Zgodba govori o dečku, ki se spominja preteklega življenja. Njegova zgodba je mnoge pustila brez besed, bo tudi vas? Preberite si zgodbo spomini preteklega življenja.

Čudežni deček in spomini preteklega življenja

Aleks je bil vedno skrivnosten deček, ni bil takšen, kot ostali njegovi vrstniki. Ko ga je njegova mama Lucija vpisala v prvi razred osnovne šole, je vedela, da je njen sin nadpovprečno inteligenten. Vedel je veliko več, kot ostali. Učiteljica je rekla, da lahko preskoči veliko razredov, saj vse ve, kar se učijo in še veliko več. Lucija je bila presenečena. Njena odločitev je bila, da bo njen sin preskočil nekaj razredov ali pa bo ostal skupaj z vrstniki. Odločila se je, da bo vprašala Aleksa, kaj si želi on. Rekel je, da bi se rajši udeleževal višjih razredov, saj mu je tukaj zelo dolgčas.

Lucija ni dolgo razmišljala in je poslala prošnjo ter priporočila učiteljice, k ravnateljici, da bi Aleksa prestavili v višji razred. Vsekakor so bili potrebni še nekateri dokazi in preizkušnja malega Aleksa. Ko so bili vsi trdno prepričani, so ga vpisali v peti razred osnovne šole. Preskočil je veliko razredov, lahko bi jih še več, a se država ni več strinjala s tem, saj so že tukaj naredili veliko izjemo.

Aleks se je hitro učil in vedno je nosil domov odlične ocene. Vsi so ga imeli radi in v družbo se je hitro vklopil.

Ko je bil Aleks star 8 let, se je pričel obnašati precej čudno. Velikokrat je imel ponoči grozne nočne more. Lucijo je prebudilo njegovo glasno kričanje, vedno ob isti uri, to je bilo točno ob 3:00 zjutraj. To se je dogajalo vse bolj pogosto, zato se je Lucija odločila, da ga bo odpeljala svetovalki. Svetovalka je dejala, da se mu je moralo nekaj travmatičnega zgoditi, da ima deček takšne moraste sanje. Lucija ni vedela, kakšne sanje ima Aleks, le govoril ji je vedno, da ga preganja črni mož. Ko ji je svetovalka povedala točno za kakšne sanje gre, je Lucija ostala brez besed in bila je vsa iz sebe.

preteklo-zivljenje

Aleks je skoraj vsak večer sanjal, da ga lovi visok temen moški. V rokah je držal nož in ga klical po imenu Matjaž. Aleks je tekel, kolikor so ga noge nosile, a vseeno ga je temen možakar dohitel. Moment, ko ga je možakar zgrabil, se je Aleks zbudil in pričel kričati.

Nihče ni razumel, zakaj ima Aleks takšne sanje. Svetovalka je Luciji svetovala, da naj v pričo Aleksa ne gleda nasilnih filmov, se ne prepira ali kako drugače mu vzbuja strah. Čeprav je Lucija skrbela, da ni bil vpleten v neprijetne okoliščine. Pričela je sumiti, da se v šoli dogaja nekaj, kar v Aleksu zbuja strah in nelagodje. Spraševala je učitelje, ravnateljico, če se dogaja kaj čudnega v šoli. Vsi so govorili, da je povsem normalno in da ne opažajo niti med učenci, kakšnih nesporazumov ali prepirov.

Lucija je bila vse bolj zaskrbljena, kaj se dogaja z njenim sinom. Aleks je postajal vse bolj “čudaški”. Pričel je govoriti nenavadne stvari, da ne bi smel biti tukaj z njo, da se je zgodilo nekaj zelo hudega in, da mora rešiti primer. Ni vedela o čem govori. Mislila je morda, da ima močno domišljijo, kljub temu, da je toliko inteligenten, je vseeno otrok. Peljala ga je nazaj svetovalki in povedala, da se Aleks vede zelo čudno. Svetovalka je Aleksu prinesla prazne liste papirja in barvice ter mu rekla, naj nekaj nariše. Medtem časom se je svetovalka pogovarjala z Lucijo, kako pomagati Aleksu in, kaj bi bilo zanj najbolje.

Čez nekaj časa je svetovalka pogledala Aleksove risbe. Bile so prav zaskrbljujoče. Na njih je bil narisan temen možakar z velikim nožem, ki lovi fanta. Na drugi risbi je bilo narisano veliko močvirje, visoka trava in isti fant, ki je bežal pred možakarjem, je sedaj ležal mrtev ob močvirju. Risbe so se nadaljevale, svetovalka je bila vse bolj zaskrbljena. Obrnila se je proti Luciji in ji dejala: “Ste za to odgovorni vi?” Lucija jo je začudeno pogledala in ji odvrnila: “Kako bi bila za to odgovorna jaz? Nimam odgovorov, kaj se dogaja z mojim sinom. Mislite, da mu želim slabo, da to delam jaz?” Jezno je pograbila svoje stvari in Aleksa prijela za roko ter se odpravila proti izhodu.

