Numerologijo povezujemo z številkami in črkami. Vsako število ima svoj pomen, prav tako tudi črka. Numerologija nas uči, kako se poglobiti vase in bolje razumeti dogodke.

Numerologija

Naše ime in rojstvo je največja skrivnost našega lastnega bitja. Ljudje so že v preteklosti preučevali pomen številk. Vsakemu številu so dodali arhetipsko simboliko. Števila so povezovali z vesoljnimi silami. Vsako število je povezano z določeno barvo, času in bonžanstvom. Še pred časom je veljalo, da je bilo naše pravo ime največja življenjska skrivnost. Svoje ime naj bi razkrili, le v izjemnih trenutkih ali posvečenim osebam. Verjeli so, da tisti, ki je izgovarjal vaše ime, je imel oblast nad vami. Učinkovitost besede je lahko velika, učinkovitost številk pa vas odreši ali pogubi. Tukaj naj bi se razvila tako imenovana “črna magija”.

numerologija

Kaj je numerologija

V danšnjem svetu je vse manj ljudi, ki so usposobljeni za rokovanje z silami narave. To kar danes imenujemo “magija” je le manipulacija nevednih in nesamozavestnih ljudi. Numerologija nam lahko pomaga pri osebni rasti in da se zavarujemo pred negativno naravnano okolico. Namenjena je naši razgledanosti in vednost o tem, kako je lahko ena številka ali ime pomembna in usodna za naše celo življenje. Številke se lahko navezujejo na naše ime in priimek ali druge osebe, hišne številke in datume.

Numerologija je znanost in združuje najrazličnejša znanja. Z njo lahko povezujemo tudi astrologijo, mistiko, filozofijo, religijo in kabalo. Na vzhodu so jo zelo dobro razvili, sicer za urejanje našega življenjskega prostora, ki se imenuje feng shui. Učenje numerologije lahko izgleda lahko, vendar je precej zahtevno. Učiti se na slepo in napamet ne da resničnega rezultata. Nikoli pa ne moremo vedeti oziroma jih potrditi za kakšne odločitve se je posameznik odločil. Zato ne sklepamo prehitro o posameznikovem vedenju in občutij. V življenju moramo nenehno raziskovati in preverjati, dokler nimamo trdnega občutka, da smo na pravi poti. Morda vas bo prav numerologija pritegnila, da se posvetite sebi in svojemu razvoju ter, da ugotovite svojo vlogo v svetu.

Kako uporabiti numerologijo?

Pri numerologiji potrebujemo številke iz našega rojstnega datuma in imena ter priimka. Tako dobimo pomembne številke, ki nas opisujejo ali celo kaj več. Pri astrološki numerologiji pa lahko z pomočjo teh številk, sestavimo popolno astrološko karto. V nebesnih znamenjih vsaka stopinja zodiaka nosi svoj pomen. Zato je tudi naša ura rojstva pomembna. Ko dobimo numerološki izračun se povezuje z našimi astrološkimi povezavami in razlagami. Če se ne povezujeta, so naši izračuni napačni. Numerologija in astrologija drug drugega dopoljnjujeta. Različna sta si le v manjših posebnostih.

Izračunajmo svojo osebno število

Sedaj si oglejmo prvo črke. Vsaka črka nam pove, katera vrsta energije se pretaka skoz njo. Potrebujemo le svoje ime in priimek. Ko zberemo številke jih seštejemo in odštejemo tako, da dobimo eno število od 1-9.

 • 1= A, J, S, Š,
 • 2= B, K, T,
 • 3= C, Č, Ć, L, U,
 • 4= D, M, V, Đ,
 • 5= E, N, W,
 • 6= F, O, X,
 • 7= G, P, Y,
 • 8= H, Q, Z, Ž,
 • 9= I, R.

Primer izračuna: Janez Novak – 1+1+5+5+8= 20 = 2-0= 2 (Janez) – 5+6+4+1+2= 18 = 1-8= 7 (Novak) – (Janez + Novak) 2+7= 9 – osebno število 9.

Sedaj, ko smo izračunali svojo osebnostno število, si še preberimo kaj to število pomeni.

Število 1

numerologija

Število ena je število Sončevega pricipa. Povezuje se še z ostalimi števili 10, 19 in 28.

