Nekatera nebesna znamenja potrebujejo dlje časa, da se ustalijo in tudi takrat, ko se ustalijo, le stežka brzdajo svoje strasti, a vendar pa obstaja nekaj nebesnih znamenj, ki iščejo le pravo, trajnostno ljubezen in so potem, ko jo najdejo – zvesti do groba.

Katerim nebesnim znamenjem je zvestoba domača, katerim pa tuja?

Preberite si, katera nebesna znamenja iščejo zgolj resnično ljubezen in ne marajo kratkotrajnih avantur, izvedite tudi za vsa ostala nebesna znamenja, kako zvesta so in na kaj morate paziti, preden se jim boste zaupali!

Bik (21.04. – 20.05.):

Kadar se bik zaljubi, se le stežka preneha boriti za to osebo. Nebesno znamenje bik odraža karakteristiko potrpežljivosti in vztrajnosti, zato bodo potrebovali veliko časa, da bodo končali zvezo. Bik tudi težko ljubljeni osebi reče “ne”, saj so zelo ugodljivi in prilagodljivi. Bik se težko zaljubi in le malo koga spusti v svoje življenje, a tistega, ki ga spusti, ga namera obdržati v svojem življenju. So zelo zvesti, vendar pa je njihova slaba stran ta, da so tudi zelo ljubosumni, zato osebo težko obdržijo ob sebi.

 • S katerim nebesnim znamenjem se bik najbolj ujema? Kozorog
 • S katerim nebesnim znamenjem se bik najmanj ujema? Dvojčka

Devica (24.08. – 23.09.):

Da bi devica vstopila v zvezo, mora občutiti varnost, kakor čustveno kot tudi materialno, zato se v zveze spušča premišljeno ter počasi. Nebesno znamenje device se le stežka spusti v avanture, saj cenijo dolgoročne zveze. Kadar so v zvezi, ne varajo, saj jim spolnost ne pomeni toliko, kot prava pristna ljubezen. Že sama misel o varanju jih naredi jezne, saj ne razumejo smisla varanja, svojo pravo ljubezen pa le stežka najdejo, ker imajo zelo visoke standarde in od partnerja navadno zahtevajo preveč. Pri devicah je stvar zelo preprosta, če s partnerjem ne želijo več biti, to tudi enostavno povedo in se ne spuščajo v varanje.

 • S katerim nebesnim znamenjem se devica najbolj ujema? Bik
 • S katerim nebesnim znamenjem se devica najmanj ujema? Vodnar

Škorpijon (24.10. – 21.11.):

Škorpijoni so zelo zvesti in predani svojemu partnerju, vendar imajo slabo stran, so zelo ljubosumni in partnerja večkrat postavijo pred dejstvo ali pa jih preizkušajo na različne načine. Zaradi tega lahko propade veliko zvez a, ko bo oseba v nebesnem znamenju škorpijon našla osebo, v katero ima popolno zaupanje, jo bo tako želela obdržati do konca svojih dni. Škorpijoni so zelo karizmatični in privlačni, zato lahko svojo “tarčo” hitro osvojijo. So pa zelo previdni in osebo počasi spuščajo v cono zaupanja. Nikakor pa si ne želite zlomiti srca škorpijona, saj lahko takrat za vas postane zelo “grdo”, zato raje dobro premislite, če ste primerni za zvezo s škorpijonom.

 • S katerim nebesnim znamenjem se škorpijon najbolj ujema? Ribi
 • S katerim nebesnim znamenjem se škorpijon najmanj ujema? Strelec

Kozorog (22.12. – 20.01.):

Kozorogi so zelo zvesti in predani ljubimci. Iščejo parnerja, ki bo podobno gledal na svet, kot oni in osebe, ki bodo tudi tako zveste, kakor so zvesti oni sami. Da najdejo svojega idealnega partnerja potrebujejo veliko časa, saj so zelo previdni in tudi nezaupljivi. Navadno v svojem življenju nimajo veliko zvez, saj se ne podajajo v kakršno koli vezo, dokler ne začutijo varnosti. Ko pa najdejo svojega partnerja, imajo z njim dolgoročne namene in se zanj tudi borijo. Imajo radi družino in tradicijo, zato so kozorogi dobri družinski ljudje. Nikakor pa ne skušajte prevarati kozoroga, saj se obnašanje kozoroka kar hitro obrne in pokaže svojo “temno” plat. Kadar začutijo, da odnos ni več zdrav in da se ga ne da rešiti, odnos takoj končajo. Če pa imajo občutek, da se odnos še lahko reši, se zanj odločno borijo.