Lucija je imela sestro, nedaleč od njenega kraja, zato je menila, da bi bilo morda dobro zanjo in tudi zanj, da spremenita za nekaj časa kraj. Pri njeni sestri je bil mir, tišina in narava. Sestra Lisa ju je z veseljem sprejela, saj je živela sama s svojim možem, ki pa nista mogla imeti otrok, zato sta se veselila Aleksa.

Lisa jima je pripravila prostor v katerem bosta spala. Aleks je bil navdušen nad naravo, imel je prav posebno vez z njo. Zunaj je bilo prijetno sonce, na nebu niti enega oblaka, zato so se odpravili ven na verando. Aleks je za svojo mamo nabiral rožice in dišavnice. A kar naenkrat pa jim je izginil izpred oči. Lucija se je močno ustrašila, prav tako Lisa, kakor pa tudi njen mož Patrik. Pričeli so ga iskati in ga klicati. Nihče ni vedel, kam je odšel, saj je ves čas bil na njihovih očeh. Lisa se je spomnila, da je v bližini njihove hiše močvirje in, da je najbrž namenjen tja. Zato so se tja tudi odpravili. Lisa je imela prav, našli so ga na polovici poti. Lucija ga je prijela za obe roki in ga stresla, rekla mu je, da tega naj več ne počne, da ne sme, kar tako izginiti, brez da bi kaj rekel! Aleks se je prestrašil njenega burnega odziva, saj je še ni videl tako besne. Patrik je Lucijo miril, da je vse dobro, da je z Aleksom vse dobro in, da se naj ne razburja, saj je samo otrok, ki je radoveden.

Lucija se je nekako pomirila in se opravičila Aleksu, da se je tako odzvala, a se je resnično ustrašila zanj. Aleks jo je objel in ji rekel, da jo ima rad.

Naslednji dan je Lisa pripravila za vse okusen zajtrk. Lucija je vsa histerična pritekla po stopnicah in pričela kričati, da ni Aleksa nikjer, če ga je kdo videl. Lisa je rekla, da se je že zgodaj vstala in pričela s pripravo zajtrka, da če bi Aleks odšel ven, bi ga sigurno videla! Patrik je bil na verandi in pil kavo, bi ga prav tako opazil. Lucija ni vedela, kaj naj stori. Odpravila se je nazaj v sobo, v kateri sta spala. Na tleh je našla risbo, na kateri je bilo narisano močvirje, truplo, ki je bilo izkopano in temen možakar. Spomnila se je, da je Lisa rekla, da je blizu močvirje. Takoj se je spravila proti močvirju.

Aleksa je našla ob močvirju. Sedel je na klopci in strmel v visoko travo. Lucija ga je objela in ga vprašala kaj počne, zakaj je odšel brez, da bi komu povedal? Aleks ji je povedal nekaj presenetljivega. Rekel je, da je tukaj pokopan in da želi, da ga odkopajo ter pristojno pokopajo. Lucija ni mogla verjeti svojim ušesom. Vprašala ga je, kako to misli, saj sedi pred njo, ni mrtev, ni zakopan! Aleks je rekel, da ve, da je tukaj pokopan že 20 let, da ga nihče ni našel in, da je še vedno pogrešan. Lucija je zagrabila Aleksa za roko in mu rekla da morata domov, da tukaj ni mesto primerno zanj. Ko sta prišla v hišo njene sestre, je Lisa vprašala, kaj se je zgodilo. Aleks je rekel, da je našel svoje truplo. Lisi je iz rok padel krožnik, Patrik pa je le začudeno pogledal skozi časopis. Lucija je dejala, da morata domov, da se bosta oglasila. Lisa nikakor ni dovolila, da bi odšla, želela je vedeti kaj se dogaja.

spomini-zivljenja

Lucija se je ustavila in rekla Lisi, da ne razume, kaj je narobe z Aleksom, od kje mu takšne ideje. Aleks je rekel, da je čas, da se izve, kaj se mu je zgodilo in, da ga nič ne bo ustavilo. Lisa je dejala Luciji: “Pusti ga, morda je resnično kaj!” Lucija nikakor ni verjela v te stvari, da bi njen sin vedel, da je nekdo tam zakopan, sploh pa da tam leži njen sin. Zato je Aleksa zgrabila za roko in odšla do avta. Patrik je pritekel za njima in ju prosil naj ostaneta, da jima bosta pomagala. A Lucija ni želela pomoči, želela je le oditi domov. Zato sta odpeljala nazaj proti svojem domu. Po poti je Aleksu govorila, da je bila velika napaka, da sta šla od doma in, da se je njegovo stanje le poslabšalo ter, da ne ve kaj naj stori. Aleks je rekel, da mu je tako le pomagala, da se je točno spomnil, kje je bil v prejšnjem življenju ubit in pokopan ter, da bi rad le razrešil to. Njegovi prejšnji starši naj bi bili še živi, saj je to enostavno čutil. Želel jima je olajšati zadnje dni. Lucija se s tem ni strinjala.