Osebe z osebnostnim številom ena so privržene svojim lastnim vrednotam in idejam. Ne sprejemajo novosti in ne marajo hitrih sprememb. Jasno postavijo svoje cilje in imajo jasen razum. Imajo poseben odnos do sveta. Imajo čvrsta načela in so konkretni. Morajo biti v središču pozornosti in zelo uživajo v vlogi avtoritete. So sposobni za inovacije, napredke in razvoje. So pridni, srčni in sposobni. Iščejo poti izven tradicije in družbenih norm. Veliko ustvarjajo na družabnih mestih. So humani. Zelo slabo sprejemajo kritike in nasprotovanja. V krizah se težko znajdejo. Kadar je v krizi se prepusti depresiji in žalosti. Je čustveno nestabilen z mnogimi čustvenimi izbruhi.

Število 2

stevilo

Število dve je število Lune. Povezuje se z drugimi števili 11, 20 in 29.

Osebe z osebnostnim številom dve se težko ustalijo, so spremenljive in nagnjene k razmišljanju. Lahko imajo zelo močno intuicijo. Podvrženi so drogam in alkoholizmu. Trudijo se imeti pozitivne in miroljubne odnose. Hitro se tudi čustveno navežejo na druge osebe. Trudijo se tudi za napredek v različnih poslih. Imajo zelo bogato domišljijo. Hitro lahko prepoznajo lažnivca. Zaradi negotovosti vase, potrebujejo stalno vodstvo. Radi pomagajo in so zmeraj na dosegu roke. So filozofi miru in sožitja. Če ne vzdržuje pozitivne naravnanosti, jim lahko hitro nepričakovane spremembe prinesejo globoke čustvene bolečine.

Število 3

stevilka

Število tri je število Jupitra. Povezuje se z številom 12, 21 in 30.

Osebe z osebnostnim številom tri so zelo neodvisne, hrabre in aktivne osebe. K življenju se nagibajo zelo znanstveno. Svojo energijo vlagajo v kvaliteto življenja in širjenje svojega znanja. Obožujejo resnico. Imajo govorni dar in zelo hitro sklepajo prijateljstva. Iz vseh zadev ali stvari bodo pobrali najbolj koristno iz vseh mogočih načinov. So zelo odlični svetovalci in pomočniki. Radi se učijo nove stvari in prav tako radi poučujejo druge. Sovražijo primitivce in ponosne ljudi, saj je to za njih nečimrnost in ni resnično dostojanstvo.

Število 4

stevilo

Število štiri je povezano z severnemu Luninemu vozlu. Povezuje se z drugimi števili 13, 22 in 31.

Osebe z osebnostnim številom štiri težko razločijo zadeve, so uporne in trmaste. Radi imajo avanture. Ponavadi so nesrečni v zakonu in ljubezni. Imajo stalne probleme, vendar imajo dobre namene. Radi tvegajo, zato imajo veliko padcev in vzponov. Težko so zadovoljni sami s seboj in z vsem kar jih povezuje. Podvrženi so sovražnosti, skrivnostmi, nejasnimi presojami in sebičnostjo.

Število 5

astrologija

Število pet je število Merkurja. Povezuje se z drugimi števili 15, 23 in 32.

Osebe z osebnostnim številom pet so plemenite, nežne, pozorne in aktivne. Imajo zelo buden um. Nenehno razmišljajo in zbirajo pomembne podatke. Radi imajo zabave in dober humor. Imajo izraženo sočutje. Radi potujejo in trgujejo. Radi spoznavajo sebe in druge na najrazličnejše možne načine. Težko se odloči za neko stvar. So zelo radovedni in nestanovitni. Površni so v razmerjih. Zelo radi vsiljujejo svoj prav in težko popustijo, posebno v družini.

Število 6

numerologija

Število šest je število Venere. Povezuje se z drugimi števili 15, 24 in 33.

Osebe z osebnostnim številom šest so zelo ljubeznive, senzualne, uglajene in taktne. Iščejo vse možnosti lepote in skladnosti. Imajo šarm in so zaupne osebe. V razmerjih so ponavadi nezvesti in pohlepni. Nimajo discipline. Ob sebi vedno potrebujejo nekoga, saj si ne predstavljajo živeti sami. V odnose se spuščajo samo zato, da niso sami. Uživa v razkošju in čutnih užitkih. Boji se starosti. Ni jim mar za potrebe drugih, če niso njim v korist.

