Kaj pravzaprav je zakon privlačnosti?

Še nekaj let nazaj nisem poznala odgovora na to vprašanje. Niti sanjalo se mi ni, da me bo življenje peljalo skozi tako težko preizkušnjo, kjer mi ne bo preostalo drugega, kot, da osebnostno zrastem in najdem pot do sreče. 

Zakon privlačnosti  je eden od 12 univerzalnih zakonov hermetične filozofije. Razumemo ga lahko kot »podobno privlači podobno«, torej negativne misli privlačijo več negativnosti in pozitivne misli prinašajo več pozitivnosti. To pomeni, da smo, ne glede na to, ali se zavedamo ali ne, odgovorni za vnašanje pozitivnih in negativnih vplivov v svoje življenje. Ključni del zakona privlačnosti je razumevanje, na kaj se osredotočamo v našem življenju.

Moja pot s srečanjem zakona privlačnosti se je pričela nekje 8 let nazaj, ko se je moje življenje pri 16 letih obrnilo na glavo. Takrat povsem zadovoljna punca z veliko hobiji, obsedena z športom, v svojih najboljših letih mladosti, kjer bi moji dnevi morali biti namenjeni “žuranju”, veselju, prijateljstvu in vsem zabavnim najstniškim stvarem, postalo vse kaj drugega kot to. Kmalu sem pristala na realnih tleh, da življenje ni tako enostavno, kot sem si predstavljala. Ločitev staršev, žalostna zgodba naše družine, ki je počasi in v mukah razpadala, žalost, jok, bes, povrhu vsega pa še razhod z fantom, ki me je zlomil do potankosti. To so vzroki, ki lahko na “otroku” pustijo ogromno travme. Takrat se mi je v nekaj mesecih življenje obrnilo na glavo, prejokane noči, zavračanje vsega, kar mi je prej prinašalo srečo, počasi sem zapadala v depresijo. Več let sem se počutila ujeto in nisem več videla poti nazaj. Vse kar je prej imelo smisel, zdaj smisla ni imelo več. Zdravstvene težave, moje telo ni več zmoglo, izgubila sem precej kilogramov, bolečine v prsih in trebuhu in več mesečno konstantno vrtenje, nespečnost – nočna mora. Nekako pa sem ves čas vedela, da nisem tukaj, da obupam, ampak dvignem glavo in poiščem novo svetlo pot nazaj v življenje, ki sem si ga vedno želela.

Tako sem pričela z brskanjem po spletu z vprašanjem kako osebnostno zrasti. Naletela sem na številne knjige za osebno rast. Želela sem si pomoči, a vendar je bilo težko priti do nje. Čakalne dobe za psihologe so bile dolge, zasebne terapije pa drage, ki si jih nisem mogla privoščiti. Naslednji dan med odmorom sem tako skočila v šolsko knjižnico. Tam sem našla čudovito knjigo, ki me je tako zelo pritegnila, kot da bi čakala name. Knjiga, ki je govorila o zakonu privlačnosti. Lahko rečem, da se je tu začela moja pot iz depresije. Počasi sem sprejemala informacije in osebnostno rasla. Pričela sem svoje razmišljanje spreminjati v pozitivno, vrnila sem se k svojim hobijem in vsak dan verjela, da mi lahko uspe. Seveda je bila pot dolga in sem imela veliko vzponov ter padcev, ampak glavno je bilo, da je moje stanje postajalo iz dneva v dan boljše.

Nekega popoldneva sem stala pred banko, vrsta je bila do vrat, na kar pristopi gospod in mi izroči plastificirano štiriperesno deteljico. Zanimivo, malo se zagovoriva, opravim, kar sem imela in odidem. Na kar razmišljam kako je mogoče med vsemi deteljicami najti štiriperesno. Seveda se odločim, da jo poiščem, začutim, da je to pravi čas da preverim delovanje zakona privlačnosti na malo drugačen način. Na travniku sem jo iskala več mesecev, gledala, hodila sem ter tja, ampak je nisem našla, pa vendar sem verjela, da jo nekega dne bom. Tako sem na iskanje malo pozabila in samo verjela, da jo najdem. Bil je poletni dan, ko sem stala sredi travnika in sprehajala kužka, ko me naenkrat prešini občutek in glas, da je nekaj tam pod mano. Pogledam dol…JA točno tam je bila. Štiriperesna deteljica. Odtrgam jo in shranim. Takrat mi je postalo jasno, da je nekaj na tem. Začela sem verjeti, da če bom dovolj močno verjela v tisto kar želim, bo to našlo pot do mojega življenja.

Tako se je moja pot zdravljenja uspešno nadaljevala, dobila sem neverjeten zagon in moč, da se končno otresem preteklih travm in negativnosti. Depresija je tako skozi leta dela na sebi izginila. Tudi moje zdravstvene težave so izzvenele. Čeprav se mi je ob napornih in težkih dneh še vedno pojavljala vrtoglavica in bolečina v trebuhu, lahko rečem, da je danes drugače. Srečna sem, da sem našla pot nazaj. Nazaj tja, kjer me spet veseli vse kar počnem. Ponosna sem nase in upam, da bo komu moja zgodba vlila moč, da pot iz temnih dni vedno obstaja. Tako kot za vsakim dežjem posije sonce, je tudi meni uspelo pripeljati sonček v moje življenje. Danes sem srečna in hvaležna. Imam službo, zaključujem dodiplomski faks, obožujem svoje hobije, razmere v družini pa so postale stabilne in spet je vse dobilo smisel. Izkušnja, ki mi je pokazala in me naučila ogromno in lahko rečem, kljub temu, da je bila neizmerno težka in žalostna, da sem hvaležna zanjo, ker me je pripeljala sem, kjer sem zdaj. Močna, zrela in prepričana v to, da mi lahko uspe vse, kar si zadam.

Zakon privlačnosti, danes uporabljam na vseh področjih svojega življenja, močno se trudim vso pozitivnost in ljubezen usmeriti na področje, ki ga želim spremeniti.

Seveda pa se moramo zavedati, da ni dovolj da si nekaj samo želimo, pomembno je, da v to tudi močno verjamemo. Prepričana sem, da bo namerno, nenehno in učinkovito prizadevanje na koncu utrlo pot do naših ciljev. Vse v življenju je točno tako kot mora biti, preizkušnje nas vedno nekaj naučijo ali pa nam celo prinašajo še kaj boljšega v naše življenje.

Za konec naj ti podam še nekaj namigov, kako lahko torej uporabimo zakon privlačnosti za doseganje svojih ciljev:

  1. Najprej moramo razumeti svoje občutke in nadzirati svoje smisli.
  2. V svoj notranji dialog vključimo več pozitivnih afirmacij in samogovora.
  3. Iskanje pozitivne strani, ne glede na to, kako velike ali majhne so naše težave, v vsaki situaciji, v kateri se znajdemo.
  4. Izvajanje dnevnih afirmacij ali ustvarjanje vizij. Močna želja in vera v vse kar si želimo.
  5. Zavedanje in odpravljanje naših slabih vzorcev in travm.
  6. Prepoznati moramo, kdaj pričnemo razmišljati o negativnih mislih.

Pomembno je torej, da osebnostno rastemo in vedno iščemo pozitivnost v vsem kar nam pride nasproti.

Naj se ti na koncu še zahvalim, za tvoj čas, ki si ga namenil/a branju članka in ti želim veliko uspeha in sreče v tvojem življenju. Ne pozabi nase. Mi sami smo tisti, ki moramo biti na prvem mesti, da lahko svoje življenje spreminjamo na boljše.Dodaj odgovor