 • S katerim nebesnim znamenjem se kozorog najbolj ujema? Škorpijon
 • S katerim nebesnim znamenjem se kozorog najmanj ujema? Dvojčka

Ribi (20.02. – 20.03.):

Osebe v nebesnem znamenju ribi so najbolj zvesti ljubimci in si življenje predstavljajo le z enim partnerjem. So zelo čustvena bitja, zato so lahko tudi hitro razočarana. Z njimi morate biti previdni in jih negovati z ljubeznijo, v ljubezni so zelo vztrajni in težko zapustijo partnerja. A kadar se odločijo, da bodo zapustili partnerja, je to vsekakor dokončno. So večni romantiki in svojo boljšo polovico razvajajo v nedogled, zato osebe v nebesnem znamenju ribi tudi večkrat dopuščajo partnerju več, kakor bi smele za svoje dobro. Njihova slaba stran je, da so čustveno zelo nestabilne in imajo velikokrat čustvene izbruhe. Partnerja si navadno najdejo težko ravno iz tega navedenega razloga.

 • S katerim nebesnim znamenjem se ribi najbolj ujema? Ribi
 • S katerim nebesnim znamenjem se ribi najmanj ujema? Tehtnica
nebesna-znamenja-ki-ne-varajo-portal8-si

Ostala nebesna znamenja in, koliko so zvesti:

Oven (21.03. – 20.04.):

To znamenje je zelo strastno in v kolikor ni strasti v odnosu, jih tudi sam odnos preneha zanimati. Navadno kar hitro pričnejo iskati srečo drugje a, če se resnično zaljubijo, ljubijo s celim srcem in so predani. Vendar pa tako, kot se hitro zaljubijo, se hitro tudi ohladijo. V odnosih so nepremišljeni in težave rešujejo na nepravilen način. Veliko se prepirajo in se v odnosih navadno znajdejo v začaranem krogu. Njihova trma in nezvestoba lahko kar hitro konča veliko odnosov.

 • S katerim nebesnim znamenjem se oven najbolj ujema? Dvojčka
 • S katerim nebesnim znamenjem se oven najmanj ujema? Rak

Dvojčka (21.05 – 21.06.):

Oseba v nebesnem znamenju dvojček se težko loči od svoje ljubljene osebe, saj so dvojčki predani in zvesti, znajo pa biti zelo ljubosumni, kar pa slabo vpliva na odnos ali pa svojo ljubljeno osebo pogosto delajo ljubosumno, zaradi česa težko ostanejo v dolgoročni zvezi. Dvojčki se navadno spogledujejo z vsakomur, a le tisti, ki jih bo dovolj pritegnil in jim bodo dovolj zanimivi, bodo ohranili mesto v njihovem srcu. Takoj, ko dvojčka prenehate zanimati, iščejo zabavo drugje. Hitro menjajo mišljenje, zato se lahko hitro zaljubijo in vas osvojijo, v drugem momentu pa jih ne boste več zanimali. Dvojček, če se bo odločil skočiti čez plot, tega nikoli ne boste izvedeli, saj se odlično znajdejo pri prekrivanju!

 • S katerim nebesnim znamenjem se dvojčka najbolj ujema? Lev
 • S katerim nebesnim znamenjem se dvojčka najmanj ujema? Ribi

Rak (22.06. – 23.07.):

Raki so zelo srečni, če najdejo osebo s katero bodo tudi ostali na daljši rok. Ne marajo laži, prekrivanja in varanja. Ker se raki težko ustalijo imajo navadno v življenju več partnerjev, ljubezen jim drugače veliko pomeni, vendar pa se moraj v odnosu čutiti ljubljene, drugače se odmaknejo in poiščejo srečo drugje. Osebe v nebesnem znamenju rak zelo nepredvidljive, zahtevne in ljubosumne, zaradi česa težko ohranijo zvezo. Če se ustalijo, so navadno zvestie Zveste pa ostanejo, če jih partner razvaja, jih dnevno izkazuje potrebno ljubezen in jim daje občutek varnosti. Zelo lahko pa jih je tudi osvojiti.

 • S katerim nebesnim znamenjem se rak najbolj ujema? Ribi
 • S katerim nebesnim znamenjem se rak najmanj ujema? Strelec

Lev (24.07. – 23.08.):

Levi se težko ustalijo, saj potrebujejo vedno nekoga ob sebi, ki bo enako energičen kot oni in imeli enako vizijo. Poleg tega pa jim mora partner pri vsem ugajati. Leve najhitreje osvojimo s hvaljenjem in komplimenti, saj se tako čutijo “kraljeve”. Odnos pa lahko kar hitro končajo, če tega več ni prisotnega v odnosu. Lev se tudi težko zaljubi in potrebuje svoj čas, da najde tisto “pravo” ljubezen. Kadar začutijo, da so našli svojega idealnega partnerja, se mu v popolnosti predajo in prepustijo. Če ste z levom v razmerju več kot 2 leti, potem lahko pričakujete, da ima z vami resne namene. Saj imajo v naravi, da jim hitro postane dolgočas in potrebujejo novo vznemirjenje.