Število 7

osebnostno stevilo

Število sedem je število južnega Luninega vozla. Povezuje se z drugimi števili 16, 25 in 34.

Osebe, ki imajo osebnostno številko sedem se osvobajajo od strasti in predsodkov. Osvobodijo se lahko tako globoko, da ne občutijo več nobene ambcije in motivacije za naprej. Imajo dar za zdravljenje in moč proti magiji in zlu. Ne tolerirajo drog in alkohola. Radi se pogovarjajo in imajo svojo vrsto logike. Imajo bujno domišljijo. Druge zelo ostro vidi, sebe pa ponavadi varajo z iluzijami.

Število 8

stevilo

Število osem je število Saturna. Povezuje se z drugimi števili 17, 26 in 35.

Osebe, ki imajo osebnostno število osem so hladni, pohlepni, mračni in okorni. Ponavadi imajo psihosomatke težave in so ponižni. Izbirajo slabe izbire. So samotarji in nagnjeni k pesimizmu in imajo večkrat črne misli. Imajo veliko strahov. Nagnjeni so k odvisnostim od drog. Takšni ljudje bi mogli prevzeti odgovornost za svoja dejanja in imeli bi dosti lepše življenje. Z vztrajno pozitivnostjo lahko tudi čustveno dozorijo. Če razvijejo samozavedanje, dosežejo strpnost, čut za pravičnost in voditeljske sposobnosti.

Število 9

astrologija

Število devet je število Marsa. Povezuje se z števili 18, 27 in 36.

Osebe, ki imajo osebnostno število devet imajo radi red in so drzni. Radi vodijo skupine in hitro postavijo cilj. Svoje osebne interese postavljajo pred druge. So razdražljivi , pohlepni in kruti. Lahko so tudi nasilni. Ne marajo kompromisov. So močni in imajo neomajno voljo. Zmehča se in oplemeniti, le kadar uspe preseči svojo premitivnost. Če v otroštvu nima pravega duhovnega vodenja, je v odrasli dobi zelo sebičen. Samozavest dobi v zelo zrelih letih. Takrat ugotovi, da z silo ne more ničesar doseči, kar bi lahko bilo trajno.

Pomen posameznih črk

Poglejmo si na kratko, kaj pomenijo naše črke v imenu ali priimku. Pomaga vam lahko tudi razširiti pogled za določeno podjetje ali organizacijo.

 • A= vodstvo, intelekt, isrkrenost, avtoriteta,
 • B= odmik, rezerviranost, sentimentalnost,
 • C/Č/Ć= odprtost navzen, izražanje,
 • D/Đ= razvoj, delavnost, ciljnost,
 • E= gibljivost, aktivnost, pronicljivost,
 • F= prilagajanje, odgovornost,
 • G= skrivnost, izoliranost, prikrivanje,
 • H= ambicije, površnost, nered,
 • I= stres, psihična napetost, skrb,
 • J= kreativnost, okretnost,
 • K= nervoza, nemir, navdih,
 • L= analitičnost, izumi, inovacije,
 • M= organiziranost, izgradnja, delo,
 • N= energičnost, akcija,
 • O= diskretnost, dolžnost, notranja moč,
 • P= izredne izkušnje, posebni projekti,
 • R= panika, strah, čustvena občutljivost,
 • S/Š= notranji konflikt, nemir, živčnost,
 • T= dvig, napredek, duhovnost,
 • U= moralna napetost, samoomejevanje, intuicija,
 • V= nesprejemanje novosti, beg v stabilnost,
 • Z/Ž= materialnost, ozkost v razmišljanju, sumničenje,
 • W= večni vzponi in padci, nedoslednost,
 • X= živčne in čustvene motnje, nejasna presoja,
 • Y= ilegala, razkrivanje skrivnosti, intuicija,
 • Q= manipulacija, nestabilnost.

osebno stevilo

Računanje datuma rojstva

Sedaj, ko smo izračunali imena in priimke ter se poglobili v našo osebnost je čas, da se še poglobimo v našo osebnostno rast. Izračunali bomo naš datum rojstva tako, da dobimo eno število od 1 do 9. Tukaj se lahko poglobimo v človekova hotenja in dogajanja.

