gibe ter ju obrnite na glavo ter ju odložite na mizo.
Tako ju pustite počivati 5 minut, da se kavna usedlina razporedi po skodelici ter se nekoliko posuši. Po petih minutah pa skodelico ponovno obrnite in jo postavite na mizo.
Posnamite fotografije skodelice
Prepričajte se, da boste fotografije skodelice posneli na dobri svetlobi. Priporočljivo je, da posnamete več različnih fotografij iz različnih kotov, v želji, da prikažete vse kar se dogaja v notranjosti skodelice.
Fotografije pošljite na e-poštni naslov:
duska@portal8.si – v kolikor ste izbrali vedeževalko Duško
4 mnenja za Šloganje iz kavne usedline