 • S katerim nebesnim znamenjem se lev najbolj ujema? Tehtnica
 • Nebesno znamenje s katerim se lev najmanj ujema: Rak

Tehtnica (24.09. – 23.10.):

Tehtnice so v ljubezni kraljice, saj so šarmantne in imajo sposobnost svojo “tarčo” osvojiti zelo hitro. Večinoma svoje odnose najprej gradijo na prijateljstvu, šele nato se predajo ljubezni. Dokler, da spoznajo svojo “pravo” ljubezen zamenjajo veliko partnerjev. Zveze težko obdržijo, saj so zelo nepremišljene in si hitro premislijo. Ko partnerja osvojijo pričnejo razmišljati ali bi ostali z njim ali bi ga pustili. Saj tako hitro kot se zaljubijo, se tudi ohladijo. Ustalijo se, če jih partner v vseh pogledih zadovolji in jim odgovarja. Tudi, kadar se ustalijo, je njihova zvestoba vprašljiva, saj so nagnjene k varanju.

 • S katerim nebesnim znamenjem se tehtnica najbolj ujema? : Dvojčka
 • S katerim nebesnim znamenjem se tehtnica najmanj ujema? : Strelec

Strelec (22.11. – 21.12.):

Strelci potrebujejo veliko časa preden se spusitjo v ljubezenski odnos. Niso prepričani vase, da so pripravljeni na ljubezen. Tudi, kadar najdejo svojega partnerja, se sprašujejo ali so se sploh odločili prav ali bi morali biti bolj premišljeni. Težko se ustalijo, saj iščejo bolj prijatelja, ki jim bo dopuščal njihovo svobodo. Navadno ne varajo, a če že, prevaro dobro prekrijejo. Niso stabilni v odnosih, saj imajo radi svobodo in da svoje odločitve sprejemajo sami. Dokler ne najdejo pravega partnerja, so nagnjeni k varanju, a kadar najdejo pravega, se umirijo. So zelo direktni in iskreni, zato tudi takoj povedo, da ne morajo zakona in vezanja z neko osebo. Oni morajo ostati oni, svobodna bitja.

 • S katerim nebesnim znamenjem se strelec najbolj ujema? Vodnar.
 • S katerim nebesnim znamenjem se strelec najmanj ujema? : Škorpijon.

Vodnar (21.01. – 19.02.):

Vodnarja težko osvojite, če za njih niste “izziv”. V zvezi ostajajo vse dokler ste mu/ji zanimivi, a kadar jim postane dolgčas si hitro poiščejo “zamenjavo”. Zelo imajo radi različnost in so zelo dojemljivi. Vodnarji se lahko v zvezah obnašajo malce “čudaško” in čustveno hladno, a vedite, da v sebi nosijo zelo globoka čustva. Popolnoma se bodo predali in bodo zvesti osebi ob kateri jim nikoli ne bo dolgčas in jim bo dopuščala, da so to, kar so. Navadno so vodnarji zelo nezvesti, a kadar najdejo pravo osebo, jim lahko popolnoma zaupate. Zelo radi imajo novosti in ne marajo tradicij. Težko se ustalijo in najdejo pravega partnerja, zato jih navadno imajo v življenju več partnerjev, dokler najdejo tistega “pravega”.

 • S katerim nebesnim znamenjem se vodnar najbolj ujema? Strelec
 • S katerim nebesnim znamenjem se vodnar najmanj ujema? Ribi

Nebesna znamenja po lestvici (najbolj zvesta do najmanj):

 • Ribi
 • Kozorog
 • Škorpijon
 • Bik.
 • Devica
 • Lev
 • Rak
 • Strelec
 • Oven
 • Dvojčka
 • Tehtnica
 • Vodnar

Še čakate na pravo ljubezen in ste že poskusili čisto vse zato, da bi jo srečali?

Nadenite si verižico s kamnom iz roževca, odprite vašo srčno čakro in pričnite privabljati ljubezen v vaše življenje. (Kliknite na spodnjo sliko)

Če ste pa oseba, ki se bori v partnerskem odnosu, kjer je prisotno veliko ljubezni, a si je ne znata pokazati – sebi in partnerju privoščite verižico s poldragim kamnom roževec, ki vaju bo zopet povezal v srcu! (Kliknite na spodnjo sliko)

Verižica s poldragim kamnom roževec za vse, željne ljubezni!Anja A
Zadnje objave od Anja A (poglej vse)

Prispevek je pripravil/-a Anja A

Rada pomaga ljudem v stiski in njihove misli obrne v pozitivne in ljubeče, saj tega veliko primanjkuje v Svetu - Sočutja. Rada se spopada s težavami in ovirami, zato jo veseli psihologija in človekov um na sploh, poleg se pa odlično dopolnjuje njena veda o duhovnosti ter ezoteriki, ki jo z veseljem uporablja vsak dan svojega življenja. Verjame, da lahko vsak doseže svoje sanje, z močjo pozitivnega razmišljanja in truda.

Podobni članki