Primer: oseba rojena 15.06.1977 – najprej izračunamo dan rojstva 1+5= 6 – potem izračunamo mesec rojstva 0+6= 6 – nazadnje izračunamo letnico rojstva 1+9+7+7= 24= 2+4= 6. Potem izračunamo ta števila skupaj, ki smo jih dobili, 6+6+6= 18= 1+8= 9. Tako smo dobili glavno število 9. Uporabimo lahko tudi števila dneva rojstva (6), meseca rojstva (6) in leto rojstva (6). Tako lahko iz zgoraj napisanih številk dobimo celotno sliko osebnosti in dogajanj.

Ostala števila

Obstajajo tudi ostala števila od 10 do 30. Z njimi lahko ugotovimo recimo kaj pomeni naš dan/mesec rojstva, če je le ta večji od 9. Ta števila nam lahko pomagajo tudi pri ostalih stvareh, ki nas zanimajo.

Število 10

Temu številu bi lahko rekli “sreča v nesreči”. Saj število ena nosi moč in vzdrži vse napore. Število nič ustvarja skrivne nasprotnike, ki jih pa število ena hitro prepozna. Število nič ustvarja nejasnosti in mnoge ovire, ki jih število ena premaga z opreznim nastopom. Tako bi lahko rekli, da je število ena spodbuda za število nič in sta popolna kombinacija.

Število 11

Število enajst je povezano z okultnim in mistiko. Je negativno število, ki je nagnjeno k kaosu, grehu in pokori. Dobra stran pa je, da ima močno vero vase in je zmožna ivzleči sebe in tudi druge iz težjih situacij. Dobra stran je tudi ta, da pomaga uresničiti zahtevne projekte in ostale zadeve v skupno dobro.

Število 12

Pri številu dvanajst je dobro paziti na svoje duševno zdravje. Pri slabem psihičnem ravnovesju lahko pride do sebičnih pričakovanj in potreb drugih. Oseba lahko ima velike ideje in se hitro navduši, vendar zadeve ponavadi ne izpelje do konca.

Število 13

Pri številu trinajst je potrebno stvari izpeljati počasi, brez hitenja. Če se zadeve jemljejo prelahko in površno lahko pride do škode. Potrebno je nenehno učenje in znanstven pristop. K prijateljstvu dodajte malo praktičnosti, pozornosti in zanesljivosti. Raziskujte in se poglobite v filozofijo, da bi se zavedali o lastni minljivosti.

Število 14

Število štirinajst predstavlja globoko notranjo stisko in pritisk usode, katero hoče sprožiti pomembne spremembe. Velika tveganja. Namerno izzivajo lastno srečo, nepravilno se odločajo in ovirajo svoje izpolnitve. Naravne katastrofe. Podaja se k neustrezni družbi.

Število 15

Število petnajast predstavlja inteligenco, modernost, materializem, slavnost, luksuz, umetnost in duhovitost. Veliko se selijo ali potujejo. Možna so tudi dela, ki zahtevajo potovanja. So nezmerni in obožujejo užitek.

stevilo

Število 16

Pri številu šestnajst je težko razlikovati dobro in slabo. So nezaupljivi v svojo presojo. Sami se odločijo ali bodo dobri ali slabi. Ponavadi so sanjači, ki živijo v svojem svetu.

Število 17

Število sedemnajst predstavlja posebno modrost, ki človeka na koncu osreči. So posvečeni svojim sodelavcem in ostalem kolektivu. So zauplijivi in dobrosrčni ter humani. So duhovno zelo bogati. Ne potrebujejo tuje pomoči za razvoj. Učijo se iz lastnih napak in bolečine, ki zrastejo v prave modrece.

Število 18

Število osemnajst daje pogum in vztrajnost, s katerim človek lažje premaguje težave. Prijateljev ponavadi imajo zelo malo. Vedenje ima zelo slabo, zato ponavadi ostanejo sami. So napeti in v sebi čutijo stalen nemir. So trmasti in uporni. Ni duhovno naravnan.

