Spodaj si lahko preberete srhljivo zgodbo o zakletem karavanu.

 Stari karavan

Klara in Mark sta živela na velikem posestvu zunaj mesta. Klara je rada urejala svoj vrt, medtem, ko je Mark imel svojo delavnico, kjer je popravljal stare avtomobile ter jih spremenil v čudovite zgodovinske lepotce. Nekega dne se je mimo pripeljal par srednjih let Patricia in Denis. Pripeljala sta starega karavana iz 70.-ih, ki pa ni bil v najboljšem stanju, zato sta se odločila, da ga bosta odpeljala k Marku, da ga uredi. Mark je avtomobil z veseljem sprejel. Ker pa je bil Mark tako navdušen nad avtomobilom je z delom pričel že isti dan.

stari karavan

Klara je medtem časom urejala svoj vrt z rožami, saj je bila pomlad in je želela, da bi imela najlepši vrt z rožami daleč naokoli. Med prekopavanjem zemlje je zaslišala Markov glas, ki jo kliče iz delavnice. Klara se odpravi do delavnice, da vpraša Marka kaj je narobe. Ko je prišla v delavnico ni bilo nikogar, zato je na glas poklicala Marka. Mark je sedel v avtomobilu, odprl je vrata in dejal: “Prosim draga?”. Klara mu reče, da jo je klical in, da naj pove kaj je narobe. Mark jo začudeno pogleda in ji reče, da je ni klical, da je ona njega. Klara odkima z glavo in pove: “bila sem na vrtu in slišala sem tvoj glas kako me kliče, zato sem prišla sem, da vidim kaj je narobe.”. Mark prebledi in začudeno reče: “nemogoče, ves čas sem bil v avtomobilu in sem slišal glas, ki me kliče po imenu, a ko sem se obrnil, ni bilo nikogar.” Dodal je še, da ima ves čas občutek, da ga nekdo opazuje. Klara ni mogla verjeti kaj sliši, zato je rekla, da se bo raje odpravila nazaj na vrt.

Naslednji dan se Klara odpravi v mesto po nakupih in opravkih. Mark pa ostane v svoji delavnici, da bi čim prej popravil prečudovitega karavana.

V delavnici so se mu dogajale čudne stvari, za katerih ni imel razlage. Ko je Klara prišla domov, je našla svojega moža sedeti v kuhinji, zelo zamišljenega in prestrašenega. Vprašala ga je, kaj je narobe.

Pogledal jo je in ji dejal, da odkar je odšla, se mu dogajajo zelo čudne stvari in, če se morda ona poigrava z njim. Klara se nasmehne in mu odvrne: “kako bi se lahko poigravala s tabo, če sem bila ves čas odsotna?”. Mark se dvigne s stola in se ji opraviči, pove ji, da je zopet slišal glas, ki ga kliče po njegovem imenu. Njegova orodja pa so izginjala, čeprav je vedela kam je kaj odložil, jih je našel na takšnih mestih, ki jih nikoli ne bi odložil. Dejal je še, da misli, da se dogajajo nadnaravne stvari. Klara ni mogla verjeti, kaj sliši, zato je dejala, da morda potrebuje le počitek, saj neprastano dela. Mark se ni strinjal z njo in ji je rekel, da bo šla naslednji dan z njim v delavnico, da se prepriča sama.

Naslednji dan se skupaj odpravita v delavnico.

Mark reče ženi, da se usede v avto, dokler on pripravi orodje. Klara se usede in občuti nenaden hlad, čeprav je bilo zunaj toplo. Rekla si je, da bo morda zbolela in, da potrebuje le kakšen čaj. Mark prinese orodje in prične z delom. Žena mu čez čas reče: “ in kdaj se bo pričela predstava?”. Mark ji jezno odgovori: “misliš, da ti lažem?”. Klara se nasmeji in mu reče, da se še do sedaj ni nič zgodilo.

srhljiva zgodba

V tistem trenutku pa Klara občuti kot, bi jo nekdo prijel za rame, v strahu se je obrnila nazaj, a ni bilo nikogar. Prestrašena se dvigne iz avta. Mark pa jo le opazuje, nato ji reče: “je vse v redu?”. Klara ni vedela kaj bi rekla, zato mu je odvrnila, da je vse v redu in da se počuti slabo, zato bo šla v hišo. Mark se strinja.

Klara se odpravi v hišo.

