Naravne kadilne smole, kot sta bosvelija in mira, so že stoletja cenjene zaradi svojih aromatičnih in zdravilnih lastnosti. Uporabljali so jih v verskih obredjih, za aromaterapijo in za lajšanje zdravstvenih težav.

Prednosti naravnih kadilnih smol:

 • So bolj zdrave: Naravne kadilne smole ne vsebujejo škodljivih kemikalij, ki jih najdemo v sintetičnih kadilih.
 • Imajo bolj prijeten vonj: Naravne kadilne smole imajo bogat, zemeljski vonj, ki je veliko bolj prijeten od umetnih vonjev sintetičnih kadil.
 • So bolj trajne: Naravne kadilne smole gorijo dlje in počasneje kot sintetična kadila.
 • So bolj okolju prijazne: Naravne kadilne smole so pridobljene iz obnovljivih virov, medtem ko so sintetična kadila izdelana iz petrokemikalij.

Bosvelija

Bosvelija je smolnata smola, pridobljena iz drevesa bosvelije, ki je doma v suhih območjih Indije, Severne Afrike in Bližnjega vzhoda. V tradicionalni medicini se že stoletja uporablja za zdravljenje različnih bolezni, vključno z vnetnimi stanji, boleznimi sklepov, prebavnimi težavami in kožnimi boleznimi. Glavna sestavina bosvelije, ki jo naredi tako koristno, je spojina znana kot bosvelična kislina, ki ima močne protivnetne lastnosti.

portal8-kadila-bosvelija-mira

Prednosti bosvelije:

 • Protivnetno delovanje: Bosvelija ima močno protivnetno delovanje, ki lahko pomaga pri lajšanju bolečin in vnetja sklepov, mišic in artritisa.
 • Izboljša dihanje: Bosvelija lahko pomaga pri lajšanju astme, bronhitisa in drugih dihalnih težav.
 • Krepi imunski sistem: Bosvelija lahko pomaga pri krepitvi imunskega sistema in pri boju proti okužbam.
 • Izboljša razpoloženje: Bosvelija lahko pomaga pri izboljšanju razpoloženja in zmanjšanju stresa.

Mira

Miro, poznana tudi kot mirova smola, se pridobiva iz drevesa mirovca, ki je doma v suhih območjih Afrike in Bližnjega vzhoda. Prav tako kot bosvelija ima tudi miro dolgo zgodovino uporabe v tradicionalni medicini. Uporablja se za zdravljenje številnih stanj, vključno z vnetnimi boleznimi, prebavnimi težavami, bolečinami v mišicah in sklepih ter kot pomirjevalo in antiseptik.

Prednosti mire:

 • Protimikrobno delovanje: Mira ima močno protimikrobno delovanje, ki lahko pomaga pri boju proti okužbam.
 • Protivnetno delovanje: Mira ima tudi protivnetno delovanje, ki lahko pomaga pri lajšanju bolečin in vnetja.
 • Anksiolitično delovanje: Mira ima anksiolitično delovanje, kar pomeni, da lahko pomaga pri zmanjšanju tesnobe in stresa.
 • Sedativno delovanje: Mira ima tudi sedativno delovanje, kar pomeni, da lahko pomaga pri sproščanju in lajšanju nespečnosti.

portal8-kadila-bosvelija-mira-2

Tako bosvelija kot miro imata protivnetne lastnosti, ki lahko pomagajo pri zmanjševanju vnetja v telesu, kar ju dela koristni pri zdravljenju različnih vnetnih bolezni, kot so artritis, revmatoidni artritis, Crohnova bolezen in astma. Poleg tega imata obe smoli tudi analgetične lastnosti, ki lahko pomagajo pri lajšanju bolečin v mišicah, sklepih in drugih delih telesa.

Poleg zdravstvenih koristi imata bosvelija in mira tudi duhovne in energetske koristi. Mnogi ljudje ju uporabljajo v meditaciji, duhovnih praksah in verskih obredih za čiščenje prostora, dvigovanje vibracij, spodbujanje duhovne rasti in ustvarjanje ugodne energije.

V zaključku sta bosvelija in miro le dva primera naravnih kadilnih smol, ki lahko prineseta številne koristi za zdravje in dobro počutje. Njune protivnetne, analgetične ter duhovne lastnosti ju postavljajo med priljubljene izbire med tistimi, ki iščejo naravne načine za izboljšanje svojega življenja. Vendar pa je pomembno, da se pred uporabo katerega koli dodatka posvetujete z zdravnikom, da se prepričate, da je primeren za vas, in da se izognete morebitnim neželenim učinkom.

 

Kje kupiti bosvelijo in miro?

Če iščete naravne izdelke kot sta bosvelija in miro, vam lahko naša spletna stran portal8.si pomaga. Na naši spletni strani ponujamo široko paleto naravnih dodatkov, vključno z bosvelijo in mirovo smolo, ki ju lahko enostavno naročite kar iz udobja svojega doma. Pri nas lahko zaupate visoki kakovosti izdelkov in zanesljivi storitvi. Ne glede na to, ali iščete dodatke za podporo zdravju ali duhovno prakso, vas vabimo, da obiščete našo spletno stran portal8.si in raziskujete našo ponudbo naravnih izdelkov. Z nami lahko preprosto in varno pridete do bosvelije, mirove smole in drugih naravnih kadilnih smol, ki vam lahko pomagajo pri doseganju boljšega zdravja in dobrega počutja.

 

Bosevlija: https://portal8.si/kadilna-smola-bosvelija-frankincense/

Mira: https://portal8.si/kadilna-smola-mira-myrrh/

 

Ostale kadilne smole: https://portal8.si/kadilne-smole/Dodaj odgovor