Ste se kdaj vprašali, kaj pomeni vaš dan rojstva? Ste vedeli, da prav tako vaš rojstni dan v tednu in dan rojstva (število), nekaj pomenita? Tako kot vaš mesec rojstva opisuje vašo osebnost, to opisuje tudi dan. Izvedite, kakšen pomen ima vaš dan rojstva!

Kaj pomeni vaš rojstni dan v tednu?

Najprej si oglejmo, kaj pomeni vaš rojstni dan v tednu. Da bi si olajšali iskanje vašega rojstnega dne v tednu, kliknite na to povezavo, vpišite svoj rojstni datum in izpisalo vam bo, kateri dan v tednu je bil, ko ste se rodili.

rojstni-dan

 

Ko se vam izpiše dan vašega rojstva, potem preberite, kaj pomeni.

Monday – Ponedeljek:

To je prvi dan v tednu in ga povezujemo z Luno. Osebe rojene v ponedeljek imajo močno domišljijo in ne radi vnaprej planirajo dogodke. Se hitro prilagajajo in radi improvizirajo. Radi imajo stalnost in rutino. Radi se družijo in komunicirajo z ljudmi, potujejo ter raziskujejo. Zato bi tudi njihova služba bila idealna, da bi vsebovala komuniciranje, potovanje ali pa umetnost. Po duši so romantični in se hitro zaljubijo. Sanjajo o pravi in iskreni ljubezni.

Tuesday – Torek:

To je drugi dan v tednu in ga povezujemo z Marsom. Tisti, ki so rojeni v torek imajo ogromno energije in močan karakter. So zelo ambiciozni in se trudijo za svoje sanje. Ustavijo se le takrat, kadar so dosegli svoj cilj. Kar si zadajo tudi uresničijo. Želijo imeti vse pod nadzorom in uživajo v svojem delu, posebno v takšnem, če je nekdo odvisen od njih. So samozavestni in uživajo v svoji koži. Obožujejo tudi vse tisto, kar je skrito pred njimi, skrivnostno in je povezano z znanostjo ter astronomijo. V ljubezni se ne znajdejo najbolje.

Wednesday – Sreda:

To je tretji dan v tednu in ga povezujemo z Merkurjem. Osebe rojene v sredo imajo naraven dar govora, so odlični govorci in radi improvizirajo, radi imajo miselne igre ter so vedno pripravljeni širiti svoje znanje. Bili bi odlični odvetniki, novinarji, politiki, zastopniki in prodajalci. Všeč jim je tudi matematika, astronomija in elektronika. V ljubezni se težko prepustijo. Raje imajo avanture. Pogosto se zgodi, da niso zvesti, saj si želijo vse preizkusiti.

Thursday – Četrtek:

To je četrti dan v tednu in ga povezujemo z Jupitrom. Osebe rojene v četrtek so velikega srca in so vedno dobronamerne. Navadno so rojeni pod “srečno zvezdo” in jim v življenju uspeva vse, kar si zadajo. Za svoj posel se trudijo in so odgovorni. Kariera jim je zelo pomembna. Velikokrat se znajdejo v bančništvu in pisarniškem delu. V ljubezni navadno potrebujejo potrditev, da so ljubljeni. Težko se odločijo za zvezo, saj morajo biti v to prepričani, da je iskreno. So zvesti in jim družina ter prijateljstvo pomenita veliko.

Friday – Petek:

To je peti dan v tednu in ga povezujemo z Venero. Tisti, ki so rojeni v petek imajo naravno prirojeno samozavest in so zelo radodarni. So večni optimisti, zato včasih izgubijo “stik” z realnostjo. A se navadno hitro vrnejo nazaj na resnična tla. V njihovem življenju je navadno veliko vzponov in padcev ter se morajo večkrat soočati z lažnimi osebami. Največkrat se srečujejo z modo in prodajo. Radi tudi dekorirajo. Večkrat pa se zgodi, da odprejo tudi svojo obrt. Ljubezen je za njih najpomembnejša v njihovem življenju.

Saturday – Sobota:

To je šesti dan v tednu in ga povezujemo s Saturnom. Osebe rojene v soboto, so večni optimisti, življenje gledajo iz svetlejše perspektive in vedo, da je sreča na njihovi strani. Včasih se težko spravijo k delu in svojemu cilju, a ko se za to odločijo, ne odnehajo dokler ne pridejo do cilja. Najboljša dela za njih so povezana z zdravstvom, saj zelo radi pomagajo ljudem in farmacija, etnologija in arhitektura. Zanašajo se le nase in vedo, da bodo svoje želje izpolnili le s trdim delom. Ljubezen je zanje nekaj resnično lepega in edino resnično navdušenje.

Sunday – Nedelja:

To je sedmi in zadnji dan v tednu ter ga povezujemo z Soncem. Tisti, ki so rojeni v nedeljo so zelo sočutni in imajo v življenju veliko srečo. V življenju pa so jim zelo pomembne finance in materialne dobrine. So poslovni in podjetni ljudje. Radi imajo miselne igre, saj v njih pogosto zmagajo. Težko spustijo osebo v svoje življenje, zato jih najdemo večkrat same. Prijateljstva sklepajo previdno, v ljubezni pa so zvesti. Radi imajo preproste in izvirne ljudi. Težko prenesejo prevare.

kaj-pomeni-vas-dan-rojstva

Kaj pomeni vaš dan rojstva?