V dnevni sobi se usede na kavč in razmišlja o tem, kaj se je zgodilo v delavnici. Ni minilo veliko časa, odkar je prišla v hišo in zasliši krik od zunaj “na pomoč”! Klara se takoj vstane in odteka ven. Ne vidi nikogar, zato se odpravi do delavnice, preveriti ali je Mark slišal kaj. Mark jo zagleda in jo presenečeno vpraša: “o, si prišla nazaj.” Klara mu odvrne, da je zaslišala ženski krik, ki kliče na pomoč, zato je prišla ven. Mark ji reče, da ni slišal ničesar, razen zvoka ptic in avtomobilov, ki so se peljali občasno mimo.

karavan

Klara ni več razumela, kaj se dogaja z njo. Sedla je na stol v delavnici in želela pozabiti na to kar se je zgodilo. Mark se je pripravil, da zamenja prevleke na sedežih v avtomobilu. Prinesel je nove usnjene prevleke in jih želel namestiti. Medtem časom je občutil v rokah nenaden mraz, ki se mu je pričel širiti po celotnem telesu. Izpustil je prevleko in se vzravnal, pred seboj pa je zagledal žensko podobo kako s sovražnim pogledom zre vanj. Mark se je tako ustrašil, da je padel na tla. Klara zavpije kaj je narobe in priteče k njemu. Mark ji pove kaj je videl. Takrat je Klara pričela dojemati, da se resnično nekaj nenavadnega dogaja.

Odpravila sta se v hišo.

Klara je rekla Marku, da sedaj verjame, da se resnično nekaj dogaja, saj je občutila sama, doda mu še, da se naj pozanima ali je morda kriv karavan za te nadnaravne dogodke. Mark se strinja in ji odvrne, da bo jutri poklical starejši par in povprašal za zgodovino tega avtomobila. Ponoči je Mark slišal čudne zvokove, ki so prihajali iz delavnice. Mislil je, da so vlomilci zato se je odpravil do delavnice, da bi jih pregnal. Ko je prišel do delavnice, ni bilo nikogar. Luč je bila prižgana in po delavnici vse razmetano, avtomobil pa je bil v takšnem stanju, ki ga je pustil, zato si je oddahnil, da je vsaj avtomobil ostal cel.

Pričel je pospravljati nered, da bi dopoldne prihranil čas in pričel takoj z delom. Med pospravljanjem je našel pismo, ki je bilo naslovljeno na njega. Začudeno ga odpre in prebere. V njem je pisalo, da bolje, da pusti avtomobil pri miru, saj bo imel nesrečo. Mark se je prestrašeno ozrl okoli sebe, ni vedel kaj bi storil.

Ko se je zdanilo, je takoj poklical par, da bi povprašal za zgodovino tega avtomobila.

Oglasila se je Patricia. Rekla mu je, da o zgodovini tega avtomobila nič ne vesta, saj sta ga kupila od starega prijatelja na neki dražbi. Mark je povedal še za pismo, ki ga je našel ponoči v delavnici. Patricia je rekla, da je morda kakšna jezna oseba, ki ni uspela kupiti tega karavana in jih želi prestrašiti, da bi se znebili avtomobila. Mark ni bil najbolj zadovoljen z odgovorom, ampak je moral sprejeti to in ostati v nevednosti, kaj se dogaja z avtomobilom.

Odpravil se je naprej popravljati avtomobil.

Želel je le čim prej končati, da se lahko reši teh grozot, ki se mu dogajajo, saj je bil prepričan, da se to dogaja zaradi avtomobila. Med urejanjem je imel občutek, da ga nekdo opazuje in da je ta duh zelo jezen. Ni vedel kaj se dogaja želel je, le opraviti svoje delo. Čez čas sta prišla lastnika avtomobila pogledati, kako napreduje Makrovo delo. Patricia in Denis sta bila zelo zadovoljna in sta se že veselila, da ga lahko prevzameta ter se z njim važita po celem mestu. Ko se je Patricia usedla v avto, je začutila strašno bolečino v prsih, ni vedela za kaj bi jo predpisala, saj je bila popolnoma zdrava. Svoje možu Denisu pove, da se ne počuti dobro in da bo šla ven na zrak. Denis ostane z Markom in opazuje njegovo delo, medtem pa se pogovarjata o različnih stvareh. Kasneje sta odšla, da bi Marku dovolila, da svoje delo opravi v miru.

srhljivo

Ostali dnevi so minili dokaj mirno, kar je bil Mark zelo presenečen.

Prišel je dan prevzema karavana.