Število 19

Število devetnajst obljublja srečo, navdušenje, navdih, zanos in uspeh na vseh področjih. Radi vodijo skupine v katerih imajo veliko spoštovanja. So trmasti in imajo nepremešljine navale jeze. Visok družbeni položaj, čast in bogastvo.

Število 20

Število dvajset povzroča nemir, nervozo in odvisnosti. Število nič sili v odgovornost, a število dve tega ne sprejme. Število dve je ljubeče, nežno, uslužno in skrbno, a ob tem ne želi nobenih obveznosti, ob katerih bi se počutila kot žrtev. V zakonih niso srečni. Dobro se znajdejo s socialnimi deli in duhovnostjo.

Število 21

Število enaindvajset predstavlja družabnost, predanost, delavnost in uspešnost. Število enaindvajset je primerno tudi za iskanje ljubezni ali prijateljstva. Če zadeve tečejo gladko, so zelo strpni in srečni. V težavah se težko znajdejo brez vodstva.

Število 22

Število dvaindvajset je nesrečno. Značaj je težaven, s katerim muči vse ljudi okoli sebe. So odtujeni od vsega, kar so si pravzprav sami krivi. Zakon težko ohrani. Praktičnost in dober um jim je v pomoč pri poslovnih zadevah.

Število 23

Število triindvajset predstavlja inteligenco, marljivost, uspeh in zanimanje za svet, filozofijo ter psihologijo. Pri uresničevanju svojih želja poslušajo nasvete drugih, čeprav so svojeglavi. So priljubljeni in jih večina upošteva.

Število 24

Število štiriindvajset predstavlja nenehne spremembe, kar osebi prija, saj je nestalna. So resni, uporni in imajo močno notranjo moč. Uživa v naklonjenosti drugega spola. Skoraj brez težav. Doživijo pa lahko izdajo.

Število 25

Število petindvajset predstavlja samoobtoževanje, umetnost, iluzije, sanjarjenje in filozofijo. Hitro prevzamejo krivdo in so v stalni pozi mučenika. Prikazuje lahko tudi trpljenje v otroštvu. Raziskujejo pojem Boga. V poznih letih dosežejo finančni uspeh. Redko imajo srečo v ljubezni. Ponavadi se poročijo iz koristi.

Število 26

 To število prikazuje odvisnost od nasprotnega spola ali od okolice. Verujejo v usodo. So podvrženi materializmu. Ponavadi imajo občutljivo otroštvo. Poročijo se že zgodaj, kar je edina rešitev, sicer večno begajo.

Število 27

Število sedemindvajset predstavlja vitalnost, moč in samostojnost. Imajo dobre strategije. Potrebno je imeti miren tempo, da ljudje niso prezahtevni. So vdani partnerju in družini.

Število 28

Število osemindvajset predstavlja težko mladost, a dobre izkušnje, ki so potrebne za uspešno prihodnost. So strogi, saj so se dolga leta odrekali stvarem. So pridni in vztrajni. Branijo pravico in ponižane. So vplivni in spoštovani.

Število 29

To število predstavlja nestabilnost in nestalnost. Možnosti so, da dosežejo finančno stabilnost. V zakonu so ponavadi nesrečni. Ponavadi je tako, bolj kot so uspešni na poslovnem področju, bolj so nesrečni v ljubezni. Težko se prilagodijo družini in partnerju.

Število 30

Število trideset predstavlja neresnost. Počnejo preveč stvari hkrati in jih potem pustijo nedokončane. Obsojeni so na biti žrtev nasprotnemu spolu. Koristni so v večjih organizacijah ali koliktivih. Uspejo lahko, če svoje znanje podari humanitarnim projektom.Anja A
Zadnje objave od Anja A (poglej vse)

Prispevek je pripravil/-a Anja A

Rada pomaga ljudem v stiski in njihove misli obrne v pozitivne in ljubeče, saj tega veliko primanjkuje v Svetu - Sočutja. Rada se spopada s težavami in ovirami, zato jo veseli psihologija in človekov um na sploh, poleg se pa odlično dopolnjuje njena veda o duhovnosti ter ezoteriki, ki jo z veseljem uporablja vsak dan svojega življenja. Verjame, da lahko vsak doseže svoje sanje, z močjo pozitivnega razmišljanja in truda.

Podobni članki

Dodaj odgovor