Sedaj pa se osredotočimo na vaš dan rojstva (število).

Rojeni 1., 10., 19. ali 28.:

Dobre lastnosti: Rojeni vodje, izvirni misleci, uspešni, aktivni, odločni, pogumni in kreativni. Najraje delajo sami in imajo edinstvene ideje. So inovativni in uživajo v samoti. Obožujejo zasebnost.

Slabe lastnosti: Agresivnost, lenoba, neodločnost, trma, ponos in egocentričnost.

Rojeni 2., 11., 20. ali 29.:

Dobre lastnosti: So mirne narave, diplomatski, domiselni, iznajdljivi, intuitivni, ustrežljivi, sočutni, romantični, potrpežljivi in ljubeči. Z lahkoto razvijajo nadnaravne sposobnosti.

Slabe lastnosti: Neprevidnost, negotovost, zmedenost, strah, preveč občutljivi in hitro menjanje razpoloženj.

Rojeni 3., 12., 21. ali 30.:

Dobre lastnosti: Po srcu so umetniki, neodvisni, optimistični in zabavni. Imajo smisel za humor in ljudje so radi poleg njih. Svoboda jim veliko pomeni, zato se lahko pričnejo tudi zanjo boriti. Ne marajo laži, zato so tudi sami odkriti in vedno povedo resnico.

Slabe lastnosti: Dvomijo vase, imajo preveč skrbi, ljubosumje, nizka koncentracija, pretiravanje in nihanje razpoloženja.

Rojeni 4., 13., 22. ali 31.:

Dobre lastnosti: So zanesljivi, praktični, disciplinirani, zvesti, produktivni, predani, potrpežljivi, vredni zaupanja in prizemljeni. Imajo naravni dar za prerokovanje in se hitro učijo nadnaravnih sposobnosti. Radi postavljajo svoja pravila in imajo edinstvene ideje. Predani so družini.

Slabe lastnosti: Ozkoglednost, trma, prepirljivost, preresnost in predolgo oklepanje starega ter nepotrebnega.

Rojeni 5., 14. ali 23.:

Dobre lastnosti: So svobodne duše, prilagodljivi, očarljivi, duhoviti, pustolovski in vzdržljivi. Sposobni opravljanje več opravil hkrati, imajo odličen intelekt, so neustrašni in imajo radi potovanja. Ne marajo rutine, zato morajo v njihovem življenju vedno biti spremembe.

Slabe lastnosti: Nestrpnost, nemir, nepremišljenost, neodgovornost, impulzivnost, neprevidnost in nedoločenost.

Rojeni 6., 15. ali 24.:

Dobre lastnosti: So odgovorni, ljubeči, ustvarjalni in romantični. So družinski ljudje, zato posvečajo svoj čas družini in ljubljenim osebam. Radi imajo umetnost, glasbo, lepoto in okusno hrano. Uživajo v razkošju.

Slabe lastnosti: Prepirljivost, nadzorovanje, vmešavanje in prevelika pričakovanja.

Rojeni 7., 16. ali 25.:

Dobre lastnosti: So tihi, zasebni, analitični, občutljivi, skrivnostni in dostojanstveni. Radi imajo znanost, resnico, mistiko, naravo in vse kar je skrito očem. Radi berejo knjige.

Slab lastnosti: Zapiranje vase, visoko kritični, zmedenost, čustvena hladnost in prebrisanost. Živijo v preteklosti in imajo mnoge strahove.

Rojeni 8., 17. ali 26.:

Dobre lastnosti: So odločni, ambiciozni, vplivni, imajo dobro presojo, odgovorni, disciplinirani, predani in močni. Radi imajo intelektualne igre in zelo radi nadgrajujejo svoje znanje. Navadno se radi ukvarjajo s športom.

Slabe lastnosti: Brezskrbnost, nestrpnost, splektarjenje, neupoštevanje, nepremišljenost in egoističnost. Lahko so tudi materialisti in živijo v preteklosti.

Rojeni 9., 18. ali 27.:

Dobre lastnosti: So sočutni, intelektualni, ljubeznivi, vredni zaupanja, vplivni, radodarni, idealistični, romantični, ustvarjalni in pogumni. Želijo spremeniti svet, imajo drugačen pogled na svet, kot mnogi drugi. Želijo predreti do samega bistva težave, težave rešujejo učinkovito.

Slabe lastnosti: Neposlušni, perfekcionisti, ravnodušni, zamerljivi, napeti, naivni in vzvišeni.Anja A

Prispevek je pripravil/-a Anja A

Rada pomaga ljudem v stiski in njihove misli obrne v pozitivne in ljubeče, saj tega veliko primanjkuje v Svetu - Sočutja. Rada se spopada s težavami in ovirami, zato jo veseli psihologija in človekov um na sploh, poleg se pa odlično dopolnjuje njena veda o duhovnosti ter ezoteriki, ki jo z veseljem uporablja vsak dan svojega življenja. Verjame, da lahko vsak doseže svoje sanje, z močjo pozitivnega razmišljanja in truda.

Nazaj na vrh

Podobni članki