Prišla sta Patricia in Denis po prenovljenega karavana. Marku se nista mogla nikakor zahvaliti, kljub plačilu, sta ga obdarila z veliko darili, saj sta bila presrečna. Ko sta si ga ogledala, sta se odpeljala. Mark in Klara, sta si oddahnila, saj sta menila, da paranormalnih pojavov sedaj več ne bo. In tako je tudi bilo. A ni minilo prav dolgo, sta prejela klic od Denisa in jima povedal, da sta imela nesrečo kar kmalu po tistem, ko sta prevzela avto ter, da avtu ni bilo več pomoči, so ga lahko odpeljali le na odpad.

Govoril je tudi, da so se tistega dneva v avtu dogajale čudne stvari. Radio se je sam prestavljal iz postaje na postajo. Luči so se prižigale in ugašale. Z ženo si nista znala razlagati tega, saj je ostale dni bilo vse v redu. Ko sta se peljala po ravnini med dvema naseljema, sta na sredini ceste zagledala žensko, ki je nepremično stala. Denis je rekel, da se je ustavil ob cesti, saj je bila ženska videti zelo slabo. A ko je izstopil iz avta ženske ni bilo več. Pogledal je naokoli, Patricia pa mu je neprestano govorila, naj se usede nazaj v avto in da se odpeljeta naprej, saj jo je bilo zelo strah. Bila je tema in mraz, želela je le priti domov, na toplo.

zgodba

Denis se usede v avto in želi speljati, a kar naenkrat občuti okoli vratu, kot bi ga nekdo prejel za vrat in ga želel daviti. Zelo se je ustrašil in zavpil. Patricia se je ustrašila, dejala mu je, kaj je narobe, zakaj vpije. Denis ji reče, da je dobil občutek kot, da ga nekdo davi. Patricio je bilo vse bolj strah, rekla mu je, da naj že spelje in da gresta domov. Odpravita se dalje, oba prestrašena in iz sebe. Ko sta bila na ostrem ovinku, sta na drugem koncu zopet zagledala žensko, ki je nepremično stala na sredini ceste, a takrat se je Denis ustrašil in zavil s ceste. Denis je rekel, da ne ve kaj se je tisto noč dogajalo, ampak, da je le vesel, da je živ, prav tako njegova žena.

Mark se je takrat spomnil sporočila, ki ga je našel v delavnici.

Mark omeni Denisu za to sporočila, a Denis je dejal, da kako je mogoče, da je nekdo predvidel, da bosta imela nesrečo? Mark ni imel pojasnila, rekel je le, da meni, da so bile to višje sile, ki so opozarjale, da nekaj ni v redu s tem avtomobilom. Denis je rekel, da je res odkar nimata več tega avtomobila, se počutita drugače, a ne more verjeti, da je to razlog. Mark je povedal Denisu kaj vse je doživel med času, ko je popravljal avtomobil. Denis je rekel, da se bo pozanimal, kdo je bil prejšnji lastnik tega karavana in, da bo izvedel zakaj se je to dogajalo.

srhljivka

Denis izve presenetljivo novico.

Takoj, ko je Denis izvedel za zgodovino tega karavana, je poklical Marka in mu povedal. Rekel je, da je včasih imela ta avtomobil neka ženska, ki je imela težko življenje. Ni imela stanovanja, zato je bivala prav v tem karavanu. Ker pa ni imela denarja, da bi ga oskrbovala, je avto pričel pešati. Nekega dne pa je imela, hudo prometno nesrečo, v kateri je umrla in zgodovinar, ki je Denisu to govoril, je rekel, da meni, da je v avtomobilu ostal njej duh, ki sedaj straši in ne želi, da bi kdo uporabljal njenega karavana. Od njene prometne nesreče, je avtomobil imel še 3 lastnike, ki pa so se vsi z njim ponesrečili, a k sreči noben ni umrl. Potem je bil v muzeju, vse dokler se ga niso odločili prodati na dražbi, ljubiteljem starinskih avtomobilom. Denisu se je ta razlaga zdela smiselna, zato jo je tudi delil z Markom. Mark je bil presenečen, a ob enem vesel, da sta Denis in Patricia cela ter, da ste se rešila karavana.Anja A
Zadnje objave od Anja A (poglej vse)

Prispevek je pripravil/-a Anja A

Rada pomaga ljudem v stiski in njihove misli obrne v pozitivne in ljubeče, saj tega veliko primanjkuje v Svetu - Sočutja. Rada se spopada s težavami in ovirami, zato jo veseli psihologija in človekov um na sploh, poleg se pa odlično dopolnjuje njena veda o duhovnosti ter ezoteriki, ki jo z veseljem uporablja vsak dan svojega življenja. Verjame, da lahko vsak doseže svoje sanje, z močjo pozitivnega razmišljanja in truda.

Podobni članki

Dodaj odgovor