Peljala ga je psihologinji in prosila naj mu pomagajo, da se čudno vede, govori nesmisle. Psihologinja je Aleksa napotila k psihiatru, da bi mu predpisal tablete. Deček se je upiral temu, ni želel zdravil, ni želel pomoči, želel si je le, da bi mu prisluhnili in pomagali. Postajal je vse bolj jezen, saj so ga vsi imeli za norega in domišljavega. Odvračal je hrano, komaj kaj je spal. V šolo ni mogel, saj je bil preveč utrujen in čustveno nestabilen. Lucijo je bilo vse bolj strah. Pričela je razmišljati, da ga morda le odpelje k močvirju in mu dokaže, da tam ni ničesar.

Ko je Lucija povedala Aleksu, da se je odločila, da gresta zopet na obisk k  Lisi in Patriku ter, da bosta zvečer odšla do močvirja ter izkopala mesto, kjer naj bi bil pokopan, se mu je počutje zelo izboljšalo. Komaj je čakal, da dokaže svoji mami, da je njegovo truplo resnično tam.

Naslednji dan, takoj zjutraj sta se odpravila na pot k njeni sestri. Lisa in Patrik sta ju sprejela odprtih rok in jima ponudila tudi pomoč pri iskanju. Zvečer so se odpravili k močvirju. Aleks jim je točno pokazal mesto, kjer je bil zakopan. Patrik je pričel s kopanjem. Po nekem času je naletel na nekaj precej trdega. Ustavil se je in prepognil. Z lučko si je posvetil in z roko odmaknil manjši kup zemlje, da bi videl, kaj je zadel. Ko je zagledal, je dobil velike oči in usta so se mu odprla. Aleks je pričel glasno govoriti: “Sem vam rekel, sem vam rekel!” Lucija ni mogla verjeti, da vidi človeško roko, ki je že kost. Takoj so poklicali policijo.

Policija se ni dolgo obirala. Ko so prišli so izkopali truplo fanta, ki so ostale le še kosti. Kasneje so spoznali, da je to okostje fanta, ki je pogrešan že 20 let. Aleksu je odleglo, saj je končno razrešil eno veliko breme. Lucija je vprašala, kako je bilo ime fantu. Policaj ji je rekel, da je bil Matjaž in, da je imel komaj 15 let. Njegovi starši so še živi, zato so želeli Aleksa videti in se mu osebno zahvaliti, ker jim je pomagal najti sina. Lucija ni mogla verjeti, da je njen sin to sanjal, da je podoživljal svojo smrt iz prejšnjega življenja. Mučilo ga je vse dokler ni tega razrešil.

Aleks je veselil ponovnega srečanja svojih staršev. Ko sta z Lucijo prispela, se je Aleks pričel jokati, bil je tako vesel srečati svoje starše, jih objeti in se z njimi pogovarjati. Tudi njegovi prejšnji starši so občutili prav posebno energijo. Vse jih je spominjalo na Matjaža. Aleks jima ni hotel povedati, da je to pravzaprav on, le v drugem telesu. Bilo ga je strah odziva. Z njima je ostal v stikih vse dokler nista umrla. Ko sta umrla, je Aleksov spomin na prejšnjo življenje pričel bledeti, a ni pozabil vsega. Spominjal se je lepih trenutkov, ko je živel v koči svojih staršev. Kasneje po odkritju okostja, so prav tako našli storilca, a je prej preden so ga aretirali, naredil samomor.Anja A
Zadnje objave od Anja A (poglej vse)

Prispevek je pripravil/-a Anja A

Rada pomaga ljudem v stiski in njihove misli obrne v pozitivne in ljubeče, saj tega veliko primanjkuje v Svetu - Sočutja. Rada se spopada s težavami in ovirami, zato jo veseli psihologija in človekov um na sploh, poleg se pa odlično dopolnjuje njena veda o duhovnosti ter ezoteriki, ki jo z veseljem uporablja vsak dan svojega življenja. Verjame, da lahko vsak doseže svoje sanje, z močjo pozitivnega razmišljanja in truda.

Podobni članki