Moder sončev kamen ali moder zlat kamen prikazuje moč obilja, sreče in uspeha. Prepoznamo ga po njegovi temno modri barvi s svetlikajočimi se pikami – bleščicam. Njegov odsev je podoben vesolju, polnemu zvezd.

Poznamo pa tudi navadni sončev kamen, ki pa je rjavo-zlate barve s svetlikajočimi se pikami. Sončev kamen nakazuje sonce in njegov sij, moder sončev kamen pa nakazuje njegovo drugo stran, obdano z zvezdami.

Zakaj je poldragi moder sončev kamen tako priljubljen med ljudmi?

Ključne značilnosti modrega sončevega kamna

  • Čakra: dobro vpliva na tretje oko, kronsko in grleno čakro.
  • Element: ogenj in zemlja.
  • Astrološka znamenja: oven, lev, strelec, bik, devica in kozorog.
  • Planet: Uran.
  • Najdba: Rusija, Italija, Indija in Norveška.

Moder sončev kamen in njegova uporaba

Moder sončev kamen se uporablja, da v svoje življenje pritegnemo finančno stabilnost, materialne dobrine, srečo in uspeh.

Je amulet obilja in verjame se, da vsak, ki ga nosi, bo kmalu doživel uspeh. Ker pa vlada grleni čakri, bo odpravil vse težave, ki so povezane z nastopanjem, vodenje govora, tesnobe in treme.

Pomagal vam bo tudi odpraviti težave z dihali, ker pa se verjame, da je amulet obilja, vas bo “prisilil”, da pridite uspešno do svojega zadanega cilja.

Dajal vam bo nove ideje, nove ambicije, ta kamen bo želel iz vas pritegnite le najboljše.

Z njim pa boste lažje zaprli vrata preteklosti in pričeli odpirati vrata prihodnosti, ki so pred vami. Pokažite kaj vse zmorete z modrim sončevim kamnom!

Izjemna magična moč poldragega modrega sončevega kamna

Moder sončev kamen ima izjemno moč, a ta mora priti naravno.

Če nosimo moder sončev kamen in ga nosi tudi naša bližnja – ljubljena oseba, se lahko s to osebo zelo močno energijsko povežemo. Kar pomeni, da bomo lahko občutili, to kar občuti ona, si zaključevali stavke in “brali misli”.

Vendar ne smemo pričakovati, da se bo ta moč razvila skozi noč. Potrebno je, da se kamen prvo navadi in naveže na nas, potem se bo šele povezal z drugim modrim sončevim kamnom, ki je večinoma v stiku z njim.

Obe osebe pa morata kamen imeti večino časa ob sebi, zato se najbolj priporočajo obeski, prstani in zapestnice. Je pa odkrito, da osebe, ki so bolj sočutne do drugih, bodo prej občutile neverbalno komunikacijo, kot tisti, ki niso.


Uporaba modrega sončevega kamna se priporoča tudi za otroke

Vsem otrokom, ki se bojijo teme, lahko v njihovo spalnico postavite moder sončev kamen. Ta bo odpravljal njihov strah in jih naredil bolj samozavestnejše. Pomagal pa jim bo tudi pri rasti in jih usmerjal na pravo pot. Nikar pa ne pozabite, da je to amulet obilja, če ga bodo nosili s sabo, bodo občutili pozitivne vibracije in bodo manj udeleženi negativnih energij. Tako se bodo lažje razvili v pogumne, samozavestne in sočutne odrasle.

Uporaba modrega sončevega kamna za izboljšanje zdravja

Moder zlat kamen blaži glavobole in migrene, če ga postavimo na čelo za nekaj časa.

Pomiril pa bo tudi negativne misli.

Dobro vpliva tudi na oči (tudi na tretje oko).

Položen na trebuh, bo pomirjal slabost in prebavne težave.

Verjame se, da, če nosijo ta kamen oboleli z anoreksijo ali bulemijo, se oboleli pričnejo zavestno boriti proti tem.

Pričnejo se sprejemati takšni kot so in postanejo bolj samozavestnejši. Blaži tudi angino in težave s grlom ter žrelom. Moder sončev kamen je eden izmed redkih, ki blaži vse bolečine in vneta stanja po telesu. Položite ga na tisto mesto, kjer vas boli, ali kjer imate vnetje ter ga pustite nekaj časa. Razlika vsekakor ne bo takoj očitna, bo pa s časoma! Dobro vpliva tudi na mentalno in duševno zdravje. Če se vam zdi, da nimate dovolj energije ali pa se nimate dovolj radi, uporabite ta kamen, povrnil vam bo energijo in ljubezen! Pomagal pa vam bo tudi pri artritisu in cirkulaciji.

Vir fotografije: Wikipedia – John Burrows

Moder sončev kamen in čiščenje

Obstaja kar nekaj možnosti, kako poskrbeti za moder sončev kamen po tem, ko ga prvič prejmemo v dar ali pa si ga kupimo sami. Vsekakor pa je pomembno, da ga večkrat očistimo, ko začutimo, da ga je potrebno očistiti. Moder sončev kamen lahko očistite na naslednje načine:

  • Čiščenje modrega sončevega kamna pod vodo: Postavimo ga pod toplo tekočo vodo (lahko tudi v mirnem potoku) in ga tako tam pustimo vsaj 20 minut.
  • Čiščenje modrega sončevega s pomočjo sonca: To storimo takrat, ko želimo, da se kamen napolne z  novo energijo
  • Čiščenje modrega sončevega kamna na luni: Očistimo ga lahko tudi na polni luni, spraznimo in popolnoma očistimo negativnih energij pa ga prazni luni.
  • Čiščenje modrega sončevega kamna s pomočjo poldragega kamna: Kameno strelo, moder sončev kamen damo en poleg drugega in ju tako pustimo vsaj dve uri.

Kamna ne izpostavljajte previsoki temparaturi, kemikalijam in ostrim predmetom! Med fizično aktivnostjo kamen in njegov nakit odstranimo.

Mnogi verjamejo, da je narejen za energijsko občutljive ljudi.

Narejen naj bi bil posebno za empate, saj bolj čutijo in sprejemajo energije okoli sebe. Ta kamen jih bo branil, da ne posrkajo vase preveč negativnih energij in sprejemajo le pozitivne. Branil pa jih bo tudi od negativnih situacij in jim pričaral več pozitivnih dogodkov. Ščitil bo njihovo občutljivo avro in energijo. Povezal pa jih bo tudi z Vesoljem (velja tudi za ostale) in jih naredil bolj pogumne ter stabilne.

Priporoča se tudi, da kadar se znajdete v kočljivih in težjih situacijah, da je moder sončev kamen poleg vas, saj vas bo osredotočal na pozitivne izide in možnosti. Otožne misli pa bo spremenil v srečne in radostne!

Zakaj je poldragi moder sončev kamen tako poseben?

Ker je tako poln samozavesti, lahko ta prečudovit kamen, odvrača osebe že s preveliko mero samozavesti. Pritegnil bo tiste z manj samozavesti, sreče in otožnimi mislimi.

Vsak kamen in kristal je narejen za nekoga. Nekatere pritegne le njegov lep izgled, ki spominja na temno nebo obdano z zvezdami, nekatere pa njegove mogočne lastnosti. Ker je originalni kamen sončev kamen, je moder sončev kamen narejen po “nesreči”. Moder sončev kamen je človeško delo, a je narejeno zelo previdno in prefinjeno. Narejen je iz posebnih, zelo posebnih kamnin, mineralov in kvalitetnega stekla. Zelo podobno je narejen tudi sončev kamen, vendar je namesto modre barve, rjavo-zlate. To pa zato, ker imate v sebi različne minerale.Anja A
Zadnje objave od Anja A (poglej vse)

Prispevek je pripravil/-a Anja A

Rada pomaga ljudem v stiski in njihove misli obrne v pozitivne in ljubeče, saj tega veliko primanjkuje v Svetu - Sočutja. Rada se spopada s težavami in ovirami, zato jo veseli psihologija in človekov um na sploh, poleg se pa odlično dopolnjuje njena veda o duhovnosti ter ezoteriki, ki jo z veseljem uporablja vsak dan svojega življenja. Verjame, da lahko vsak doseže svoje sanje, z močjo pozitivnega razmišljanja in truda.